Haflingery

Wow świetny  😀 gratulacje  😅
Dzięki 😀
Manta   Tyłkoklep leśny =)
26 lipca 2010 13:58
Alborek gratulacje! A zwierz przepiękny - ukradnę! =)
Nie da rady 😀
On należy do mojej córci, a ona na pewno nie odda 😀
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
18 sierpnia 2010 14:10
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
18 sierpnia 2010 14:12
ale dlaczego takie zapasione  😲 , z taką nadwagą to im zdrowie długo nie będzie służyło  🙁
18 sierpnia 2010 14:14
[quote author=Euforia_80 link=topic=1432.msg679672#msg679672 date=1282137160]
ale dlaczego takie zapasione  😲 , z taką nadwagą to im zdrowie długo nie będzie służyło  🙁
[/quote]

To taki Typ haflingerow poczytajcie ksiazke Schweisguttow to by was to nie dziwilo.
18 sierpnia 2010 14:21
Powiem Wam, ze ostatnio jak bylam na wakacjach mialam okazje wsiasc na haflingerke i szczerze, myslalam, ze wrazenia beda lepsze ;-) fotki jak w koncu je zgram. Ale jednak ja dlugo nie jezdzilam, bylam dosc zmeczona, kon malo umiejacy... wiec jazda wygladala jak wygladala ;-) ale mimo wszystko zastanawiam sie nad przyszlosciowym zakupem konia tej rasy ;D
18 sierpnia 2010 14:23
ja sobie innego konia nie wyobrazam mimo ze mamy kłotnie 😉 ale coz Ogiery lubią dominować ^^
Jak widać hoduje się 2 typy Haflingerów , zachęcam do pojechania na aukcje źrebaków do Austrii do Ebbs jest to impreza taka jak w Janowie Podlaskim ,,POLISH PRESTIGE'' można tam zakupić najlepsze Haflingery ,a ceny są naprawde różne w tamtym roku była sprzedana klaczka za 29 850 euro to była najdroższa klaczka ,ale oczywiście można kupić taniej za około 5000 euro
caroline   siwek złotogrzywek :)
18 sierpnia 2010 17:23
[quote author=Euforia_80 link=topic=1432.msg679672#msg679672 date=1282137160]

To taki Typ haflingerow poczytajcie ksiazke Schweisguttow to by was to nie dziwilo.
[/quote]

chyba niezupełnie "to taki typ" :/ zerknęłam w komentarze pod zdjęciami, które tez wytykają otyłość zwłaszcza niektórym z tych klaczy. i autorka zdjęć nie wtyka nikomu, ze "to taki typ haflingera", tylko sama przyznaje, ze komentowany koń sklada się z samego tłuszczu i że będzie z tym koniem pracować, żeby go odchudzić, bo jest za gruby. a przede wszystkim - sama wprost pisze, że te konie wymagają odchudzenia.

21 sierpnia 2010 18:53
obiecane zdjecie =) (moze nie najlepsze, ale jest  =P )

[font=Verdana][size=20pt]Co roku w Austrii jest organizowana Aukcja Źrebaków rasy Haflinger jest to taka impreza jak np. Polish Prestige w Janowie Podlaskim. Szczegóły aukcji :[/font]    
http://haflinger.galopuje.pl/blog/index.php?ID=14685
hafi: Tu masz jeszcze troszkę fotek do pokopiowania.
A może je już znasz?  😉
nie mam konta na galopuje wiec musze sobie je załozyć 🙂
koniecznie... bo skad wezmiesz foto na swoje plakaty 😉
katka jesteś bezczelna
pomówienie!
hafi, jak już Ci zdejma "uciszenie", to mam prosbe, abys sie do mnie odezwala w temacie haflingerow.
pozdrawiam
czy ktoś z Was może polecić stanówkę jakimś ciekawym ogierem?
Kastorkowa   Szałas na hałas
27 września 2010 15:47
szukam chodowli koni tej rasy w polsce z oferta sprzedaży z góry dziękuje
trzynastka   In love with the ordinary
27 września 2010 16:04
😵

[url=http://www.google.pl/search?q=hodowla+haflinger%C3%B3w&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a]Google się zepsuły ? Bo mi działają całkiem sprawnie [/url]
Ze Świata Koni
http://swiatkoni.pl/news-display/2430.html

Polecam
www.haflinger-konie.pl
http://www.stajniapodwierzbami.pl/
Klaczke rasy Haflinger (źrebaka z tego roku) sprzedano za € 60.480 euro  😀

za duże zdjęcia 🤬
c.

