Konie ze starego Lubina -Met je weźmie do siebie ale potrzebna jest nasza pomoc
wlasnie przyszlo 10kg preparatu mlekozastepczego i wapno, ktore zasponsorowal Bursztynkowi Komitet Pomocy dla Zwierzat
i 10kg mleczka, ktore ja zamowilam - bedzie wyzerka 😀
sytuacja wygladala tak:
wypuszczam Maluchy ze stajni i krzycze do Filipa, ze Bursztynek jest taki sweeeeeeeet i czy moge go wziac do loooozkaaa. Filip, ze tez go bardzo lubi, bo on taki kochany i milutki, przytula sie i w ogole. szlam za mlodym i doszlam juz do szyi, po ktorej go poglaskalam, a ten wywinal sie zadem i mi przywalil 🤣 chyba jednak reaguje na bodzce 🤣
wątek zamknięty
swoja droga gratuluje wszystkim, ktorzy mieli swoj udzial w edukacji Bronki i Bursztynka
Bronka po okresie aklimatyzacji zaczela rzucac sie ludziom z zebami do twarzy. oba konie kopia. Bronka poluje nawet na 3-letnie dziecko. gratki!
wątek zamknięty
tak Bronka za każdym razem jak chciałam ją pogłaskać kuliła uszy i chciała gryźć :/
Bursztynek skopał Hachi z tego co mi mówiła.
dziewczyny mówiły, że Magnat został sprzedany osobom z tego miejsca gdzie stoi dlatego nie zmienił miejsca.
wątek zamknięty
Met, raczej w braku edukacji 😤 Uważaj zatem na siebie, swoich bliskich i współpracowników. I kupa roboty Cię czeka żeby toto światu i ludziom przywrócić 🙁
wątek zamknięty
mam pare 'dzikich' koni i powaznie - nie sa ludozercami 😉
za to Bronka daje czadu. porzadnie. juz rozumiem, czemu facet nie zgodzil sie sprzedac tylko mlodego. moze za rok odkopiemy watek z informacja, ze kobyla jest cudna, ale na razie nie przeszloby mi takie stwierdzenie przez palce 🤔
wątek zamknięty
dziewczyny mówiły, że Magnat został sprzedany osobom z tego miejsca gdzie stoi dlatego nie zmienił miejsca.
i kamilek pozwolił sobie wcisnąć 500zł mandatu mówiąc, że koń jest jego ?
jakby naprawdę był sprzedany, to by zwalił to na "właściciela", nie wydaje Ci się?
wątek zamknięty
Karola - nawet Mysza na gg mi pisała, że w środę podpisywał umowę kupno-sprzedaż
możliwe, że znowu wszystkich okłamali
to po prostu mnie przerasta
wątek zamknięty
Facella wzywajcie za każdym razem policje, mandat za mandatem niech się uzbiera... a jak komornik wkroczy a nasz kochany Kamilek nie będzie miał z czego oddać to pójdzie siedzieć i się gówniarz nauczy. Z prawem nie ma żartów. Bardzo podoba mi sie to ze sie nie patyczkujecie i od razu na policje call. Nie ma opcji na tego barana... skoro go matka dobrych manier nie nauczy to system się tym zajmie- bezlitośnie. Brawo dla was 😅
wątek zamknięty
zabeczka17, ale to nie będzie tak o, hop-siup i gotowe. bardzo kumaty facet dzisiaj przyjechał i powiedział, że to się może ciągnąć latami wręcz. zresztą raz jedyny znalazł się ktoś kompetentny, nałożyli mu mandat od razu, a na jego gadanie, że złośliwie wypuszczamy mu konie ( 😂 ), policjant powiedział, że ma się zamknąć bo on ma tak pilnować konia, żeby ani nikt mu nie mógł wypuścić, ani nie mógł mu zwiać 😀 padam do stóp facetowi, chociaż go nie znam 🙇
Cierp1enie, już raz powiedzieli Met, że ogier jest sprzedany. i nie wiem czy takie wystawianie ofert tego samego konia ze zmienionym imieniem i miejscem zamieszkania jest legalne... może już go sprzedali pod imieniem Magnat, teraz próbują wcisnąć komuś Kanclerza xD PS: nikogo o nic nie oskarżam, żeby nie było, po prostu mam taką wyobraźnię 😀
wątek zamknięty
To facecik ma parę paszportów, ze imiona konia są różne?
wątek zamknięty
Facella ale mandaty odczuje od razu 🙂 spokojnie im więcej tym lepiej 🙂 niech się gówniarz nauczy 🙂 dostanie takich kilka po 500 zł i będzie spieprzał z kraju bo mu komornik siadzie.
wątek zamknięty
Karolina on mi kiedyś mówił że była policja i że wyśmiała Was i Artura!
