siodła bezterlicowe

rajah czaiłam się na to siodło 😀 ale kasa za duża była :/ też myślę że barefoot będzie dobry bo konstrukcyjnie to siodełko jest podobne do westów barefootowych
kasia-pala , okazało się że osoba wystawiająca ma dwa identyczne siodełka, no i skusiłem się na oba  🤣 wyszło dużo taniej. Teraz tylko te pady... jakie ceny  🤔 eh...
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
30 sierpnia 2010 20:20
rajah  skąd ja znam Twój ból 🙂
zabeczka17 dzięki Ci za łączenie się w bólu  😀 ale bądźmy dobrej myśli... ja póki co cieszę się nowym nabytkiem - kawał dobrej roboty zrobili Italiańcy, siodła wyglądają na solidnie wykonane. Będzie dobzie 🙂
rajah, czekam na zdjecia zatem
też się uśmiechałam do tego torsiona

P.S. Podlasie?
Spoko spoko, po kolei... zdobędzie się pad to może i jakimiś zdjęciami się człek pochwali... jeśli dobrze zrozumiałem.

Podlasie... w okolicach NPN 🙂

A Ty Sznurka z kąd? Bo u tej Pani prząśniczki z pod Janowa kiedyś też byłem a od Klepacz dzieli mnie kilka kilometrów lasem 🙂

A może chcesz namiar do ceramika z Choroszczy który rozgląda się za czeladnikiem? 🙂
Witam
ja znowu tu zaglądam, bo zdecydowałam się zrezygnować z ujeżdżenia i zajmę się bryczkami. dlatego chcę jednak zamienić moją ujeżdżeniówkę terlicową na bezterlicową lub jakąś wszechstroną bezterlicówkę. Oczywiście kasy nie mam zbyt wiele, sprzedam to co mam i zobaczę ile zostanie. Podziwiam was że kupujecie tak te siodla bez wypróbowania jak się w tym jeździ. Nie wiem w ogóle od czego zacząć w poszukiwaniach, może jest ktoś z was z warszawy i pozyczył by na chwilkę siodełko w celu wypróbowania i w ogóle obejrzenia.
Maria25, skontaktuj się z dystrybutorkami siodeł barefoot i porozmawiaj o jezdzie próbnej
03 września 2010 19:56
Dzięki Euforii od której mam siodło raz na zawsze skończy mi się problem z padem pod bezterlicówkę... wydałam wszystkie swoje oszczędności ale mam nadzieje że warto 🙂
teraz czekamy na przelewy w banku i padzik  będzie mój  🙂 😅 😅 😅
a ja czekam na siodełko!
Już dzwoniłam do Barefoota i chcą mi pożyczyć tylko westa ale niestety na fryza nie położę westa - bo trochę bezsensu. A znacie nikogo z warszawy z ujeżdżeniówką bądź wszechstronnym?
04 września 2010 16:42
Już dzwoniłam do Barefoota i chcą mi pożyczyć tylko westa ale niestety na fryza nie położę westa - bo trochę bezsensu. A znacie nikogo z warszawy z ujeżdżeniówką bądź wszechstronnym?

