żel, żele, podkładka, podkładki, futerko pod siodło

Która z voltowiczek/re-voltowiczek sprzedawała produkty mattesa ?? Pilne  🙇
Dorcysia 😉
Dziękować  :kwiatek:
Hej jaką polecacie długosc podkladki pod skokówke 17.5 i ujezdzeniowke tez 17.5" ?  🙂
Rozmiar L - ok. 63 cm z obszyciem
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
03 września 2010 11:48
Chcialabym mattesa ale siodlo lezy dosc dobrze. mysle ze gdybym wlozyla podkladke stalo by sie za waskie. i dlatego tez szukam jakiegos zelu. co by amortyzowal glownie. znacie jakies fajne i wytrzymale zele za nieduza kase?
kusi mnie ta podkladka z lamicella memory form ale ona tez chyba zmienia troche ulozenie siodla?
Lamicella miałam i do dobrze dopasowanych siodeł nie polecam. Robią się za ciasne (i to duużo). A co do mattesa - też miałam takie obawy, ale kupiłam i wszystko gra. Siodło dobrze leży a i koń lepiej mi jakoś chodzi (ale może to tylko mój wymysł ;P). Radziłabym Ci mattesa 🙂
Ludzie, poratujcie, błagam!
Do siodła Hubert 17 cali chcę kupić podkładkę mattesa bo siodło jest minimalnie za szerokie. Jaki rozmiar? M czy L?  🤔 Osobiście widziałam w sklepie Mki ale jakieś takie małe były, więc nie wiem czy nie byłaby taka podkładka za mała. No i jeszcze jedna rozkmina - VS czy DR? Dodam że nie lubię "buł"  😀
domiwa- weź mattesa z krótszym włosem, z tego co pamiętam dorcysia takie sobie brała pod dopasowane siodło 🙂
galeria- L, ja wziełabym dr bo vs są mocno profilowane i nieładnie wystaje
LOVELY, a DR nie będzie się "wpijało" w siodło? Trzeba pamiętać że Hubert jest siodłem o profilu skokowym. Z kolei jeśli w VS będzie wystawała buła, to się chyba pod ziemię zapadnę.  🙄
nic się nie wbija, mam huberta i podkładkę dl
Dobra, LOVELY i korsik, wielkie dzięki. Jeśli się uda to jeszcze jutro wpadnę do iha  :kwiatek:
tak to wygląda- hubert 17 podkładka dl Lka

iżywam i pod wszechstronne i pod ujeżdżeniówke
tu pod uj:
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
04 września 2010 11:14
Donia, pamiętam, że kiedyś ktoś pisał o tej podkładce- chyba nie polecana.
Dokładnie, ktoś mówił, że po krótkim czasie wygląda jak flak.
Dzięki dziewczyny :kwiatek:, bo już prawie byłam na nią zdecydowana.
mam tą podkładkę i nie polecam, po pierwszym praniu już nie wygląda tak fajnie...
.
Severus   Sink your teeth into my FLESH
06 września 2010 08:35
EwuśCa - a w jakim celu potrzebujesz podkładki?
http://allegro.pl/podkladka-medyczna-pod-siodlo-ulga-dla-koni-i1212650678.html
Miał ktoś może tą podładkę?

Moja znajoma ma i nawet bym poleciła osobomm, które potrzebują cieńszych futerek od mattesowych, nieźle wygląda pod siodłem, nie wiem jak wygląda po praniu ale normalnie jest niezła.
tajna
po praniu ta podkładka wyglada jak szmatka. A poza tym jaki sens wkładania jej pod siodło? Do okoła jest obszyta futrem zeby wystawalo za siodło, a pod siodłem jest z 0,5 cm futra, które według mnie nijak nie amortyzują, bo to jest takie jak naleśnik. Chyba ze ktos kupuje bo chce zeby ładnie wygladało.Za cene takiego futra wolałabym kupić żel.
Futro które jest w linku pod siodłem wyglada tak

Było uzywane 3 razy, nigdy nie prane, a w dotyku juz było zbite i nie do konca przyjemne.

Swoja droga kupiłam w zeszłym roku futro medyczne na siodło z Hippicy, generalnie sprawuje sie dobrze. Chociaz było mi dane zobaczyc taka sama mattesową i musze powiedziec ze bez porównania :/ Futerko zdecydowanie lepszej jakości. Moze po zimie wyglada tak ( nie było prane, jest tez niewyczesane - ale w porownaniu z mattesem pod siodlem widac jak jest "sklulkowane" i jaka jest roznica w futerku )

dlatego napisałam "dla tych co potrzebują cieńszych futerek" 😉 Ja w tym nie jeździłam, żeby wypowiadac się czy amortyzuje czy nie, koleżanka jest zadowolona.
Moj nowy podkładkowy twór, do końca tyg zrobie w końcu dla siebie 🙂

torpol ma podkladki futrzane z wkladami magnetycznymi wzdluz kregoslupa.
co o tym sadzicie? generalnie magnetyki torpola sa polecane, nawet moj wet poleca ochraniacze i sam uzywa w klinice.
myslicie ze taka podkladka moze ustrzec konia przed problemami na starosc? pomoc koniom z wrazliwym grzbietem? warto w taka zainwestowac?

za 240zl mozna takie cudo nabyc, wiec cena dosc przyjemna (normalna 350)

Hej.Może ktos ma wiecej doświadczenie odnośnie żeli Acavallo, bo chcialam zwrocic sie z pytaniem, czy zele acavallo maja przez srodek takie jakby pasmo ciensze zelu, przechodzące przez kregosłup(zdj.1,słabo widać ale mam nadzieje ze wiecie o co chodzi), czy to zele innej firmy tak maja? Czy żel na zdjeciu drugim to żel Acavallo czy jakis zwykly Active Soft Gel, bo on np nie ma czegos takiego?
vissenna   Turecki niewolnik
15 września 2010 20:51
MeLady
Tak, żele acavalo są delikatnie cieńsze w odcinku kręgosłupa.
Na drugim zdjęciu jest na moje albo acavallo albo CSO.
vissenna, moj acavallo ma taka sama strukture na calej powierzchni. ale ja mam dosc stary zel, wiec moze cos sie zmienilo.
edit: moj acavallo ma napis przy tylnym leku a nie na srodku, napis ACTIVE SOFT GEL kazde slowo pod soba, a pod spodem w kolku jezdzca w skoku i napis grand prix. tak chyba jak tu: http://www.mksklep.pl/acavallo-terapetutyczny-zel-pod-siodlo-p-2270.html
wiec zel z drugiego zdjecia nie wyglada na acavallo.
vissenna   Turecki niewolnik
15 września 2010 21:05
Na moje na 99% na drugim zdjęciu jest żel accavallo, ma takie samo logo jak to:

Jeśli chodzi o to przewężenie na kręgosłup, nowe, podstawowe wersje tych żeli mają je na 100%.
w takim razie jest opcja, ze jestem nie na czasie, moj zel ma ok 2 lat.
a tak btw to macie jakies sposoby na to, ze zrobil sie taki lepiaty i troche rozlazacy. nawet dosc brudny jest lepiaty. ktos mi powiedzial, zeby zanuzyc go w wodzie z octem, jest sens?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się