PSY

Kastorkowa   Szałas na hałas
07 września 2010 17:38
to ja dodam mojego małego dużego psa oto mój prawie roczny cane corso TORO

tu z kolegą g]16202[/g]

a tu jak był malutki

hop
g]16207[/g]

a taki był jak się urodził

sorry za ilość no ale on jest taki cudowny
Ola i Naboo jaki słodziak 💘

Dzionka, moja suka to pies nieco rozchwiany emocjonalnie, bardzo nerwowy, często reagujący histerycznie i był okres, że niesamowicie lizała się po łapach. Kapało z niej dosłownie. Sprawdzaliśmy pod kątem chorób skórnych (bo przy okazji drapała się strasznie po pysiu - podejrzewano u niej atopowe zapalenie skóry). Potem rozeszło się po kościach. Choć nadal potrafi "zalizywać się na śmierć" jak czymś się bardzo zdenerwuje.

gacek piękny puchacz!

Hessa
piękny pies, a jak ładnie dobrane szeleczki 😎

A to moje 8-letnie psisko 😍
Z serii "I CAN!" (dodam, że tam jest dość głeboko, a Shanka nie skakała za piłką, tylko ot, tak 🤔wirek🙂

Ola i Naboo taką cudowną ilość bardzo miło się ogląda, słodziutki jest 😀

amnestria masz kawał pięknego psa, a jaki dzielny żeby na taką głęboką wodę... 😀
Mój Rekin do wody nie głębszej niż jakieś 50 cm 🤣
Jak traci grunt pod łapami to pływa jakby się topił a jak mu się rzuci patyczek o 20 cm za daleko to już nie podpłynie.

Najświeższa fotka

trakenka :kwiatek: najbardziej mnie cieszy, że sunię mam w takiej dobrej formie 💃
a co do pływania - cóż to jej żywioł 😉 Tatuś z Gdańska to nie dziwne, ze córcia kocha wodę. Kiedyś potrzebowała kogoś lub czegoś, żeby wskoczyć do wody, teraz to robi sama i co lepsze! jak wskoczy to sobie pływa i pływa... 😍 (choć kiedyś musiałam po nią wskoczyć, bo mi na środek jeziora wypłynęła i chyba mnie nie słyszała 🤔wirek🙂

Btw. tam jest jakiś metr... Nie jestem do końca pewna, może nawet więcej

Chess nie wytrzymam! pies na półeczce! Fantastyczny 😜
On tam śpi od małego. Nawet widać kawałek jego poduchy  😁
Przez to buty nam się nie mieszczą (żart, tak na prawdę nie mieszczą się przez to, że nikomu nie chce się ich posegregować)
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
07 września 2010 21:14
Tak jak mojej kumpeli pudel śpi w szafie 😀
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
08 września 2010 08:55
Po raz kolejny potrzebuję pomocy - wczoraj w lesie znalazłam luzem biegającego foksteriera szorstkowłosego. Podejrzewam, że zginął komuś już jakiś czas temu, na jakich stronach radzicie się ogłaszać - jesteśmy już na dogomanii, cafeanimal, zgubieni.pl, autogiełdzie, poza tym poinformowałam już urząd gminy, weterynarza i okręgowy związek łowiecki, no i leśniczego...
Makrejsza jak by sie nie znalazl wlasciciel to napisz cos wiecej. Ja uspilam wlasnie foxa i kolejnym psem bedzie wlasnie pies tej samej rasy innego nie chce i szukam takiego!!!
Pegasuska Wyrazy współczucia .
08 września 2010 15:25
Marakejsza
Pegasuska nie marakejsza tylko makrejsza
monia dzieki, ja od dwoch dni wstaje rano i probuje wyprowadzac psa na spacer, a karmiac koty biore miske Agi i tez chce dac jej jesc... Smutne, ale najwazniejsze, ze nic ja juz nie boli.
Ola i Naboo dzieki, musze uwazniej czytac bo czesto cos przekrece :kwiatek:
edit.liter.
MoniaaA, zajebista ta znajda!
sznureczko,  dziekować, tfu tfu jest zajebisty! Jest przegrzeczny, przekochany. Spędza czas z małymi dziećmi i bardzo ładnie traktuje, nie niszczy nic. Jest cudowny, kochany i przewesoły. Jak wracam do domu to szczęście nie zna granic, przez dziesięć minut pies nie może się uspokoić. Mówią, że psy wybierają sobie właścicieli...
08 września 2010 17:22
Dogparkour
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
08 września 2010 21:19
Pegasusko, w razie "w" na pewno napiszę...
Czy macie jakieś doświadczenia z obrożami antyszczekowymi?
Chodzi mi o taką:
http://allegro.pl/antyszczek-obroza-antyszczekowa-baterie-ag13-i1219688822.html

lub taką:
http://allegro.pl/obroza-antyszczekowa-elektryczna-tanio-ag13a-i1213204691.html

