Kącik WKKW

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
30 sierpnia 2010 21:47
crazy, się robi, mam ze skoków jedną, co wyszła.
To ja czekam spokojnie... A BRANDY ktos ma?
30 sierpnia 2010 22:13
Oj ten Czesiek.. to sie zawsze w obiektyw patrzy 🙂
31 sierpnia 2010 14:01
Słuchajcie, czy ta fota jest ostra, bo obrabiam na czuja:
jest super, dawaj, Strzyga, nastepne  😜
31 sierpnia 2010 14:10

Strzyga
Moim zdaniem jest ostra 🙂 Tylko dla mnie jakaś niebieskawa ? jest , pewnie przez tą "uroczą" pogodę.
Co to za Rudzielec ?
armara stawiam ze to Rajca
a jak nie Racja to jakis litwin
dempsey, na gospodarza toru bywają kursy. Słuchy chodzą, że coś się będzie dało zorganizować niedługo. Może Wrocław się podejmie? a może Białystok?
Na stronie PZJ jest regulamin GT i DT w WKKW. Chwilami - przedziwny, no ale jest. Można sobie poczytać.
dempsey   fiat voluntas Tua
31 sierpnia 2010 17:41
dzięki halo  :kwiatek:
a są jakieś materiały typu książki, poradniki, np obcojęzyczne?a jeśli nie, to może trzeba napisać?  😁
Mamy w domu takowy. Niestety - wiekowy i niemieckojęzyczny.
Ogólnie przyjmuje się, że GTami powinni być byli/aktualni zawodnicy WKKW. Fakt - trudno sobie wyobrazić rozsądek przy projektowaniu, jeśli ktoś miałby być w tym temacie laikiem. Z drugiej strony - nawet pełna blasku kariera zawodnicza nie gwarantuje tego zdrowego rozsądku. Innych rzeczy też nie. Ale jest większa szansa na "Ups, tego skakać to wolałbym nie". Przy regulaminie WKKW są parametry krosów. Najnowsze wytyczne FEI ograniczające radosną twórczość projektantów też są w kąciku WKKW na PZJ. Ogólnie szkolenie projektantów przebiega na kursach (+ praktyka). Kursy bywają - jak nie narodowe to FEI. Gorzej z praktyką. Ilość zawodów WKKW drastycznie spada nie tylko w PL. Gdzie maja się szkolić fachowcy? I robi się takie błędne koło. Bo źle postawiony kros, delikatnie mówiąc, zniechęca! do organizacji zawodów.
O ile jestem w stanie wyobrazić sobie stawianie parkurów przez teoretyka dyscypliny skoków (niektórym świetnie to idzie), to stawiania krosów wg podręcznika nie wyobrażam sobie. Ilość zmiennych w konkretnym terenie jest tak wielka, że wszelka teoria wysiada. Pewnie, można rzucić parę kłód tu i tam, ale z tego co wiem, każdy kto cokolwiek kombinuje z krosem (choćby treningowym) - w którymś momencie zwraca się o "superwizję" do fachowca.
W sumie - projektantem krosów zostaje się najpierw nieco jeżdżąc takowe, a potem asystując przy coraz poważniejszych imprezach.
31 sierpnia 2010 20:37
Tylko tyle udało mi się dziś obrobić:

[font=Verdana]http://s237.photobucket.com/albums/ff209/zawodowo/WKKW/MP10/[/font]
asior   -nothing but eventing-
31 sierpnia 2010 22:03
Strzyg, genialne!  👍
Extra. Najbardziej artystyczne, to to na niebiesko z chmurami, wyślij na jakiś konkurs foto.
01 września 2010 20:45
Umarłam. Zdjęcia są przekoszmarne, ale nie umiem nic na to poradzić ,przegrałam z tymi mistrzostwami.
http://s237.photobucket.com/albums/ff209/zawodowo/WKKW/MP10/
strzyga nie przesadzaj!! zdiecia sa naprawde ładne

a ma ktoś moze z L klasy??
Strzyga daj spokój, to takie konturowe jest mega.
FIlmiki Sigmy...:

i extra pogoda:
02 września 2010 08:55
Nie wiem czy komuś robi różnicę w oglądaniu, ale na ŚK też jest:
http://www.swiatkoni.pl/gallery-photos/819.html
Przepraszam za refleks, ale spojrzałam jeszcze raz w wyniki seniorów i nie wiem, czy dobrze widzę, że Kamil zrezygnował na parkurze?
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg692264#msg692264 date=1283186523]
asior, ja też jestem pewna że 125 - bo to narodowe 3*,na Igrzyskach w tych 4* stoi 135...a przecież to nie o wysokość parkuru chodzi,te konie mają po 7 minut galopu i skoków w nogach,choćby to jest wystarczającą trudnością...przecież na świeżo każdy z nich nie ma kłopotu by łyknąć parkur 125 czy 130.

gdzie schowałaś siwego Asior,że Cię nie było?czekacie już na MPMK?
[/quote]

w 4* stoi 125, a nie 135 przecież... Wg zasad FEI.
02 września 2010 11:57
Na IO w Pekinie stalo 130. A to przeciez ****.
na IO jest przecież ***

p.s:  sorki, sprawdzilam zeby sie upewnic oficjalnie faktycznie - 4*, ale wysokością nie powinno sie różnic od 3*, przynajmniej jest tak w przepisach.
Przepraszam za refleks, ale spojrzałam jeszcze raz w wyniki seniorów i nie wiem, czy dobrze widzę, że Kamil zrezygnował na parkurze?

To przykra sprawa była. Wydaje mi się, że Malcolma nie wystawił do przeglądu po stłuczce na krosie.
02 września 2010 13:25
Arimona, przepisy w 2010 roku troche sie pozmienialy. W 2009 zreszta chyba tez. A IO byly w 2008  😉
Już niedługo na stronie klubu pojawią się filmy i fotki. Znalezione w necie ---> http://www.zabookuj.eu/www/pl/sport/deszczowe-wkkw-w-sopocie.html
Strzyga
Wielkei dzięki za piękne zdjecia  :kwiatek:
Jejku, kto jest autorem tego orginalnego upadku z ładnym lądowaniem w kałuży???
Koń wygląda na Młodą Damę???
Lena, nie wystawili Malcolma do przegladu.

titina, to Kuba Jarecki na Mlodej Damie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się