Prestige

xxagaxx - ja pisałam tylko o carismie - w reszcie siodeł na bank nie zauważyłam czegoś takiego, a mareditke i michaela widziałam na różnych koniach, podobnie jak golden stara, silver stara itp
xxagaxx - ja pisałam tylko o carismie - w reszcie siodeł na bank nie zauważyłam czegoś takiego, a mareditke i michaela widziałam na różnych koniach, podobnie jak golden stara, silver stara itp

i jesteś pewna ze zawsze dobrze leżały?? Bo widzisz ja właśnie się przyglądam jak skrojone są poduszki... I zdecydowanie są na konie ciut przebudowane zadem. Nie powiem ze we wszystkich na bank., Ja widziałam tylko Carisme i Meredith...
Ale masz nowe siodło? Bo jeśli nie, to nie będziesz wiedziała, jakie są poduszki, czy +1, czy -1. Bo już z fabryki można zamówić ze zmienioną poduszką i w sumie to by trzeba porównywać dwa siodła, w jednym modelu, w jednym rozmiarze
Ale masz nowe siodło? Bo jeśli nie, to nie będziesz wiedziała, jakie są poduszki, czy +1, czy -1. Bo już z fabryki można zamówić ze zmienioną poduszką i w sumie to by trzeba porównywać dwa siodła, w jednym modelu, w jednym rozmiarze

siodło było poszerzane w equishopie i pani mi powiedziała ze mam standard... a jak zobaczyła je na moim koniu to myślała ze mam -1.
Dramka, przeciez na wiekszym skoku to mega zabudowanie (jak na skokowke) Venezii po prostu musi przeszkadzac.
xxagaxx, a pytałaś, czy da się dopchać poduszki na +1, ewentualnie +2?
Dramka, przeciez na wiekszym skoku to mega zabudowanie (jak na skokowke) Venezii po prostu musi przeszkadzac.

Widać nie.  😉 Np. O. Wierzbowska startowała w venecji.  😎

Mi nie przeszkadza ale ja skakałam najwyżej 120-130. Mój mąż jak kiedyś miał okazje to mówił że tragicznie, ale on tylko skacze w close contact.
Mam dylemat  🙁 szefostwo chce mi kupić skokowe siodło i teraz moga mi kupić to

http://www.ihaha.pl/product_info.php?cPath=24_177_74&products_id=533

albo moge dołozyć i kupić to

http://www.ihaha.pl/product_info.php?cPath=24_177_74&products_id=535
niestety w żadnym nie jeździłam 🙁

