Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)
hehe ja też dalszej części nie zrozumiałam, ale rzeczywiście noen taką prosbę napisała:
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,33322.msg717193.html#msg717193
noen dziecko, czy Ty naprawdę nie rozumiesz że wiadomość o Twojej rzekomej śmierci zaszokowała większość forumowiczów. Na szczęście zaczęto się zastanawiać czy to aby prawda, bo nie było żadnej nigdzie wzmianki o tym wypadku. Potem pojawiasz się Ty jak gdyby nigdy nic, a tłumaczysz się naprawdę dziecinnie, a wręcz niegrzecznie, nie tak tłumaczy się osoba która nie miała z tą wiadomością nic wspólnego. Nawet jak to nie Ty ją wysłałaś to wyszła z komputera z którego też się logowałaś, więc bez problemu powinnaś wiedzieć która z koleżanek ma do niego dostęp i zrobiła ci taki makabryczny żart.
Dla mnie to bardzo durne tłumaczenie.
Nawet jeśli się korzysta z netu w różnych miejscach, to przecież świetnie się wie, kto i gdzie ewentualnie mógłby wejść na moje konto, prawda? Wiedziałybyście to, czy zupełnie nie i potrzebowałybyście IP komputera? 😲
Jeśli bym logowała się w obcym miejscu, to z pewnością klikałabym na ikonkę "nie zapamiętuj" czy jakoś tak.
Nawet jeśli bym kliknęła "bądź zalogowana zawsze"- czy coś w tym stylu, to świetnie bym wiedziała gdzie , u kogo , na jakim kompie to zrobiłam. I kto ewentualnie mógłby wejść na moje konto.
Dla mnie to są tłumaczenia za przeproszeniem, jak dla półgłówków.
I ja sobie wypraszam. Debilem nie jestem i nie życzę sobie, żeby mnie traktować jak półgłówka.
Poza tym....Jak tylko napisałam, że "nie tak by się tłumaczyła osoba niewinna, natychmiast Noen to podchwytuje i udaje, że będzie przeprowadzać śledztwo.
Dla mnie to żałosne.
Niepotrzebnie się nawzajem nakręcacie...
Jak tylko napisałam, że "nie tak by się tłumaczyła osoba niewinna, natychmiast Noen to podchwytuje i udaje, że będzie przeprowadzać śledztwo.
Dla mnie to żałosne.
jaka Noen?przecież ona nie żyje,z tego co pamiętam to popełniła na R-V samobójstwo!
Chyba wszyscy wiedzą co mają myśleć o noen, jej zachowaniu i szkoda dokładać oliwy do ognia. Stwierdzam, że nie którzy po prostu na tym forum mają jedyne prawdziwe problemy życiowe, weźcie idźcie na spacer albo poczesać koniowi zad 🙄
wiem gdzie sie logowalam, wiec mogę podejrzewać kto to był, z jedna z tych osób mam na pieńku, nie ważne o co chodzili, mogła to być ona ale moglo to również zrobić 12 polaków w mojej szkole, nie jestem w stanie dowiedzieć sie kto to byle, a po przeczytaniu posta tej joli widzę że nie ma polskich znaków, wiec jestem prawie pewna że było to pisane w szkole. Jeśli było to w szkole to skąd do cholery jasnej mam wiedzieć kto to !
A co do tłumaczenia osoby nie winnej, mam w dupie jak ona by sie tłumaczyła , nie mam zamiaru sie tłumaczyć ale wkórza mnie ta sytuacja. cale szczęście jest grono normalnych ludzi którzy mi ufają. A w resztę mam typowo wywalone. Ja w tym momencie kończę swoje wypowiedzi, i powiem szczerze jak czytam to co piszecie Wy śmiać mi sie niezmiernie chce ! A pomyśleć że większość piszą ludzie dorośli 😵
a co do reszty mojego poprzedniego posta, Dworcika - chodziło mi o stronniczość ktorą trzymaja [s]wszyscy[/s] nie wszyscy ale pewna moderatorka, która pewnym postem mnie zdenerwowała, moderatorzy, takie osoby powinny być chyba po środku a nie dolewać jeszcze oliwy do ognia, śmiesznymi linkami pt. ''zignoruj noen, która się sama uśmierciła bo nie ma co robić w domu''
pozdrawiam :kwiatek:
zrobiłam edit na prośbę Dworcika.
noen, zadałam Ci pytanie, możesz mi na nie odpowiedzieć?
