Polityka , polityka

dempsey   fiat voluntas Tua
24 sierpnia 2010 17:07
dzieki Nestor za linka
oczywiście ja też byłam w błędzie myląc R. Kalisza z M. Siwcem!
Nic się nie pomyliłam ,zapomniałam tylko dodać, że był jeszcze jeden uczestnik tej parodii. 🙁
dzieki Nestor za linka
oczywiście ja też byłam w błędzie myląc R. Kalisza z M. Siwcem!

Pamięć ludzka jest zawodna - psychologowie znają też takie zjawisko, że obywatel potrafi z czasem wyprzeć z pamięci to, czego pamiętać nie chce, albo pamięta "fakty", których nie było.
Np. Jolanta K. i Danuta W. pamiętają dyplom byłego prezydenta - ale niedokładnie. Nie jest to dyplom Uniwersytetu Gdańskiego - ale całkiem innej uczelni:

Język rosyjski nie jest znany powszechnie, dlatego warto zacytować swobodny przekład:

- historia Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego: celujący
- komunizm naukowy: celujący
- ateizm naukowy: celujący
- ekonomia polityczna: celujący
- stosunki międzynarodowe: dobry
- ekonomia radziecka: celujący
- prawo radzieckie: celujący
- logika: dobry
- podstawy dziennikarstwa: dostateczny

Lotnaa   I'm lovin it! :)
08 września 2010 11:13
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8349142,Kaczynski__W_obliczu_kompromitacji_Walesy_to_Lech.html

Bardzo podoba mi się jeden z komentarzy pod artykułem:
Schizofrenia paranoidalna - podtyp schizofrenii, który charakteryzuje się rozbudowanym i złożonym systemem urojeń (najczęściej prześladowczych, wielkościowych, urojeń odsłonięcia i oddziaływania zewnętrznego, urojeń nasyłania i wykradania myśli, ksobnych, czasem także urojeń zdrady, pochodzenia, hipochondrycznych) oraz niekiedy nasilonymi halucynacjami (najczęściej słuchowymi, praktycznie nigdy wzrokowymi). Częstokroć urojenia przybierają tak skomplikowaną formę, iż stają się zrozumiałe tylko i wyłącznie dla chorego.

Oprócz powyższych objawów u chorych na schizofrenię paranoidalną stosunkowo rzadko obserwuje się głęboką dezorganizację zachowania, niespójność myślenia, otępienie czy nieadekwatne reakcje emocjonalne, które pojawiają się w innych podtypach schizofrenii. Czasem wydaje się wręcz, że wyłączywszy urojenia i omamy, chory na co dzień funkcjonuje względnie sprawnie.

Nic dodać nic ująć.
Znalazłam przypadkiem takie Forum
-tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Wyskoczyłam jak z procy tylko po lekturze tytułów .
Wczoraj przez chwilę żal mi było Pani Elżbiety Jakubiak z PIS w studio u Pani Olejnik.
Wyglądała na poruszoną zawieszeniem w partii.
Ale zaraz potem zaczęłam podejrzewać, że to jakaś gra.
I dziś wyszło, że nie tylko ja tak myślę.
artykuł o "planie"
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
09 września 2010 11:49
Mnie już niedobrze się robi jak słyszę o tym 'wspaniałym' pisowskim prezesie, o tym co wyprawia pis. Jedyny, który mi z nich podchodzi to Palikot. A inni... brak słów.
Mnie już niedobrze się robi jak słyszę o tym 'wspaniałym' pisowskim prezesie, o tym co wyprawia pis. Jedyny, który mi z nich podchodzi to Palikot. A inni... brak słów.

Toż Palikot jest z po, a nie z pis'u 🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
09 września 2010 13:00
To musiało mi się coś pomerdać 🤔wirek: To już jest tak zawiłe, że nie wiadomo kto na kogo najeżdża i kto kogo zwalnia 🤔wirek:
- historia Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego: celujący
- komunizm naukowy: celujący
- ateizm naukowy: celujący
- ekonomia polityczna: celujący
- stosunki międzynarodowe: dobry
- ekonomia radziecka: celujący
- prawo radzieckie: celujący
- logika: dobry
- podstawy dziennikarstwa: dostateczny

no muszę przyznać,że jestem pod wrążeniem rzetelności pracy i kompetencji radzieckich belfrów...przecież te oceny są doskonale trafne- oczywiście położone tylko na skali porządkowej i bez wnikania w faktyczny dystans, między "celującym" a "dostatecznym", lub z hipotetycznym "niedostatecznym"

wracając do teraźniejszości to nadal nie można wierzyć w informacje wcześniej nie zdementowane...dla mnie ten tekst, to jak spotkanie kopulujących tygrysów w tajdze...
http://www.nczas.com/?height=600
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
10 września 2010 21:22

