Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

Ponia   Szefowa forever.
09 września 2010 00:11
"Decyzją Pomorskiego Związku Jeździeckiego oraz SKJ i Hipodromu Mistrzostwa Pomorza w skokach przez przeszkody zostają przeniesione na 09-10 10 2010. Zaś w terminie 25-26 09 2010 zostaną rozegrane Zawody Regionalne. Propozycje ukażą się niebawem. Za zamieszanie przepraszamy."

A dlaczego Mistrzostwa nie mogą zostać rozegrane we wcześniej ustalonym terminie?
Zaraz okaże się,że i one zostaną odwołane. 🤔

Moon   #kulistyzajebisty
09 września 2010 08:00
... Poniuś, bo zapewne w terminie mistrzostw wypada jakiś arcyważny piknik rodzinny, tudzież impreza integracyjna.  😎

Jeżeli podłoże na hali będzie adekwatne do tego na parkurze, to będziesz mogła sobie pooglądać zawody rangi GP, międzynarodowe i inne.
Pooglądać tak - ale pojeździć osobiście to raczej nie.

Nestor na prezydenta  👍
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
09 września 2010 08:33
Czyli na otwarte nie ma co liczyc? Czyli na dobre foty ode mnie, tez nie.

Klami walka z podlozem? Co roku walcza z podlozem. nie pamietasz jak w zeszla zime tak zawalczli, ze nie dalo sie jezdzic prrzez pierwsze pare tygodni?
Ponia   Szefowa forever.
09 września 2010 09:10
... Poniuś, bo zapewne w terminie mistrzostw wypada jakiś arcyważny piknik rodzinny, tudzież impreza integracyjna.  😎

ale przecież pisze wyżej,że we wcześniej ustalonym terminie odbędą się regionalki... to co za problem zrobić odrazu MPom.? Byłby spokój, a tak przecież trzeba organizować jeszcze jedną imprezę...😵
Dlategoz droga Strzygo jestem baaaardzo ciekawa co im z tego wyjdzie. Czy tez nie ucza sie n wlasnych bledach i znowu zrobia takie fajne cos, ze przez niemal miesiac trzeba bedzie wkrecac hacele zeby konie nie pozabijaly sie klusujac.
Odpowiem na pytanie Poni.

W planowanych terminie Mistrzostw dostaliśmy zgodę na organizację zawodów, ale tylko na trawie. Zdecydowaliśmy, że dla dobra poziomu Mistrzostw Województwa lepiej je rozegrać na eleganckim placu więc stąd ta decyzja.

Pzodrawiam
deborah   koń by się uśmiał...
09 września 2010 09:52
Tweetie, a co będzie się działo w planowanym terminie na placu 🙂 😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
09 września 2010 09:54
nic 🙂
Moon   #kulistyzajebisty
09 września 2010 10:02
Przepraszam za nieprzepisowego posta...

🤔 😵
E tam, nic. Moze jakas wazna wystawa kotow, czy cos.
09 września 2010 10:12
zapewniam,że nic 🙂
piasek jest święty i tylko wyznaczone osoby mogą stawiać parkur  😎
Aha ....

Czyli generalnie  😵
Umarłam, po prostu umarłam.. 😵 Dobrze że w tym roku nie wracam do Sopotu bo bym się chyba załamała  😵
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
09 września 2010 19:35
yyyyy 😵 czyli te regionalki to na trawie? 🤔
Ponia   Szefowa forever.
09 września 2010 20:06
yyyyy 😵 czyli te regionalki to na trawie? 🤔

Jak widać, tylko  jeszcze pewnie nie wiadomo czy się odbędą bo zaraz ktoś sobie przypomni,że przeciez konie trawę zniszczą... 😵

Niedługo jeszcze CSIO zostanie odwołane bo jeszcze piasek się popsuje...

Najlepszym komentarzem do tego jest brak komentarza..
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
09 września 2010 20:15
Łeee  🤔wirek: a chcialam przyjechac na te regionalki bo myslalam ze beda na placu. ale skoro sie niszczy to przyjade w tygodniu zrobic fotki na pamiatke bo pozniej to juz nie bedzie co robic jak konie tam na mistrzostwa wejda 🤬
09 września 2010 21:24
Klami, ja tam w hacelach prawie sie zabilam, klusujac.

Tweetie, A nie uwazasz, ze w polowie pazdziernika pogoda moze byc koszmarna? Z tego, co wiem, zapowiadali snieg... 25.09 mja byc ok. 10' 2 tyg pozniej cieplej raczej nie bedzie...