Czy to rzeczywiście działa? Nie przesuwa się ten czujnik z krtani psa?
09 września 2010 17:01
wg mnie obroże anty szczekowe to dreczenie zwierząt to sama sobie taką załóż
Już po raz kolejny mój pies skaleczył się w łapę i to tak porządnie. Jutro idziemy do weterynarza sprawdzić czy wszystko ok. Co raz poważniej myślę o zakupie butów, czegoś al'a ochraniaczy dla psiaka. Niby piękne tereny, czyste i zadbane, ale w zaroślach co chwilę człowiek znajdzie jakąś rozbitą butelkę, jakieś połamane plastiki i inne niebezpieczne dla psich opuszków rzeczy. Możecie coś polecić? Może ktoś coś takiego już przerabiał?
Amarotsa , ja mam buty ferplasta, ale w sumie pochodził tyle co nic, tylko na sprawdzenie czy się nie zsuwają. Opinie mają dobre z tego co widziałam ale różnie bywa. Swetry to jednak najzdolniejsze... Chociaż odkąd zakupiłam buty, pies się nie skaleczył, może to dobry patent  😁
Dzionka ja mialam taka obroze co powodowala ze pies nie wychodzil za brame, i musze przyznac ze poskutkowalo bo po ucieczkach mojego psa i tygodniowych nieobecnosciach w domu wolalam pare dni nauki w ten sposob niz smierc pod kolami... A ta antyszczekowa dziala na podobnej zasadzie.
Hessa - one są całe z neoprenu prawda? Chyba zaryzykuje i kupię, może faktycznie jak będę je mieć w domu to pies przestanie się kaleczyć 🙂 To tak jak z parasolem - gdy go ze sobą zabierzesz i zmusisz się do noszenia go po mieście, to na pewno nie będzie padał deszcz 🙂. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie psów długowłosych. Używacie jakiś kombinezonów by wasze psiaki nie przynosiły na sobie rzepów i innych niespodzianek? Mój ostatnio przynosi coś podobnego do rzepów, ale są to dużo mniejsze kuleczki, wielkości ziarna kukurydzy. Ostatnio mój jak wraca z pola to ma tego w sobie setki. Boję się, że jak tak dalej pójdzie to wyskubie z niego cały włos, którego i tak zbyt wiele nie ma. Myślałam o SoftShellu tym z Eskadrona, ale on znów nie zakrywa zadnich łap, a więc portki dalej będą łapać cały ten "urok natury" 🙂. Myślałam o czymś podobnym do tego z fotografii zamieszczonej na dole. Widział ktoś coś podobnego w Polsce?
To nie dla mojego, ja bym mojego zdzidziałego pudla nie uraczyła taką obrożą 🙂 Słyszałam sporo dobrych opinii o tych obrożach, szczególnie o elektrycznych - mniej o ultradźwiękach. Mój wyje, ale myślę że to przez rozchwianie wakacyjne, potem znów wróci do normy. Jak nie, to będę myśleć. Sąsiedzi na razie ani razu się nie skarżyli...
Amarotsa
Używacie jakiś kombinezonów by wasze psiaki nie przynosiły na sobie rzepów i innych niespodzianek?

Ja używam takiego, akurat nie w tej chwili bo mój spaniel jeszcze łysy, ale jak trochę zarośnie na zimę to mam odwieczny problem z kulami sniegowymi... brrrrrrrrr

Polonez - zdradź proszę gdzie kupiłaś coś takiego i czy są takie kombinezony w rozmiarach powiedźmy L - XL czyli na psa o długości 70-75 cm
te kombinezony są szyte na miare 😉
podaje strone  :kwiatek:

http://royalstyle.xt.pl/

Pozdrawiam
Niedawno skorzystałyśmy z mamą z pięknej pogody i wyskoczyłyśmy z 2 psiakami nad zalew  🙂

10 września 2010 13:45
Czy którejś z was pies miał robione badanie BAER? We Wrocławiu jest możliwość, ale podobno to jakaś szemrana sprawa. Ile mniej więcej takie badanie kosztuje ?
karolinag4, ależ słodziaki!! Prześliczne są 🙂 Szczególnie ten w kropki 😉
Wojenka   on the desert you can't remember your name
10 września 2010 22:10
Nasz "Rumuński Kól"

[/quote]

JARA,dlaczego szemrana sprawa? We Wrocławiu w lecznicy Niedzielskich robione są testy BAER.Wszystkie cattle się tam badają,moja też miała tam robiony test.

A Rudzielca czeka miesiąc na smyczy i zastrzyki Cartrophenu... 😕
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się