Warszawskie voltopiry :)

Alabamka na Polnej kiedyś był taki sklepik, nazywał się chyba Pluton. może jeszcze tam jest 😀
O dziękuje MsCarmen  :kwiatek: Poszukam  😎
edit: A chodzi ci o Polną przy Wesołej czy na Śródmieściu ?  🤣
śródmieście
chyba, mój kumpel kiedyś mi opowiadał o tym sklepie, a on mieszka na mokotowie, więc bliżej mu do TEJ Polnej 🙂
Spoko, jutro się metrem przejadę zobaczyć. Dzięki  :kwiatek:
Dzięki Jolaa  :kwiatek: Kurczę ale i tak nie mają na stajnie tego co bym chciała  🙄 Teraz to też wątpię aby na Polnej mieli  😤
a czego szukasz? 🙂
Torby na ramię  🤣 Niby w jednym od Jolii jest ale nie takiej szukam  🤣
Pomoc pilnie potrzebna.

potrzebuję noclegu niedrogiego dla 2 osób z 13 na 14 sierpnia w Wawie, najchętniej rejon Powiśla. Jakieś akademiki, ktoś może coś polecić?
rybka   Różowe okulary..
04 sierpnia 2010 08:08
Na Tamce masz Hostel:
http://www.tamkahostel.pl/
Jeszcze jeden w ścisłym Centrum Wawy:
http://meteor.turystyka.pl/okidoki,warszawa.html
i na nowym swiecie 27!
http://www.nws-hostel.pl/
Akademik na Żwirki zaklepany. Dzięki za sugestie.
Bischa   TAFC Polska :)
07 sierpnia 2010 16:50
Trzeba było do mnie uderzać  😉 Ale to już obgadane na gadu . To niedaleko mnie , więc będę na Was czekać  😀
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
05 października 2010 21:30
UWAGA WARSZAWIACY!
będę w ten weekend w delegacji w warszawie na Salonie Jesien- expo wielkie Targi Kosmetyczne wybiera sie ktos moze?

Miło było by was wkońcu poznac
Odświeżam, bo mam kilka pytań.
Wybieram się za tydzień do Warszawy i chciałabym odwiedzić kilka miejsc, ale nie wiem jak się tam dostać. Niby mapki są, ale ja Wawy nie znam i nie wiem jak dojechać po prostu. Będę mieszkała u koleżanki na Nowodworach. I teraz jak mogę dojechać do Opery Narodowej? http://www.teatrwielki.pl/kontakt.html tu jest mapka, ale to mi nic nie pomaga...
I jeszcze interesuje mnie Muzeum Powstania Warszawskiego i Muzeum Archeologiczne, pomoże ktoś?
Chodzi o dojazd komunikacją miejską?
Hija, warto korzystać z tego portalu http://warszawa.jakdojade.pl/
Tak. Komunikacja miejska. Dzięki bardzo za wiadomość  :kwiatek: Mam nadzieje, że się nie zgubię 🙂

Tak w ogóle to jest (pewnie jest😉 ) w Warszawie coś ciekawego jeszcze albo coś się będzie działo w następnym tygodniu? Ostatnio głupio ominęłam włączenie lampek choinkowych na mieście, a podobno to bardzo fajnie wygląda.
kujka   new better life mode: on
06 października 2010 20:22
Hija, Warszawski Festiwal Filmowy!!

w Warszawie zawsze sie cos ciekawego dzieje 🙂 poza archeologicznym, czasem w antropologicznym mozna zobaczyc pare ciekawych rzeczy.
Kujka- jestem pod wrażeniem oferty tego festiwalu  😲 Szkoda, że nie można biletów przez internet jakoś rezerwować. Muszę jeszcze pomyśleć kiedy co chce robić i może uda mi się na coś pójść 🙂

