Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

na zaprzyjaźnionym blogu znalazłam o warsztatach pieluszkowych on line
http://forum.pieluszkarnia.pl/viewtopic.php?f=16&t=491

może któraś z was będzie zainteresowana
hanoverka, dzieki za linka, obejrzalam i doszlam do wniosku, ze odrzuca mnie od falbanek 🙂  chyba sie po prostu bede posilkowac kocami roznej grubosci, pod i na dziecko...
na dziecko to chyba ten mi sie nada, musi bo juz kupiony 😉
http://www.lodger.com/producten/wrapper/collectie/wrapper_fleece/

tez sie zaczelam rozgladac za muffinka...! 🙂
a wlasciwie zapomnialam sie pochwalic, ze dziewczyna mojego brata jak sie niedawno okazalo tez sie w ciazy, ma termin na poczatek maja- moi rodzice po latach wyczekiwania na wnuczeta dostana wiec dwojke prawie za jednym razem 😉
Lalena bardzo fajny ten Twój koc, możesz napisać ile takie cudo kosztuje? Odnośnie tej pościeli to pewnie są bez tych okropnych falbanek, wystarczy poszukać, ale myślę że śpiworek lub koc to lepsze rozwiązanie 😉
kosztuje 68 euro, ale naprawde sprawia wrazenie wartego kazdego centa- mieciutki jak nie wiem co, duzy czyli posluzy dluzej niz miesiac 😉  sklada sie go na podobnej zasadzie jak rozki, a dodatkowo mozna go dowolnie 'zrolowac' i dopasowac do glowki. nie zaluje, chociaz sie troche zgapilam i kupilam model bez otworow na szelki od fotelika czy wozka, a takie tez istnieja.
mysle, ze nasz Victor bedzie rownie zadowolony jak ja 🙂
O ja! kupa pieniędzy, kosmos! Przyznam, że jak byłam w ciąży to bym pewnie kupiła, ale teraz trochę na pół biorę wszelkie nowości i udogodnienia. Ale koc jest super naprawdę, szkoda, że nie wzięłaś tego z otworami na szelki, wtedy miałabyś do samochodu. Pisz jak Ci się bedzie spisywał, wtedy zakupię dla drugiego dzieciora 😀

edit: zapomniałam! Mamy pierwszego zęba!!!!  😅 😅 😅
Lalena - ja mam taką pościel do wózka
http://allegro.pl/posciel-do-wozka-z-haftem-milpol-i1224234525.html
bo ma taki komplet pościeli do łóżeczka, ręcznik, kocyk, przybornik (który jednak bardzo się przydaje)
wiem, tani nie jest. na szczescie udaje mi sie zachowac zdrowy rozsadek przy wszelkich zakupach, jedyna 'ekstrawagancja' na jaka sobie pozwolilam to angel care z monitorem oddechu....
koc do mnie przemowil jakoscia, jakis i tak musialabym kupic... a cena coz...europejska... 😉

Cierp1enie- uzywasz tej kolderki do przykrycia dziecka, ok, a co kladziesz pod dziecko? to byla w sumie dla mnie najwieksza zagadka 🙂
a te poduszki to chyba zbedne? czy uzywacie? my bylismy we wtorek na info sesji organizowanej przez tutejsza organizacje w wolnym tlumaczeniu Dziecko i Rodzina oraz polozne ze szpitala, w ktorym zamierzam rodzic. obie strony sa bardzo zaangazowane w przeciwdzialanie smierci lozeczkowej i zgodnie twierdza, ze wszelkie poduszki do 2 roku zycia sa be....
Numer przekazala, Hanoverka bedzie informowac na bierzaco 🙂
Planowo jeszcze 5 dni, chyba zaczynam sie denerwowac. Juz bym chciala, zeby bylo po....
Nic się u mnie nie zaczęło ani tym bardziej nie skończyło, tylko padł mi internet. Może w poniedziałek mi naprawią. W razie co będę pisać do dziewczyn do których mam numer 😉

Ale też chcę już być po....chociaż maluszek jest taki malutki, może warto aby jeszcze posiedział w brzuszku.

