Styl western (dawniej kącik)

I ja w końcu chciałam zobaczyć Tuffiego na żywo, ale mi się nie udało.
Fajnie że chwalicie, że się podobało na Janiowym, organizacja wg mnie też była bez zarzutu, ale te trybuny  😵
wawrek,
Nie.. to chyba nie ten konik🙂

Tusia, Tania dziękuję :kwiatek:
Konik dzielny i teraz odpoczywa. Mogło być lepiej.. gdybym się tak nie bała i trochę przyspieszyła na rundownach.. ale trudno. Dlatego też żałuję, że kurs z Tomasem był po zawodach a nie przed🙁 Następnym razem będzie lepiej.
Bardzo fajnie jechało mi się reining freestyle!!
Wstawię trochę zdjęć, ale to może jutro.
Pozdrowienia z Americany!!!

Jestesmy tu od wczoraj. Dzisiaj byl pierwszy dzien zawodow, cutting masters i trail. Na razie z Polakow startowal tylko Jerzy Pokoj. Tomas Barta na dwoch koniach wyniki w okolicach 138 pkt. Wygral bodajze - jak zawsze 😉 - Markus Schopfer, na 145 pkt. Duzo osob jechala treningowo, szczegolne znane nazwiska, stad wyniki na 120 pkt.

Trail poziom zroznicowany, ale bylo na co popatrzec.

A najwazniejsze, ze to Bawaria. Kocham ich dialekt  😜 😍
Wawrek, to na stówę nie ten koń 🙂 ale fajnie widziec kolejnego kn w weście 🙂

Ja po 2 miesięcznej przerwie wracam do treningów z Kubą, trochę musi mnie i konia ponaprawiac... nie wiem, czy kiedykolwiek się zdecyduję na start w zawodach...  😡
Karolass - jak to? Amerikana nie jest od wtorku??  😲 😲 😲
ja dolecę we wtorek
A ja jadę na rodeo w ten weekend- na Amerikanę mnie nie stać. 🏇 Kto będzie we Wrocławiu na zawodach, bo robimy re-voltowe spotkanie?
wejscia dla widzow od wtorku. Dzisiaj juz zawody wylosnily nowego Mistrza Swiata w trail all ages.

A za 4 godziny zaczynaja sie juz praktyki cuttingowe i trwaja do 7 rano, a od 7 zaczynaja sie przejazdy cuttingowe. Tu sie zyje 24/7 🙂

Dodofon, moze w koncu sie poznamy...?  😅
wejscia dla widzow od wtorku. Dzisiaj juz zawody wylosnily nowego Mistrza Swiata w trail all ages.

A za 4 godziny zaczynaja sie juz praktyki cuttingowe i trwaja do 7 rano, a od 7 zaczynaja sie przejazdy cuttingowe. Tu sie zyje 24/7 🙂

Dodofon, moze w koncu sie poznamy...?  😅

poznałyśmy sie w Warszawie na Torwarze z 4 lata temu - w kiblu  😂 😂
aaa fakt!!! Historia lubi sie powtarzac. Moze i tym razem sie tam spotkamy  😁

Wlasnie jezdza sobie cutting od 7 rano, od 13 zaczynaja sie rozne clasy cow horse, wieczorem pleasure i western riding  😍
aaa fakt!!! Historia lubi sie powtarzac. Moze i tym razem sie tam spotkamy  😁

Wlasnie jezdza sobie cutting od 7 rano, od 13 zaczynaja sie rozne clasy cow horse, wieczorem pleasure i western riding  😍

Bylam w empiku, prasa kupiona
ovca   Per aspera donikąd
06 września 2010 15:42
Tuffy napisz coś proszę o kursie z Tomasem  :kwiatek:
dzieki Dodofon  :kwiatek:

A ja wlasnie sobie siedze na cow horse non pro. Haug, Baron i Schopfer jak zwykle dali czadu. Kocham working cow horse  😍
no dobra, okazuje sie, ze nawet Karolass moze miec dosc cow horse po osmiu godzinach siedzenia na trybunach...

Ale na dobranoc zobaczylam western pleasure i western riding. Jestem usatysfakcjonowana  😍

Wlasnie obrabiam zdjecia, na biezaco beda wrzucane na www.karolinarusak.com
09 września 2010 20:55
Zawody we Wro już za 1,5 tygodnia...kto będzie? (wiedźma, wiem, że będziesz 😉)? szkoda, że pokrywają się w mp plqh i z "myśląc o koniu"...bo w tym roku liczyłam, że obskoczę wszystkie te imprezy... 👿
Trudno, żeby mnie nie było.😉 Pamiętaj o derce!

