Kącik Małolata...:D

break, patrzyłam nie raz  😁

Dziewczyny! Mam wyzwanie.
W czwartek dzień chłopaka, u nas takowych 19tu. Płci żeńskiej sztuk 4. Jakieś koncepcje?  😁
Vana a u mnie walą ile chcą, sprawdziany są 2 lub 3 zwykle. Jeżeli drzemy się, że mamy już 2 sprawdziany, to potrafili powiedzieć, że w takim razie będzie to kartkówka ;].

Moja pani od matmy ostatnio tak zrobiła  😁.  A reszta nawet nie patrzy, czy są jakiekolwiek inne sprawdziany tego dnia 😉.
my na dzien chłopaka zamówiłysmy koszulki z napisami  😎
My zamawiamy pizzę do szkoły 🙂 Tyle, że nas jest 27 dziewczyn, a 5 chłopaków 😉
W innej szkole, jedna klasa załatwiła z dyrekcją, że przez cały dzień będą oglądać horrory na lekcjach. Do tego oczywiście sporo żarcia i pampersy 😉
emade koszulki mówisz? U nas wychodzi 5 chłopa na babę, więc... koszulka jakieś 30zł, to razy 5... zrzuta po 150?  💃  😁
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
28 września 2010 21:35
my na dzien chłopaka zamówiłysmy koszulki z napisami  😎

My też! : D
Ale jakoś tanio nam te koszulki wyszły bo jedna kosztowała jakieś 19 zł  😁
Vana my po prostu zamawiamy pizzę na klasę, tylko że nas 30 bab i 5 chłopaków, to trochę łatwiej ich zasponsorować 😉
u nas jest 9 chłopaków i 24 dziewczyny  😉 z koszulkami nie problem bo mamy 120zł uzbierane, a moj wujek nam koszulki zamawia + robi napisy wiec nie bedzie to jakis majątek  😀 z lekcje z horrorami =bomba 😀
Dziewczyny wymyśliły - maszynki do golenia i lizaki  😎  😂
Mam nadzieję, że żaden tu nie zajrzy...  👀

Edit: Poszłam za radą breakawayy  😁
Vana Ty się lepiej zacznij bać, bo przecieki pójdą...  😁
Ło jezu. Zaczyna mnie irytować atmosfera w szkole  🤔 Trzecie klasy to brzydale i sucz. supcio. I lepiej - mój były znalazł sobie maniurke z grupy 'sucz'. W dodatku trzecioklasistka, bardzo znana w szkole. I nie wiedzieć czemu ona i jej funfele mnie nie lubią ! (ojej, chyba się potne !  🙄 ) no i w szkole mamy tak nie miło, nie ma na kogo popatrzeć, do kogo się odezwać... Nuuuudy  😉
Ale na pocieszenie - jadę jutro do kina z klasą 😉 z okazji dnia chłopaka - Step Up 3 3d  😅
ale fajnie,
a ja kuje na spr. z bioli-jutro na pierwszej lekcji  😵 naszczęście nie jest dużo
no i znów nie ma anglika  😅
Kawecan   Jeździec bez konia...
29 września 2010 17:42
Nienawidzę Ruskiego!! NIENAWIDZĘ!!
<Karolina podczas nauki alfabetu po rosyjsku  😫 🤔 🤔 >

Najgorsze że nie mam żadnej drogi by się uczyć innego języka. W końcu Rosyjski raczej mi się w życiu nie przyda.

Jeszcze tylko 2 miesiące do 4 miesięcy i zostaną tylko 3 miesiące do wakacji.
Vana pizza? to smacznego ode mnie dla Ciebie i wiesz kogo  😂
pandora   czaprakomania...XD
29 września 2010 18:06
Hehe długo mnie nie było...  😡 nie wiem jak wy ale ja nie wyrabiam ... ciagle leje deszcz nie mam czasu na konie i jeszcze w kółko jakieś kartkówki nawet z największych głupot a w dodatku przedwczoraj zgubiłam komórkę... 😵   nie chcę się chwalić ale za 5 h i 45min kończe równo 16 lat   😅 😅 jak dostane jakąś kasę to sobie ( a raczej poli ) kupie nowego eskadrona  🥂 musze sobie jakoś osłodzić życie 😜
edit: nie doczytałam...Kawecan ja tez sie uczę rosyjskiego i myślę ze  nie jest taki zły 😁 chociaz fakt mozna sie zorać jak sie okazuje ze to H to N a N to p orazB to W a P to R  🤔wirek:
Jak dobrze, że mój biol-chem liczy tylko 7 chłopaków na 25 dziewczyn. Problemów z prezentami nie mamy.
Zresztą w dalszym ciągu siedzę w domu chora. Jak sobie pomyślę ile muszę nadrobić, to... wiecie  😁.
Nienawidzę Ruskiego!! NIENAWIDZĘ!!
<Karolina podczas nauki alfabetu po rosyjsku  😫 🤔 🤔 >

Najgorsze że nie mam żadnej drogi by się uczyć innego języka. W końcu Rosyjski raczej mi się w życiu nie przyda.

