PSY

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
28 sierpnia 2010 08:33
Oczywiście, że ma prawo krwawić.
k_cian, współczucia, nie ma co sobie pluć w brodę, mogła i na placu rozwalić jak ktoś sobie wracał z imprezy i butelkę wyrzucił, bywa  🙁

My tymczasem z obozu wróciliśmy i zazdroszczę ci alpi jak nie wiem co... Ale może uda mi się pojechać tam raz na jakiś czas poza obozem? Zobaczymy...
A pani Maria - rewelacyjna osoba, podziwiam że tak latała całymi dniami (bo grupa była ambitna - wszyscy uzgodniliśmy zmianę programu i codzienne tropienia, oczywiście w miarę możliwości psów)

Przedstawiam naszą drugą w życiu pręgowaną kochaną boksię Sabę, ur. 22 maj 2010 r. obecnie ma 14 tyg, a to zdjęcia z 12 tyg życia :kwiatek:

SABCIA
w kilku odsłonach:

Boksery nie witają Cię uśmiechem ani latającym ogonem.
One po każdym powrocie z pracy powitają Cię całym swoim ciałem!

Posiadanie psa jest jak tęcza.
Szczenięta są radością na jednym jej końcu.
Stare psy są skarbem na drugim.

Carolyn Alexander
trakenka, super maluch. 🙂
Hessa, oczywiście że przyjeżdżaj! Zapraszam w czwartki na 18 na zgrupowania zaawansowanych, wtorki, środy o 18 także są zajęcia 😉 Weekendy ok 10 -12 jak wyjdzie :P
JARA, dobrze więc że nie poszłam z doszukiwaniem się nieprawidłowości dalej 😉 Jeszcze gotowa bym była wyobrazić sobie odpadającą łapę albo co..
Pies kica jakby nigdy nic, troszkę mnie tym wkurza bo zrusza co raz rankę.. ale co zrobić.

Nie wiem czy było, nie wiem czy się nadaje do tego wątku, ale postanowiłam wrzucić. Natknęłam się na to przypadkiem (Jeśli pomyliłam wątki proszę modów o przeniesienie) http://www.tomaszmatkowski.pl/blog/148-hycel-w-skoze-obrocy-zwierzt
Pokaże Wam moją Figuszkę  😎
już widzę coraz większe zmiany w jej zachowaniu i teraz wiem, że nie należy się obawiać biorąc do domu psa ze schroniska, albo jak w moim przypadku znajdę.
z biegiem czasu wszystko się ułoży  😉 było ciężko, ale już jest coraz lepiej

już troszkę grzywka zarosła, trzeba iść do fryzjera  😁
28 sierpnia 2010 16:21
karolinaaa, nie ściemniaj, to przecież pluszowa zabawka 😉
kurde! wydało się, a myślałam, że nikt nie zauważy  😎
Jakie sklepy internetowe z akcesoriami dla psa polecacie (owczarek niemiecki)?

I obroza... Musze teraz mojej suni kupic. Przegladam allegro i nie wiem na co sie zdecydowac. Pomozecie?
Kastorkowa   Szałas na hałas
28 sierpnia 2010 17:04
ale jaką  chcesz skórzana nylonówke i z kąd jestes
Powiedzmy, ze ogranicza mnie cena- chce tak max 80 zl. Bo niestety moje pisny,dwa owczarki, gubia je dosc czesto.

A jestem z Mazur.
Onirisme-polecam Rogza-do 80zl na pewno cos znajdziesz, a jakosc jest naprawde super, ich rzeczy mozna dostac np na animalia.pl  😉 no i lepsze sa polzaciskowe, niz zapinane-przynajmniej sie nie odepnie 🙂
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
28 sierpnia 2010 20:49
wpadam na chwilę 🙂
mój pies (sznaucer olbrzym) kończy dzisiaj 14 lat  🏇 😅
oby mu dalej zdrowie i humor dopisywał  🥂
[quote author=k_cian link=topic=32.msg690181#msg690181 date=1282999783]
Hessa, oczywiście że przyjeżdżaj! Zapraszam w czwartki na 18 na zgrupowania zaawansowanych, wtorki, środy o 18 także są zajęcia 😉 Weekendy ok 10 -12 jak wyjdzie :P [/quote]
Przyjadę przyjadę, w końcu jak sami zapraszali to nie chcę ich rozczarować  😁 Tylko wieczny problem z terminem, w tym roku na pewno nie da rady, może na ferie zimowe, może dopiero koniec czerwca, zobaczymy. Muszę mieć dłużej wolne, bo dość zawalona w tygodniu jestem, a jak mam przyjeżdżać to na dwa, trzy dni przynajmniej, wtedy już sobie z Aliną wszystko uzgodnię :]

Edytka, piękny wiek, zdrówka życzę  🥂
my_karen   Connemara SeaHorse
28 sierpnia 2010 23:10
k_cian, ja tylko tak z ciekawości spytałam, bo tutejsza cena mnie zabiła. Szefowa kupiła wnuczce, która zaczyna zabawe z agility, pudelek wygląda w stajni dość ciekawie🙂

Ja już niestety 'bezpsowa', ale z zaglądania do wątku nie potrafię zrezygnować.
Przecudne te Wasze psiaki 🙂
dawno mnie nie było
akcja dziś od weta, ja z dwoma sukami, w poczekalni baba z jamnikiem - bez kagańca ale o tym zaraz
wchodzimy, siadamy, suki grzeczne
na co baba nas pyta czemu suki są bez kaganców - pomijam ze jedna ma opuchliznę pyska i bym jej i tak nie włożyła... odpowiadamy ze prosto z auta, ze nie ma potrzeby
i zaczyna nas opierdzielać, wiec ripostujemy pytaniem a gdzie pani kaganiec?
na co ona mówi nam że chyba jesteśmy śmieszni - jej pies jest przecież mały wiec po co mu? A dużych to ona się boi...

