Polityka , polityka
I mam szczerą nadzieję, bo polskie rolnictwo to jakaś kpina =(
Jeszcze niedawno widywaliśmy ich na Wiejskiej, ale trzy lata temu, po przegranych wyborach parlamentarnych, zniknęli ze sceny politycznej. Nie wykluczone jednak, że posłowie LPR i Samoobrony, nazywani dawniej „przystawkami” PiS-u jesienią powrócą i zobaczymy ich nazwiska na listach wyborczych w wyborach samorządowych. Start rozważa m.in. Andrzej Lepper i Danuta Hojarska, o którą - jak mówi była posłanka - zabiega PiS i Samoobrona. Propozycje od jednej z formacji dostał również Krzysztof Bosak, były poseł LPR.
O proszę! Jednak sentyment do trzody pozostał. 😂
Heh, w ogole nie zdawalam sobie sprawy ze usunieto wreszcie Krzyz spod palacu. Wreszcie bedzie mozna mieszkac w Bristolu bez koniecznosci ogladania tych wszystkich Sfrustrowanych i Gniewnych ludzi. Pytanie tylko czy oni znikneli, bo szczerze powiedziawszy to nie wiem. Od poczatku lipca bojkotuje telewizje wszelka, nie orientuje sie ktos jak wyglada obecna sytuacja? Krzyza nie ma, ale watpie zeby rozszalali obroncy rozeszli sie do domow ==.
teraz musimy płacić za ich gaz, mając swoje złoża, za ropę ,i węgiel, a wszystko dla tego ,że Rosyjskie lobby, zablokowało wydobycie tych surowców w naszym kraju. Więc sytuacja obecna Polski, jest dużo gorsza, od sytuacji Księstwa Warszawskiego.
😵
Wiesz, dlaczego Polska ropa jest bez znaczenia dla przemysłu samochodowego? Bo jest bardzo dobrej jakości, w związku z tym jest droga, za droga, żeby robić z niej benzynę np. Oczywiście można by, tylko kto będzie płacił za benzynę dwa razy tyle co teraz, kiedy można mieć tańszą?
Używa się jej za to w przemyśle chemicznym, a tak w ogóle to jest jej stosunkowo mało.
"Od 25 lat walczę z alkoholizmem" - wyznał ostatnio poseł PiS Bolesław Piecha. Polityków, którzy zaglądają do kieliszka jest zdecydowanie więcej. Ale to temat tabu. Nic dziwnego, trudno się do tego przyznać. Zwłaszcza, gdy jest się osobą publiczną.
Tak dziś piszą media. O ile pamiętam,Pan Piecha był Ministrem Zdrowia. 👀
Jak , u licha, można pijącej osobie powierzać takie funkcje?
O mandacie poselskim nie wspomnę.
W takim razie, jakim cudem A.Kwaśniewski został Prezydentem Polski? 🤔
Jak robimy nagonkę na alkoholików, to proszę uczciwie. 😤
kelpie, rozeszli się. Nawet wzięli swoje czarne megafony i drewniane krzyże. W końcu można jak człowiek przejść chodnikiem.
Tania, a wiesz w jakich grupach zawodowych jest najwięcej alkoholików?
Uwaga... 1. Prawnicy. 2. Lekarze. 3. Piloci.
Więc pijany minister zdrowia chyba mnie nie rusza 😉
PS. Zresztą, jak patrzę na niektórych, to bardziej chyba martwiłabym się o badania psychiatryczne, niż o stan trzeźwości 🙄
Atak w siedzibie PiS w Łodzi przy ul. Sienkiewicza - o godzinie 11. do biura partii wtargnął starszy mężczyzna i zaatakował dwie osoby bronią gazową przerobioną na ostrą. Jedna z ofiar zajścia zmarła w wyniku postrzału, druga została ugodzona nożem - takie wstępne ustalenia policji podał Mariusz Sokołowski, rzecznik KGP. 62-letni napastnik, mieszkaniec Częstochowy, został zatrzymany. Na razie odmawia składania zeznań. Zginął Marek Rosiak, mąż b. wiceprezydent Łodzi, asystent europosła PiS Janusza Wojciechowskiego, ranny został 39-letni asystent posła Jarosława Jagiełły.
O rety! Coś strasznego. Tak się kończy eskalowanie napięcia.
Źle się dzieje.
