Styl western (dawniej kącik)

AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
29 września 2010 08:27
[quote author=AleksandraAlicja link=topic=27.msg720147#msg720147 date=1285661717]
A nie można by się tak rozwijać na Śląsku  🙄 ?

przecież na Śląsku i ogólnie w południowej Polsce jest najwięcej baz westernowych!
ja dojezdzam 160 kilometrow :/ [/quote]
No to ja chyba ułomna jestem, bo ze Śląskich westowych stajni, w których można szkolić się w konkurencjach technicznych (nie szybkościowych!!!), to kojarzę tylko tę, gdzie jest Sasza, pod Bielskiem.
Sasza to mało? Jakbym była w Twoim wieku to bym wszelkim naukom Saszy poddawała się dzień i noc.  💘
29 września 2010 08:51
Mąż nie pozwala  😂
Mąż nie pozwala  😂

Wcale się nie dziwię. Sasza jest...... ech......  😵
ovca   Per aspera donikąd
29 września 2010 11:11
😜

AleksandraAlicja- Salopa też jeździ techniczne (Szymon)- próbowałaś się z nimi kontaktować? http://www.salopa.pl/

no, i w zależności, w której części śląskiego mieszkasz-możesz zawitać do Krakowa ( bb ranch) albo pod Kędzierzyn
( http://www.koenig.pl/ )
W Rozwadzy koło Zdzieszowic często bywał Wojtek Adamczyk na szkoleniach-co prawda teraz sytuacja się trochę zmieniła, ale może warto się dopytać?

Wichurkowa   Never say never...
29 września 2010 21:37
[quote author=AleksandraAlicja link=topic=27.msg721325#msg721325 date=1285746685]
Mąż nie pozwala  😂

Wcale się nie dziwię. Sasza jest...... ech......  😵
[/quote]

Aj tam,bez przesady😉
No to jeszcze kilka zdjęć z R4S:

W ten weekend X Mistrzostwa PLWiR. Kto będzie?
Ja nie jadę, amatorzy jak zwykle w piątek o 12 w południe. Ani trochę mi to nie pasuje 🤣
a ja wlasnie wyjezdzam do Wrocka.

Karolass to ta z Nikonem w reku, gdyby ktos nie wiedzial 🙂

Do zobaczenia!
A ja z radością pooglądam dziś zawody na igrzyskach 🙂 powspominam sobie cudowne czasy Bednarkowe i PWRC 🙂
Nie wiem czy wystartuje we Wrocławiu Rafał Dolata, ale gdyby tak, to bardzo mocno trzymam kciuki.
Obserwuję rozwój tego zawodnika od wielu lat i widze,że robi wielkie postępy i jest w świetnej fomie.
Żyraf - walcz i zwyciężaj!  😅 😅
Tania
Rafał jedzie młode konie i reining open. Mam nadzieję pojechać w niedzielę i mu kibicować na żywo🙂
Tania
Rafał jedzie młode konie i reining open. Mam nadzieję pojechać w niedzielę i mu kibicować na żywo🙂

Oby mu się powiodło. Widać w jego przejazdach ile pracy włożył w treningi.  :kwiatek:
30 września 2010 18:47
Ja będę w sobotę i niedzielę-pewnie będę się kręcić wokół gniadosrokatego painta 😉
http://www.rh-video.de/rh_player.htm
O! Filmik z naszych zawodów.
właśnie sie zastanawiam czy jechać do wrocka.........
tak mi sie nie chce...
w sumie to 2,5h w aucie... żadna droga, ale jakoś tak jestem nieogarnięta...
może jutro? może niedziela?
Dodofon, jutro jest reninig freestyle - jedzie chyba 6 osób. W niedzielę reining open - też za dużo osób chyba nie będzie, ale może być kilka ładnych przejazdów bo startuje np. Rafał Dolata, Robert Nejdora, Tomek Turkowski. Zależy co chcesz pooglądać.. w Horsemanship Open też może być kilka fajnych przejazdów np. Ewa Marciniak na Bohunie i Klaudia Sójka na Nerielu🙂
Właśnie się skończył konkurs reining amator. Tylko jeden zawodnik uzyskał ponad 200 punktów(podobno, ale poczekajmy na oficjalne wyniki). Artur Nejdora na Poco Jolly Jumper 205 pkt 😅 Drugie miejsce chyba Monika Dziewulska, trzecie Martyna Tulibacka z tego co wiem.
01 października 2010 21:03
Dodo, niedziela chyba ciekawsza-będzie reining open i młode konie  🏇
Rafał Dolata nowym Mistrzem Polski PLWiR w Reining Open konie do lat 6 😅 😅

