Konie zimnokrwiste i pogrubiane

trzynastka   In love with the ordinary
08 września 2010 19:58
tego z 4 foty mam tylko takie 😉
Dzieciak miał wiele pecha w życiu, przeżył kulawkę, potem na dodatek dostał kopa od kolegi.. generalnie biedaczysko.

i jeszcze inne źrebaki 🙂

Oto Lejdi z szlachetna koleżanką ( nie Lady :hihi🙂
Wygrzebałam jakieś zdjęcie Dolara z zeszłego roku.
Żeby ożywić troszkę wątek i pokazać, że kluski na lonży też chodzą - czasem się buntują, ale dają się poskromić  😉
Czy ktoś się wybiera w środę do Białki na aukcję ogierów zimnokrwistych?
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
04 października 2010 18:10
A ja mialam okazję jezdzić na zimnokrwistej klaczy🙂sa cudowne...fakt uparte, ale nie złosliwe i bardzo szybko łapiące o co chodzi.
Klaczka na której jezdziłam ogólnie chodzi w bryczce ale czasem i pod siodlem...wyprowadza kazdego do stajni i pod drzewa...a tak pozatym jest przekochana i chyba sie dogadalysmy🙂
A galop na takim grubasku jest boskiiiiiiii🙂
szkoda ze nie mialam aparatu... ale obiecuje ze nastepnym razem sie postaram🙂
ja mam wałaszka zimnokrwistego 😉
w ten weekend jechaliśmy Hubertusa - tak się prezentował:

any, jaka maszina czarna! 🙂 opowiedz coś o nim 🙂
any, jaka maszina czarna! 🙂 opowiedz coś o nim 🙂

oj maszyna maszyna xD czołg istny 😉
polski zimnokrwisty z 'dodatkiem' niemieckiego zimnokrwistego
wałaszek w wieku około 3,5 roku 😉
a 'wabi się' Borys 😉
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
04 października 2010 21:31
any jaki boski 🙂dawaj no wiecej go🙂
gdzie kupiłas ogłowie na wielkoluda🙂no świetniasty jest....
ogłowie /xfull/ miałam szczęście kupić od znajomego praktycznie za grosze, tak na prawdę to zastanawiam się czy nie znalazła bym na niego jakiegoś w rozmiarze full bo 4 ma prawie najciaśniej jak się da zapiętą tylko wtedy naczułek mógłby być za krótki no i nachrapnik odrobine za ciasny...
swoją drogą to trudniej na takiego ochraniacze znaleźć niż ogłowie /ale już znalazłam 😉/ xP
a owijki są za krótkie...

to jeszcze kilka zdjęć:

any, a skąd jesteście? 🙂 super!

Mój gruby aktualnie
any, a skąd jesteście? 🙂 super!

okolice Lublina 😉
Kojarzycie może ogiera SIR od Senta po Gourmet? Może ktoś z Was ma po nim potomstwo?
any wreszcie się spotykamy na forum! :P Any z moich okolic. Burza, startujesz na jakieś zawody na swoim?
aien, startowałam w sierpniu towarzyskie L3

Wykręciliśmy 57 z groszami, byłam b.zadowolona 🙂
Burza - jak zwykle pieknie sie prezentujecie🙂

any wiecej zdjec prosimy! piekne 'malenstwo'!

a ja obecnych zdjec nie mam, bo jakosc na hali wieczorem pozostawia wiele do zyczenia, ale rzeźbimy ujeżdżenie, mamy teraz przez jesien/zime duuuzo czasu do wiosny i startow wiec mam nadzieje ze uda nam sie poprawić tą naszą piętę achillesową.

A tymczasem jakby ktos mial ochote to udalo mi sie w koncu wgrac filmik z lipcowych skokow , ale jakość po konwersji z innego formatu niestety kiepskawa -->
Magdzior, skacze jak zła ale ma jakiś dziwny galop, to z eskcytacji?
Co prawda nie mój ale stajenny. Misiak który podbił moje serce ostatnio swoim charakterem,zachowaniem. I wybaczyłam mu szybko lekkie zdeformowanie m
mojej stopy  😁 Maszynka do przytulania,drapania obustronnego 😉
Tylko zdjęcie troche marne
Magdzior, skacze jak zła ale ma jakiś dziwny galop, to z eskcytacji?

hm..faktycznie wtedy szla mocno do przodu i ciagnela bardziej niz zwykle, ale ale galop to ona chyba zawsze taki ma (rzadko ogladam z boku wiec napewno nie powiem) , tylko wiadomo powinno byc w niektorych momentach bardziej przytrzymane i skrocone.
any  ale to środkowe zdjęcie jest piękne!!
Magdzior, Reszka idzie jak mały rozjuszony rosomak... hehe
Cobrinha, dobre określenie 😁

Magdzior, może po prostu ma takie chody 🙂
Anyy wrzuć kilka fotek z hubertusa ze Stajni Amazonki, masz szybsze łącze, było 8 zimnokrwistych :P i wiadomo, kilka małopolaczków
Anyy wrzuć kilka fotek z hubertusa ze Stajni Amazonki, masz szybsze łącze, było 8 zimnokrwistych :P i wiadomo, kilka małopolaczków

tak na szybko 😉

Ale fajna zgraja... widzę, że pogoda dopisała 🙂
My też nosimy x-fulla ale to chyba normalny rozmiar przy takim miśku  🤣
cobrihna moje pół zimnokrwiste (Niunia miała ojca zimniaka, matka w typie starego małopolaka z arabem w papierach, a Całuska to dziecko ślązaka jak się okazało, a nie jak grubasa, a tak długo sądziłam, mamusia była kucozimnokriwstym [krzyżówką kuca z zimniakiem]) i obie mieszczą się spokojnie w trojce i fullu.
moje jedne z ulubionych, smakowite perszeronki i clydesdale (nie zrobiłam błędu ?) które połykam w całości  😍
hohoho ile tu grubasów!  😜 😜

kto się wybiera do zabajki?
Rewelacyjna ekipa terenowa! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się