Kącik Małolata...:D
Ratunku, jutro mam sprawdzian z lektury, a dopiero w połowie jestem. 😵
Dobrze,że moja polonistka zachorowała i nie było jej dwa tygodnie. 😀 ale i tak jesteśmy do tyłu, lektury chyba nie będzie zadnej na razie 😅
aj, przepisuje zeszyt z chemii,nic nie rozumiem i słucham Cezik- Forfiter Blues 😁
mam pytanko- umie ktoś z was dobrze j.niemiecki [ przynajmniej na poziomie, żeby mi pomóc? ] , ponieważ ja od początku mojej nauki j.niemieckiego uczyłam się tylko wybiórczo, a mam pracę domową na jutro , żeby opisać mojego ulubionego piosenkarza/piosenkarkę... 👀
eeee, nie umiem nic i nie mam na nic pomysłów [ opis tzn: jaką muzykę tworzy, mój ulubiony utwór, od kiedy zaczął tworzyć, gdzie się urodził , na jakich koncertach był, czy odwiedził lublin itd. ] bardzo proszę o pomoc ;] obojętne mi jaki to artysta/artystka oby ktoś był ;]
a kochanym i miłosiernym dobrym duszkom z góry bardzo dziękuję 😍
A moja polonistka leci z lekturami w tempie światła 😎 Przerobiliśmy już Dziady (cz II i IV) , cierpienia Młodego Wertera, Fausta. A przecież ledwo co rok szkolny się zaczął 😉
6 dni nie było mnie w szkole, teraz czeka mnie mnóstwo nadrabiania, nie wiem jak się za to wszystko wezmę, jak przez te 6 dni jedyne co czytałam to re volta 😵
Ja mam czytać Ferdydurke, ale jakoś mi się nie chce... Dzisiaj na chemii i fizyce mnie nie widzieli, oczywiście sprawdziany dwa były. Dziwię się sama sobie, bo tak miałam się brać do roboty w maturalnej, a tu nic... Za to jest tak pięknie, cudownie i genialnie, że nie wyrabiam ze swoją głową 😜
Ja na szczęście dopiero 2 klasa, o maturze sie jeszcze nie myśli. Dziwnie jest jak któryś z nauczycieli zadaje nam pytanie co zdajemy na maturze i na jakie studia chcemy iść a mało kto w klasie ma jakiekolwiek plany.. Tak sobie na razie beztrosko żyjemy 😁
Pochwalę się, zmobilizowałam się i zrobiłam notatkę z romantyzmu 😎 internet dobra rzecz..
Choolera jak mnie wok wykancza... jest opiero październik mialm już 1 prezentacje, kartkówke i na jutro mam pracę o człowieku kulturalnym.
Jezu jak mi sie nie chce!
Zmobilizujcie mnieeeeee
Ramires - wok jest głupi. Zmobilizowałam? 😎
Nie! Choleeera nie napisze tego 😕
Napiiiszesz, trzymam kciuki :kwiatek: 😉
Czuje potrzebe wyżalenia się na temat tego, że mam jutro 8 lekcji i w dodatku czwartek to dzień który najdłużej się ciągnie i zaczynam w sumie od 7:40 poprawa karktkówki z fizyki... a potem do stajni i do domu to ja pewnie wroce jak dobrze pójdzie koło 19.. 🤔
A dzisiaj miałam otrzęsiny i było naprawde bardzo fajnie. Myślałam, że będzie dość nudno, ale jednak nie do konca. Bawiłam się w fotografa amatora w ciemnej sali, tak więc lipne światło. 😀
a ja kuje państwa i stolice azji i europy 😵
Aflacja , don't worry, 'godzinowo' moje dni są rozplanowane identycznie. Cudowny poranek 7;10- szkoła do 15, później stajnia, czyli 18-19 jestem w domu. 🙄
a jutro ominą mnie 2 kartkówki i sprawdzian z polskiego, bo mamy zawody z biegów 😎
a ja mama jutro sprawdzian z geografi i sobie cały czas wkuwam i powtarzam te same regułki 😵
koszmar 😵
Vana no to proszę bardzo zakasać rękawy i pomóc forumowej koleżance a nie się tutaj głupio cieszyć 😎
Ja mam jeszcze geologiczne dzieje Polski na jutro - to dopiero sajgon a grozi mi zagrożenie z geo (nie pytajcie skąd to wie w październiku 🤔wirek: )
HEELP!
