Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Euforia, Ty też westowa??
to strzemię ...  😲 😲,
BTW, zazdroszcze Wam, ja po ciązy wsiadłam na konia wcześnie... ale jak wsiadłam tak zsiadłam... bo nie dawałam rady
dopiero chyba po roku jako-tako zaczęłam dawać radę
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
03 października 2010 19:39
Dodofon ja tylko lonżowałam (niestety) dlatego strzemię się przekręciło, zresztą to nie moje siodło ja nadal jestem klasyce wierna. Pożyczyłam na chwile od kumpla żeby męża na młodą wcisnąć bo już z pół roku nie jeździł i młoda też ponad miesiąc siodła na sobie nie miała.
Korciło mnie strasznie ale byłby to totalny brak rozsądku z mojej strony. Wytrzymam jeszcze kilka miesięcy. Wiem jednak na pewno, że jak się tylko cokolwiek pozbieram po porodzie to podobnie jak aszka wsiądę nawet na stępa ale wsiądę.
Ja wsiadłam po trzech tygodniach od porodu na stępa, początkowo na 15-20min ale teraz już się i kłusujemy i galopujemy  🏇

Dydek Pluszatek przed spacerem

AnetaW Ty wiesz 😜
Biala   z wieku geriavit z rozumu szczypior
03 października 2010 21:10
Hej mamuśki. Żyjemy jeszcze, ale na forum to już żadne nie zaglądam, nie ma czasu. Pracuję całe dnie, kilka wolnych godzin popołudniu spędzam z małą, więc na forum już nie ma kiedy wejść. Julka rośnie i rozrabia. Łobuz z niej niesamowity, ale jest przy tym bardzo wesoła, więc jest śmiesznie. Uwielbia swoją nianię, a ja swoją nową pracę, więc wszyscy jesteśmy zadowoleni. Coraz częściej myślę o rodzeństwie dla Julki, chyba niedługo zaczniemy się starać 😀

A tak mi dzieciak wyrósł:

Poczytam sobie trochę co u Was.
witaj Biała!!!

jaka niespodzianka od rana!!!! ciesze się że u Was dobrze, pamietam jak się zastanawiałaś co z Twoja pracą. A gdzie pracujesz?

ja jestem w ciąży. ciesze się, że Agatka będzie miała rodzeństwo. mam nadzieję, że uda sie Wam tak jak nam 🙂

jeśli chodzi o jazdę to ja wsiadłam na konia po pol roku, a potem jak agatka miała ponad dwa latka. Bałam się, że coś mi się stanie i dziecko zostawię. Ale ciesze się, że zaczęłam normalniej mysleć. Jedziłam tak średnio raz na miesiąc, ale i tak się cieszę, że przemogłam moją psychikę. tzn. gdyby nie mąż to zostałyby mi tylko wspomnienia. to on powiedział, że mam zacząć znów jeździć. Mam nadziej, że po drugiej dzidzi wsiądę wcześniej.  🏇

dobrego dnia Mamuski i Tatuśku
Śliczne te wasze dzieciaczki, Aszka jakie ona ma oczka i usta 🙂

Biała witaj, ależ ci córa wyrosła 🙂 Wygląda na łobuziaka 😉

Galop jak się czujesz?

Laski czy wasze dzieci chodzą normalnie spać? Te 2,5 i starsze?
U nas jest coraz gorzej.. 🙁
BASZNIA   mleczna i deserowa
04 października 2010 08:24
gwash,  normalnie raczej, o 8 konczy sie bajka, do mycia i do spania-obie na raz. Ksiazeczka, ja gasze swiatlo ( tatus niestety nie i wtedy czasem bawia sie jakis czas) i spia. Raczej bez problemow, zwykle sa padniete.
Kurcze :/ to u nas standardem jest 22 a nawet 23. A potem rano zombi nie chce wstawać 🙁
Czuję się dobrze, czasami bardzeij senna, trochę boli mnie brzuch jak przy okresie, ale to chyba nic złego.

