czy ktoś wie może co to za model Kieffera?
akzzi, to stary kieffer aktion
a czy wiesz może jak ono sie sprawuje? wygodne?
i jeszcze jedno pytanie: jakie siodła bardziej polecacie Kieffera czy Passiera?
Nie jeździłam w nim ale kiedy szukałam by kupi... miało bardzo dużo pozytywnych opinii 🙂
Oczywiście zależy kto co preferuje bo ono jest z tych trzymających.
teraz właśnie jak już wiem jaki to model to sprawdziłam opinie o nim, faktycznie bardzo duzo osob je sobie chwali...
Coż będę chyba zmuszona dokonać wyboru miedzy Nim a Passierem.
akzzi, wg mnie wybór między firmami byłby jasny - w kierunku passiera. Jakiego passiera masz do porównania? Aktion jest bardzo twardy, a "krawężniki" potrafią pozostawić długą bolesność ud. No i trzeba się przyzwyczaić do dość wysokiego przodu i szerokiego siedziska (tzw. patelnia)
do wyboru mam tego passiera. oba siodla chyba beda u mnie wiec je wyprobuje, aczkolwiek chcialam poznać opinie na ich temat.
edit: a ktoś wie co to za model passiera?
edit2: juz wiem 🙂
tez jezdzilam w rajdowce daw-maga i tez bardzo dobrze mi sie jezdzilo 🙂
ale troche ciezka jest
pozdrawiam 🙂
Potrzebuję złotej rady.
Szukam wszechstronnego siodła,w którym można porzeźbic ujeżdżeniowo,coś skoczyć i porajdować.
Problem w tym,że ciężko dopasować siodło do mojego konia.Byl u nas Paweł Kostrzewa i żadne z siodeł,które przywiózł nie pasowało 😵.
Koń jest mocno wykłębiony,ma bardzo długą łopatkę,a przy tym jest krótki.16,16,5 cali leży dobrze,tylko,że pod swój tyłek potrzebuję 17...
Nie mam już pomysłu,może Wy coś poradzicie?
Po pierwszym Twoim opisie tez bym stawiała na GP Prestiga. A chcesz nówkę czy używane? Bo z tym drugim możesz mieć trochę problem ze znalezieniem.
Zapomniałam dodać,żeby mieściło się w granicy 2500-3000 tys...
potrzebuje opini na temat siodeł Jedności Łowieckiej. Ma ktoś takie siodło?? 👀
A co sądzicie o siodle Euroriding Achat ? Jakie polecacie siodła skokowe w miarę przystępnej cenie ? 😉
ja siedziałam chwilę w skokowym achacie Brzask i byłam zachwycona 😀
A czy ktoś wie może czy rozm. łęku 32 będzie pasował na konia, na którego pasuje rozm. medium daw maga ? Bo zupełnie nie orientuję się w tych kwestiach 🙄
M w Daw-Magu to 29
ale czy M to medium to już nie wiem..
czy ktoś re-voltowiczów ma Kieffera Garmischa (chyba jeszcze AT) i ma swoje zdjęcia z jazdy w nim? bardzo prosiłabym o zdjęcia żeby zobaczyć, jak wygląda w nim ułożenie nogi. obrzućcie mnie czymkolwiek, jeździłam kilka razy w pożyczonym Garmischu i było super, ale kompletnie nie wiem, jak wygląda moja noga, nawet nie miałam nikogo z ziemi, żeby mi powiedział. jechało mi sie bardzo dobrze, ale nie wiem czy to dobre na moją lecącą do przodu łydkę. a może najlepiej wziąć się za siebie i pilnować nogi 🙄. tak czy siak, bardzo prosiłabym o zdjęcie. :kwiatek:
a tak w ogóle to to siodło jest dla mnie idealne. bardzo wygodne nawet podczas dlugich jazd, dobre do rekreacyjnego dreptania na ujeżdżalni i do skoków... przynajmniej do metra.
poza tym, czy 800 zł to dobra cena za to siodło? wydaje mi się, że w stanie bardzo dobrym jest ono warte więcej, ale widzialam taką okazję na allegro... chyba jednak się wstrzymam i poszukam czegoś na miejscu.
chciałabym uszyć sobie siodło na miarę. mam swoje na wzór, lekko je unowocześnić itd. ktoś może szył? kogo polecacie?
Daw Mag to nie Bogdan 😉 Ja lata temu jeździłam w siodle zrobionym albo przez Bogdana, albo przez jego ojca. Było kopią jakiegoś Kiffera, bardzo fajnie się w nim jeździło i jakościowo też super. Tak więc polecam, można wrotki podpytać, jak jego nowe dziecko się sprawuje.
Na str 35 jest moje Bogdanowe siodelko, sprawuje sie super. Moje jest " zwykle" po prostu wszechstronne, Wrotki zdaje sie ma rowniez nowe, sportowe siodelko od Bogdana, close contact chyba, jak juz ktos wspominal.
katka, wrotkowe:

i inne Bogdanowe cudo:

btw- poszukaj Bogdanowej na fb,ma tam jeszcze kilka siodełek.
super - u nas w stajni są conajmniej 2, 3 kolejne się "robią"...polecam też popręgi i puśliska od Bogdana,to rękodzieło,perełka,a w bardzo dobrej cenia i super jakości 🙂
Czy można prosić o namiary na p.Bogdana ? :kwiatek:
Czy ma jakąś stronę ?
W jakich cenach są te siodła ?
Jaki jest orientacyjny czas oczekiwania ?
Proszę pomóżcie standard łęku w Kiefferach to ile porównując do Daw Mag czy Prestige.?
Czy można prosić o namiary na p.Bogdana ? :kwiatek:
Czy ma jakąś stronę ?
W jakich cenach są te siodła ?
Jaki jest orientacyjny czas oczekiwania ?
Również prosze o odpowiedź. :kwiatek:
a ktoś szył w Daw magu?
florcia- mysle ze ok 31 cm
Proszę pomóżcie standard łęku w Kiefferach to ile porównując do Daw Mag czy Prestige.?
jeszcze raz proszę?