Znam jednego fryza który śmigał w wescie i wyglądał przepięknie 🙂
Maria25 tu jest link do ogłoszenia, gdzie dziewczyna z Warszawy sprzedaje Londona i jest możliwość przymiarki:
http://www.swiatkoni.pl/forum/viewtopic.php?p=275106&sid=6142bf8bf1d50df3e5d266747a57e6b1
Do mnie jedzie mój London prosto z ebay.de 😀 (rozmiar 2- jestem wysoka). Przy okazji podzielę się wrażeniami z Cobrinhą
mikstura,  z padem?
mikstura - właśnie to siodełko kupuję od buu i już nie mogę się doczekać, wreszcie moja klacz będzie mieć dopasowane siodło  😍 Dla buu  :kwiatek: Jak siodło dotrze do mnie to oczywiście opiszę wrażenia, bo będzie to dla mnie i dla konia nowość 🙂
ooo to będzie nas cała brygada na londonach!
Już nie mogę się doczekać tego siodła, marzyłam o nim od roku 😉 jestem ciekawa jaka będzie reakcja konia po założeniu - na razie ma zdecydowanie za wąskie siodło, niedawno zaczeła bardziej pracować grzbietem i wreszcie przestała chodzić z głową w chmurach, ale jeszcze nie jest to taki etap szkoleniowy, który chciałabym osiągnąc. Mam nadzieję, że ta bezterlicówka pomoże jej się rozluźnić i wreszcie wyrobi sobie porządne mięśnie grzbietu  🙂 zadek już jej się ładnie umięśnił, teraz czas na plecki 😉 Chcę już siodełko  😍
sznurka kupiłam Londona z padem i popręgiem 😀 i już przebieram nóżkami, bo nie mogę się doczekać, kiedy w nim zasiądę.
A kupiłam go dzięki Wam - dziewczynom z tego wątku. I  Koniosław będzie cały Barefoot'owy ( nogi tez bose ) Teraz to dopiero będzie chillout 😀
sznurka rozumiem, że zamieniłaś swojego Cheyenne'a na Londona? Jestem ciekawa, czy będziesz bardziej zadowolona?
Podziel się proszę przy okazji wrażeniami.
mikstura - mój kuń też bosy i teraz będzie jeszcze miał super siodło do kompletu 🙂 Ale się cieszę!  😅 Mam nadzieję, że teraz nareszcie uda mi się u niej uzyskać fajny, naturalny ruch pod siodłem i pokaże dziewczyna na co ją stać 🙂 Bo na razie bardzo się stara, ale widać, że obecne siodło ją ogranicza  😫
fanelia no to witaj w klubie tych, którzy nie mogą doczekać się SWOJEGO NOWEGO WSPANIAŁEGO siodła 💃
Życzę Ci sukcesów w pracy z Konią i czekam na relacje z wrażeń
mikstura, broń boże
cheyenne jest męża
ja sprzedałam winteca i będę miała londona, ja z kolei marzyłam o nim 3 lata...
ah no i poszeeeeeeeeeeeeedł London 🙁 szkooooooooooooda, jak macie jeszcze jakieś namiary to chętnie popatrzę 🙂
No ja w wescie nigdy nie siedziałam więc nawet nie wiem czego oczekiwać, ale jak jeżdżę to jednak bardziej ujeżdżeniowo i jakoś nie wiem czy chetnie bym się przesiadła nagle na westa. Ale wam dobrze że już czekacie na swoje wymarzone siodełka 🙂 gratuluję
Spróbuj w wescie bo on się wiele nie różni tak naprawdę 🙂
Ja mam westa którego używam do codziennej pracy i wypadów terenowych a jeżdżę raczej klasycznie 😉
Ludzie którzy na codzień jeżdżą w "normalnych" siodłach i siadali w moje mówili że bajeczne i nie czuli westowego usadzania choć ja miałam na początku takie wrażenie osobiście, szybko minęło 😉
No to może wypróbuję tego barefoota, a co sądzicie o freemaxie acavallo - ma ktoś z was? kurcze to straszne wybierając coś nie mając pojęcia i kasy  😀 zawsze coś źle wybiorę i tego się boję a już dawno nie widziałam u nas nic używanego na sprzedaż
Maria25 ja bym mogla dac Ci sprobowac moje Sensation, ale istnieje powane ryzyko ze sie zakochasz w nim a one niestety nie sa tanie  😉 🥂
Maria25, a konkretnie gdzie stoisz? Ja mam Barefoota Cherokee (wszechstronne).
zoyabea - dzięki - ale chyba rzeczywiście to drogie siodełko a masz zupełną rację że się napalę i będzie masakra!!!! odrazu zaczełam je szukać na ebayach ale nie znajduje mi żadnego. a ty gdzie kupiłaś?

Trusia - stoję w Bajardo - Augustówek za łomiankami na gdańsk, chętnie bym wypróbowała na chwileczkę to siodełko 🙂
zoyabea - dzięki - ale chyba rzeczywiście to drogie siodełko a masz zupełną rację że się napalę i będzie masakra!!!! odrazu zaczełam je szukać na ebayach ale nie znajduje mi żadnego. a ty gdzie kupiłaś?

Trusia - stoję w Bajardo - Augustówek za łomiankami na gdańsk, chętnie bym wypróbowała na chwileczkę to siodełko 🙂

Ja swoje upolowalam na angielskim ebayu - ale to byl jakis cud - prawie wogule ich nie ma w Europie - ale mozna uzywane wychaczyc za ok 2500 - w razie czego sluze  😀
zoyabea, pokaz to cudo
mikstura, to czekam na relacje 🙂
Ja w prawdzie kupiłam w końcu klasyczną ujeżdżeniówkę  😎 w którą próbuję się wjeździć (idzie baaaardzo ciężko ze względu na brak wcześniej kontaktu z siodłami ujeżdżeniowymi), ale i tak czeka mnie zakup siodła na Kluska - ale raczej będę się nastawiać na wszechstronne 🙂
I tu marzy mi się jakaś bezterlicówka 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się