produkty ANKY

bardzo ładny i przeraźliwie krótki
vissenna   Turecki niewolnik
25 września 2010 19:24
:korsik pad jest pod siodłem Daw-Mag Hubert w profilu DL, 17,5'

Jestem zakochana w tym kolorze, co faktycznie nie zmienia faktu, że pad jak na DL jest krótki, mój stary wasabi jest o wiele większy...  🤬
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
25 września 2010 19:32
kolor rzeczywiście jest bajeczny!
a mnie ten kolor nie zachwyca... chyba mam dość takich jasnych niebieskich Anek...

Zdecydowanie bardziej podoba mi sie olympia blue.

No a z długością padów to przegieli... nie wiem jak dresiaże wcisną je pod swe siodła... 😵
vissenna, pięknie sroce w takim kolorze 🙂
Emerald jest cudny na żywo, petrol a na zdjęciach wychodzi błękitny, dziwnie 😉

Swoją drogą zobaczcie- nowa Anka pod Hubertem
[img]http://re-volta.pl/galeria/img/18669[/img]

Stara Anka pod Hubertem

Ile różnicy w długości...
i anka standard pod hubertem

ot i wyjaśniła się tajemnica paskudnego pikowania. pikowane jest nadal tak samo.  ścięli z dołu, to i się znaczek przestał mieścić tam, gdzie jego miejsce  🤣
Też mi tajemnica. Jak w starym padzie wytniesz u góry profilowanie to wyjdzie dokładnie taka długość 😉 po prostu jak zrobili u góry profilowanie to trzeba było dodać parę cm.
cudy jest emerald! utwierdziło mnie w przekonaniu, że muszę go mieć 🙂
Livia   ...z innego świata
25 września 2010 20:57
Ale różnica  😲 masakra! Te nowe Anki to chyba ledwo by mi się pod siodłem mieściły  😵
25 września 2010 21:05
Tak spojrzałam teraz dla porównania jak wygląda stary pad pod tym samym siodłem na tym samym koniu:

Będzie z 8 cm po każdej ze stron...  🤔
a teraz wyobraźcie sobie ujeżdżeniówkę z jakimiś dłuższymi tybinkami.
xxagaxx, trzeba zapomnieć.
Serio ja bez żalu pożegnałam się z Ankami, nowe do mnie nie mówią. Mam dwie stare, dobrej jakości i koniec kolekcji na długo.
Ja kupiłam pierwszą Ankę Vs, zobaczymy jak będzie wyglądać pod skokówką. Choć dziewczyny mówiły ze skokowe sa większe 😉

Ale jak dla mnie porażka z tą wielkością. Ja rozumiem ze nie każdy ma takie siodło jak ja ale już pomijając rozmiar to jeszcze ten pasek. Jakby po pijaku szyli

Burza tylko tych koloró trochę żal, bo ten nowy niebieski  😍
xxagaxx, sprawdzaj i dawaj znać 🙂 e tam, nie żal. Masz swoje fiolety 😉
25 września 2010 21:23
Albo trzeba polować na stare i megastare kolekcje... i dopiero wtedy cieszyć się dłuższymi padami  😵
a propo dziś jeździłam sobie w ES bluberryy/garphite i koleżanka mi powiedziała ze powinnam sobie cały fioletowy komplet sprawić. Od razu jej pokazałam to zdjęcie:

Moje kochana Hortensja  :kwiatek: :kwiatek:
xxagaxx, ty lepiej kup drugą na wszelki wypadek, to wasz najlepszy komplet ever 🙂
25 września 2010 21:31
O, tak, Hortensia jest przeboska  😍
(wybaczcie, że wstawiam to samo, ale nie umiem się powstrzymać...  😵 )

:kwiatek:
Livia, wstawiaj 🙂 takie cudo to możesz co 5 stron nawet 😉
Anky chyba oszczędza na materiale.  🤔wirek:
Livia, xxagaxx super Wam w hortensji !
xxagaxx, ty lepiej kup drugą na wszelki wypadek, to wasz najlepszy komplet ever 🙂

hehe to jest myśl 😀😀

Ale jak zupełnie inaczej wyglądają te pady w zależności od światła  🤔wirek:

w tygodniu spróbuję się postarać o lepsze zdjęcia Straw.. Tyle ze już teraz ciężko o fotografa ;/ w szkole siedzą zamiast w stajni :P
25 września 2010 21:39
Z tego co zrozumiałam, nowe kolekcje są krótsze bo w Holandii pojawiły się głosy, że pady są za długie i brudzą się od łydek.  🤔wirek:
Teoretycznie spodnia tybina jest krótsza, więc powinna się mieścić na padzie, ale wychodzi na to, że o gustach...
xxagaxx, absolutnie serio pisałam 😉

vissenna, no coś ty... co oni mają, mikro siodełunia? Aż się prosi o DL short i DL long 😉
vissenna ale to nawet nie ma co mówić o gustach, tylko o długościach nóg! Bo to od tego zalezy jakie mamy siodło- jaką długość tybinek.

Burza przy ilosci padów które ja mam to Hortensję czeka długie życie, w dobrym zdrowiu 😉
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
25 września 2010 21:53
nie mogą mieć mikrosiodeł, bo Holendrzy są strasznie wysocy- kobiety średnio mają ok 175, faceci koło 186. więc przy takim wzrocie muszą mieć proporcjonalnie dłuższe nogi, a co za tym idzie również dłuższe tybinki 🙂
cieciorka   kocioł bałkański
25 września 2010 22:47
czy skokowe anki tez sa tak paskudnie pikowane?
może napiszcie anky petycje :P
swoją drogą nie zauważyłam, żeby przez profilowanie jakoś lepiej się układaly, wręcz przeciwnie.
poza granatem niebieskie anki są paskudne :P
Skokowe są pikowane normalnie, ładnie.

Wiecie co? Ja coś czuję po kościach, że w następnej kolekcji puszczą znów dłuższe ujeżdżeniówki.
Zrobili testa, nie wychodzi (bo nie wychodzi. Po naszym rynku widać, że nie wychodzi. Myślę, że rynek Holenderski nie różni się w tym względzie od naszego) i następna kolekcja będzie inna.

Oni od pewnego czasu zaczęli kombinować, zazuważyliście?
- najpierw puścili skokówki
- potem zmienili materiał ( i przy okazji trochę krój)
- później zmienili długość, dołożyli napis (przy okazji posypało im się w międzyczasie pikowanie)

Kombinują, zmieniają. Na razie nie wychodzi najlepiej. Myślę, że wrócą do starych długości ujeżdżeniówek !! I wróci porządne pikowanie.
26 września 2010 12:23
tunrida, obyś była prorokiem! Bo ten krój mi się kompletnie nie podoba, stare były duuużo lepsze. I krojowo, i jakościowo.
Gillian   four letter word
26 września 2010 12:28
ma ktoś pomysł jak doprać Banankę? 😵
zaryzykowałam, uprałam w 40 stopniach. I kurde nic, dalej mam brudne przy popręgu 👿
to się w ogóle da usunąć????
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się