Olsztyńscy voltowicze

Słuchajcie, mam dobrą wiadomość dla wszystkich, którzy chcieliby w tym roku zdać jeszcze kurs instruktorski!  🏇 (od przyszłego roku wchodzą nowe przepisy i kursy nie będą już organizowane). Dzwoniłam dziś do Katedry Koni na UWM'ie i do 15 października zbierają listę chętnych 🙂 Jeśli zbierze się około 20- 25 osób to kurs ruszy w listopadzie. Egzamin końcowy byłby 20 stycznia.
Piszę w tym, a nie innym temacie, bo może akurat ktoś będzie chętny i przyda mu się ta informacja 🙂
ilovegerman - Ym...na 99 % dwa konie z kiezlin? Jakie? ;p Ty i kto? ;p

Delusion - pastwiska są w kiezlinach, hala jest(namiotowa), wolne miejsca są, od listopada nawet pewnie będą kolejne dwa wolne miejsca(mam zamiar wyniesc się z Anną ;p) 650zl/msc. Chcesz numer telefonu? Mogę Ci podać na priv 😉
Ale z tego co sprawdzalam dojazd zajal by mi godzine... mowie o miejskim autobusie, a potem jeszcze na piechote sporo trzeba isc🙁 bo zmotoryzowana nie jestem niestety, kurde nie myslalam ze tak ciezko bedzie znalezc boks 🙁
delusion, Jeżeli chcesz mieć blisko do stajni to tylko Kortowo, ale niestety u nas nie ma pastwisk 🙁 Konie wychodzą jeżeli właściciel sam je wyprowadzi. Cena to 640zł. Kieźliny i Kortowo to jedyne znane mi miejsca z dojazdem komunikacją miejską.
a Marengo?  stadnina koni Grądek? stajnia Hanna? stajnia u Kojrysa? o tym nie slyszałaś? bo te stajnie tez mi sie przewijaja ciagle
magdanik - ja i Bandi ;d

delusion - Marengo - cena 600 sa pastwiska, nie ma hali
Gradek - bez komentarza, pozal sie Boze
stajnia Hanna - moje kolezanki robily sobie jaja jakies 6 lat temu i pododawaly jakies glupie stajnie
Kojrys - hahahahahhahaha. tam to chyba pensjonatu nie prowadza ;d a jakby prowadzili to ja bym tam mojego nie wstawila , nawet jakby mi doplacili
az tak zle u kojrysa? to a kurde chyba szybciej cos swojego w tym olsztynie postawie niz znajde cos dobrego ^^
do stajni w kiezlinach nie trzeba dlugo isc jak wsiadzie sie w 12 ;d wtedy wysiada sie praktycznie pod stajnia ;d a jarot dojedziesz na partyzantow, tam gdzie staja 8 i 12 ;d 12 i 8 jedzie sie jakies 15 minut, banem z jarot 30, teraz czasem i wiecej przez ten przejazd na wojska polskiego niestety. Czyli minimum 45 sie jedzie ; ) Jesli nie znajdziesz nic innego, to mozesz tam sprobowac ; ) Chociaz powiem szczerze ze ja chce przeniesc sie wlasnie do kortowa, bo nie chce mi sie juz tam siedziec ; ). Wiec jak bedziesz chciala numer, to pisz priv. ; )
skomplikowany ten dojazd;p a ta stajnia w kieźlinach ma jakąś strone? zdjecia? cokolwiek? albo co tam jest? trzymasz tam konia moze?:>

szukac szukam caly czas.. ale chyba nie tam gdzie trzeba bo nie znalalzam nic.. a nie znacie jakichs przydomowych stajni?
Strony nie ma, zdjęcia mogę ci podesłać na privie takie jakie znajdę, tak tak, trzymam tak konia 😉 Ogolnie jestem w tej stajni 3 lata niedługo będzie 4 ;d
Pastwiska są, hala jest, plac jest, tereny w miarę tez są(poza tym ze trzeba przejechać przez kiezliny, zeby dojechać do lasu - zajmuje to jakieś 10 minut - jak pozna sie drogi w lesie tereny naprawdę mogą być wyśmienite ;d) Komplet stojaków i dragów, reklamy, rów i takie plastikowe 'murki' czerwone i biale, co stoją jak droga jest remontowana haha jako straszaki. Ogolnie stajnia warunkowo jest całkiem okej 😉

