DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

korsik na pojedyncze sztuki to polecam tkaniny i resztki kolo zielińskiego w wiadukcie - mają przeróżne materiały 😉
o dzięki, zobaczę
korsik,  szacun- bardzo ci to wyszlo, lamowka wcale nie wyglada zle. wow po prostu!
bo odprułam zamszową i przyszyłam z taśmy  😡
skumalam, ale uwazam, ze zupelnie pasuje.
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
22 sierpnia 2010 21:36
korsik- bardzo fajny pad- i w dodatku okazuje się, ze zrobienie profilowania to nie taka wyższa szkoła jazdy jak to - co niektórzy 'mistrzowie' maszyny do szycia- utrzymują

edit literówki
problem może być przy słabym silniku maszyny, bo w końcu musi przeszyć 2 części padu a jedna to już i tak dużo ( w  moim wypadku 2cm gabki)
brawo , śliczny padzik  :kwiatek:
korsik, pad obłędny  😜 Gdyby nie to, że powiedziałaś, że go sama uszyłaś, to chyba bym się nie skapnęła.  🤣
dzięki
kupię jeszcze trochę alcantary i uszyję  kolor, tym razem, trochę ulepszę krój
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
23 sierpnia 2010 18:09
Aaaa, korsik, przeboski i ten kolor! cóż to za kolor?  😜
kolor? C-7  😁 😁

a tak na serio, to jest taki bardzo cieplutki beżyk, troszkę jakby złotawy? taki naprawdę ciepły
korsik, planujesz coś na większą skalę, czy tylko dla siebie? 😉
jak po praniu będzie wszystko ok, to zamierzam jeszcze parę uszyć.

Ale na zamówienie to chyba nie, bo po pierwsze nie mam na to zbyt dużo czasu, po drugie zamawiam z internetu materiały, więc jak bym miła dla każdego zamawiać do duze koszty by były, no i muszę kupować lamówki pod kolor w rolkach 50m

kilka lamówek kupiłam, alcantare właśnie zamawiam, więc jak uszyję i będą ładne równe itp to wrzucę do ogłoszeń, może się komuś spodobają  🙂
Piekny pad!

Zmotywowałaś mnie do kupna w końcu materiałów bo juz dawno chciałam tym razem sobie coś uszyć ale zawsze mi szkoda kasy  🙄 
Może nawet dziś coś stworze jak znajde tanią alcantare.
mi tez szkoda kasy  😁
lubię szyć i szyje dla przyjemności (jak maszyna współpracuje), dlatego chcę uszyć jeszcze kilka padów, ale z drugiej strony nie wiem czy komuś się spodobają i kupi
jak nie spróbujesz, to nie zobaczysz - ale na starannie wykonane pady z pewnością będziesz miała chętnych 🙂
dajesz korsik pad jest rewelka! 🙂
Korsik super ten pad. Wygląda jak "kupowany", a nie szyty "ręcznie".  👍
jak dla mnie to ten "przekrzywiony" herb wygląda ładniej  😁
korsik gdzie i za ile kupilas materiał pod spod? to jest ta siateczka grubsza?
Zorilla, odpisałam już na Twoje pw  😉

Pad już po jeździe 'próbnej', wymiary zwiększę. Odstają trochę rogi, ale to ze zwględu, że w środku jest gąbka, boje się nawać ocieplinę bo napweno się zbije, no i może się przemieszczać itp

wiem, że siedło nie leży najlepiej, ale wciąż czekam na mowe

Całą jazdę grzecznie siedział tam, gdzie go położyła,  nie ubrudził się prawie wcale. To lekkie rozprucie od spodu nie powiększyło się (mam nadzieje, że w praniu też nię nie powiększy), więc mam zamar uszyc jeszcze jeden pad na tym podszyciu. Mam nadzieje, że nie będę musiała pruć i materiał od spodu też się nie popruje

Wczoraj wycinałam materialy  na trochę bardziej skomplikowany pad, wycinałam chyba z 1h, bo wszystko musi być idealne  😵
Korsik, elegancki ten padzik 🙂

Miałam wczoraj troszkę wolnego czasu i wymyśliłam sobie, że na nadchodzącą jesień mogłaby się przydać mojej pannie dera przeciwdeszczowa 😀
Skończyłam ją o 2 w nocy. Dzisiaj o 8 rano była przymiarka i efekt  mnie zadowolił 😉
Wyszło tak:

ivett, jak zwykle śliczna...  👍
ivett, super!
właśnie jakis zas temu oglądałam ją w Twojej voltowej galerii
korsik padzior jest super! Ten krzywy herb wygląda fajnie, nie widać, że to nie zamierzony efekt 😀

ps śniłaś mi się dzisiaj w nocy 👀
ja sie śniłam? 😡 mam nadziję, że to nie był koszmar  😁

sorry za offa
Tak ty i LOVELY, byłam u Was w stajni i oglądałam konie 😵  🚫
korsik rogi odstają nie ze względu na gąbke w środku tylko na profilowanie na górze z tyłu, na lamówkę która jest sztywna bo z taśmy i ze względu na krój bo zrobiłaś nieco wyciągnięte te rogi 😉

tu nic nie odstaje od konia a w środku gąbka 1,5cm 😉 proponuję zrobić lamówkę z alkantary i rogi nieco inne 🙂
rogi wyszły wyciągnięte niechcący przy przyszywani lamówki, bo źle zakończyłam  😡

niestety z alcantary nie umiem  🙁 ale będę ćwiczyć, moja mszyna też często odmawia współpracy przy takiej ilości materiału
obawiam się, że rogi odstają nie przez taśmę, bo bez taśmy też odstawały

jak teraz będę szyła, to zmieniłam trochę profilowanie na grzbiecie. No i u mnie jest gąbka 2cm
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się