A ja u weta dzisiaj spotkalam sie z mila sytuacja, ze swoja suka w poczekalni bylo trzy osoby, moj pies jest w ciezkim stanie wiec przynioslam ja na rekach, wszyscy bardzo grzecznie sami zaproponowali mi zebym weszla bez kolejki. Niestety nawet to nic nie pomoglo rokowania nie sa dobre, w piatek wydawalo mi sie, ze sie czyms przytrula ale zaraz jej przeszlo, wczoraj wieczorem nastapilo nagle pogorszenie, objezdzilysmy po nocy wszystkich weterynarzy nikt nie chcial nas przyjac bo jest sobota wieczor, jeden spojrzal i kazal jechac do apteki po no-spe...Dzisiaj pies jest w stanie agonalnym ma tylko 36 stopni temperatury i ledwo podnosi leb, cud bedzie jezeli doczeka do porannej wizyty u weta. Nie wiem jak ja przezyje najgorsze, nigdy nie stracilam jeszcze psa...trzymajcie kciuki
Pegasuska skad jestes? nie ma u Was ostrego dyzuru?
Najgorsze, ze nie bylo mnie u siebie bo to stalo sie na wyjezdzie i nikt nie potrafil odpowiedziec mi na to pytanie, a w lesie net nie dzialal. A dzisiaj jestem w okolicach Lodzi i tu bylam u weta.
Pegasuska, nie zazdroszczę.. trzymam kciuki. Sprawa brzmi bardzo poważnie 🙁 Brzmi jakby zatruła się jakąś trutką..

k_ciayn tu nigdzie nie sa rozkladane nawet trutki na myszy, a sasiadow nie ma, poza tym dwa inne psy by sie zatruly a one sa lakome. Jedyne co to ukradly z domu zeberka surowe, moze to to ale mieso bylo swieze, a kosc jej nie utkwila...nie wiadomo tez co innego tam siedzi bo ma te 15 lat.
Aha, to zmienia postać rzeczy. Jeśli byłoby to miejsce gdzie ktoś może przechodzic.. to niestety tego scenariusza nie dałoby się  wykluczyć. To rzeczywiście może być niedomaganie z racji wieku, nie koniecznie zatrucie. 15 lat to słuszny wiek. Ehh.. 🙁
Mam do Was pytanie sprzętowe. Musimy kupić szelki dla średniej wielkości psa (19 kg, 50 cm wysokości). Są dwa warunki. Po pierwsze wygodne dla człowieka jak i psa (nie obcierające, łatwe do założenia), po drugi czarne lub czarne z elementami żółtymi (to warunek postawiony przez męża estetę 😉 ).

Gdzie i co warto kupić?

A to psia przybłęda, na którą te szelki mają pasować.

30 sierpnia 2010 09:07
k_cian, jak lapa ?
Zna ktoś sędzię Janusza Opare? Wybiera się ktoś na międzynarodową do Wrocławia?

k_cian Współczuje, aż odechciewa mi się mojej gdziekolwiek luzem puszczać 🙁
Abre-mam dla psa o prawie identycznych wymiarach takie szelki
http://allegro.pl/szelki-dla-psa-szelki-na-owczarka-z-napisem-szorki-i1200344788.html
sa rewelacyjne 😀
uchwyt jest bardzo przydatny (moja czesto w nich plywa, w razie czego bez problemu ja wyciagam), zapina sie je doslownie w sekunde, raczej nie ma szans, zeby pies je porwal albo z nich wyszedl, no i odblaskowy napis-naprawde widoczny 😀 mamy je juz dobre 2 czy 3 lata, po praniu wygladaja jak nowki nie smigane 😉
Napis na szelkach w przypadku naszego psa byłby dość... przewrotny 😉 Cena fajna, kolor pasuje. Będę jeszcze szukać żółto-czarnych, jak nie znajdę, to skorzystam z linku 🙂
Pegasuska, jak psiak?

abre, ja polecam szelki hunter, red dingo lub rogz.
O takiej konstrukcji :

Dzieki dziewczyny za pamięć. Łapka całkiem nieźle. Wczoraj pies nawet nie kulał, dzisiaj rano też. Już raczej nie krwawi więc widocznie się goi wszystko jak powinno 🙂  Energia rozpiera, ciężko ja utrzymać w ryzach bo mi bryka, bawić się chce ciągle i na łapę raczej uwagi nie zwraca.

A wczoraj nie dość że zebrała na swojej pierwszej dorosłej wystawie pierwsze CWC, to jednak poszliśmy na pokaz i jestem mega dumna. Na posłuszeństwie trochę nam się posypało, młoda rozkojarzona, zamiast dostawić do nogi zrobiła mi pełna nogę 😉 Ale to jak na aporcie popracowała przerosło moje oczekiwania. Jestem mega dumna.

30 sierpnia 2010 11:27
emi, kiedy jest wystawa we Wrocławiu? Ja się wybiorę, ale tylko jako widz 🙂

A co sądzicie o tych kantarach dla psów zamiast kagańca ?
Jara-jak to zamiast? kantar i kaganiec nie maja ze soba wiele wspolnego
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się