BUBLE czyli czego nie kupować
eh zgłoszone już rok temu z tym jednym, resztę jutro przekażę.
no popatrz... a juz myslalam, ze mamy konie takie delikutasne😀
Bryczesy fair play... gdy je tylko przymiezylam zakochalam sie w nich... ale po 3 jazdach bryczesy wygladaly jak po 6 latach intensywnego uzytkowania... strasznie się zmechacily... nie polecam
Nie dajcie się zwieść ich ładnemu wyglądowi! Absolutny badziew, całe zmechacone, na leju robią się wręcz takie wałeczki 🤔 kupiłam je na przecenie, a i tak szkoda pieniędzy. Jedyny plus, że są dobrze skrojone.
ja bryczesy Fair Playa ciucham już 1,5 roku, owszem lej się zmechacił po 2/3 jazdach i chciałam zgłosić reklamację, ale facet jej nie przyjął. Jednak są bardzooo wygodne do jazdy.
Tak samo bryczesy USG z tym, że one nie sa wygodne. Lej juz po pierwszej jeździe się zmechacił, a sztywny taki, że szok. Trochę go rozmiekłam smarując oliwką, ale i tak ciężko sie w nich porusza :P
mowicie ze w fair playu lej do kitu..
ja mam kyrony, niby toto drogie i porzadne.. mega mega wygodne, ale lej po 2-3 jazdach wlasnie zmechacony, caly w takich kuleczkach...
niby oszczedzane a wygladaja na strasznie sciurane. nie zaluje zakupu, bo sa naprawde mega wygodne, najfajniejsze bryczki jakie mialam, choc gdybym wiedziala ze tak bedzie kupilabym 2x tanszy fair playe z elastycznym lejem..
Ja sie tak dziwiłam, czemu narzekacie na te FairPlaye bo sama mam dwie pary, które żyją i maja się dobrze. Jednak po pół roku użykowania będę musiała jedną pare pożegnac bo lej sie przeciera tak, że nie długo będzie sito. Bardzo żałuje bo sam materiał jest świetny i są bardzo dobrze skrojone.
Jeśli bryczesy Fair-Play i Api to jeden pies to mnie zmartwiliście... właśnie nabyłam parę bryczesów Api
Galeria:
Ja mam bryczesy API z pełnym lejem od ponad dwóch lat, sprawują się świetnie. Ostatnio kupiła bryczesy API "Jerry". W obu tych bryczesach lej jest na pierwszej jeździe trochę sztywny, ale potem- bajka,. 😍
Również nie polecam bryczesów USG i Fairplay. W obydwóch bryczesach lej jest straaassznie sztywny i po paru jazdach, nie wiem jak u was, u mnie był starte, jakby były używane 3 lata.
lepiej nie kupować siodeł Prestige one są w chinach produkowane i obcierają konia ..... tandeta ja miałam siodło prestige które kupiłam 5 lat temu i było ono ze starej produkcji ,a teraz kupiłam nowe siodło i mi sie rozwala , masakra a do tego takie drogie było.Zdecydowanie odradzam i to niby Prestige Italia..... siodło kupione w Equi-shop .
Szkoda słów na nowe Prestige ... zdecydowanie firma się pogorszyła ,a szkoda bo pierwsze siodło jest rewelacyjne ,a to........szajs
obciarają konia? ciekawe... jak kupisz niedopasowane buty za 2000zł i cie obetrą, to też będzie znaczyło, ze są tandetne, mimo że tyle kosztowały?
dobrze dopasowanae siodło NIE MA MOŻLIWOŚCI obtarcia konia...
korsik moje było dopasowane przez fachowców z tej branży i dałam je do reklamacji bo to chińskie dziadostwo i do tego drogie .......
Jeśli bryczesy Fair-Play i Api to jeden pies to mnie zmartwiliście... właśnie nabyłam parę bryczesów Api
Mamy z koleżanką bryczesy Fair-Play z pełnym lejem i bardzo je sobie chwalimy. 😉
A bryczesy Api (z takim znaczkiem jak logo firmy Inter Api, więc to chyba nie FairPlay) posiadam już dobre 5 lat, jeździłam w nich 3 lata na okrągło, bo to były moje jedyne bryczesy i jedyne co im dolega to przetarcia w kroku, ale co tam, dodatkowa wentylacja. 😀
korsik moje było dopasowane przez fachowców z tej branży i dałam je do reklamacji bo to chińskie dziadostwo i do tego drogie .......
i co przyjęli reklamację? 🙄
tak przyjęli w końcu to siodło półroczne
ale co z nim nie tak? bo wciąż nie rozumiem. Siodło dobrze dopasowane nie ma szans na obtarcie konia, a jak obtarło, to trzebabyło prosić o ponowne dopasowanie pasowaczy (konie w końcu zmieniają muskulaturę pod wpływem treningu)
korsik, chce Ci się? Masz taki czerwony przydatny znaczek... po co język strzępić 😉
i chyba go użyje 😉
ciągle jednak mnie ciekawi to, że prestige przyjęli reklamacje
chinskie prestige wszystko przyjmie....
dla mnie jest ważne ,żeby było gotowe na zawody
hafi, a Ty dalej nie rozumiesz..
proszę nie zaśmiecajcie, to ważny wątek.
Mnie to się wydaje, że kupno siodła z equishopu przez hafi jest bardzo grubymi nićmi szyte. 😉
Ciekawe, bo ja tez miałam "chińskie dziadostwo" od nowości i a) konia nie obtarło b) nic się tam nie rozwaliło c) jestem ciekawa co się hafi konkretnie "rozwaliło" -> tybinki odpadły? przystuły się urwały? terlica pękła? nie wiem, łęk się rozszedł sam z siebie z rozmiaru 32 na 37? No ręce opadają. 😵 może i prestige nie są najwspanialszymi siodłami na świecie, niektóre są dość twarde, tylne poduszki bywają mocno skrojone, co trzeba brać pod uwagę przy kupnie nowego siodła, ale na litość, nie wiem jak hafi mogła doprowadzić do "rozwalenia się" takiego siodła. 🙄
Sankaritarina, dac sie da, wszystko sie da, ale obwinianie siodla to jakies fatalne nieporozumienie.
klami equishop wysłał siodło do Prestige i mają mi dać inne bo to przynali racje zdecydowanie jest typowo wadliwe i tyle 🤔
Bryczesy Nowak Center- nie polecam! Powiem nawet, że wręcz odradzam 😉 gorszego dziadostwa to chyba nie miałam 🤔
przepraszam, ale cisnie mi sie na usta " zlej baletnicy...."
Wadliwy egzemplarz może wyprodukować każda firma, i Ferrari i Nokia, pytanie, jak potrafi rozwiązać ten problem. Skoro przyjęli zwrot i wymieniają na inny to moje zaufanie do tej firmy rośnie, a nie spada.