Przy okazji zapytam też o linki, o których piszesz w ostatniej linijce. Proszę o link na PW i informację, który z moderatorów dolewa tej oliwy do ognia?
nie zebym broniła noen ale skoro logowała sie kilka razy w szkole z tego komputera to jej jakas kolezanka mogla wyslac posta z tego samego komputera to by wyjasniało takie same IP 😉
emade - dziekuje ze chociaz myślisz o tym co moglo sie stac jeżeli ja tego nie napisałam. Co najgorsze wiem że mogly to być 3 konkretne osoby. Ostatnio się ostro pokłuciłyśmy, tylko o to, że zazdrosza mi norweskich przyjaciół. Ja mam one nie, więc może chęć zemsty ? 🤔 tylko bez przesady z tekstami o śmierci...
Taką sytuację trzeba nakręcić, bo ZE ŚMIERCI SIĘ NIE ŻARTUJE!
Burza - to jest normalne że ze śmierci się nie żartuje, i ja o tym dobrze wiem. Dość dużo ich przeżyłam w tym roku...
Proszę o link na PW i informację, który z moderatorów dolewa tej oliwy do ognia?
a po co na Pw ? Proszę. 😉
[quote author=wer link=topic=33322.msg717128#msg717128 date=1285421391]
byłam optymistką, ale teraz raczej wątpię by w Norwegii noen miała koleżankę, też Polkę...
... dodatkowo obytą z volta, znająca temat o Oli, na tyle dobrą, że z jej kompa logowała się noen.
ignor dla noen - powinno działać jakby ktoś chciał skorzystać 😉
[/quote]
Już pisałam noen, że nie rozumiem dlaczego za ten post obrywa np. wawrek. Siebie już pominę... Nie przytoczę jednak odpowiedzi.
A dupa. Bo to nie moderator napisał tylko użytkownik.
Gdyby pisał moderator- pisałby z konta Moderatorzy.
za taka akcje powinien byc BAN.
Lepiej by poskutkowało zlanie pasem po dupsku 😤
Sorry, ze sie wtrace, ale .... przed dokonaniem linczu warto by bylo jednak udowodnic wine.
ja również jestem zniesmaczona, że nie mając żadnych konkretnych dowodów od razu wydaliście wyrok 🤔 dopóki sprawa nie zostanie wyjaśniona, powinniśmy się powstrzymać od tego typu komentarzy...
i żeby było jasne - nie bronię noen, bo dowodów na jej "niewinność" w tej sprawie, tez nie ma.
NIE MA SZANSY, by taką sprawę wyjaśnić, czy też znaleźć jakieś dowody.
Każdy więc sam ocenia, według własnego wyczucia. I każdy z nas ma do tego prawo.
Jeśli ktoś wierzy w niewinność Noen, jego sprawa.
Dołączam się do ignorowania noen . 😤
Jestem oburzona.
Jeśli idzie o moją opinię uważam osobę noen za persona non grata na tym forum.
Sorry, ze sie wtrace, ale .... przed dokonaniem linczu warto by bylo jednak udowodnic wine.
Podobno nawet diabeł ma swojego adwokata 🙂
Dziecko logujące się jako noen, czy neon, potrafi na podstawie IP (które przydzielane bywa dynamicznie, z konsekwencjami) ustalić komputer, z którego wysłany był konkretny wpis, a moderatorzy (ludzie dorośli) "muszą" owo IP udostępnić. Komputera przed wysłaniem wiadomości z zahasłowanego konta zabezpieczyć jednak nie potrafi. Koleżanki neona są dobrze zorientowane w kontekście i zagadnieniach R-V - i wiedzą, że neon, to neon, a nie pingwin37, albo bobo 23.
Ciekawe, czy kartę bankomatową matki wraz z pinem udostępnia koleżankom, a w banku mówi, że nie czuje się winna.
Wpisy neona czy też jego koleżanek, jako że pojawiły się w kontekście bardzo nietaktownym, stanowią dowód wystarczający, by w towarzystwie na poziomie zostać uznanym za persona non grata. Winą jest samo sprowadzanie gówna na R-V i harde podnoszenie łba, że ja niewinna, nie mam z tym nic wspólnego itd.
Wprawdzie wiele osób studiuje obecne marketing - ale chyba z miernym skutkiem, skoro nie jest powszechna wiedza, że w takiej sytuacji dobra strategia, to "przepraszam", wzięcie odpowiedzialności na siebie i ogólne morda w kubeł, do czasu przycichnięcia sprawy.