Mnie to juz wszystko przestalo dziwic. Nie od dzis hipodrom ma gleboko konie i koniarzy. Nie tylko regionalkom sie dostalo. Popisowym numerem byla kompletna kompromitacja na CDI-W. Wiec skoro nic nie znaczyli dla nich tacy zawodnicy i miedzynarodowe zawody, to co maja dla nich znaczyc takie zuczki jak my?
Strzyga, pewnie, że pogoda może być kiepska, ale czy my mamy jakieś inne wyjście?
Mamy - nie zrobić mistrzostw wogóle 🙁
Ja slyszałam prognozy, że pażdziernik ma być ladny i trzymam za to kciuki.

Podczas wkkw i csio tez były momenty, że było dramatycznie.
Musimy spróbować i tyle.

Szykujmy ciepłe gatki 🙂 🙂 🙂
Moim zdaniem to nie tylko Sopot ma problem z organizacją zawodów , ale co drugi ośrodek na pomorzu .;/ Zauważcie, że nie ma gdzie jechać na zawody w naszych rejonach  .!

Czemu ?

To już się zaczyna robić nudne , dużo zanjomych woli jechać dalej bo jest tam porządniej , lepiej.
Taka prawda
14 września 2010 07:37
czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć plotce,że w Sopocie podłoże dosłownie "odpłynęło" 😵  ❓
a czy mozecie w koncu przestac AZ TAK lamentowac i nazekac??  😵
hipodrom ma wady, ma zalety - bylo walkowane tysiac razy. jak sie nie podoba to nikt nikogo nie zmusza by tam bywac  🙄 poza tym jak sie nie podoba to mozna chociaz sprobowac cos poprawic a nie na forum tylko pisac jak bardzo jest zle.
a co do ilosci (i jakosci) zawodow - prosze bardzo, jedzcie sobie w okolice bialegostoku i tam sprobujcie wystartowac w C albo w N. nie da sie? no nie da.. bo takich klas tam sie nie rozgrywa. skoro w P sa 3 osoby na krzyz to co dopiero N..

Ktoś, placu nie widziałam, ale chyba az sie tam przejde zobaczyc
14 września 2010 08:43
magda, ostatni raz plac oglądałam podczas MPS-C i mimo tego,co tam się działo (ilość koni plus wielkie opady deszczu) plac wyglądał przyzwoicie jak na pomorskie warunki...dlatego pytam,bo przecież jakiegoś armagedonu od tego czasu nie było i są to tylko niczym nie uzasadnione plotki.

co do C...w Owczarni były zgłoszone 2 konie,więc siłą rzeczy C się nie odbyło...koło się zamyka nieustannie,bo nie ma C na regionalkach,to strach pchać się na ZOO,gdzie MR siłą rzeczy jest trudniejsza. Najbliższe C pewnie będzie w niedzielę podczas MPOm,i gdzie tu łapać doświadczenie?
C klasa to nie spacer w ogródku jordanowskim,a nie każdego stać finansowo i logistycznie na jeżdżenia na ZOO co 2tygodnie 🙁

no tak, ale jakby sie zglosila odpowiednia ilosc osob to by rozegrali C.
zawsze mozna probowac tez 'zagadac' z organizatorami - czasem sie udaje nawet samej jednej osobie przejechac treningowo parkur C.

tez mi sie zdawalo ze nic sie nie dzialo (oprocz kolejnego koncertu i festynu..) ale przejde sie z kobyla na spacer jak pojde to dam znac czy wszystko ok 😉
Ktoś, nie wydaje mi sie zeby cos odplynelo. Chociaz, prawde mowiac wiecej mnie nie ma niz jestem, wiec moze cos mnie ominelo.

A ja musze napisac pozytyw. Nowa wersja podloza na hali na hipo prezentuje sie bardzo przyjemnie. Ciekawe jak bedzie w trakcie sezonu.   
To już można zwiedzać nowe podłoże na hali? Aż zajrzę z ciekawości 🙂
Lena, wiesz, kwarc czy inne cudo to to nie jest.
Poprawili to co bylo (najwyrazniej tym razem z glowa), dosypali fajnego jasnego piaseczku. Ogolnie to ogarneli. Wyszlo moim zdaniem fajnie. Sprawia wrazenie bardzo przyjemnego podloza, elastycznego, nie zaplytkiego, nie zaglebokiego. No i zrobilo sie na hali duzo jasniej.
14 września 2010 14:52
magda, a powiedz mi ile razy w sezonie otwartym byly w Sopocie regialki w skokach, skoro tak czesto organizuja...
strzyga ale czy ja mowie tylko o sopocie??? przeciez wiadomo ze wszyscy ktorzy moga wyjezdzaja z sopotu na lato - bo łąki, bo lato.. a zawody sa - kilka razy w miesiacu to naprawde az tak malo?? bez przesady naprawde..
15 września 2010 08:02
magda, gdzie i kiedy zawody są kilka razy w miesiącu?

btw - jak plac?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się