World Equestrian Games Kentucky

Cejloniaro, nie ma sprawy 🙂 Ta wiedza nie jest niezbedna aby moc dosiasc konia 😉
Cieciorko, tutaj sa listy startowe na dzisiejsze Grand Prix special: http://www.alltechfeigames.com/ftp-pdf/DRE_S_2.pdf
Ekwador jedzie 4 o 10.34 (16.34 naszego czasu) a Randon 16 o 12.54 (18.54).
wątek zamknięty
Nie czuje specjalnej mięty ani do Rapcewicza ani do Milczarek ale to "nasi" więc będę kibicowała i trzymała kciuki partiotycznie 🙂
wątek zamknięty
czy teraz leci jakaś transmisja internetowa? linki z wczoraj mi nie działają i niezbyt sobie radzę po niemiecku 🙁
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
29 września 2010 10:47
disco, nie, dzisiaj od 16 dopiero 🙂
martik, super, dzięki! szukałam na ten stronie i nie znalazłam... no ale u mnie to norma :P
kojarzysz może co to za rasa SI?
wątek zamknięty
Severus   Sink your teeth into my FLESH
29 września 2010 10:57
to SI to nie będzie jakaś włoska półkrew? (jest taka rasa?) "I" moze być od Italii  😉
wątek zamknięty
No wlasnie cieciorko... Takiego mi cwieka od wczoraj zabilas, ze teraz siedze w necie i kopie  😵 Po wlosku nie mowie ale Severus moze miec racje, ze to moze byc wloska polkrew.
Daj mi jeszcze chwilke, moze cos wykopie.
wątek zamknięty
Cieszę się, że poruszyliście temat muzyki. Bardzo mnie interesowało, czy to tylko inwencja Eurosportu czy organizatorów. No i jak to się odbywa, żeby było sprawiedliwie- losują te podkłady czy jak?
wątek zamknięty
te podkłady brzmiały lepiej niż niejeden KUR 😉
szkoda tylko, że komentator wszystko zakrzykuje. Mam nadzieję, że na KURach puszczą go trochę ciszej
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
29 września 2010 11:09
kojarzysz może co to za rasa SI?

Sella Italiano 🙂
wątek zamknięty
Severus   Sink your teeth into my FLESH
29 września 2010 11:15
Ha! Zgadłam!  😁
wątek zamknięty
cieciorka, dzięki, szkoda że wtedy będę w stajni. Przyjrzałam się i teraz na stronie krzyczy, że nie mam Flashplayera. Próbuję, a on nie chce się zainstalować :/
wątek zamknięty
Edytko, dzieki Ci dobra kobieto  :kwiatek: - inaczej dostalabym szalu szukajac 😉
Paa, nie wiem jak na zawodach tej klasy ale "normalnie" to organizator podklada delikatna muzyke i zdaje sie, ze ten podklad jest przypadkowy. Balbis jednak na poprzedniej stronie napisala, ze wydaje jej sie, ze przepisy sie zmienily. Jesli tak i faktycznie zawodnicy sa zobligowani do przygotowania podkladu sami, to trzeba przyznac, ze niektorym to w ogole nie wyszlo, a innym poszlo bdb. Co jest raczej niemozliwe na zawodach takiej rangi- przynajmniej dla mnie byloby to nie do pomyslenia aby nie przygotowac sobie idealnie podlozonej muzyki. Stad moj wniosek, ze jednak chyba nic sie nie zmienilo i podklady byly od organizatorow- przypadkowe.
Aha, muzyke dawal organizator, nie Eurosport.
wątek zamknięty
29 września 2010 11:46
no i zagadka rozwiązana LD
wątek zamknięty
martik, wiem jak jest na zawodach, nawet dość wysokiej rangi 😎
Nic mi nie wiadomo również o zmianie przepisów i konieczności dostarczania podkładu. Podkłady owszem, przypadkowe, niemniej sporo zachodu kosztowało organizatorów (o ile to faktycznie oni) zmiksowanie tego tak, by sprawiało wrażenie kura. Moja ciekawość dotyczy tego, czy:
1. podkład przygotował organizator
2. podkład był zmiksowany pod konkretny program czy też na miejscu siedział dzielny DJ
3. jeśli podkłady były przygotowane, to czy były losowane, żeby uniknąc sytuacji, gdy wyjątkowo dobra/kiepska muzyka wpływa na oceniana parę
wątek zamknięty
Paa, oczywiscie, ze Ty wiesz i moj post nie mial na celu umniejszania Twoich osiagniec 🙂 Sa jednak tacy, co moze nie wiedza- wiec napisalam jak napisalam. A ze Ty zahaczylas o muzyke, to odpowiedz skierowalam do Ciebie 🙂

