Zdjęcia Naszych Koni cz. III (rok 2010)
k_cian - jaki zdolniacha
izydorex - masz 100% rację, a na zdjęciach widać po minie co te konie lubią 🍴 a czego nie 🏇
wątek zamknięty
Pursat dziękujemy 🙂
Carunia czysta poezja smaku 🙂
izydorex piękne to twoje konisko
wątek zamknięty
Carunia ale widoki 😵
wątek zamknięty
ot takie zwykłe "zaujeżdżalniane" :P w łądną pogodę widać Tatry nawet 🙂
zabeczka17 staramy się i dziękujemy 🙂
wątek zamknięty
k_cian,Pursat,-dzięki dziewczyny :kwiatek:
k_cian-piękne Twoje rude.Super zdjęcia ,jak się naoglądam to mam wenę do malowania 🙂
Carunia-widoki masz przepiękne.Trochę miałabym cykora blisko podjeżdżać do tego ogrodzenia przy skarpie.
wątek zamknięty
planeta10, dzięki 🙂 nie będę miała za złe jak go trzaśniesz na płótno :P
carunia - cudowne widoki!!
babeczki dzięki kochane 🙂 Wiórek uroku z wiekiem jeszcze nie stracił 🙂
wątek zamknięty
breakawayy, to nieśmiałe tuptanie naprawdę fajnie wyszło, a Siwek ? Przepiękny ! :kwiatek:
wątek zamknięty
noen niestety takich momentów jest mniej niż więcej, ale dla mnie to i tak ogromny krok na przód 😉 zaczęłam w końcu rozumieć kobyłę, po hm... 5 latach razem? zaczęłam kombinować na wszystkie strony, zmieniać taktykę jazdy i znalazłam złoty środek i to, co daje efekty 😉 kobyła zaczęła sama szukać kontaktu w stępie, jest dużo lżejsza w zakręcie, zatrzymania są dużo lepsze i w kłusie są momenty, że sama szuka kontaktu w dole 😉 patrząc na zdjęcia z moich wcześniejszych poczynań pukam się w głowę, co ja w ogóle robiłam 🤔wirek:... podsumowując, jeździec ze mnie żaden, ale konia mam złotego 😉 jest bardzo wymagająca, karze mnie za każdą zmianę równowagi, najmniejszą zmianę położenia ręki, no za wszystko... przepraszam za rozpisywanie się, ale tak jakoś mi wyszło 😁
wątek zamknięty
break, siwy cudowny 😍 no i fajnie sie rusza
wątek zamknięty
W imieniu swoim i Juwiśki pięknie dziękujemy wszystkim 🙂 a widoczkami się chętnie podzielę, połowę mogę oddać 😎
breakawayy Jak się Gniada w słońcu pięknie świeci, ślicznie! A Siwek to już w ogóle komentarza nie wymaga, bo absolutnie cudny
wątek zamknięty
Poncioch ten swój charakterek ogiera pomieszanego z dzieciakiem, zdecydowanie nadrabia wyglądem 😁
Carunia :kwiatek:
wątek zamknięty
breakawayy zakochałam się w Siwku! 😍
ile on ma ? 😎
wątek zamknięty
Skończył 3 latka w sierpniu 😉
(jest na sprzedaż :hihi🙂
wątek zamknięty
breakawayy - nie sprzedawaj Siwka, będzie złoty dzieciak - mówię Ci !
wątek zamknięty
noen - konie nie należą do mnie 😉 poza tym nie mamy warunków na trzymanie ogiera i chłopak się tu zwyczajnie marnuje... niech idzie w świat, oby w odpowiednie ręce! bo nie należy do milutkich, potulnych koników 😉
wątek zamknięty
żartujesz!? i czemu ja nie mam w planach teraz kupić konia!? 😵
obłędny jest, aż szkoda, że musisz sprzedawać 😉
wątek zamknięty
breakawayy - Siwy jest piękny! to kucyk jakiś?
wątek zamknięty
No niestety, takie życie 😉. Ale taki koń potrzebuje ruchu, zajęcia... My jesteśmy w stanie coś z nim robić tylko w weekendy, resztę dni wychodzi tylko na trochę na dwór (2 część dnia chodzą klacze). A myślę, że byłby dla kogoś pociechą 😉. Łatwy to on nie jest, w stajni z klaczami stać nie może (jak pojechał do zajazdki, wspinał się w boksie do tego stopnia, że noga mu się zaklinowała między kratami, dopiero przestawiony do innej stajni się uspokoił). W obejściu totalna wiercidupa, łazik, musi coś gryźć, mymlać, sukubać. Ma swoje zrywy i kaprysy - w końcu to Kaprys 😉. Wczoraj prawie mi palca odgryzł 😁. No, ale to jest chyba jego największy urok 😉.