dlaczego ja tak samo mysle ze 2h ruskiego to najgorsze co moze przytrafic sie człowiekowi w tygodniu?  🤔 nienawidze!! dzisiaj nam taki numer babka zrobila, ze dla osób co nie miały pracy domowej wstawila minus, a dla osób co mialy ale w ksiazce uzupełnione też minus bo czemu w ksiazce a nie w zeszycie?! jak zaczęłam sie z nią kłócić to powiedziala ''jak jestescie tacy madrzy to piszemy sprawdzian z pracy domowej'' a wszyscy tak  😵 i stanęło na tych nieprzygotowaniach... porazka  🤔
29 września 2010 18:15
Oj, u nas w szkole wszyscy mówią że nie mieli jakiego nauczyciela wziąć do jakiegoś języka, więc wzięli starą jędzę która jeszcze po Rosyjsku gada.
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
29 września 2010 18:18
Ja też mam Rosyjski, trzy godziny w tygodniu  😁
Ale powiem wam szczerze, że ostatnio zajmuje jedyne miejsce na liście najprostszych dla mnie przedmiotów!  😅 Jak rok temu zaczynaliśmy opanowywać cyrylicę to tak szybko załapałam, że aż się sobie dziwiłam  👀

Za to fizyka lub matematyka u mnie baaardzo kuleją  😵
Wolałabym rosyjski niż niemiecki. Nienawidzę tego języka, mam opory straszneeeee. A jak jeszcze baba zaczyna mówić tym paskudnym niemieckim akcentem! Grrr  👿

Dobre 😂

Wiecie co? Przez jakiś czas w tamtym roku miałam plan, żeby się przenieść na rosyjski zamiast niemieckiego. Problem był taki, że musiałam nadrobić pierwszą klasę 😡 Nauczenie się alfabetu (pisanego i drukowanego) zajęło mi dwa dni, przez dwa tygodnie zrobiłam 4 rozdziały w książce (później zaprzestałam marnowania wakacji i kolejnych 7 nie przerobiłam). Ostatecznie co prawda zostałam na niemieckim, bo nie lubiłam go przez Sorkę, a nie przez język sam w sobie, ale nadal uważam, że opanowanie cyrylicy jest łatwe.

W ogóle uwielbiam się uczyć języków i jedyne czego 'potrzebuję', to nauczyciela, który mnie motywuje, a niestety Sorka od niemieckiego mnie nie cierpi, lubi czasem mi dowalić albo przygadać. Lubię niemiecki, angielski, szwedzki, włoski, hiszpański, rosyjski... gdybym tylko miała czas na nie wszystkie 🤣
Jak ja mam dość matmy. Wszystko nam babka tłumaczy jakby miało to być dla nas oczywiste i dziś wyjawiła nam swoją cudną teorię "Jeśli ktoś nie ma zdolności matematycznych to tylko dobre zachowanie może go uratować przed niezdaniem"  🤔 Ja nie żyję jak dostanę 2 na koniec a matma to niigdy nie była moja dobra str. (w 3 klasie same 3 miałam  😁 )

Geografii też nie znoszę. I ta fizyka... Wszystko co związane z matmą to złoo  😫

Dziś okazało się, że na kółko z angielskiego tylko na chyba będę chodzić lub ew. jeszcze 2 osoby, więc nie dość, że mam tak jakby indywidualne darmowe lekcje to jeszcze mi to ocenę podniesie  🏇

A jutro w mojej stajni mamy spotkanie integracyjne  🤔 Mam się z nimi pokazać w stajni  😲 To będzie masakra. Dziwię się, że chce się im iść 4 km z buta z pod szkoły do stajni. Ha-ha ja jako, że mam trening potem i wmówiłam pani, że iść w bryczesach przez całe miasto to wstyd i mi łaskawie pozwoliła przyjechać samochodem  😀

A na dzień chłopaka to my się złożyłyśmy po 5zł na duże lizaki i niech się cieszą, pamięć się liczy! O nas na pewno zapomną albo jakaś mama z trójki klasowej ew. przypomni im.  😁

Breakawayy nie, nie pizza, zmniejszyłam czcionkę co by przecieków nie było  😀

Prezenty zakupione - wyniosło nas to dokładnie po 3,84 zł na głowę (przypominam: 4 baby 19 chłopa)  😁
Mat-fiz rządzi, interes udany  😅

No i zwiększyli nam liczbę np  💃
ja pisałam dzisiaj test z maty, skończyłam przed czasem, normalnie sukces  . ; ) angielski - kartkówka, nieźle .

a przed chwilą wróciłam z radia, dzisiaj jeszcze bez antenowo, ale od wtorku wchodze z kumpelami na antenę - może nie dosłownie, bo jestem realizatorem dźwięku ale po dzisiaj się nawet wkręciłam . 😉 super sprawa zobaczyć wszystko od kuchni .  🤣
Vana za późno, przecieki poszły  😁
Nie piernicz  😁
Wiesz, ja mam takie kontakty, że od razu wiadomość poszła  😎. Nie bój się, chłopcy żyją w słodkiej nieświadomości  😁. Chyba, że masz jakiegoś szpiega, który czyta r-v ;>
a co kupiliście na dzień chłopaka ?
my w klasie kupiliśmy z magnesy motto np.umysł w toku proszę czekać
co do języków, aktualnie skupiam się na dodatkowym hiszpańskim i  angielskim, rosyjskim, łacinie w szkole. Ruski to prześmieszny język  😀 mam  3h tygodniowi i powiem Wam, że strasznie szybko wchodzi do głowy, gorzej z łaciną...  🤔

a my na dzień chłopaka miałyśmy kupić kufle na piwo, każdy podpisany imieniem, ale w końcu nie wiem jak to będzie.
29 września 2010 19:42
My jak robiliśmy ten cały dzień chłopaka to musieliśmy im kupić breloczki bo na nic innego nie starczyło. (8 dziewczyn na 13 chłopaków i jeszcze kasy zabrakło>. Aż jak myślę co oni mogą wykombinować <zwłaszcza ci z mojej starej klasy> na dzień Kobiet. Oj będzie śmiechu warte , zwłaszcza że mają głupie pomysły.  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się