Pomoc naukowa (zadania, tłumaczenia itp.)

Lotnaa   I'm lovin it! :)
26 września 2010 22:00
natchniuza, nie jest to pierwsze angielskie słowo z różnymi wersjami spelling'u:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/barbeque
Lotnaa, o, dzieki, nie wiedzialam 🙂
Lotnaa   I'm lovin it! :)
26 września 2010 22:44
Proszę 🙂 Nie bez powodu popularny jest skrót BBQ  😉
Proszę 🙂 Nie bez powodu popularny jest skrót BBQ  😉

BBC to tez popularny skrot :P Ale niestety ma niewiele wspolnego z grillowaniem 😉
Mam wielką prośbę do osób, które miały łacinę w liceum.
Potrzebuje jakiejś książki z przetłumaczonymi tekstami, bo niestety wszystkie które znalazłam to sama łacina, bez tłumaczeń.

Jakby ktoś miał i móglby mi podesłac do skerowania, bęcę bardzo, bardzo wdzieczna  kwiatek kwiatek
Napisz przesłanie/apel/przemówienie do wszystkich mieszkańców świata.

Pomóżcie.
😵

Kochajcie się i segregujcie śmieci!

Może jakiś kontekst? Albo chociaż przedmiot...
Mam to napisać na język polski na jutro.
Ma być na stronę (w zeszycie).
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
29 września 2010 19:41
tez bym o milosci walnela  😎
Rozprawka na temat ,,Jacy jesteśmy jako pokolenie''
Pisal ktoś taką o takim temacie ?
Graba.   je ne sais pas
30 września 2010 21:30
a ja dziękuję za pomoc w angielskim(Poncioch, natchniuza, Lotnaa) :kwiatek:
Szumka94   This opportunity comes once in a lifetime yo ! ♥
02 października 2010 12:43
Hej. Potrzebuję pomocy z łaciny, mam przetłumaczyć zdanie + określić podstawowe formy rzeczownika i czasownika

'Rosis albis et aquam frigidam do et mensas rotundas rosis pulchris orno. In aula multae statuae Musarum quoque sunt. Musarum pulchris rosis ornant. ' 🤔

mimo tego, że wiem jak przetłumaczyć poszczególne związki np. 'rosis albis' to nie wiem jak to złożyć w całość....

NIKT NIE POMOŻE?  🙁 🙁 :kwiatek:

zaliczyłam..  😉
Dżemdobry wszystkim. 😉 Znalazła by sie może jakaś osoba ogarniająca wypracowania? A dokładniej wypracowanie z wosu, temat: Czy kary dla nieletnich sprawców należy zaostrzyć? Rozważ powyższy problem. Dokładniej to potrzebuje tylko przyzwoicie długiego ( w sensie coś więcej niż 2-3 zdania ) rozpoczęcia, z reszta sobie poradze, a z rozpoczęciem zawsze mam problem.. 🙄
Z góry dżemkuje  :kwiatek:
czy jakiś człowiek znający się w  miarę na angielskim pomoże mi? muszę uzupełnić luki czasem presemnt perfect simple i continious i nie za bardzo mi to idzie .  😡 najlepiej gdyby byłaby to pomoc przez gadu, lub pw
Czym róznią się czasy socjalistyczne od czasów współczesnych ?
Czy jakaś dobra duszyczka mogłaby mi poprawić gotowego speecha na angielski? Chodzi mi tylko o poprawienie błędów językowych / gramatycznych :kwiatek:
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
08 października 2010 17:07
Fin, podrzuć mi na pw 😉
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
12 października 2010 18:26
"rozważ słuszność powiedzenia głoszącego, że kto ma opinie wstającego o świcie może spać do południa. odwołaj się do wybranych tekstów literackich oraz przykładów z życia codziennego."
Ratunku, nie umiem się zabrać. Nie wiem za bardzo nawet jak zacząć, może ktoś mógłby mnie naprowadzić? :kwiatek:
Zu ja bym sie oparla na tym, ze jaka opinie sobie wypracujesz na takiej jedziesz nie musi to byc zwiazane ze spaniem ale ze wszystkim innym, ja tu do spania wogole bym sie nie odwolywala bo to tylko powiedzenie, ktore mozna dopasowac do innych sytuacji niestey jakos chwilowo nie moge skojarzyc tekstow literackich ale jak cos wpadnie mi do glowy to dopisze.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
12 października 2010 18:40
rozumiem że to metafora, poprostu mam małą pustkę 😉
Dziękuję  :kwiatek:
no tak bo masz rozwazyc slusznosc powiedzenia a powiedzenia mozna odnosic do roznych przypadkow. Casami sie taka pustke ma 🙂
znowu ja🙂
czy ktoś mógłby mi pomóc i sprawdzić list napisany po angielsku?
jak nie jest za późno to mi podeślij na priv/wstaw na forum. może na forum lepiej 🙂
nie jest, jeszcze się z tym męczę...