Szkoda, bo część dobrych zawodników odpadnie ze stawki.... Ale zawsze można iść popatrzeć na klasyków. 👀
ovca,
Ja tak na szybko bo ostatnio czasu brak.. Kurs z Tomasem Martinkiem był super, Tomas jest świetnym zawodnikiem i co najważniejsze.. potrafi przekazać wiedzę i wytłumaczyć to czego wymaga.. do tego jest BARDZO POZYTYWNYM człowiekiem więc było naprawdę wesoło i sympatycznie🙂 W zamyśle miał to być kurs dla kadry reiningowej PZJ, jednak było trochę wolnych miejsc i w związku z tym było nas więcej.
Pierwszego dnia Tomas brał po dwie osoby na każdą godzinę, pytał z czym mamy problem(oczywiście moja pierwsza odpowiedź: koń jest ok.. problemem jestem ja 😀 ), był zdziwiony, że Tuffy ma 16 lat hihi. Drugiego dnia mieliśmy zajęcia i rano i wieczorem, tak samo w 2-osobowych grupach. Ostatniego dnia natomiast każdy miał całą godzinę z Tomasem tylko dla siebie🙂
Podobno Tomas był zadowolony i powiedział, że przyjechaliśmy na kurs z fajnymi końmi, więc.. obciachu chyba nie było🙂
Nie mam teraz czasu na szukanie innych zdjęć, dwa zdjęcia z kursu.. Tomas na moim Tuffiku:

P.S. Podczas ćwiczenia sidepassów i spinów obudziliśmy w Tuffym źrebaka nawet na treningu(bo w boksie i na padoku to on się zawsze zachowuje jak źrebak:P) i "pobrykało" konisko trochę, czułam się jak na takim koniku na biegunach.. do przodu.. do tyłu  💘 Tomas to skomentował: Yes!! wake him up!! He's Topsail Whiz!! They are always funny!!
Jednym słowem.. było.. FANTASTYCZNIE🙂

edit:
http://www.westernsport.pl/ Wprawdzie nie ma tam zdjęć z kursu.. ale są z piątkowego freestyle'a😉 To była chyba ostatnia okazja na zobaczenie Bonda w tym sezonie(trzeba będzie zmienić repertuar bo ile można oglądać to samo??.. chociaż w tym ostatnim wydaniu i samochód i dziewczyna były najlepsze haha, kto był lub widział zdjęcia z Wrocławia i z Golden Horse ten wie o co chodzi😉)
Tak dla porównania.. Bond na Partynicach:

Bond na Janiowym Wzgórzu(fot. Andrzej Pałka - więcej na www.westernsport.pl ):

Americana, Americana...
dla mnie już "PO" ;-)
było super, Karolass jest rewelacyjna  😍 😍 😍

jestem niewyspana, ale cudownie zachwycona imprezę, żałuję, że dziś musiałam wrócić !!

polska ekipa - co do jazdy  - spokojnie... niestety część ekipy i jej zachowanie w "koooluarach" pozostawie bez komentarza = WSTYD!!!!
10 września 2010 13:27
Dodo, napisz proszę coś więcej na ten temat...może być na pw  :kwiatek:

Tuffy, mam rozumieć, że na wrocławskim freestylu będzie można zobaczyć coś nowego?  💃

edit: właśnie zobaczyłam terminy moich zjazdów-i mogę być na mp plwir  🏇
ovca,
Na Partynicach niestety nie zobaczymy nic nowego w wykonaniu "Bonda" ponieważ Bogdan jest już w Stanach🙂 Ja niestety też nie wezmę udziału we freestyle'u chociaż bardzo bym chciała.. Jeśli przyjadę na zawody to tylko na reining amator i reining open/invest bank cup, więc w sobotę zaraz po konkursie wracam do domu.
Mam nadzieję, że też będę na MP PLWiR.

