prawko

juhu!
Po powrocie do Polski zapisuję się na kurs 2w1 samochód i motocykl czyli!  😅
fundusze nareszcie się znalazły! 🙂
delta   Truth begins in lies.
02 września 2010 08:26
A ja mam iść na kurs już w lutym albo w marcu, a muszę wcześniej załatwić soczewki, żeby nie dali mi czasowego. I trochę się boję tego jeżdżenia. 🤔

Soczewki nic ci ni dadzą, chyba że się do nich nie przyznasz, ale badanie wzroku i tam masz robione więc zawsze może wyjść.
A ja mam bezterminowe w takim razie, a noszę soczewki  🤔wirek:

Nie jest ważne czy masz soczewki czy nie, a jaka duża jest wada i w jakim jesteś wieku.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
02 września 2010 11:45
Nie mówiłam nic o terminie, bo nie chciałam zapeszać. Ale teraz mogę się już pochwalić pełną gębą - ZDAŁAM PRAWKO!!! 😜 😜
Stresowałam się okurtnie, miałam jędzowatą babę. Ale zdałam i tylko to się liczy 😍 Jak dzwoniłam do rodziców to ryczałam w słuchawkę 😁
02 września 2010 12:50
Strucelka, gratuluję!
Czy przypadkiem nie miałaś takiej młodej (ok. 30stki) szczupłej blondyny? jak tak to chyba miałyśmy z ta samą, a w MORDzie bab mało, zwłaszcza jędzowatych 😀
02 września 2010 13:01
Delta gracias :kwiatek:
ja zdawałam na Balickiej, a tam (dziś przynajmniej) 3 baby były, 1 blondyna i 2 brunetki. I 2 facetów.
02 września 2010 13:08
I jak się zdaje w nowej fili? Ja zdawałam jeszcze na Nowohuckiej więc i pewnie baby inne. Teraz to pewnie w ogóle na egzamin się nie czeka 🙂
Strucelka ale sie cieszę!
Super!

Kto następny?
ja chyba idę się zapisać ...  🙄
karolinaaa to jest bardzo dobry pomysł  🥂
jeszcze tylko muszę zapisać się na jazdy  😉
jak myślicie, ile wziąć ? szczególnie łuk powinnam poćwiczyć
od 1 września zmienili u mnie samochody na egzamin, były Citroeny C3, teraz są Yariski  😎
W zeszły czwartek jeździłam 9 i 10 godzinę po ponad miesięcznej przerwie urlopowej.
Mam nowego instruktora i szczerze, nie jestem zadowolona. On jest taki mrukliwy, nie idzie z nim pogadać ani pożartować tak jak z poprzednim, w dodatku często zdarza mu się podnieść głos na kursanta. Jestem choleryczką, która potrzebuje spokojnego podejścia niestety i nie wiem, czy będzie to dobre połączenie  😀iabeł:
Jak egzamin będę miała w połowie października to będzie sukces. Zaczęła się klasa maturalna i niestety, trzeba jak najszybciej się z tym ogarnąć, póki jeszcze nie ma tyle nauki.
Powodzenia wszystkim zdającym w najbliższym czasie!  :kwiatek:
Dołączam się do wątku gdyż jestem w trakcie robienia prawa jazdy... tyle że na kategrię B+E 😉
04 września 2010 11:53
Delta - ja poszłam po termin w poniedziałek, dostałam na czwartek. A w czwartek była ze mną koleżanka i dostała na za tydzień. I takie są maksymalnie terminy. Jak usłyszałam, że kiedyś znajoma na Koszykarskiej czekała 2 miesiące na termin to 🤔wirek:
Fajnie mi się zdawało, bo jestem z tamtych okolic, więc wiem gdzie np. pas się będzie zwężał, gdzie są jednokierunkowe itp. Nie dojechałam nawet do Alei, a to przecież bardzo blisko, w 10 min można dojechać. Ja za kółkiem byłam między 9 a 10 i nawet nie było bardzo dużego ruchu, nie stałam w korkach. Łuk prosty, górka o wiele większa niż na Koszykarskiej, ale również (jak dla mnie) bardzo prosta.