Właśnie przeczytałem   😀
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
06 października 2010 21:48
nie należę do najszczuplejszych ( ważę kilka ładnych kg) i najniższych - 173 cm 🙂 ale na Haflingerze mojej kumpeli jeździło się bajecznie 🙂
Tutaj próba siodła bezterlicowego - dopasowanie itp.
Toffik - bo tak temu szanownemu panu na imię- jest wspaniałym koniem dla dzieci. Chyba krowa byłaby bardziej groźna od niego 🙂
Mój koń był już przedstawiany na wątku przez moje koleżanki. Teraz Ja(właścicielka) chciałabym przedstawić mojego Haflingera.
Jest to wałaszek 9 letni z paleniem(hodowla Westwalia). Jest to typowy haflinger: cierpliwy, łagodny, szybko się uczy, o wielkim sercu.
Jeżdze na nim ja i moje malutkie dzieci. Dzieki niemu jazda zaczęła mi dawać radość a nie stres,przeskoczyłam swoje pierwsze przeszkody, dzięki niemu nauczyłam sie werkować kopyta bo cierpliwie je trzymał, dzięki niemu spełniłam moje marzenie o galopie w sukni ślubnej, wystartowałam na hubertusie i dzięki niemu daję sobie radę w szarości dnia codziennego. Kiedy było trzeba pociągnął sanki z belą siana po wielkich zaspach a ja biegłam obok krzycąc:Toffi dasz radę i DAŁ!
Jest bardzo ugodowy i przyjacielski do innych koni a dzieci mogą mu chodzić między nogami.
Jeśli chodzi o żywienie to łatwiej (taniej) jest go utrzymać niż owczarka niemieckiego🙂 Czy coś jeszcze mogę dodać o haflingerach?
To moje konie rasy Haflinger- wszystkie kupiłem niecały miesiąc temu - oczywiście z zagranicy

[img]][/img]

Szczerze to radze nie kupować Haflingera do 10000 zl bo można kupić bardzo słabego konia rasy Haflinger. Im wyższy Haflinger tym droższy i oczywiście umiejętności tytuły się liczą. Konie rasy Haflinger ,,Złote kryształy'' są przepiękne , jak je na padok wypuszczę to aż ciarki biorą od ich pięknego wyglądu i ruchu . Chodzą jak konie arabskie, przepiekna akcja nóg, eksterier. Przynajmniej moje się tak poruszają pięknie ,mam również 2 klacze arabsie z Janowa Podlaskiego i są tak samo piękne jak konie rasy Haflinger. Bardzo polecam bo jestem bardzo zadowolony z zakupu. Zarejestrowałem je w WHBA.
Na Świecie koni pisze ,że ktoś kupił championa rasy Haflinger  😜 http://swiatkoni.pl/news-display/2538.html

za duże zdjęcia 🤬
c.
cieciorka   kocioł bałkański
22 października 2010 22:46
pierwszy jest piękny!
ile mają wzrostu?
nie znam się na rasie, ale nie podobają mi się takie mordki jak tego na drugim. to ostatnie zdjęcie prezentuje arabski ruch? :>
25 listopada 2010 23:30
Mam pytanie czy widział ktoś Haflingera innej maści niż kasztan.Wiem,że nie jest to pożądane!I w cenie 😉 są tylko kasztany z jasną grzywą.
Potrzebuję do pracy inżynierskiej dla mojego promotora jako ciekawostke.(jeśli coś takiego występuję)
Haflinger w skokach

FEI I-1 DRESAŻ I HAFLINGER

pOKAZ

Wystawa

witamy slicznego trola. i ban na wszystkie konta.
A to moje stadko 😀
Tata je hoduje,a ja jeżdżę 😀 Pracują też pod rekreacją  🏇

(NA ZDJĘCIU MOJA KOLEŻANKA)

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się