A Americana.. szkoda, że nie mogłam pojechać pooglądać.. ale chyba bym się nie odważyła jeszcze tam wystartować. Za wysokie progi jak dla mnie.
zawody mnie powaliły, swoim ogromem ;-)

nakupiłam sprzętu - stoiska wypasione ;-)
organizacja - przynajmniej z perspektywy widza - bardzo profesjonalna, - podobało mi sie zero przerw pomiędzy zawodami (oczywiście nie licząc przerw na "grabienie" hali)

no i za rok znó Americana - nie ma przerwy dwuletniej ;-))
poziom - cóż, widziałam wiele przejazdów zapierających dech w piersiach - zarówno cutting, jak i reining, freestyle,  i inne dyscypliny...
ale były też przejazdy "kasztaniarskie",
były też "0" itd.
Tuffy - dałabyś radę - myślę, że bez problemu - fajnie jechać by "otrzaskać" konia i oblookać jak inni jeźdzą, pogadać itd.
Myśle ze dla samej atmosfery i tych kontaktów warto z koniem (oczywiście znając swoje umiejętności)
10 września 2010 14:12
A ja się cieszę, że z Polski pojechali przedstawiciele różnych dyscyplin-w reiningu czy pleasure szans nie mamy zbyt wielkich (swoją drogą-ogromny szacunek dla Doroty, że pojechała-i to z arabem!  😅 ), za to w beczkach szanse są całkiem realne (chyba mamy nawet dwóch Polaków w finale? nie jestem pewna  🤔wirek: ).

swoją drogą-pomimo mojej ogromnej awersjii do szybkościówek-fajne jest to, że możemy bezpośrednio porównywać się w nich ze światową czołówką, bo czas to czas, niezależny od sędziów 😉
Dodofon,
Oj dla takiej atmosfery to bym chciała jechać.. To byłaby terapia dla mnie bo koń to raczej przyzwyczajony do zawodów hihi 😉
Jakbym nie umarła ze strachu przed wjazdem na arenę to byłby cud 🏇

Są gdzieś jakieś wyniki on-line? Chciałam zerknąć na punkty w reiningu🙂
Wichurkowa   Never say never...
10 września 2010 17:05
Chyba nie ma wyników on-line...bo szukałam.
Owca a we Wrocławiu będę ja z Amber i Turbokucykiem🙂
10 września 2010 19:13
BEDZIE TURBOKUCYK  🏇 🏇 🏇
tym razem nie pozwolę wyzerować, będę liczyć  😁
w finale Ewa Skwarczyńska zajęła 3 miejsce, a Iwona Loch 4 tr, Jiri Pacha  (nasz polski Czech) piąty. Po pierwszym przejeździe Ewa była pierwsza ... Jutro w finale reining youth około 14 jedzie Ania Łagodzińska na A Lot O Rima Artura Góreckiego. Weszła do finału na 6 pozycji .. Czekamy też na wyniki dzisiejszego pleasure youth. Słyszałem że Dorota Kuska chyba jest w finale western pleasure youth, ale potem coś się zmieniło ... i czekają do jutra do 7.30, aż otworzą biuro zawodów. Dorocie szło całkiem nieźle - w western pleasure all ages była blisko finału - zajęła 13 miejsce, a w Pleasure Masters 14. (w każdej stawce około 50 koni). Do finałów wchodzi pierwsza dziesiątka. Można oglądać na żywo http://www.livestream.com/reiningonline?utm_source=lsplayer&utm_medium=ui-play&utm_campaign=click-bait&utm_content=reiningonline . Jutro w wieczornej gali Best of the best na pewno pojedzie Ewa Skwarczyńska w beczkach - kto więcej zobaczymy. W niedzielę o 7.30 western horsemanship youth z udziałem Doroty Kuski. Marek Misiek czwarty w reining freestyle nrha open, a na pierwszym znany niektórym Ricky Bordignon 🙂 W NRHA limited open reining Marek Misiek 9 , a Artur Górecki 13-14, w maturity nasi reinerzy w srodku stawki, w cuttingu non pro Jarek Bilski jak słyszałem na 19 pozycji na ponad 40 koni, a  Jurek Pokój w cuttingu open też wypadł nieźle, ale nie znam jego miejsca.
biorąc pod uwagę, że większość koni to wytrenowane w Polsce to przejazdy są fajne i na poziomie. A w szybkościówkach jest naprawdę dobrze.
Wichurkowa   Never say never...
11 września 2010 08:48
A kto wie jak tam Clintowi idzie? Jechał coś przez te ostatnie dni?
Owcakoniecznie mi licz spiny😀
11 września 2010 13:44
Wichurkowa napisz mi tylko, które reiningi jedziesz, bo jakoś strasznie dużo ich będzie we Wrocławiu... 🤔wirek:
Wichurkowa to pewnie Reining Junior, Reining Młode Konie.. może Reining Polskiego Radia i pewnie freestyle.
Ja jeśli będę to pojadę reining amator, reining polskiego radia i invest bank cup.
No to kto jeszcze będzie?? 😉
W towarzyskich w wątku 'Wrocławianie 😉)' pozgłaszały się dziewczyny z Wrocławia. Będzie nas liczna voltowa ekipa. 😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się