Możliwości są dwie - albo neon dostanie od życia w kły, ze względu na próbę obejścia procedur (koleżanki studiujące R-V, by dokuczyć za posiadanie norweskich przyjaciół świadczą o tym, że albo ma się chory mózg, albo chore koleżanki) - albo zdobędzie władzę i będzie decydować, kto w te kły ma dostać - więc lepiej i zdrowiej prewencyjnie nie akceptować tego typu zachowań - można pomóc neonowi, albo sobie 🙂
p.s. przygotuj się na to, że w systemie prawnym EU nastąpi dostosowanie do obowiązującej religii - w której Triadą Grzechów Głównych będą : Rasizm, Homofobia i Antysemityzm. Cała reszta to będzie "performance".
Z antysemityzmem mamy do czynienia w postawie neona w sposób oczywisty - każdy uczeń jeszybotu wiedział, że jak ktoś mądry mówi, to się słucha i milczy - a nie blebla.
Żeby było jasne - mnie to nie wkurza na R-V (nic mnie tu nie wkurza) - ale w życiu codziennym - w sklepie z samochodami, w banku, w urzędzie - arogancka palanteria połączona z indolencją i niekompetencją. Potem wygląda to tak, że jak kto coś zbroił, to jest niewinny - winne jest złe społeczeństwo, bo miał trudne dzieciństwo.
Nie odbierajmy naszej miłej koleżance prawa wyboru - czy chce należeć do arystokracji ducha i obyczaju (pozostając w mniejszości) - czy do licznego mainstreamu, zapatrzonego w jakiegoś palanta z telewizora.
A ja się jakoś ani wkurzyć, ani oburzyć nie potrafię. Rzeczywiście wiadomość o śmierci noen mnie ruszyła, ale wiadomość o całej aferze ze zmartwychwstaniem już nie.
Głupie to co zrobiła noen/nienoen, ale nie uważacie, że gdyby to były największe głupoty jakie ludziom zdarza się robić, to świat byłby lepszy?
Nawet jeśli siedziała i zacierała ręce, jak to nagle wszyscy jej oponenci ją żałują, to co z tego. A niech ma dziewczyna, niech się cieszy, czy nam z tego powodu pozytywnych reakcji ubyło?
Co innego, że można "tę akcję" jak najbardziej odebrać jako robienie farsy z tragedii Oli, a to już jest podłe. Jakoś jednak nie sądzę, żeby ktoś tak głupi i płytki, ktoś kogo bawi taki dowcip, był tak perfidnie podły. Na takie szerokotorowe myślenie taka osoba jest za głupia.
A Ola i tak jest ponad to.
Coz, nie twierdze, ze noen nic nie zrobila, ale tez nie twierdze, ze cos zrobila.... czegokolwiek ktokolwiek by nie zrobil..... nie oskarzam i nie osadzam niemajac dowodu. Moge sobie li i jedynie subiektywnie to oceniac.
Nawet prawdziwy zbrodniarz ma prawo do bycia uznawanym za niewinnego poki nie udowodni mu sie winy. Co dopiero jakas nastolatka.
Gdyby sady opieralyby sie na tak "niezbitych dowodach" to polowa spoleczenstwa siedzialaby za kratami. Na szczescie obowiazuja pewne podstawowe dla cywilizowanych panstw zasady.
tunrida i wlasnie dlatego nie oskarzam. Dlatego, ze nie ma jak tego wyjasnic, czegokolwiek udowodnic. Zarowno winy jak i niewinnosci. Jedynie kazdy moze to sobie SUBIEKTYWNIE ocenic.
rewir - jej czepialskie posty są wszędzie! 😵
Zairka- zrobię OFF- odnośnie Twojego suwaczka-jak jesteście połczeni na wieczność to po co odliczasz?
odliczam od kiedy jetesmy połączeni
Burza 😀iabeł: dokładnie odliczam ile wytrzymam 🏇 😀iabeł:
Ja tam nie zamierzam ignorowac Noen. Podobnie jak Klami uwazam ze niemozliwym jest rzetelne upewnienie sie czy to rzeczywiscie ona sfingowala swoja smierc, stad nie widze sensu w zbiorowym roztrzasaniu jej rzekomej glupoty i akcji ignorowania jej. Sa na tym forum gorsze przypadki niz ona 😉
Odrabiając 5-dniowe zaległości poczytałam wątek o kopytach au naturel i aż ciśnienie mi skoczyło. Zgaduj-zgadula: z czyjego powodu?