1 litr ciepłej lub letniej wody, ok. 30ml płynu do mycia naczyń „Ludwik”, ok. 15ml gliceryny (dostać ją można w aptece). Gliceryna sprawi, że bańki będą trwalsze i kolorowe.
Na początku zrób w mniejszej proporcji i sprawdź czy działa... 😉
EnSzeretem nie wyszedł średnio tylko bardzo pięknie 😀 zawsze zazdrościłam ludziom, którzy własnoręcznie potrafią wyczarować takie właśnie koszyki, ramki i inne cuda. Ja się właśnie biorę za hafty krzyżykowe i będę wyszywała te nasze ukochanie konie 😉 jakby ktoś miał jakieś końskie wzory to zgłaszać się do mnie ❗ 😉
Chuda, To jest tzw metoda Wrapping polegająca na odpowiednim wygięciu różnych rodzai drutów jubilerskich (najczęściej posrebrzane, srebrne i miedziane) wokół kamieni.
A oto efekty mojej domowej produkcji: 😀 w większości wykonywane techniką decoupage 🙂 Polecam wszystkim ta technikę: jest stosunkowo prosta a zabawa jest świetna 🙂
Olkaaa skąd wytrzasnęłaś te prostokąciki i kółka na kolczyki? próbowałam kiedyś zawzięcie coś takiego znaleźć ale bez skutku... znajomy stolarz kiedyś 'pokroił' mi nogę od stołu ( 😁 ) ale nie wyglądało to zbyt fajnie.. 🙄 😉
edit: Vana dopiero teraz doczytałam, strasznie mi miło że się kartka podobała! :kwiatek:
wer- http://drewnianadolina.pl/ POLECAM 🙂 jak potrzebujesz w mniejszych ilościach to w empiku są ale 5 razy droższe jak to w empiku, czasem można je tez spotkać w pasmanteriach i sklepach z częściami do kolczyków 🙂
Kupiłam włóczkę, ale okazała się niepotrzebna, wiec postanowiłam poeksperymentować. Moja pierwsza torebka. Od wewnątrz podszewka, zastanawiam się tylko czy wszyć suwak czy zrobić klapkę. Torba mała, na portfel i klucze/książkę.
Strzyga podszyj jakimś materiałem pasek, bo za chwilę będziesz miała torebkę na wysokości kolan - zrobiłam siostrzenicy torebeczkę w której nosiła jakieś drobiazgi (np jednego pieniążka) i szybko się rozciągnął :/