Cierp1ienie: Bursztyn mnie wcale nie skopał! Szłam raz za jego zadem i mnie łobuz kopnął ale tak że nawet nie poczułam.
wątek zamknięty
jak oni nie mieli na owies to co dopiero na mandaty 🙂
wątek zamknięty
no ciekawe 🙂 ale to nie ja 🙂 jeśli chodzi o mój zawód - dziennikarstwo. Ja tam tylko miałam dawno, dawno temu praktyki.
ale pewnie dziś będę wiedzieć 🙂
tak jak o zmyślonym materiale filmowym, który był wyemitowany, rzekomo materiale dowodowym nagranym przez KAMILABRATA i Mysze 🙂 o lol
wątek zamknięty
Bursztynek zostal dzis wcielony do meskiego stada - przezyl to dzielnie.
zobaczymy, czy jutro Koka postanowi nie zdemolowac znowu ogrodzenia. na razie ma areszt domowy z przyczyn technicznych
wątek zamknięty
ooo to jak będziesz miała czas to cyknij fotkę Bursztynka w nowym stadzie :kwiatek:
a ja po tym jak napisałam, że klacz padła, bo podali jej stary zgniły owies, dowiedziałam się do dostanę wpier** od siostry KAMILABRATA 😅
wątek zamknięty
jesteście naprawdę żałosne, cierp1enie zacytuj mi proszę gdzie ja pisałam że PODPISALIŚMY umowę. Miał podpisać - p. Jacek się rozmyslił, nie nasza wina że komuś nie wyszło z kupnem, my czekaliśmy, a co do 'ataku' ogiera, to łazi sobie po podwórku Poli, żre sianko, kukurydzę, jabłka, marchewki suchy chlebek, a jak idzie na pastwisko to pod naszym nadzorem, przy ostatnim ataku moje drogie też był na posesji tylko jakiś baran pracujący w stolarni złośliwie otworzył bramę, bo zdarzało sie to nie raz że robili nam na złość. Więc sie przestańcie tym biednym ogierem interesować, bo już powodu żeby się przyje** szukacie. Każdy zły tylko np. żabeczka dobra, a jak jej kobyła dwa miechy na słomie leciała bo sie właścicielowi stajni nie widziało żeby kupić owies czy choćby siano to żabeczka nic nie zrobiła. Nie kupiła jej owsa, nie kupiła siana, po co? MIŁOŚCIĄ JĄ K*** NAKARMIĘ 👿
Przeniosła ją dopiero jak jej chłopak dostał po ryju od właściciela stajni. Taka kochana właścicielka🙂 DBA O KOPYTKA SWOJEJ NIUNI, owszem ale skoro Kamil był złym kowalem to czemu nadal go wzywała? Patologia 🙄
Sprawa HACHI szłaś za nim i cię kopnął? Drażnilaś go i zaczepiałaś, po za tym nie znasz powiedzenia 'nie zachodź konia od tyłu' ?
Kolejna sprawa: 'na Bursztynku uwieszały się dziewczynki' chyba nie muszę mówić że działo się to na oczach Gosi kiedy opiekowała się końmi pod naszą nieobecność 🤔wirek:
Niestety neta nie mam więc na bierząco nie jestem, poruszyłam kilka postów z poprzednich stron, napewno się jeszczę odezwę a wszelkie zażalenia to pod mój numer tel albo gg proszę 🙂
wątek zamknięty
Mysza ćpałaś coś?Skąd ty takie bzdury wytrzasnęłaś ? na allegro?
