kaloszki dla konia

Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
12 września 2010 22:24
Caroline podejrzewam, że to nie warunki treningowe je zniszczyły, a pranie, niestety. Moja koleżanka ze stajni też ma Mustangi, ciura podobnie, na tym samym podłożu i są ok. Ja na początku prałam w rękach, potem już wymiękłam i wsadziłam parę razy do pralki. Futerko po prostu wypadło. Ale zastanawiam się, czy nie kupić futerka naturalnego i jakoś je odratować.
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
13 września 2010 19:59
sa kaloszki na jakies inne zapiecia niz rzepy (oprocz wciaganych)? non stop gubie w terenie  🙄
margaritka, sa takie na przeciagany paseczek.
14 września 2010 08:13
mozesz podlinkowac?
14 września 2010 11:42
gumowe🙁
margaritka, ale mozna wlasnym sumptem obszyc je misiem na gorze.
14 września 2010 12:19
kaloszki sa mi potrzebne ze wzgledu na to, ze kobyla podczas jazdy obija sobie wewn strone koronki i musi byc tam troche materialu, zeby troche to zamortyzowac😉

hej, muszę kupić pilnie kaloszki ale... kompletnie nie wiem jaka jest rozmiarówka i jaki mam rozmiar wziąść dla mojego kucyka 😉, to jest 3/4 hc, więc trochę większe niż hc a mniejsze od małopolaka, rozmiar podkowy to 1, proszę pomóżcie!!! jaki rozmiar??
14 września 2010 17:34
WALECZNA ja bym celowała w Ski 😉
Strucelka dzięki wielkie
Odkopuję, bo chciałabym kupić kalsze mustang z futerkiem, ale na allegro.pl ich nie ma.
Może ktoś wiec gdzie mogę je znaleźć - w grę wchodzą sklepy intrenetowe i warszawskie stacjonarne. Byłabym wdzięczna za pomoc  :kwiatek:
armara tu można zamówić bezpośrednio:
http://www.mustang.pl/index.php?site=3.02#
Forta
Dziękuję bardzo  :kwiatek:
Pytanko:
czy kalosze z futrem trzeba zamawiać rozmiar większe? Generalnie chodzi mi po prostu o to czy futro "zwęża" kaloszka czy nie?  😉
armara ja zamówiłam od nich bezpośrednio kaloszki przed wczoraj i dziś je mam 🙂 Polecam.
Felinka   z niejasnych przyczyn zajmuję się niczym
23 października 2010 19:25
Też mam małe pytanie: czy na małopolaka o Folblucich nogach rozmiar S będzie dobry ?
Kaloszki magnetyczne:

Torpol czy professional choice?
Felinka ja mam sp o arabich małych nóżkach i szukałam zawzięcie xs a okazało się zdecydowanie za małe i chodzi cały czas w s  😉
Mehari   nic nie dzieje się bez przyczyny..
01 listopada 2010 20:04
Kaloszki magnetyczne:

Torpol czy professional choice?

No właśnie... może ktoś się wypowiedzieć na temat magnetyków?
Działają, pomagają? Zakładacie je na jazdę czy na noc do boksu? Chodzi mi o trzeszczkowce głównie, ale ogólne opinie tez się przydadzą...

Warto kupić z futrem czy lepiej bez? A może można kupić bez futerka i samemu tańszym kosztem obszyć?
Mehari już pisałam kilkakrotnie mam te PF, ale Torpola kaloszków wtedy jeszcze nie było, zakładam na noc gdyż napisane na nich że nie na zewnątrz oraz nie jak mokro.
wg mnie działają, no i na plus po 1,5 roku zakładania nie są nic a nic uszkodzone czasem delikatnie piorę w rękach i to wszystko 😉 a na minus jest cena, nie wiem jak jakościowo Torpolowe - nie wiem czy ktoś ma taki dłuższy okres czasu
Mehari   nic nie dzieje się bez przyczyny..
06 listopada 2010 12:40
dzięki maxowa, być może Twoja odpowiedź mi umknęła... dużo tu postów 😉
ja się chyba skuszę, też bym zakładała na noc... cena jest duża, to fakt, ale jeśli chociaż trochę mają pomóc, i są na długi czas (chyba nie mają terminu ważności??), to czemu nie...

mam jeszcze jedno pytanie... jak często zakładacie..?
codziennie przez cały rok czy sezonowo, np na jesieni i w zimie, bo wtedy jest skłonność przez zimno i wilgoć, czy po treningach mocniejszych tylko, czy jeszcze inny "rozkład" macie?
Chciałabym sobie kupić kapcie dody, ale nie wiem jak jakościow... jakaś masakra czy ujdzie?  😉
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
06 listopada 2010 13:40
Mam mustangi z futrem i nie kupie ich po raz kolejny - jakość nieadekwatna do ceny. Za to horze neoprenowe niezmordowane
A jak się ma rozmiarówka Mustanga do Horze?
W obu L jest takie samo?
Dzisiaj odebrałam swoje kaloszki magnetyczne torpol w rozmiarze L, mam nadzieje że nie będą za duże
Ja mustangi ciuram już rok i poza tym że straciły na puszystości są nie do zmordowania 😉
18 listopada 2010 15:45
Croopie a jak je pierzesz?
To nie wiem jak Wy to robicie 😁
Ja właśnie wyprułam futerko z kaloszków Mustangowych. Pod nim, kaloszek z góry jest obszyty jakby uwiązem 😁 Mam zamiar obszyć je jakąś lamówką lub polarem.
ash   Sukces jest koloru blond....
18 listopada 2010 15:49
Ja mustangi używam od 5-6 miesięcy i wyglądają bardzo dobrze.
"piorę" je tylko pod wężem ogrodowym i zabieram do domu na kaloryfer.
Strucelka, czemu rozbebeszyłaś futerko? 😀 może doszyj świeże 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się