Szok, czyżby nowe oblicze polskiej polityki? nie zdziwiłbym się jednak jakby inicjatorem był ktoś awiązany z PiS, jakoś tak mi się wydaje po wypowiedzi prezesa Jarosława. Próba pokazania jacy oni niewinni, prawi i sprawiedliwi wszak wybory tuż 😤. Nie wierzę im, a Jarosław dla urojonej zemsty i władzy gotów na wszystko
ał 39-letni asystent posła Jarosława Jagiełły. [/b]
O rety! Coś strasznego. Tak się kończy eskalowanie napięcia.
Źle się dzieje.
...że niby kto eskaluje to napięcie?
...może coś o "liberalnej" polityce gospodarczej Platformy Obywatelskiej byśmy porozmawiali...jaki nowy podatek będzie dzisiaj podniesiony?...już wiemy ze przeglądy rejestracyjne pojazdów będą kosztować dubla...ciekawe o czym jeszcze nie wiemy, a co przerzucą na konsumenta producenci i handlowcy?
Media znudzone eskalują. Na zamówienie polityczne.
to nie znudzenie, to stara czekistowska metoda...a podatki i dług publiczny rosną 👀
to nie znudzenie, to stara czekistowska metoda...a podatki i dług publiczny rosną 👀
Racja. Ciekawe jak długo będzie się udawała ta ucieczka w przyszłość?
Tania, pewnie długo:
"Prezes PiS na początku wyraził współczucie rodzinom ofiar, "które padły ofiarą tego zamachu". - Mamy do czynienia z wydarzeniem nowym w polityce. Atakujący, morderca wpadł z okrzykami odnoszącymi się do mojej osoby. Oni - można powiedzieć - stracili życie, czy dzisiaj walczą o życie, za mnie. To oczywiście stawia mnie w szczególnej sytuacji - zaznaczył Kaczyński. - Co się stało jest wynikiem wielkiej kampanii nienawiści prowadzonej wobec PiS od długiego czasu. Trudno określić kiedy był jej początek. Moherowe berety Donalda Tuska były chyba początkiem - mówił.
- Ostatnio po katastrofie smoleńskiej doszło do fizycznej agresji wobec tych, którzy się modlili pod krzyżem. Pod okiem policji bito ludzi, pluto na krzyż, a premier był tym zachwycony, że mamy hydepark. Media też były zachwycone. Dzisiaj za bezpieczeństwo wszystkich działaczy i pracowników PiS odpowiada rząd. Każde słowo, które będzie kontynuacją tej kampanii, ktokolwiek je wypowie, to będzie wzywanie do mordu. Takie są fakty. To jest wszystko co mamy do powiedzenia w tej sprawie. Będziemy walczyć o powrót demokracji do Polski - zakończył prezes PiS."
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/napad-na-biuro-pis/kaczynski-kazde-slowo-tej-kampanii-bedzie-wzywanie,1,3737812,wiadomosc.htmlCiekawe, czy znowu tragedia zostanie wykorzystana do nagonki na przeciwników PIS-u i wietrzenia kolejnego "spisku" 🤔
I tym razem, wrotki, zgadzam się z Tobą - idealny temat zastępczy, a w międzyczasie gospodarkę szlag trafia.
Temat zastępczy to jedno...najbardziej martwi mnie to że zaraz ta tragedia stanie się nowym nabojem politycznym dla PiS'u i - nie jestem bynajmniej za PO, ale ostatnie zachowania obydwóch partii wbudzają we mnie coraz większy niesmak - szczególnie nadużywanie przez JK tragedii Smoleńskiej
Dokładnie, czasami mam wrażenie, że te dwie partie istnieją tylko po to, żeby skakać sobie do gardeł...
Już się boję konferencji prasowej JK
tak bo to na pewno będzie wina Tuska 😎
a niby czyja, jeżeli chodzi o horrendalne podatki, galopujący dług publiczny i zwiększenie uposażeń na państwowych synekurach.
