Derki

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
12 września 2010 21:29
Burza, psikaj klatę super szajnem i się wycierać nie będzie.
Koniczka, właśnie zużyłam ale widzę, że muszę szybko zanabyć, dzięki 🙂
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
12 września 2010 21:37
Ada zdjęć na razie nie będzie. jutro wracam do Amsterdamu, więc może jakoś przy okazji jak przylece do Warszawy na weekend 😉

mam tylko zdjęcie nowego koloru (mocca)
Alkazar w Villa Horse przeciwdeszczowej:

Jak dorobię dziurki, derka będzie lepiej leżała- uniesie się do góry i nie będzie już taką sukienką 😉
Gru   nic nie dzieje się bez powodu
13 września 2010 20:21
Mam pytanie co do tej derki villa horse. Jak zapinam ją na rzep z przodu to paski są luźne i muszę dorobić dziurki żeby je zapiąć. Jak zapinam na paski to jest przerwa z przodu i nie da się zapiąć na rzep. Czy tylko moja tak się układa czy one tak wszystkie mają ?
Ale rzep jest tak mocny ze jak zapniesz rzep, i paski beda ciut luzne to rzep bedzie trzymac
[quote author=Ktoś link=topic=43.msg703421#msg703421 date=1284208043]
Nasturcja-Renata, tylko o HKMach też nie słyszałam dobrych opinii ... . Nie wiem czy po prostu nie poproszę ivett o jakąś śliczną niekoniecznie już w romby ... .

mam ją conajmniej 4 lata:

i mimo naprawionego rozdarcia nadal dzielnie służy 🙂
[/quote]

jak by sie jeszcze jedna opinia przydala, to masz  😉  jak dla mnie HKM są naprawdę dobre, maja lepszy polar niż niektóre eskadrony. Bo HKM u mnie zawsze pod spodem byl suchy, a na gorze sie robiły takie kropelki, kiedy eskadron najczęściej eskadron presiakal caly (zwłaszcza ten w romby).
Gru   nic nie dzieje się bez powodu
13 września 2010 21:52
Ale rzep jest tak mocny ze jak zapniesz rzep, i paski beda ciut luzne to rzep bedzie trzymac

Ok, tylko jak zapinam rzep tak to paski nie są ciut luźne, są tak luźne że dziurkę muszę zrobić przy samej derce żeby jakoś to wyglądało i te paski się nie odpinały. Ale właściwie przy zapiętym rzepie tak po całości, paski są bezużyteczne :/
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
14 września 2010 11:30
Tristia jaki masz rozmiar Villi horse? Bo ja się chyba na nią zdecyduję  😉
tutaj znalazłam w miłej cenie  😉
Kto ma może z re-voltowiczów derke od ivett :kwiatek: tą khaki- zieloną? Mam pytanie jak z praniem i czy sie dopiera. Bo bardzo mnie kusi 😂
Tristia, Ooo, czyli ona też jest taka "sukienkowata"🙂 właśnie, też bym się spytała jaki rozmiar masz na Alkazara
A do nas przyszła właśnie o taka:
http://www.konskisklep.pl/zencartpl/index.php?main_page=product_info&products_id=1590
na zimne i deszczowe dni.
Mój koń nosi 135 ale ta derka w tym samym rozmiarze wygląda na dość sporą.
Sięga prawie do nadgarstków, ale koń mi się w niej może nie utopi- mam nadzieję 😉
Foty na modelu dodam jak zrobię (może w weekend).

Sankaritarina, Nasturcja- Renata - Tristia o tym juz pisała.  🙂
Właśnie, Alkazar ma rozmiar 135.
Jak dziurki dorobię, to przód derki się podniesie.
Mój koń nie należy do wysokich, więc derka sięga mu niżej.
Nasturcja-Renata-Ja właśnie w Dlakonia.pl kupiłam 🙂
Zobaczymy jak się spisze, ale wygląda fajnie i całkiem porządnie 🙂
Pytanie za sto punktów:
jeżeli rozmiary Masty są + ok 10 cm, to czy derka jej economic line (Zing) też będzie większa?  😵