poradzicie coś?
gacek 🙂, doloz i bierz Carisme. Siodelko przeswietne.
Gdybym miała wybór i konia do skoków  😉 brałabym Carismę. Na żywo to przepiekne siodło  😍 Ale czy ja dobrze zrozumiałam? Chcesz dołożyc do cudzego siodła?
Azbuka, piekne jak piekne..... ale siedzi sie w nim tak  😍
Ach, nie pisz mi nawet  😉
cudzego to może nie tak 🙂 ja sie nie zamierzam ruszać z tej pracy ( ani oni mnie nie zwolnia ) wiec wole jeździć na fajnym siodełku 🙂
gacek 🙂 no to raz się żyje, kup sobie tego mercedesa  😜
Golden Star też na konie przebudowane zadem, ja jeżdżę z żelem podnoszącym tylni łęk i dopiero dobrze leży.
Gacek
nie zastanawiaj sie bierz carisme. Mialam na jeździe próbnej. Co prawda dorobilam sie silver Stara, ale to tylko z powodu funduszy, a jeździlo mi sie w nim świetnie...  😍 😍
Odnośnie skrojonych poduszek -> też to zauważyłam w wielu modelach prestige. Mój silver i green miały tak samo, co przy moim deskowato-grzbietnym koniu było katastrofą.
Swoją drogą - czy firma prestige musi być taka kosmiczna? Miałam wczoraj styczność z puśkiskami ujeżdżeniowymi na sprzączkę i, niestety, ta sprzączka nie przelazła mi przez zwyczajne, pfiffofskie strzemiona. Efekt był taki, że przełożyłam puślisko przez całe strzemię i przywiązałam sizalem.😉
[Swoją drogą, szkoda, że byłam sama i nikt nie mógł sfilmować moich min nad tymi puśliskami. Dobre 2 minuty kombinowałam dlaczego te puśliska są takie dziwne, aż do mnie doszło, że to puśliska ujeżdżeniowe 😁 ]
aaa, a to mnie zdziwiłaś - mi ta sprzączka przełaziła przez większość strzemion, a jak nie przełaziła sprzączka, to tą drugą stroną dało się włożyć bez problemu 😉
orientuje się może ktoś, gdzie w wawie mogę poszerzyć siodło prestige venezia i ile to będzie kosztować?
Caira wydaje mi sie ze ihaha robi takie przerobki 😉
Sankaritarina my tez kombinowalysmy z pusliskami, trzeba je wkladac 2 strona, ta bez sprzaczki 😉
epk Z drugiej strony też ciężko było, próbowałam, ale się w końcu poddałam. Pewnie to dlatego, że w tych moich strzemionach "dziura" na puślisko jest taka "zwężona" w środkowej części i to dość mocno, nijak nie dało się tego przecisnąć. Zwykłe puśliska, o ile nie były jakieś ekstremalnie grube, przechodziły. No nic, strzemiona trzeba wymienić. :P [w sumie to by się przydało w ogóle... zardzewiały mi miejscami, a ponoć miały być nierdzewne 😁 ]

Caira w wawie chyba siodeł prestige nie poszerzają. Tzn - Ihaha poszerza, ale wysyła do Katowic takie siodła do poszerzenia.
I jeszcze trzeba się dowiedzieć czy Twój model siodła nie jest za stary na poszerzanie [w niektórych starszych modelach ponoć nie da rady]
w wawie oddajesz do Ihaha i oni to załatwiają w Equishopie

a co do puślisk - faktycznie ktoś mi też mówił, że miał problem z włożeniem, ale też miał jakieś mega cienkie dziurki na puślisko
Dzięki dziewczyny. A wiecie ile kosztuje poszerzanie?
chyba 600 zł
Caira, tu masz cennik uslug rymarskich Prestige:
http://www.ihaha.pl/info_pages.php?pages_id=12&osCsid=0ecf9f4bcc921382f51bc37055ef5900

Bardziej oplaca sie wyslac bezposrednio do equishopu, bo roznica cen jest spora.
Equishop - 570
Ihaha - 690

A może wiecie coś o Prestige Arezzo. ? Fajnie się prezentuje, ale niestety na żywo go nie widziałam, a tym bardziej nie siedziałam. Podpowiedźcie mi czy warto je kupować, czy zastanowić się nad innym.
gabb., a jakie konkretnie siodlo Ci potrzebne? CC, trzymajace, posrednie, do wiekszych / mniejszych skokow ??
gabb.
Ja je mam ale jeszcze w nim nie śmigam.
😵
Tzn siedziałam ale nie na własnym koniu.
Mi chodzi dokładnie o Arezzo. Jestem po prostu ciekawa, bo to siodło bardzo mi się podoba.
Klami skoki takie do 110 - 115 cm. Nie wiem czy to są duże czy małe.  😀
Dziewczyny, jeżeli Wam chodzi o te puśliska: http://www.ihaha.pl/product_info.php?cPath=21_49&products_id=77&osCsid=775199ef7b22b51dcab479a4fcf17de3 to ich się nie przekłada przez strzemię tą metalową stroną, tylko tą, gdzie jest ta pętelka to włożenia w zamek. 😉 Tak bynamiej mi pokazywała pani z ihaha.pl.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się