Jak mi włączą net to nadrobię czytanie, na razie tylko pobieżnie przeleciałam wzrokiem.
Pozdrawiam.
no wiesz Muffinka, troche jednak jestem rozczarowana Twoja obecnoscia 🙂  :kwiatek:

Cierp1enie- uzywasz tej kolderki do przykrycia dziecka, ok, a co kladziesz pod dziecko? to byla w sumie dla mnie najwieksza zagadka 🙂
a te poduszki to chyba zbedne? czy uzywacie? my bylismy we wtorek na info sesji organizowanej przez tutejsza organizacje w wolnym tlumaczeniu Dziecko i Rodzina oraz polozne ze szpitala, w ktorym zamierzam rodzic. obie strony sa bardzo zaangazowane w przeciwdzialanie smierci lozeczkowej i zgodnie twierdza, ze wszelkie poduszki do 2 roku zycia sa be....

ja w wózku raczej przykrywam teraz kocykiem, w zimę kołderką przykrywałam. Teraz ta mała kołderka z wózka idzie do łóżeczka na nóżki Julci, bo górę przykrywam kocykiem 🙂
pod dziecko nic. Wózek mam wyścielony miękkim materiałem z poduszką taką cieniutką.
Te poduszki to są tak cieniutkie, że teraz daję małej do wózka, bo troszku niewymiarowe mam oparcie w spacerówce.
W łóżeczku śpi bez poduszki 🙂
Dziewczyny, mam prośbę. Z racji swojego stanu część z was często bywa u lekarzy - czy mogłybyście przy okazji spytać lekarza o możliwość założenia u niego spirali gyne-fix? Albo o info gdzie to można zrobić? Wiem, że jest dostępna w Polsce, ale zupełnie nie mogę się doszukać gdzie 🙁 To jest podobno jedyna spirala na rynku bezpieczna dla dziewczyn, które jeszcze nie rodziły. Będę BARDZO wdzięczna za info na PW jeśli się czegoś dowiecie 🙂 Nie musi to być w Warszawie, chętnie dojadę gdziekolwiek 🙂
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
18 września 2010 23:14
Muffinka rozczarowałaś nas, liczyłyśmy na naleśniczka  🤬  😉
Jako, że nic się nie dzieje (Muffinka  🤬 ) , to ja się pochwalę zakupami tymi, co przywiózł małż i wczorajszymi 🙂
No więc tak - na pierwszym planie rUsHofFe (jezu jaki to wysiłek tak napisać), ale mało mam różowych rzeczy 🙂 nawet tą bluzę chciałam w innym kolorze

Rożek z tej kolekcji Pony Cream (ma inny kolor niż pościel  😤 )

Ochraniacz + widoczna złożona pościel (też z konikiem) i baldachim na łóżeczko

I real zdjęcie szafy, kolory niestety odjechane, bo wcześnie rano robiłam i jakoś tak wyszło. Zresztą jeszcze nic nie poustawiane.

A doinformuj sie moze, co jak jest cesarka, hmmm? Narkozy chyba nie daja przeciez...wiec chyba jednak " warsztat" by sie znalazl w razie co...