Agatka jak nie spi w dzień to zasypia najpóźniej o 20, ale przeważnie wcześniej, ale jak śpi w dzień to wieczorem jest kongo, nie chce spać i zasypia 22-22.30. Twój Kazik śpi w dzień?
Śpi w dzień.. Jak nie spał w dzień w przedszkolu to potrafił mi paść w ciągu 2 minut w aucie o 16-tej jak go odebrałam.. Więc chyba mu ta drzemka jednak potrzebna, tyle że potem wieczorkiem nie chce iść spać, rano niewyspany nie chce wstawać, odsypia sobie w przedszkolu i takie błędne koło.. 🙁
jak jadę samochodem to też czasem mi zaśnie, u teściowej jak jest do  17 to też zaśnie, ale jak jest ze mna to czasmi się tak intensywnie bawimy, że nie chce jej sie spać i wieczorem pada
demon wrzucaj fotki Tymka i małego! Tymek to chyba mój "tutejszy" ulubieniec 🙂
Dziewczyny zdjecia waszych pociech słodkie.
Mam do was takie pytanie czy w ostatnim trymestrze też mialyscie uderzenia goraca ( czuje sie jak bym jakas menopauze przechodzila ) najgorzej jest jak ide ulica nagle uderzenie goraca i zawroty glowy a serducho chce mi wyskoczyc z klatki piersiowej. Niby mierze sobie cisnienie codziennie i ne jest takie drastyczne najwieksze do tej pory to jakies 140/95 gorzej z pulsem bo czasami i do 130 dochodzi.
W sumie probuje sie nie stresowac zyc wolniej ale sie czasami nie da po prostu
maleństwo   I'll love you till the end of time...
04 października 2010 15:05
Wow, Biała, ależ ona się zmieniła! Był taki mały plastuś, a teraz dziewczyna jak się patrzy. I chyba coraz bardziej jednak do mamy podobna?

A mnie się znów śniło, że mam malucha, no rewelacja, sny o odbekiwaniu niemowlaka 😉
AnetaW Pluszaczek cudowny!!!!!
aszhar niestety też tak mam,ale najczęściej w marketach,masakra
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
04 października 2010 17:13
chciałam tylko powiedzieć,że poszłam dziś do H&M i pokemonie wyszłam z całą siatą ciuchów z Hello Kitty dla Nianii (i podkolankami dla siebie  :icon_redface🙂  🤔wirek:
AnetaW super pluszaczek i ta minka bezbledna!!!

Przez te wasze zakupy to i ja zaczynam wpadac w trans...tylko ja jakos tak dziwnie zamiast zaczac od drobnych rzeczy to wystartowalam z grubej rury i pojechalam po meble i to zaplacilam juz za nie a potem dopiero pomyslalam czy zmieszcze je do auta do ktorego nie moglam wozka upchnac w bagazniku... no ale okazalo sie ze po rozmontowaniu tylnych siedzen, polki i calkowitym zlozeniu przedniego moge robic za bagazowke, a dzisiaj pol dnia skrecalam klocki lego🙂
O Dzionka dzięki w imieniu Tymka  :kwiatek:. Jego pewnie jeszcze pamiętasz ze Słupna.
Ogarnę trójkę moich dzieci ( mój mąż jest chory i kuruję go kaszę jaglaną  :lol🙂 i wrzucę jakieś foty moich facetów
To ja tak wspomnę lato jeno.

edit: nie to nie. Możecie mnie zgłaszać za edycję.

Oj, wawrek, jak Ci dziecko urośnie, to będzie linczować za nagie zdjęcia 😉
wawrek
Ale słodka 😀 Świetne zdjecie z koniem "😀
Wawrek Goła Jagoda! Jaka słodka! 😜 Ty nam tak dawkujesz jej foty, ale jak juz przywalisz, to pozostaja na długo w pamięci 😀

A tak btw to na dniach urodzi się moja bratanica Jagoda 😉
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
05 października 2010 09:27
wawrek za parę lat będziesz się tłumaczył Jagodzie za te goluśkie zdjęcia  😉 , z koniem super foteczka  🤣
wawrek,
usuń proszę,
nawet nie zdajesz sobie sprawy jaką krzywdę możesz zrobić dziecku, takie zdjecie żyje własnym życiem - latami...
nie mówiąc już o pedofilli ...
Dodo... Nie popadasz w skrajność?

Dzięki za miłe słowa 😉
Super wszystkie dzieciaczki 😉

Dziś była u nas położna z przychodni, nawet miła babka. Potem pani od laktacji i final jest taki że co mi mały zaśnie to muszę go przebudzić.
W ramach ciekawostki wrzucę fotkę dzieci moich znajomych - trojaczki, 3 dziewczyny za jednym zamachem 😀

edit
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Zapraszam do Ogłoszeń.
Dodo... Nie popadasz w skrajność?

Dzięki za miłe słowa 😉

wawrek...
mam taką sprawę wśród znajomych...
koleżanka kilka lat temu dała fotę swojej córki na net - ładną fotę...
dokłądnie tą - wystarczy wpisać dziewczykna z misiem w google..

i wiesz co?? ta fota żyje własnym życiem - bez jej zgody... ostatnio zostałą wykorzystana na segregatorach w Tesco, ona założyła wiele spraw... na dodatek jej córka jest prawie nastolatka i naprawdę ma z tego powodu duży wqrw i pretensje... że jej twarz jako bobasa jest wszędzie...

a co do pedofilii - naprawdę to co pokazują w mediach to tylko czubek góry lodowej...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się