Sprzedaż przeżyję, bo sprzedaliśmy ostatnio innego trzylatka, dużo mi bliższego - syna gniadej kobyłki ze zdjęć. Wychowywałam go od początku, znałam go od jego 1 godz życia 😉. Konik przeciwieństwo Siwego - milutka przylepa, bardzo grzeczny, uważny, współpracujący. No i cieszę się, że poszedł w dobre ręce (mam kontakt z właścicielką, która jest nim zachwycona i jest jej oczkiem w głowie 😉 ).
Facella małopolak 😉 nieduży jest owszem, coś ok. 157 cm 😉
wątek zamknięty
a łepek ma taki kucysiowaty... cudaczny jest, a 157cm to wcale nie tak mało (;
wątek zamknięty
Może gniady ma lepszy charakter, ale siwy jest ładniejszy 😉 Masz może zdjęcia reszty waszych koni?
wątek zamknięty
Siwy jest cudny 😍
a to my tak inaczej 😉
wątek zamknięty
domiwa, jakie dalekie lądowanie 😲 czy to brykniecie?
wątek zamknięty
rtk zwykle ladowanie 😉 kobyla ma lota takiego. mlode to i szalone. choc juz powinna dawno sie ogarnac 😉a tego nie widac 😵
wątek zamknięty
wendetta, przepiekna maść
wątek zamknięty
Facella łepek kucysiowaty to on miał za źrebięcia 😂 zawsze miałam z niego kupę śmiechu, bo miał tak fajnie zarośnięty łeb, jak kucyś 😁
Poncioch gdybyś zobaczyła siwego za młodu, to byś padła 😂. W życiu nie powiedziałabym, że wyrośnie na tak harmonijnego i fajnie zbudowanego ogiera 😉. Eksterierowo siwy (moim zdaniem) teraz zdecydowanie gniadego pobił (na moje oko bardziej w typie małopolaka, tego starszego typu), jednak gniady jest koniem, który bardziej celuje w mój typ 😉.
Zdjęcia reszty oczywiście mam, tylko mniej aktualne 😉. Zaraz poszukam Siwego za młodu, to i reszty coś wstawię 😉. Ja oczywiście zapraszam do odwiedzin na żywo 😉.
domiwa :kwiatek: fajne lądowanie 😁
wendetta aaa piękne rude! 😜. A co do Siwego - pisałam wcześniej 😉 nie jestem właścicielką, no i chłopak się tu zwyczajnie zmarnuje, szkoda dzieciaka 😉. No i to jest hodowla - hodujemy i puszczamy w świat. Dla mnie to już 4 chłopak, który jest na sprzedaż 😉. Przykre to, ale dobrze przygotowuje do dalszego życia. Fajnie jest patrzeć jak dzieciak rośnie, rozwija się, wychowuje.
Mam teraz 5miesięcznego dzieciaka na odchowaniu, nieskromnie powiem, że zdecydowanie mój typ konia 😜. Przy tym źrebięciu regularnie robię pomiary i stwierdzam, że rośnie dziecko w oczach 😵. Charakter ma świetny, bardzo układowy jest. Jednak gdybym nie wzięła się za niego jakieś 2 miesiące temu, to miałabym w przyszłości silnego ogiera, który wywala się na plecy, przy próbie prowadzania w ręku 😉. Pobawiłam się i dziś mam dziecko do rany przyłóż 😉.
wątek zamknięty
domiwa to jak wy się wyrabiacie na szeregu? jednym skokiem ? 😀
wątek zamknięty
break, czekam na fotki 😉 I dzięki za zaproszenie 😉
wendetta, chłopak ma przecudną maść a Ty super czapkę 😀
domiwa, zawsze tak skacze?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.