Tak w ogóle mam jeszcze pytanie o dojazd do Łazienek. Ostatnio jak jechałam z koleżanką to jechałam pod Pałac Kultury potem szłyśmy jakoś na piechotę w okolice Kolumny Zygmunta i stamtąd autobusem do Łazienek. Da się jakoś szybciej?
Basket Case   The set of subcultures
06 października 2010 20:52
Najszybciej 503 do PL. Na Rozdrożu a potem wsiąść w 180 i pojechać 1 przystanek pod łazienki  😁
06 października 2010 20:58
Hija, spod palacu? podjedzcie tramwajem na rondo de Gaulle'a (to rondo z palma, przystanek nazywa sie Muzeum Narodowe o ile dobrze pamietam). Stamtad prawie kazdy autobus jezdzacy z przystanku pod empikiem (180, 116, E-2 i sporo innych) zawiezie Was do Lazienek (przystanek Łazienki Królewskie, ewentualnie mozecie wysiasc na Placu na Rozdrożu) 🙂 Tylko nie wiem czy tam teraz ladnie, najpiekniej tam jest chyba w kwietniu i maju...

jak bedzieciesz szukac miejsca zeby smacznie i tanio zjesc czy takie tam - to wal 😉
Hija kiedy byście się wybierały do Łazienek? Mogę za przewodnika robić,bo się do Łazienek już ileś czasu wybieram i się wybrać nie mogę  😁 Jeśli będzie to przyszła sobota, lub niedziela od 14.
Ładnie, ładnie 🙂 Mam je pod nosem, to jestem na bieżąco 😉
06 października 2010 21:10
Bischa L, to wezcie ze soba chrupki kukurydziane, pokarmicie mojego Pawia, Bolka 😀 one je wszystkie bardzo lubia, jedza z reki  😍
Do Łazienek to ja chce jechać ptaki karmić z ręki 🙂 Tylko inaczej niż Kujka- sikory i kowaliki. Jak dla mnie czad. Coś co sprawiło, że zakochałam się w Warszawie  😍

Więc ja z tej okazji kilka razy pewnie będę chciała przyjść 🙂 I z możliwości oprowadzenia chętnie skorzystam, bo ja to wszystko bardzo na szybko widziałam. Mi sobota i niedziela pasują jak najbardziej. Na pewno mam plany na niedziele wieczorem, ale to raczej nie koliduje z wypadem do Łazienek 🙂 Także ja bardzo chętnie, bo uwielbiam zwiedzać 🙂

No właśnie my jeździłyśmy spod Kolumny, ale to jest jakoś tak daleko, bo spod Pałacu Kultury szłyśmy na piechotę na ten przystanek. I tak się zastanawiam czy nie da się spod Pałacu Kultury/Dworca Centralnego jakoś dojechać bezpośrednio? Bo teraz już zimno i z tego co pamiętam to całkiem spory kawałek do przejścia był.
06 października 2010 21:17
Hija, z centrum da sie dojechac chyba 151. sprobuj sprawdzic przez ta strone jakdojechac.
hmmm... ja moge oprowadzic kogos chyba tylko Szlakiem Meczenstwa Zydow polskich...
albo robic za obstawe podczas wycieczki na prage  😎

a z ciekawych miejsc to jeszcze w Centrum Sztuki Wspolczesnej czesto sa fajne wystawy, Muzeum Chopina jeszcze nie bylam a podobno warto.

pewnie jeszcze 10x cos dopisze tutaj :P
pony   inspired by pony
06 października 2010 21:25
warto do muzeum chopina, potwierdzam😉
Ba,pewnie,że warto.Możesz nawet nawiedzić Uniwersytet Muzyczny obok i spotkać salto piccolo!  😁
Pffff- tyle wam powiem.
Zostaje mi tylko Uniwersytet Muzyczny, bo na ten czas kiedy ja jestem w Warszawie do Muzeum Chopina nie ma już biletów! Zostawię sobie to na inny raz- a szkoda.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się