Za przeproszeniem..popier...li....ło? w mojej sytuacji po 2 tyg akcji i ciągłego proszenia się o siano zmieniłam stajnie ( chodziło o kwestię finansową) i przykro mi ku twojemu rozczarowaniu ale koń pasze dostawał.. .. jeszcze jakieś zarzuty? No nie poszło pusta laleczko....
Ty dziewczyno powinnaś się leczyć. Zobacz jak wygląda mój koń i dopiero później syp tekstami. I kto ci powiedział że mój koń siana nie dostawał- wieczorami sąsiad przynosił całą kostkę!
Ale u mnei liczy się fakt, od dawna siedzę na re-volcie wiele osób widziało moego konia i nikt nie mial zastrzeżeń.... wiec ty się do mnie porównujesz? hahaha o jezusie słodki. 😂 😂
Zaczęłam się interesować kopytami dopiero później i nie ma w tym nic złego.
JA swojej kobyły nie zajeżdżałam, nie ma problemów z nogami, nie jest skarnie wychudzona, nie robiłam korytarzy, nie lonżowałam, nie męczyłam, nie głodziłam, godzinami nie stała po pachy w błocie, miała zawsze normalny dach nad głową, systematycznie jest odorbaczana i NIGDY NIE DAWAŁAM JEJ ZGNIŁEGO OWSA JAK WY swoim... pusta panienko. Niby po jakim ryju mój facet dostał .Ci chyba w mózgu chomiki w ping ponga grają! ło jezu.... bo padne 😵 😂 😁 mój Boże jaki tekst... hahaha przecież ty jesteś tak żałosna. 17 latka z bujna owrzodzoną fantazją.
Myślisz ze jesteś śmieszna? to ci powiem ze ci dziś nie wyszło .
Zamknij swoją śmieszna aczkolwiek żałosną mordkę krasnoludzie , bo mój koń nawet w okresie ciężkiego kryzysu wyglądał milion razy lepiej jak te ze Starego Lubina. Dowód? pooglądaj sobie zdjęcia ze stycznia na wątku Młode Konie. hahah.. oj nie wyszło mnie oczernianie o......
Próbujesz zamydlić ludziom oczy oszczerstwami żeby nie brać winę na siebie i Kamilka. na próżno.
Czy ty jesteś osobą niepełnosprawną intelektualnie że nie potrafisz zrozumieć tego co zrobiłaś ze Skoczem i z np. Bronką albo BAby? No tak w sumie niezdanie gimnazjum o czymś świadczy. Zdjęcia Skocza mówią samo za siebie ( jeszcze trochę to by się mgłą udusił) a złodziejstwem nazywam to że nie oddajesz jego paszportu !
A na koniec może powiedz cwaniaro jak się na gg żaliłaś że Kamil nie dba o konie co?
I jeśli ci tak bardzo zależy na tym, żeby zawsze mieć ostatnie słowo, powinnaś częściej mówić 'do widzenia'.
wątek zamknięty
Mysza - napisała, że podpisaliście, bo sama mi mówiłaś w poniedziałek(tydzień temu), że w środę podpisuje Kamil umowę. Na dodatek dziewczyny gadały z Poli mamą i mówiła, że go kupili i pytała się czy chcą jeździć, ale nie chciały. Były później jeszcze z 2 razy u niego i nie było mowy, że ktoś się wycofuje tylko, że Magnat- Franek jest Poli rodziców. Mój post tutaj, był napisały już po środzie więc napisałam PODPISALI, bo rzekomo miała już być podpisana umowa.
Kamil mówi, że nigdy go nie sprzedał i nie zamierza, Ty, że niby tamci się wycofali. Ja już tego nie ogarniam, co kilka dni powstaje nowa wersja przez was przedstawiana.
Co do żabeczki - to ona potrafiła się przyznać, że źle robiła, tak samo ja dostałam nauczkę, że wsiadałam na alcoe jak była chuda, ale potrafię się przyznać do tego i wyciągnąć konsekwencje. Jak czegoś nie wiem to pytam. Tutaj są wspaniali ludzie i uwierz - zawsze dadzą odpowiedź.
I nich Kamil nie chrzani, że nic nie gadałam w kwestii wyżywienia folblutów.
Nawet gadałam z Pawłem, że jak chcą to załatwię specjalną paszę. Tobie też mówiłam! a nawet chciałam pożyczyć Ci pieniądze na pasze!!!