Dear Martyna

What’s up? ( ;  Thanks for your last letter! Sorry I haven’t written for a long time but I have been very busy since September. Everything changed! I am in new school with new friends .  School is interesting. I have really nice people in class.  We quickly became friends. 🙂 Do you know that I am working in “Radio Żory” with my new friends? I’m sound engineer. I love it! It’s really great work. We have program in Tuesdays, from 16 to 18. You can listen to it in www.radiozory.pl . 😉 I hope you will like it! What else? Yesterday I was in Kraków with my class. It was cool . We visited museum and theater. Performance was... strange. Nobody knew what was going on, but I like it!

Anyway, that is enough about me. What about you? Have you been at concert Eldo in Jastrzębie? If yes, how was it? I heard that was super! What with you new school?

I have got to stop now. My mother is going into Żory and she’s going to post this for me. 😉

Write back soon

Karolina

już nie trzeba, uzyskałam pomoc na pw  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
'three sets of “real-life” three-dimensional objects always presented in one particular orientation (front to left, top up)'

mógłby mi ktoś pomóc w zorientowaniu się jak te przedmioty były prezentowane? w sensie nie umiem sobie wyobrazić tego 'front to left, top up'. To kawałek abstraktu do badania, nie ma więcej szczegółowych informacji, a ja nie łapię...

edit : już łapię 😉
a ja mam nietypową sprawę 🙂 grał ktoś może w "czarne historie" ? http://www.planszolandia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=804&Itemid=43 jeśli tak, a najlepiej jak ktoś tą grę posiada. Proszę o kontakt na pw  :kwiatek:
Nie wiedziałam gdzie się zwrócić, ale wydaje mi się, że to najodpowiedniejszy temat. Istnieje angielskie określenie na postawę zootechiczną? Nie mogę nigdzie znaleźć takiego zwrotu, więc proszę o pomoc.
Niekoniecznie to prawda, ale breeding silhouette nie powinno bardzo zmylić, jeszcze w odniesieniu do fotografii/pokazu.
Pomocy, fizykaaaa 🍴

Znajdź siłę przyciągania między jądrem i elektronem w atomie wodoru, jeśli średnica atomu wodoru wynosi 10 do potęgi -10.

Współczynnik k=9*10 do potęgi 9. Mam skorzystać ze wzoru: Fc= q1*q2/r kwadrat * k
Wszystko pięknie, ale brakuje mi danych. Mam r, mam k ale skąd mam wziąć q1 i q2? Czy może q protonu i elektronu to stałe potrzebne do zadania? 🤔
Scottie   Cicha obserwatorka
25 października 2010 18:16
Kopiuję z "Sesja/Studia" i proszę o pomoc!!!

Mam ogromną prośbę do ludzi z europeistyki lub uczących się integracji europejskiej:

możecie mi podrzucić jakieś ciekawostki bądź informacje związane z Paktem Stabilności i Wzrostu? Coś w stylu sprawy z Grecją: że po wkroczeniu do unii walutowej nie przestrzega paktu i teoretycznie UE powinna nałożyć na nią karę, ale... przecież jest zadłużona i byłoby to bez sensu.

Mam prezentację we środę i chciałabym czymś zainteresować grupę, a w internecie niczego interesującego nie mogę znaleźć.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się