Pytanie za sto punktów:
jeżeli rozmiary Masty są + ok 10 cm, to czy derka jej economic line (Zing) też będzie większa?  😵

Tak - one po prostu sa wieksze.
Tutaj derki Masta w dość przyjemnej cenie, ale w ograniczonej rozmiarówce i kolorystyce
http://www.equestrianclearance.com/matchmakers/clearance_masta_check_tach_turnout_rugs/index.html?clear=1
Tutaj derki Masta w dość przyjemnej cenie, ale w ograniczonej rozmiarówce i kolorystyce
http://www.equestrianclearance.com/matchmakers/clearance_masta_check_tach_turnout_rugs/index.html?clear=1

A jaki jest przelicznik tych ich rozmiarów na nasze?
[quote author=Czardasz link=topic=43.msg707313#msg707313 date=1284568890]

A jaki jest przelicznik tych ich rozmiarów na nasze?
[/quote]

Tu jest fajny przelicznik
http://www.weatherbeeta.co.uk/fit-a-horse-blanket-rug.html

Czardasz - te ceny masta sa norma w UK - zaden szał  😉

Kurcze ja caly czas czekam na paczke ktora ma juz byc lada moment i nie wiem co z tym moim zamowieniem z UK - tzn zamawiac bede na pewno - i tam gdzie jest wiekszy wybor firm, tylko pytanie czy jeszcze ktos bedzie chetny do dolaczenia sie? Czy wszyscy zamawiaja od D&A?  😎
a D&A też ma derki masty?? Jezu ja chyba średnio dokładnie czytam to forum.

JA jestem zdecydowana na zakup masty czy innej porządnej firmy wiec na mnie możesz liczyć 😀
15 września 2010 18:10
Tristia dzieki, nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem  😡  😁

xxagaxx, D&A robi zamówienie i ja bym się chętnie podłączyła, ale nie bardzo umiem się odnaleźć na ich stronie  😡
Tak do dzis D&A robi zamowienie (ogloszenia). A ja zrobie pewnie w przyszlym tyg w sklepie gdzie oprocz Masta jest tez firma Horseware  😉
Nasturcja - czego nieogarniasz kobieto? 😀
Patrzysz co Ci sie podoba. Klikasz. wybierasz rozmiar - jak jest "in stock" oznacza ze jest - jak jest czerwony krzyzyk oznacza ze juz nie ma 🙂
Niestety nie ma segregazji a wypelnienia derek, chyba ze wpisesz np medium w wyszukiwarce -ale i tak wtedy nie pokaze Ci wszystkich modeli .
15 września 2010 19:07
zoyabea no tyle to ja wiem  😁
chodzi mi, która derka jest która. Rozumiem, że "turnout rugs" to są derki padokowe?  👀
Ja potrzebuje padokową, przeciwdeszczową  😉
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
15 września 2010 19:11
Nasturcja-Renata turnout to te padokowe, stable- stajenne.
z wypełnieniem ok 200g to medium
300 i więcej to heavy
bez wypełnienia to light
a z lekkim wypełnieniem (100) to medium light
15 września 2010 19:26
Edytka dziękuję bardzo  :kwiatek:
idę szukać dla młodego odpowiedniej derki  😉
albo wpisujesz w wyszukiwarkę np. 110g i zaznaczasz że chcesz dokładnie szukać
Dziewczyny którą mam wybrać??  🤔 🤔

Mark todd

Weatherbeeta

Masta

Jumpers Horse Line

Nie wiem która będzie najlepsza ;/ Oprócz masty żadnej innej firmy nie kojarzę jeśli chodzi o derki....
Mark Todd albo Weatherbeeta.... 🏇
wszystkie są tak podobne- nawet jeśli chodzi o gramaturę materiału- że chyba nie ma różnicy

ja mam mastę padokową i zamówiłam weatherbeete (teraz mam siatkówkę tej firmy i polecam), obie są b. fajne
hmm czyli większość jest raczej za Weatherbeeta??

Mark Todd ma z tego co rozumiem kaptur na stałe ;/ więc chyba stanie na tej  Weatherbeeta lub Masta
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się