Do tego mówiłam o stajni, że takich warunków zimy nie przetrwa, że musi mieć dobrą paszę, bo to już wiekowy folblucik. Tak jak ja kupowałam Alcoe Spillersa dla koni starszych, musli Hartoga Balance i później inne.
aha i nie zasłaniajcie się ciągle, że ktoś wam konie wypuszcza. To wasz zasrany obowiązek pilnować swoich koni, a nie wiecznie poszkodowani jesteście. Tak jak ten sprzęt cały - ktoś ciągle kradnie.
Albo wkrętarka - najpierw że Fundacja ukradła, potem, że Magda, a na koniec, że Gośka. Tylko nie mogliście zapytać najbliższych bo Paweł zabrał do domu.
Oskarżać jesteście pierwsi.
Te tłumaczenie, że kupiłaś alusprey dla Skocza, na weta wydałaś - sorry ale to zasrany obowiązek jest, jeśli się trzyma zwierzęta!! nikogo nie obchodzi ile wydałaś. Koń tego potrzebował to powinien mieć, a nie tłumaczenie, że kupowałaś mu antybiotyk.
Zapytaj ile osób na volcie wydaje na weta, czasami to są ogromne sumy i jakoś nie płacze, a wy 1 wezwaliście do Skocza weta i już jesteście WIELCY!
wątek zamknięty
ja podejrzewam cierp1enie że panna bierze niezłe ecstasy na etapie tarła.
zresztą po co ja się tłumaczę. Paranoja, dałam się gówniarze wciągnąć w jakieś dziwne gierki- poziom płyty chodnikowej 🙄 ehhh....
Mysza weź się lepiej za hodowle kucyków pony na parapecie, a nie za żywe zwierzęta co?
czy do ciebie nie dociera że ja przedszkolanką nie jestem i mi nie płacą za konwersację z rozpieszczonymi dziećmi?
Oddaj złodziejko paszport Skocza. Twój potencjalny debilizm nie obliguje mnie do kontynuacji konwersacji z Tobą.
wątek zamknięty
heh 😀 to pewnie dopalacze były 😀
aha i Skocza nie macie już ponad miesiąc - to czemu nie chcecie oddać jego paszportu, kaloszek, czapraka, wędzidła !!! ?
mówiliście że oddacie jak Ola odda wasz kantar. Pojechałam i zabrałam go. Wiecie dobrze, że jest u mnie. Mieliście przynieść rzeczy i jak na razie doczekałam się książki i rękawiczek!
wątek zamknięty
cierp1enie .. juma nie śpi. Skoro biedna sobie nie może kupić to se przygarnęła. Z buszu laska to nie wie co to cudza własność.
wątek zamknięty
no przecież 🙂 jaka ja niedomyślna
a co do czepiania się żabeczki - to niestety Ci się nie udało. Jej koń nie miał żeber na wierzchu, jej koń nie miał ran po stratowaniu przez ogiera, jej koń nie był karmiony starym, zgniłym owsem, jej koń nie padł na skręt jelit po wielu godzinach męki.
I jej koń nie mieszkał w tym czymś jak waszych 5 koni!
wątek zamknięty
Cierp1enie okazuje się że nie tylko noże są tępe. chciała zabłysnąć .. nie poszło.
edith: moja kobyła w okresie zmiany stajni ( 1,5 tyg)... i ja się pytam gdzie te żebra? gdzie ten 2 miesięczny wychudzony koń?
nigdy bym sobie nie pozwoliła aby moje zwierze cierpiało, nawet jeśli wymagało to nie małego sprytu ! dziękuję
wątek zamknięty
skończycie wreszcie te wasze bzdurne gadki?? jedna nie lepsza od drugiej - kazda bluzga, obraza i ciągnie po raz kolejny bzdurny offtopic. wszystkie trzy jesteście siebie warte. 😤
wątek zamknięty
caroline ignor i po sprawie 😎
wątek zamknięty
idę wypuścić magnata - dzisiaj moja kolej 🙂 jutro kolej smerfów, a pojutrze gumisiów 🙄
wątek zamknięty
czekaj wsiądę w busa przyjadę i ci pomogę... 😂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.