'Marek Migalski godzinę po tragedii w Łodzi znalazł winnych. - W sensie politycznym i moralnym winnymi są Palikot, Kutz, Niesiołowski i wszyscy ci, którzy brali udział w "przemyśle nienawiści" wymierzonym w Kaczyńskich i w PiS - napisał na swoim blogu w Salonie24.pl. '
'Przekroczono w Polsce Rubikon! To można porównać tylko z zabójstwem prezydenta Narutowicza. Tym jednak razem w roli moralnych i intelektualnych inspiratorów wystąpili politycy rządzącej partii. To czołowi działacze Platformy Obywatelskiej ponoszą odpowiedzialność moralną i polityczną za tę śmierć. Niech będzie to jasne. I niech wszyscy zobaczą do czego doprowadziła wojna polsko-polska'
A kto kur.. w tym kraju prowadzi politykę nienawiści 😵
tak bo to na pewno będzie wina Tuska
Kurczę, jak na to wpadłaś?! 😎
'Marek Migalski godzinę po tragedii w Łodzi znalazł winnych. - W sensie politycznym i moralnym winnymi są Palikot, Kutz, Niesiołowski i wszyscy ci, którzy brali udział w "przemyśle nienawiści" wymierzonym w Kaczyńskich i w PiS - napisał na swoim blogu w Salonie24.pl. '
'Przekroczono w Polsce Rubikon! To można porównać tylko z zabójstwem prezydenta Narutowicza. Tym jednak razem w roli moralnych i intelektualnych inspiratorów wystąpili politycy rządzącej partii. To czołowi działacze Platformy Obywatelskiej ponoszą odpowiedzialność moralną i polityczną za tę śmierć. Niech będzie to jasne. I niech wszyscy zobaczą do czego doprowadziła wojna polsko-polska'
A kto kur.. w tym kraju prowadzi politykę nienawiści 😵
hm no na pewno takie publiczne i swobodne wypowiedzi jak "wyginiecie jak dinozaury" (Tusk), "dorżnąć watahę" (Sikorski), wypatroszyć Kaczyńskiego (Palikot), "będziemy polować na kaczki tylko teraz jest okres ochronny" (Komorowski) - nie brzmią teraz zbyt zręcznie..
A co mówili przez ostatnie lata Kaczyński i spółka? 😎
dla mnie PIS to ziejący nienawiscią paranoicy i tyle, wyłączyłam telewizor, bo zaraz dostanę szału
branka, Bo Jaruś nie może przeboleć tego, że przegrał w wyborach. Albo coś bierze i ma haluny.
branka, Bo Jaruś nie może przeboleć tego, że przegrał w wyborach. Albo coś bierze i ma haluny.
a ty wypisujesz takie idiotyzmy bo cie boli, że jesteś głupia i brzydka, czy tez coś łykasz i masz jazdy?
ps. przykro mi moderatorzy, ale sam się nie mogę zgłosić w celu otrzymania ostrzeżenia.
Nic nie szkodzi. Mamy kilka tysięcy innych użytkowników, ktorzy mogą Cię zgłosić. Ponieważ wcześniejsze ucieszenia nie przyniosły oczekiwanego efektu i nadal radośnie praktykujesz obrażanie innych jestem zmuszona wysłać Cię na dłuższe wakacje.
Żeby mi nie zarzucano jednostronności:
2 minuta filmiku
[quote author=tajnaa link=topic=21572.msg741223#msg741223 date=1287495392]
a niby czyja, jeżeli chodzi o horrendalne podatki, galopujący dług publiczny i zwiększenie uposażeń na państwowych synekurach.
[/quote]
No nie sądzę by za podwyższenie podatków chciano zabić Jarka. Ten kto prowadzi taką agresywna politykę od takiej pada 😎 Sam sobie winien.
No nie sądzę by za podwyższenie podatków chciano zabić Jarka. Ten kto prowadzi taką agresywna politykę od takiej pada 😎 Sam sobie winien.
a możesz jaśniej? bo już sam nie wiem kto wg Ciebie podnosi podatki, a kto prowadzi agresywna politykę...i że "jest sobie sam winien" to ta sam osoba... 🤔
dla mnie PIS to ziejący nienawiścią paranoicy i tyle, wyłączyłam telewizor, bo zaraz dostanę szału
A dla mnie PO to socjopaci z zimną krwią pobudzający ludzi do nienawiści w celach wyborczych i tyle, wyłączyłam telewizor, bo zaraz dostanę szału.
branka, może pomieścić Ci się w głowie, że całkiem normalny człowiek (nieskromnie się za takowego uważam i większość ludzi z mojego otoczenia też tak uważa :cool🙂 może mieć zupełnie inne poglądy niż Ty?