Hypnotize, W Bielsku Białej jest sklep, który ma daw maga, wysyłają do testów, Amigo też ma siodła daw maga i można byłoby zapytać czy nie daliby rady wysłać. Odnośnie pasowaczy siodeł - to w okolicach Śląska chyba tylko pani z Equishopu.
edit:
Azbuka Pani Kasia? :> 🙂
Ascaia, Potwierdzam, Oskar ma wbrew pozorom bardzo płaskie siedzisko. Bardziej płaskie niż millenium i gp, mimo, że ma w sumie dłuższe i "wszechstronniejsze" tybinki. Chyba, że teraz szyją te siodła inaczej. Wydaje mi się, że trafne jest takie porównanie:
oskar:

millenium:

Jeździłam w oskarze i w sumie tybinki były "na plus", bo można było jeździć na krótkich i długich strzemionach, ale gdy pierwszy raz wsiadłam w to siodło poczułam się trochę jak na naleśniku.
ja w millenium wyglądam tak:

166 cm wzrostu
jeździłam na dłuższych strzemionach, "na skokowo" można by je skrócić o 3 dziury spokojnie.
i jeździ mi się w sumie fajnie, lepiej niż w greenie i silverze, gdzie brakowało mi bardziej głębszego siedziska. Dziwna sprawa, bo profile tych siodeł są podobne.
Nie wiem na ile gp i millenium to siodła tylko dla profesjonalistów. Nie twierdzę, że dla profesjonalistów nie są 😉 ale biorąc pod uwagę opinie naprawdę różnych ludzi o gp, wychodzi na to, że to siodło jest tak fajne, że większość się w nim znajdzie 😁
[w ogóle, pytanie obok mojej wypowiedzi - na czym dokładnie polega "close contact" przy siodłach skokowych? W sensie - "bliżej grzbietu" konia, ale... jak? 😡 Przez to, że panele są płaskie...? ]
Jeśli chcesz zamówić... to może jakbyś im podesłała to siodło młodzieżowe i spytała czy da radę zrobić takie, ale o trochę większych parametrach? 🙂