Swoja droga slyszalam ze w Gradku polepszyły sie warunki dla koni pensjonatowych, no i jest tam to wielkie pole, chociaż warunki do treningów są niezbyt zadowalajace lekko mówiąc.
"Kojrys - hahahahahhahaha. tam to chyba pensjonatu nie prowadza ;d a jakby prowadzili to ja bym tam mojego nie wstawila , nawet jakby mi doplacili"

heheheh bo kojrys to nei stajnia tylko obora przy domu  🏇
a Marengo?  stadnina koni Grądek? stajnia Hanna? stajnia u Kojrysa? o tym nie slyszałaś? bo te stajnie tez mi sie przewijaja ciagle

delusion, Wymieniłam stajnie w których konie mają dobre warunki, bo chyba tylko takie Cie interesują 😉
Rzeczywiście zapomniałam o Marengo o ile dobrze pamiętam to trzyma tam swojego konia forumowa Angel, napisz do niej to na pewno uzyskasz wiarygodne informacje 🙂 Dojazd komunikacją miejską, z Jarot autobusem nr 27 lub musiałabyś dojechać do centrum a z centrum autobusem nr 1.
to 27 nie jeździ już na redykajny? jeżeli tak to z Jarot można dojechac czymkolwiek do centrum, 20, 25, 15, 17. Jak wygram w totka to wybuduje piekny, tani pensjonat z hala i padokami gdzies na olsztyńskich łąkach  🙂
Jakbym ja wygrała w totka, ale taką okrągłą sumkę, to mogę Cię nawet za darmo przyjąć. Kochanych koni nigdy za wiele  😍
Jakie są wymagania żeby się dostać na ten kurs instruktorski w Kortowie. Coś czytałam, że ujeżdżenie kl L?
Stajnia_Dukata - egzamin wstepny zalezy od tego kto go prowadzi. niby  trzeba miec te umiejetnosci min. L w ujezdzeniu. ale u nas wszyscy zdali.

delusion - mam konia w Marengo od roku, dojezdzalam tam wlasnie z Jarot 😉 27 jedzie pod sama stajnie bezposrednio, wiec rewelacja, ale nie jezdzi w weekendy, wiec musialabym sie przesiadac w 1. warunki dla koni bardzo fajne - pastwisko, duze czyste boksy, siano i  owies ile sobie zyczysz, nie ma zadnych ograniczen. plac do jazdy, komplet przeszkod, siodlarnia. na razie boksow wolnych nie ma, ale mozesz zadzwonic i pogadac, moze cos sie znajdzie 😉 jesli bylabys zainteresowana to pisz na pw, podam ci nr tel. do wlascicielki 😉
a wie ktos jakie programy ujezdzeniowe beda na tych zawodach towarzyskich w kortowie??? ale bedzi ebeka 😁 Ola w wersji dressage  🏇 😅
Iszka! Ja i Anna planujemy wbić na huberta do Ciebie ;d
delusion w Stękinach jest bardzo fajna stajnia. Obecnie 9 koni i 3 bądź 4 boksy wolne. Pastwisko + kwatery, plac do jazdy, oświetlony lonżownik. Siana, słomy i owsa ile dusza zapragnie, codziennie czyszczone. Właściciele wspaniali. Polecam. Dojazd busikami zajmuje około 40 minut, jeżdżą dość często.
Hej!!!! Witam wszystkich gorrrrąco!!!!Chętnie dołącze do Was.Mam konisia  w Różnowie. Pisze się na wszelkie imprezy oraz spotkania. Moje gg 6522951.Pozdrawiam  😉
Freska   Trakeńska Szczęśliwa Miłość
19 września 2010 15:56
Witamy kolejnego "Olsztyniaka" 😅

ale bedzi ebeka 😁 Ola w wersji dressage  🏇 😅

a co ja mam powiedzieć?  🤔 😁 Olcia damy czadu na naszych temperamentnych folblutach  😅

a ma może któraś z Was pożyczyć albo sprzedać wędzidło proste?       

a ja w koncu nie wiem czy bede na tym Hubertusie 🙁 bo w srode prawdopodobnie biore psa i obawiam sie ze nie bede go mogla zostawic w domu 🙁
a jaki to psiak może u mnie by mógł zostać hihi?

wędzidło mogę pożyczyć z wąsami ? zwykłe
Narazie jeszcze niewiadomo jakie będą programy...

moneta byłaś juz w Warszawie w odwiedzinach u Monety?

mama pojechała dziś a ja nie mogłam, bo chora, ale chce mnie zabrać wtorek-środa więc ją odwiedzę 🙂 mam zdjęcia;p
moneta wstawiaj zdjęcia koniecznie.

Mery oddaj komuś psa pod opiekę albo zabierz go ze sobą na pewno na miejscu ktoś chętnie się nim zaopiekuje 🙂
Dostałam kilka zdjęć jedną dam, żeby nie zaśmiecać 🙂 cały czas jestem informowana o wszystkim i z tego się bardzo cieszę, że te osoby do mnie piszą 😉

Kochana czekoladka się zrobiła  😍 😍

propozycje zawodow w kortwie sa juz na volcie 😉
łoł, ale Moneta pociemniala ;d
teraz to ja już was błaaagam:P pomóżcie mi coś znaleźć 🙁 na moją niekorzyść działa to ze nie jestem z olsztyna... teraz troche sie zmienilo i najlepiej by bylo gdyby byly dwa wolne boksy...
delusion - ja jezdzilam z Gdyni do Olsztyna w wakacje zeby znalezc stajnie dla swojego rumaka. a pomogly mi dziewczyny z volty  :kwiatek:
moneta - pies jest ze schroniska wiec na razie musze go ogarniac w domu 😉

w temacie psiaka...
gdzie w olsztynie mozna wygrawerowac adresowke do obrozy ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się