Cesarkę robią, oczywiście, stąd moje zdziwienie, że nie robią ZZO. Przecież łatwiej i bezpieczniej znieczulać miejscowo niż ogólnie.
BASZNIA   mleczna i deserowa
19 września 2010 11:18
Amen, wiec zapewne robia zzo, ale przy takim nastawieniu maga sie uprzec i juz 😉. Ja jednak zostalabym na miejscu i nie nastawiala na znieczulenie-zdrowiej dla wszystkich uczestnikow, moze sie uda 🙂?
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
19 września 2010 12:23
pokemon   😜 szał , ale mnie nakręciłaś na zakupy. Śliczniutkie te rzeczy dla maleństwa.
Śliczniutkie to mam w pralni, czekają w koszu na pranie 🙂 no a Wy co? Nic nie kupujecie?
Najgorszy mam problem z zimowym kombinezonem, nic mi się nie podoba. A ten, co mi się podoba kosztuje 200 zł  😵 co uważam za przesadę. Za to widziałam fajny w markecie za niecałe 60 zł, ale biały. Biały też ostro niepraktyczny.
No przykro mi że Was rozczarowałam dziewczyny 😉
Ale do terminu jeszcze 5 dni więc mam jeszcze czas 😎
No mnie przez weekend nie było przy necie i sie rozczarowałam że zadna cięzaróweczka się nie rozpakowała.
A  myslałam że muffinka będzie już w dwupaku (że tak się wyrażę)
a teraz idę sobie wypoczywać bo mój kręgosłup daje mocno znać o sobie.
Dziewczyny, mam prośbę. Z racji swojego stanu część z was często bywa u lekarzy - czy mogłybyście przy okazji spytać lekarza o możliwość założenia u niego spirali gyne-fix? Albo o info gdzie to można zrobić? Wiem, że jest dostępna w Polsce, ale zupełnie nie mogę się doszukać gdzie 🙁 To jest podobno jedyna spirala na rynku bezpieczna dla dziewczyn, które jeszcze nie rodziły. Będę BARDZO wdzięczna za info na PW jeśli się czegoś dowiecie 🙂 Nie musi to być w Warszawie, chętnie dojadę gdziekolwiek 🙂

Sa 2 typy spirali gynefix.
1 stara - wciaz uzywana, ale nie jest to ta bajerancka z koralikami.
2. nowa z koralikami  TRZEBA przjesc odpowiedni kurs (ginekolog) zakladania - u nas z tego co wiem nie ma ginekologow po tym kursie.
Dowiadywalam sie o nia - mozna ja zalozyc w niemczech i belgii bez problemu - ale nawet w UK robia na nia wielkie oczy.
Jak czytam na forach ze ktos gdzies sobie kupil i mu zalozyl lokalny gin bez kursu to mi sie wlos jezy....
Aha cena w Belgi - 300 euro.
Mam gdzies namiary w razie czego
Cierp1enie, ja już przez Ciebie kupiłam projektor. Te śpioszki są obłędne  😜 muszę je mieć.

Wstawiajcie jakieś zakupy  :kwiatek: Magda była na zakupach i co... i nic się nie chwali.
I mam wizję teściów na ten weekend  👿 ale, jak to u teściów znowu szereg rozlicznych chorób (teściowa jest mega hipochondryczką), więc najpierw muszą posprawdzać u 20 lekarzy. Oby byli chorzy, oby byli chorzy  😀iabeł:
(no wiem, że jestem niedobra synowa  😡 )
zoyabea, to mnie nie pocieszyłaś 🙁 Drogie to koszmarnie, jak jeszcze dojdzie podróż do Belgii... Ale poproszę o namiary, co mi tam 🙂!
Magda była na zakupach i kupiłam pościele,kołderki,prześcieradła,ochraniacz na łóżeczko i pełno rzeczy w Ikea,jutro wstawie foty bo lekko zarobiona jestem bo rodzice skrzynkę grzybów nam dali i muszę je ogarnąć

Pokemon boskie te Twoje zakupki  😍 Dzisiaj również oglądałam kombinezony i podobał mnie się jeden ale niestety 170 zł uważam że przesada,jutro chcę podjechać do H&M może mają coś do 100zł

Cierp1enie rewelacja te śpioszki

zoyabea, to mnie nie pocieszyłaś 🙁 Drogie to koszmarnie, jak jeszcze dojdzie podróż do Belgii... Ale poproszę o namiary, co mi tam 🙂!

Sama spirala nie jest droga - ale belgijska sluzba zdrowia tak 😉
Poszedl pw.
A ja w ciąży nie jestem, ale dowiedziałam się że moja siostra jest w ciąży  😎 Powiększy grono oczekujących chłopczyka.
pozwalam sobie na malego offa: zoyabea, gdzie w Belgii stacjonujesz? 🙂
pozwalam sobie na malego offa: zoyabea, gdzie w Belgii stacjonujesz? 🙂

Nie - warsaw city  🙁
o chol... i znowu przepadla szansa na przyjazna polska dusze 😉
No, mam już net, mogę nadrabiać zaległości 😉

Obudziłam się dziś z bólem gardła i katarem...bosko.

aketter
jak tam?  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się