Sznurka :kwiatek:

A powiedzcie mi, gdzie w necie mogę sprawdzić, czy moje prawko jest do odebrania? Chciałabym to śledzić na bieżąco.
karolinaaa a musisz brać te przepisowe 5h? Ja bym tylko to wzieła, łuk możesz poćwiczyć nawet własnym samochodem. Zawsze możesz potem stwierdzic, że dokupisz więcej.
A yariską bedzie ci się bardzo dobrze jeździć🙂
nie muszę, to będzie dopiero trzecie podejście  😉
wezmę sobie 2 godzinki, z chęcia się z moim instruktorem w sumie spotkam, po mieście też nie zaszkodzi pojeździć  😎
strasznie cieszę się na jazdy, ale na egzamin już nie ...
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
06 września 2010 12:24
a ja egzamin pojutrze  😵
ovca   Per aspera donikąd
06 września 2010 13:36
Zdaaaaałaaaaaam !  😅

dzięki dziewczyny za wsparcie i rady  :kwiatek:
kto następny?
ovca  Graaatulacje, teraz można szaleć  😅
06 września 2010 19:50
A powiedzcie mi, nie można jeździć bez prawka, prawda? Niedobrze 🤔
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
06 września 2010 19:53
Strucelka można, mandat 500zł  😉
Strucelka, ani się waż!
a to nie jest co innego jak sie zapomni z domu a jak się nie ma wydanego jeszcze?

ovca gratulacje!
kto jeszcze nie zdał z "wakacyjnych"?
Gillian   four letter word
07 września 2010 09:46
ale dostaje się kwitek, że egzamin zdany - to nic nie pomoże? 🙂
Gillian, wg mnie nie
07 września 2010 11:28
sznurka ja nie... jutro mam drugi egzamin ale i tak nie zdam bo jestem ofiarą losu  😁
kolorwiatru, myśl pozytywnie!
07 września 2010 12:12
sznurka najgorsze jest to ze ja sobie moim pierdzielem smigam po wsi a on ma luzy na pedałach a tam chodza jak żyletki, a teraz dostałam passata od escia i to automat to juz sie całkiem rozleniwiłam  😜
ovca   Per aspera donikąd
07 września 2010 12:13
Wiecie, dlaczego ja zdałam? Po drugim niezdanym pomyślałam-"a tam, zapiszę się, jak nie zdam, to i tak będę musiała wykupować dodatkowe godziny". Nic nikomu nie powiedziałam, że idę na egzamin, tylko po prostu poszłam, z podejściem "do trzech razy sztuka".

i co? ani jednego błędu, wszystkie rubryczki wypełnione "poz" 🙂
kolorwiatru, uda się, zobaczysz, tylko musisz się mocno skupić przez cały czas trwania egz  🏇
Nie, ten kwitek nie jest prawem jazdy, więc bez prawka nie wolno jeździć. No chyba, że kogoś stać  🙂

kolorwiatru Idź z nastawieniem 'zdam to zdam, nie zdam - też nie tragedia' 😉 Ja tak poszłam, było mi totalnie obojętne jaki będzie wynik egzaminu i w końcu zobaczyłam to upragnione 'pozytywny'  🙂
Trzymam kciuki!
07 września 2010 12:33
ovca bede sie starać na wszelkie możliwe sposoby i co będzie to będzie. Mój problem jednak polega na tym że muszę codziennie jezdzic do stajni i pewnego razu może sie to zle skonczyc jak tam gdzies wyskoczy chłopak z lizakiem  😜 Jak narazie, odpukac, sie na żadnego nie natknęłam, ale to tylko kwestia czasu.
kolebka no własnie mam taki zamiar, ale wolałabym jednak zdać  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się