To musiało mi się coś pomerdać 🤔wirek: To już jest tak zawiłe, że nie wiadomo kto na kogo najeżdża i kto kogo zwalnia 🤔wirek:

a przypomnisz mi Notarialna, co studiujesz? 😎 a może tylko chodzisz na zajęcia? 😁 a sorry,zapomniałam,że jeszcze studenci mają wakacje  😂 😵
Obecna nagonka na PIS, bardzo przypomina politykę propagandową rządów komunistycznych za czasów stalinizmu.Tak samo była nagonka, tylko wtedy na tzw ,,reakcyjny imperializm", i pod tym hasłem likwidowano , na prawdę wartościowych ludzi.
Lotnaa   I'm lovin it! :)
13 września 2010 20:31
titina, zabawne że to piszesz, bo mnie właśnie obecne zachowanie prezesa PiS przypomina schizy totalitarnych przywódców, weźmy chociażby Stalina czy Lenina, pt. wszędzie czyha wróg, zróbmy jakąś kolejną czystkę  😂
Lotnaa masz duzo racji w tym o czym piszesz. Dla mnie jednak zachowanie Jaroslawa w ciagu ostatnich dni ma glebsze podloze psychologiczne niz maniakalna zadza wladzy. Ten czlowiek przezywa ewidentna traume i w obcnej jej fazie obwinia i wszystkich i wszystko (poza bratem naturalnie) za wszystko co sie stalo. Doloz do tego zawsze bardzo silna w przypadku JK podejrzliwosc i masz dzisiejsze wariactwo prezesa w pelnej krasie.
Heh, Palikota nie znosze. Bardziej pretensjonalnego pozera w polskiej polityce chyba nie bylo. Ciekawe jednak co i czy cokolwiek powstani z tego jego quasi-partii.
Swoja droga, czy tylko mi sie tak wydaje, czy PiS stacza sie po rowni pochylej az do zupelnej porazki? Dysponuje ktos aktualnymi sondazami poparcia? Musze przyznac ze czekam na oslabienie PiS jak na ponowne przyjscie mesjasza. Wreszie nie trzeba bedzie glosowac na przekleta PO tylko po to zeby odegnac widmo rzadow Jaroslawa.

Mi się w związku z tym wszystkim nasuwa cytat - wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze  🙄
no jak wypisz wymaluj dla zwolenników pislamu

"Pislam"  😍. Pokemon, skad te cudne slowo?  💘

A to chyba Grzegorz wymyślił i zerżnęłam bezczelnie, jak nie on, to napisze kto.
A wracając do tematu - jak oglądałam wystąpienie Kaczyńskiego, jak to Tusk, Komorowski i inni powinni zejść ze sceny politycznej, to ciągle miałam powracający obraz:

A gdy ostatnio składał wieniec pod tym nieszczęsnym krzyżem, no cóż - żywcem wyjęty obraz- ale tutaj, to nawet Hitler się uśmiechał:

Z Kaczyńskiego aż kapie wściekłość.
wszyscy politycy wyglądają tak samo...na dobrą sprawę Karol Wojtyła ma bardzo podobne zdjęcia
zdjęcie pierwsze- "nie lękajcie się" 😁
zdjęcie drugie- "niech zstąpi duch twój i odmieni oblicze ziemi" 😂
z drugiej strony "Słońce Peru" też ma kilka fajnych zdjęć a'la Putin 👀
A to chyba Grzegorz wymyślił i zerżnęłam bezczelnie, (...)
Przegrywasz z powodów proceduralnych - użycie Reductio ad Hitlerum eliminuje Ciebie z dalszej dyskusji 🙂

(http://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum patrz też: http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina )

W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu  wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję. Obecnie reguła ta rozciąga się na wszelkie inne internetowe sposoby wymiany zdań.

W 2007 „The Economist” stwierdził, że „w większości dyskusji dobrą zasadą jest, że pierwsza osoba, która wyzwie drugą od nazistów, automatycznie przegrywa dyskusję".
Troche dziwne to tabu. Czy rozciaga sie ono na wszystkie dyskusje, rowniez i te nieco powazniejsze niz internetowe sprzeczki?
Troche dziwne to tabu.

Żadne tabu.