Drugi był Łukasz Krogulski, trzeci chyba Marek Misiek:

Tomek Turkowski I miejsce w reining senior open

Rafał Dolata II miejsce w reining senior open

Trzecie miejsce Michał Żarnawski
Robert Nejdora niestety 0pkt 🙁

W horsemanship open mały siwy arabek Decaho pod Dorotą Kuską objechał wszystkie cudowne konie amerykańskich i nieamerykańskich ras
Olga, mam te same zdjecie Tomka, ale z krótkich trybun xd
kurde, Żyraf jest świetny!! STRASZNIE mi się podobało i wgl wielkie gratki dla Dominiki Dubowik i Smartina zgarnęli 3 złota z 4(?)!
Od nas z drużyny Ewa Marciniak i Bohun mistrzowie Polski w Western Pleasure Amator i Western Riding Amator, Zosia Zabłocka i Bacardi Pinkdrugie vice-mistrzynie w Western Pleasure Open.
Poznałam wiedzme i karolass(ktora pewnie i tak mnie nie pamieta xd taka dorota w pomaranczowej czapce z nikonem i sigma 2.8)
eee chyba pamietam, przynajmniej pomaranczowa czapke 😉

ja siedze na zajeciach, ale do nocy powinny byc jur zrobione zdjecia, nalezy szukac na www.karolinarusak.com  😉

Anky we free style.
Przyznam,że to mi się nie podoba już całkiem.
Wow! super🙂 wielkie gratulacje dla Żyrafa!!🙂 a pamiętam jak jeszcze z 7 lat temu "coś tam sobie jeździł" w Furioso i chyba w ogóle zaczynał przygodę z zawodami west! Strasznie się cieszę że mu tak dobrze poszło🙂😉)

a ja mam jeszcze pytanie o Drysdales - Taniu Ty kupowałaś tam kowbojki - powiedz jak mniej więcej dobrac orzmiar? ile dodać cm? kurcze pisze i piszę do boots dep. i mi nie odpisują🙁 chcę jedne ze ściętymi palcami i jedne takie ze szpicem do przodu - rozmiar w Polsce mam 37-38, dł stopu 24,5 cmm, dość wysokie podbicie - czy ktoś mi może doradzić? Bo chyba wezmę na czuja ale kurcze może akurat ktoś ma jakieś doświadczenia z kupowaniem kowbojek i mógłby mi coś podpowiedzieć?🙁

edit - aha, muszę się pochwalić że niedługo nam się stadko powiększy🙂 o siostrę naszej Lorrie (tez po King Pinie) i o wałaszka AQHxMŁP (dla mojego taty bo ciągle sobie wkręca że czyte AQH są za małe na niego😉 także już niedługo się tu będę pokazywać w siodle na dwóch ksztankach🙂
http://www.essortment.com/all/cowboyboots_rfis.htm

Lub inne :how to fit cowboy boots w google.
Najlepiej przymierz czyjeś z USA i odczytaj wymiary.
dzięki, kombinowałam z "rozmiarówkami" w googlach a nie wpadłam na najprostsze pytanie.... wstyd!
a przymierzyć niestety nie mam od kogo. ale poczytam i wezmę na czuja, a nuż będą ok🙂
06 października 2010 17:31
(dla mojego taty bo ciągle sobie wkręca że czyte AQH są za małe na niego😉

pokaż mu Żyrafa na koniu- będzie musiał zmienić zdanie  😁
ovca, hehehe fakt!🙂

a tak btw - filmik promocyjny Roleski Ranch🙂 wg mnie kawał świetnej roboty🙂

#at=265

Taniu - czy dobrze poznaję? 4:22 prawy dolny róg ekranu??🙂
Dobrze. Szkoda,że nie wiedziałam,że filmują bo bym się jakoś ogarnęła. 😡
08 października 2010 07:55
Taniu, a wcześniej też jesteście, tylko jacyś tacy niewyraźni- może powinniście wziąć rutinoskorbin  😂  😀
Do posłuchania:
australijsko rosyjsko polski klimat west
i inny
czeski klimat west
😁
I zagadka:
-Czy ktoś zgadnie w jakim polskim serialu gra wokalista z pierwszego linku?
Dla ułatwienia dodam,że gra tam też pewien słynny aktor związany z jednym z podkrakowskich ośrodków west.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się