Podkłady owszem, przypadkowe, niemniej sporo zachodu kosztowało organizatorów (o ile to faktycznie oni) zmiksowanie tego tak, by sprawiało wrażenie kura.
Zgadza sie, ja takze jestem pod wrazeniem. Ale odpowiedzi na reszte pytan nie jestem w stanie udzielic i nie wiem czy ktokolwiek, kto jest na forum a nie jest tam, bedzie mogl Ci odpowiedziec.
W jednym mozemy sie wszyscy zgodzic, ze ten, kto przygotowal podklady, wykonal kawal dobrej roboty 🙂
wątek zamknięty
a czy dzisiaj mozna obejrzec na internecie GPS? nie mam telewizji niestety.
wątek zamknięty
29 września 2010 15:08
ogląda ktoś? u mnie nie działa...
wątek zamknięty
u mnie też nie działa 🙁
wątek zamknięty
2ZDF nie ma transmisji na zywo w dniu dzisiejszym, w pozostalych zas miejscach mozna obejrzec, owszem, ale za drobna oplata 😉
Pozostaje wiec czekac do wieczornej transmisji Eurosportu, z nadzieja, ze tym razem nie wytna niczyjego przejazdu i ze transmisja rozpocznie sie o czasie a nie wczesniej (jak to mialo miejsce wczoraj).
Balbis, jeszcze raz dzieki za tego linka z wczoraj  :kwiatek:
wątek zamknięty
No właśnie - wczoraj zaczęło się wcześniej, i moje nagrywanie poszło się ... Po cholerę robią inaczej program a inaczej jest w rzeczywistości.
wątek zamknięty
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
29 września 2010 15:45
no i po przejeździe pani Kasi. 67.208% to słabiej niż wczoraj 🙁
wątek zamknięty
Constantia slabiej? A wez pod uwage z e dzis specjal, najtrudniejszy z konkursow duzej rundy.
Ogromne gratulacje!!! Wielki sukces polskich zawodnikow!
wątek zamknięty
Moon   #kulistyzajebisty
29 września 2010 15:49
Chciałam zaznaczyć iż na Eurosporcie juz standardowo zaczynają wcześniej niż jest to napisane w programach wszelakich, więc nie liczyłabym w tym wypadku na wyjątek. ;-)

A kiedyś była i taka relacja, która rozpoczęła się... prawie godzinę później, niż miała. :]
wątek zamknięty
Później to spoko, ale kurcze wcześniej to ja się nie zgadzam... może jeszcze z dzień wcześniej - tak dla rozrywki... A niech się widzowie lekko pobawią  w szukanie...
wątek zamknięty
29 września 2010 15:58
Maagdzia nie naskakuj na mnie. Ja tez się bardzo cieszę, że Nasi zawodnicy tam startują i ich nie krytykuję. Tylko stwierdziłam fakt podanego wyniku.
wątek zamknięty
Epk, ja tez mam nagranie, ktore zaczyna sie w srodku ktoregos tam przejazdu  🙄
Coz, jak widac, rynek mediow rzadzi sie swoimi prawami i abonenci Eurosportu musza pokochac to, co dostaja albo... nie. Ale to juz wowczas ich problem.

Jesli chodzi o wystepy Polakow, to ja osobiscie zawsze mam problem. Bo z jednej strony, wiadomo- czolowka swiatowa nie jestesmy z wielu powodow (biednemu zawsze wiatr w oczy wieje) ale z drugiej strony, nie mozna dawac komus forow tylko dlatego, ze jest Polakiem! Jesli bierze sie udzial w zawodach miedzynarodowych, to wszyscy powinni byc oceniani tak samo. I de facto, jesli polski zawodnik uplasuje sie na przedostatnim miejscu, to znaczy... ze jest przedostatni- ni mniej, ni wiecej. Choc serce boli 🙁
Takie mam przemyslenia gdy slysze- no kiepsko ale jak na Polske to i tak super (nie padlo tutaj! zaslyszane) i tak mi sie skojarzylo, jak powyzej napisano: "pojechala gorzej ale i tak wspaniale".
wątek zamknięty
29 września 2010 16:12
No bez przesady 🙂 Nie napisałam, że wspaniale. Tylko nie mnie krytykować, bo siedzę przed kompem a nie pracuję na to aby tam wystartować. 😉
wątek zamknięty
A kto powiedzial ze pojechala gorzej? Nizszy wynik o 1% duzo trudniejszy konkurs wiec mysle ze wcale nie pojechala gorzej... Wcale nie jest nikt narazie przedostatni, robia bardzo dobre wyniki, historyczne dla Polakow na MS, nie odbiegaja od swiatowych jedzcow (pomijam scisla czolowke ktora odbiega nie tylko od polakow), sam wyjazd, kwafilikacja na MS ,gdzie bierze udzial najlepsze 70 koni z calego swiata, uwazam to za ogromny sukces. I mysle ze jest to marzenie kazdego ambitnego zawodnika, wiadomo ze zawsze chce sie wiecej ale biorac pod uwage nasze mozliwosci finansowe, mentalnosc i pomoc jaka niesie PZJ, to nie jest latwe. Baardzo irytuja mnie kometarze typu no nie no slabo pojechala, mogla lepiej. Moze i mogla ale na Boga to Oni sa w Usa i reprezentuja nasz kraj, ciezko na to pracowali, bardzo ciezko wiec troche szacunku by sie przydalo.
wątek zamknięty
Ok, zle napisalam swoj post, bo ani Maagdzia ani Constantia mnie nie zrozumialy...
I zeby byla jasnosc- szanuje naszych polskich zawodnikow, bardzo. Chodzilo mi tylko o to, ze na kazdego zawodnika zawsze nalezy patrzec z perspektywy calej stawki zawodnikow, ktorzy startuja w zawodach a nie z perspektywy narodowosci- co sie czasami niektorym zdarza.
Polacy, czyli Pani Kasia i Pan Michal pojechali lepiej od np. bogatych i jezdzacych na dobrych koniach, Belgow 🙂 Czyli mozna. Nawet jak sie jest Polakiem 😉 Albo Hiszpanem, jak to bylo widac wczoraj.
Chodzi mi o to aby wszystkich zawodnikow na zawodach traktowac rowno- mowiac prostymi slowami.

PS: w moim poprzednim poscie uzylam przenosni, nie opisujacych faktycznej sytuacji (dot. przedostatniego zawodnika).
wątek zamknięty
ale jak wczesniej sie zaczal? na stronie eurosportu napisane bylo ze stat 21.45 i tak sie zaczelo....
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.