Derki

Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
15 września 2010 20:20
chyba znalazłam derkę dla młodego  😉
dobrze pamiętam, że Masta jest większa  😉
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=43.msg707481#msg707481 date=1284578459]
chyba znalazłam derkę dla młodego  😉
dobrze pamiętam, że Masta jest większa  😉
[/quote]

tak - masta jest wieksza...
poka ktora bierzesz?  😎
15 września 2010 20:39
zoyabea dzięki  😉
[url=http://www.equestrianclearance.com/matchmakers/masta_zing_light_weight_turnout_rugs/index.html?clearance=1#placeholder]tą biorę[/url]
cięzko znaleźć derkę w rozmiarze 135cm  🤔 (z tych wyprzedażowych  😉 ) Ta jedyna mi pasowała  😉 Zresztą, to jest ta derka, którą chciałam kupić w horseteam (tylko szarą z różową lamówką  😉 )
Ha! czyli wzieas moja  😀
Jak przyjdzie moja paczka to zrobie jej zdjecia na modelu zeby podkrecic troche niecierpliwosc  🥂
ale będzie ślicznie  😁 (ja dziś mam kiepski dzień, musicie wybaczyć, że się różową kratką podniecam)

Dobra biorę tą:
http://www.equestrianclearance.com/weatherbeeta/orican_detach_a_neck_turnout_rug/index.html

Najwyżej będzie na was  😂 😂

Super wybor...jeszcze 1200 den do tego...jaki kolor?
Dla mnie ten jest bossski  😜

Grey/Turquoise Crests
15 września 2010 21:07
zoyabea to nasze konie będa smigać w takich samych derkach  😉
tylko jeden kolor niestety został, ale nie będę wybrzydać  😉
Ten kolor wg mnie jest cudowny...sama bym taki chętnie kupiła🙂
Tak dokładnie ten 😀

D&A Ty tam zamawiał zeby mi nie wykupili 😀😀
Spokojnie😉 Wg info na stronie jest ich dużo🙂Jeszcze dwi4e osoby się zdecydują i jutro wszystko już będzie zamówione i zapłacone😉

Info jaki wyszedł kurs i koszty poszczególnych zamówień będę rozsyłać późniejszym wieczorem jak na spokojnie wrócę do domu🙂
No i zalamka  😵
Nie pasi nam ta Masta.....po prostu pora sie pogodzic z faktem, ze te derki nie wygladaja dobrze na krotkonogich, niewymairowych, beczulkach  😁
Jedyne z czego sie ciesze to polar - tez masty...tez nie do konca mi sie podoba jak lezy.

W ogloszeniach podaje link do aukcji allegro.
Ktos chetny do kolejnego zamowienia z UK?
zoyabea, wygląda jak każdy polar- normalnie. Jest trochę za duża w zadzie, w klacie- ale sama wybierałaś rozmiar 😉
zoyabea, wygląda jak każdy polar- normalnie. Jest trochę za duża w zadzie, w klacie- ale sama wybierałaś rozmiar 😉

jest za duza w zadzie i nie podoba mi sie jak lezy w klacie....
to nie kwestia rozmiaru ( bo jest dobry) tylko kroju IMO  😎
tak....sama wybieralam i sama cobie moge zrobic  🤬

Halo,

Zna / ma ktos ta derke?

http://www.gnl.pl/derka-champion-p-3404.html

Czy to na prawde jest 1200 den?
a ja dostałam moją derkę weatherbeeta landa 220g
bardzo fajnie wygląda! jak by ktoś chciał zdjęcia na sucho to mogę porobić. Na koniu może za pare dni lub zimą  🤣
Gillian   four letter word
21 września 2010 21:19

albo możesz też doszyć zapięcie z przodu, przerobić, pokombinować i będzie jak ta lala 🙂
[quote author=zoyabea link=topic=43.msg709473#msg709473 date=1284737810]

albo możesz też doszyć zapięcie z przodu, przerobić, pokombinować i będzie jak ta lala 🙂
[/quote]

Dzieki za rade - ale ona po prostu zle na nim lezy i nie ma co sie bawic w przerobki  - swoja droga za duzo za nia krzyknelam na allegro (pomylily mi sie ceny wyjsciowe) i nie wiem teraz  - zakonczyc aukcje i dac nowa cene czy poczekac az sie aukcja skonczy  🤔
ja to mam zero wyczucia w sprzedazy....albo za malo albo za duzo chce  😵
21 września 2010 22:04
Twoja decyzja, ale wydaje mi się, że jakbyś ciaśniej zapięła na klacie i przesunęła derę wyżej to jakoś by się to trzymało kupy 😀
Nie da rady - opina go w rejonie klato/ lopatki a na zadzie troche wisi - i normalnie zapieta troche go przydusza ..... 🤔
edit. Dopiero skumalam ze mowisz o polarze !!
tak masz racje - juz czeka na krawcowa  :kwiatek:
21 września 2010 22:14
no ja cały czas o polarku rozprawiam 😀
no ja cały czas o polarku rozprawiam 😀

Ano - mam dzis opozniony zaplon  🥂  :kwiatek:
ostatnio w sklepie naszła mnie ochota kupna derki polarowej  🙂 koniecznie chciałam z pasami ale albo rozmiaru nie ma albo mi się nie podobały, postawiłam na taką zwykłą Yorka i okazała się fajna  🙂

Zdjęcie z pierwszej przymiarki  🙂
"jest za duza w zadzie i nie podoba mi sie jak lezy w klacie"

Tak samo leży derka polarowa Eskadron na Dramce  🙄
moja polarówka z jacksona ma paski na klacie i jakby 'sznurówki' pod brzuchem dzięki czemu Borce nie można zapiąć  🙄
Mam duży dylemat i nie wiem co zrobić.
Mam 4 latkę, nie derkowaną wcześniej. Nie chce "mamuciej" sierści, a z drugiej strony chcę, zeby chodziła na padok codziennie chociaż na 1-2 godziny. Na jaką derkę/ derki powinnam się zdecydować? Kiedy zacząć derkować?
rtk-a ja w tej samej strefie klimatycznej, i żeby jakoś to ogarnąć (bo będę golić tylko do połowy) to już w tej chwili stoi w derce drelichowej w boksie (u nas są okna otwarte non stop).
Jak zrobi się zimniej - pewnie za jakieś 2 tygodnie, dostanie rip-stopa na padok a na noc to zobaczymy jak będzie.
NEti, śliczna! Choruję na nią przez to połączenie kolorów, szkoda że bez pasów 🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
22 września 2010 12:15
rtk, a może kup po prostu dwie derki,jedną na padok,drugą do stajni i możesz ogolic normalnie...ja swojego golę całościowo,a jest na pastwisku codziennie choć przez 3-4 godziny minimum.

albo derkuj już,też i do stajni i na padok, i wtedy może uda się nie golić...choć nie wiem,czy nie jest za późno na to,by obronić się przed grubym futrem 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się