Proszę:
[[a]]http://eszkola.pl/czytaj/Dzieje_geologiczne%20/34723[[a]] może się nada 😎
Poza tym jutro muszę wstać o 5 żeby wszystko wryć, bo dzisiaj to mi się już nie chce no i niby nic nie mam, ale "umić cza" 😁
jako ze nie czytałam wertera bo nawet nie było książki w bibliotece ładnie proszę o pomoc w zadaniu :kwiatek:
Jaki był stosunek wertera do świata mieszczańskiego i nawiązanego z nim konwenansu. Wskaz cytat i uczyń go pkt. wyjścia do wypowiedzi na podany temat.
Bardzo proszę o pomoc
kurde to widzę teraz u wszystkich sezon na wertera 😀 my juz skonczylismy 😉 miałam pisac sprawdzian z gegry we wtorek, tylko u nas jest tak ze wszyscy musza pisac ci którzy nie zaliczyli i ci z poprawiajacymi wykulam wszystko pieknie, fajnie przychodze do szkoły i sie dowiaduje ze piszemy w czwartek bo ktos tam sie nie nauczył ooooszzz 🙄 do tego dzisiaj miałam tez spr z gegry z województw+krainy geograficzne Polski ptzy czym jeden błąd i się pisze od nowa na ocene nizej... a ja znowu męczę gegre na ten spóźniony sprawdzian im wiecej się uczę to mam wrazenie ze mniej wiem 🤔
btw, przepisali mnie do drugiej grupy na angielskim 💃
korsik, patrzyłaś na necie?
Jak u Was wyglada sprawa z POłowinkami? 😉
Dostałam już pałę z chemii, a teraz szykuje się druga z historii. Po czym pewnie jutro dostane z fizy. 😵 No nie mogę się zmobilizować.
Ja też nie mam nic jutro ;d. Co prawda powinnam pisać sprawdzian z chemii, ale po moim dzisiejszym numerze to już sama nie wiem 😂. Miejmy nadzieję, że nie bd jutro pisać, bo padnę... Dzisiaj padam, mózg mi się stanowczo wyłączył i w ogóle to idę spać ;p. Powodzenia dla tych, co jutro mają 'coś' ;d.
a ja jestem załamana, w tym tygodniu zapowiada się na 11 polskich, mam nadzieję, że nam jeszcze w piątek jednego nie walną na zastępstwie. RZYGAM POLSKIM!
11 polskich? 🤔 ja już rzygam moimi 5cioma w tygodniu...To pewnie dlatego,ze wole przedmioty ścisłe 😁
No, sprawdzian z histy dzisiaj, przeczytalam tylko raz powtorzenie i...zobaczymy... Ale wczoraj 5 z matmy i 5 z techniki. 😀
Kocham j.polski! 😁
Możecie mnie spalić na stosie ;P ale taka prawda 🤔wirek:
Colt ja też go kocham ! hahahah. 😎
a ja załapalam 5 z gegry ze sprawdzianu, pieknieee 😀
emade gratulacje !
ja niestety 3 z fizyki + 3 z anglika
eh .
A ja, ze sprawdzianu na który się uczyłam (ruski) dostałam "mocne" 2, to samo z matmą 👿 🤬
Colt dokładnie! Uczyłam sie z matmy 3 dni! Jakieś z podręcznika przykłady, zadania itp a tu co ?! 2+ 🙄
Ja dzisiaj miałam sprawdzian z historii - porażka 😵 kartkówka z niemca na 4-. No, a na jutro referat na WOS, jak ja nienawidze pisać ! 🤔