Prawo Godwina, także Reguła Godwina Analogii do hitleryzmu, Prawo Perdono, reductio ad Hitlerum i argumentum ad Hitlerum – humorystyczne spostrzeżenie Mike'a Godwina sformułowane w 1990 w odniesieniu do grup dyskusyjnych. Brzmi ono następująco:

Wraz z trwaniem dyskusji w Internecie, prawdopodobieństwo przyrównania czegoś lub kogoś do nazizmu bądź Hitlera dąży do 1 (ang. „As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.”

Ludzie sobie jaja robią i tyle.

Czy z tego, że Hitler podobno: Powtarzał, że "wiarę w Boga powinno się tracić tak jak pierwsze zęby", (...) a sekretarka Hitlera, wspomniała w swych wydanych po latach pamiętnikach: "Hitler nie był przywiązany do Kościoła. Uważał religię chrześcijańską za przeżytek, obłudny wynalazek służący do uzależniania ludzi" (obecnie uważa się, że preferował rytuały pogańskie) - wynika, że tutejsze "kółko ateistyczne" to hitlerowcy? A może hitlerowcy, to ci, co jeżdżą mercedesami, bo Hitler jeździł?
I Volkswagena projektował 🙂

...no i kochał dzieci i zwierzęta...i robił wiele innych rzeczy, które robić musi polityk, żeby wygrać demokratyczne wybory, tak jak on to legalnie zrobił w 1933 😁
...i to z większą przewagą niż nasz Wielce Czcigodny Sadownik
wszyscy politycy wyglądają tak samo...na dobrą sprawę Karol Wojtyła ma bardzo podobne zdjęcia

A zastanawiałam się, czy dla porównania jeszcze nie wstawić zdjęć z papieżem. Aspiracje zarówno w jedną i w drugą stronę są widoczne i uważam je za żałosne, a aspiranta należy umieścić w zakładzie zamkniętym.

Skoro ktoś porównuje do Stalina, to dlaczego nie do Hitlera?

Obecna nagonka na PIS, bardzo przypomina politykę propagandową rządów komunistycznych za czasów stalinizmu.

A zastanawiałam się, czy dla porównania jeszcze nie wstawić zdjęć z papieżem. Aspiracje zarówno w jedną i w drugą stronę są widoczne i uważam je za żałosne, a aspiranta należy umieścić w zakładzie zamkniętym.
na dobrą sprawę nawet na R-V wyhodowała się prawdziwa Papieżyca...wariatów nie brakuje 😁
wrotki, nie wiem z czego Ty się śmiejesz, cała ta sprawa, ba obecna sytuacja Polski jest tragiczna, i nic tu do śmiechu. 🤬
No chyba,że to  ironia przemawia przez Ciebie? 🤔
raczej świadomość, że dopiero bitwa pod Armagedonem może coś zmienić...a wolę śmiać się  niż płakać
...cała ta sprawa, ba obecna sytuacja Polski jest tragiczna, i nic tu do śmiechu.
......

Tragiczna? A czemu? Nie przesadzasz czasem? Jednemu zawistnemu karzełkowi nie wychodzi zdobycie władzy.
Gdzie tu tragedia?
Nie wiesz Wrotki co trzeba robić ? - należy zagrzebać się w ściółkę i mieć niechęć do krycia.
Nie wiesz Wrotki co trzeba robić ? - należy zagrzebać się w ściółkę i mieć niechęć do krycia.

Hi! Hi! To z biblii weterynaryjnej. Szerzysz SŁOWO?
[quote author=titina link=topic=21572.msg706899#msg706899 date=1284540600]
...cała ta sprawa, ba obecna sytuacja Polski jest tragiczna, i nic tu do śmiechu.
......

Tragiczna? A czemu? Nie przesadzasz czasem? Jednemu zawistnemu karzełkowi nie wychodzi zdobycie władzy.
Gdzie tu tragedia?
[/quote]a jest jakaś różnica między dzisiejszą Polską, a statusem Księstwa Warszawskiego?...no tak jest, Księstwo Warszawskie, miało tylko odprowadzić do Moskwy określona pulę pieniędzy, stawki podatkowe ustalano jednak nad Wisłą, a nie tak jak dziś pod okupacją Traktatu Lizbońskiego.
[quote author=pokemon link=topic=21572.msg706922#msg706922 date=1284541522]

Hi! Hi! To z biblii weterynaryjnej. Szerzysz SŁOWO?
[/quote]
Będę to pamiętać do końca życia 🙂
Ale jak widać Wrotki nie chce się zagrzebać...
W Księstwie Warszawskim nie mieli netu i telewizji i fast food nie mieli .
I pewnie mniej chińskich ubrań.
A co do niechęci do krycia to ....... 😡 ja nie wiem,ja się na tym nie znam. 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się