KOTY

UWAGA! u mnie w stajni ktoś rano podrzucił dwa kocurki. Piękne, zdrowe, cały czas się bawią, nie boją się ludzi, są do oddania. Właściciel nie może ich zatrzymać bo ma już 5 kotów. Jeżeli jest ktoś z okolic Koszalina a chce młodziaka proszę o kontakt.
Parę fotek:
Mój Chuduś:

Kwitunia:

Wendetta
Piekna  😜 😜 strasznie sie poprawila 🙂 I jaka zadowolona 🙂 Gratuluje odwagi przy adopcji takiej sierotki 🙂

A zdjecia Haggarda bez gipsu narazie nie bedzie bo po 1 szybciej teraz biega w zwiazkuz  tym ciagle jest w ruchu , i jak tylko mu cos nie pasuje to sie szybko chowa..., a po 2 nabral troche pewnosci siebie i łasi sie ciagle jak tylko wstane z krzesla 😉 Musialabym go upolowac lezacego, a takiego juz widzieliscie :P
Chudus, zabrany ze schroniska w ostatniej chwili: wyglądał tak:

Obecne zdęcie:

Jest to mój naukochańszy kocur 😀

iwona_35
Mój jeszcze chudszy był. aktualnie jest u mnie juz tydzien i jakos w miare sie zaoragla, ale je tez za pieciu. Piekne to Twoje kocisko 🙂

a mojego chcieliscie bez gipsu to macie 🙂

Nasz felix staruszek 😉
Felix,wygląda jak cudownie,taki dostony kocur. 😀

Hypnotize,gratuluje cuda 😀
Kolejny piekny pingwinek, mam na mysli Felixa  💘 Staruszek..? Ile ma latek ten przystojniak ?
Hypnotize...ile to cudo ma lat?
Nie wiemy dokładnie, bo został przygarnięty. Ale ok 11-12 lat. Ma już tylko 6 zębów... i nie trzyma śliny...  😁
iwona_35
w schronisku mówili ze od 8 miesiecy do roku. Ale kto tam wie jaka jest prawda.
iwona_35
w schronisku mówili ze od 8 miesiecy do roku. Ale kto tam wie jaka jest prawda.

Zaszczepiona? zdrowa? z jakiego schroniska?
Onlyright, to podonie jak moja pingwinka, tez wlasnie konczy 11, tez kilka zebow jest, kilku brakuje, ale nie slini sie  😀 Mam nadzieje, ze oboje maja jeszcze kilka ladnych lat przed soba, na ludzkie to tacy 60 cio latkowie :-)
Iwona , przeoczylam Twojego Chudusia... mysle, ze za kilka tygodni bedzie juz z niego Paczus  😉  kolejny biedak do ktorego usmiechnelo sie szczescie  😀
sanna

Tak masz rację,a tak przy okazji ....koty to moja druga miłośc,

Hypnotize...jak myslisz podobny do twojego młodzieńca?:

😎
Onlyright, to podonie jak moja pingwinka, tez wlasnie konczy 11, tez kilka zebow jest, kilku brakuje, ale nie slini sie  😀 Mam nadzieje, ze oboje maja jeszcze kilka ladnych lat przed soba, na ludzkie to tacy 60 cio latkowie

Też mam taką nadzieję. Ale mój już ma sklerozę...  🤔  autentycznie..
Iwona_35
Oczywiscie ze podobny 🙂
A moj jest ze schroniska w Katowicach. Nie szczepiony i nie odrobaczony.Potrącony przez samochód. Po operacji amputacji ogona, skladaniu złamanej łapy i kastracji. Nie szczepiony bo mu zdrowie na to nie pozwalalo i powazne zarobaczenie. Teraz walczymy z robalami, a jak robale sie skoncza to zaszczepimy i zaczipujemy 🙂 Wzielismy go jeszcze z gipsem, teraz śmiga już bez 🙂 i robi sie coraz bardziej wesoły 😀
Iwona_35
Oczywiscie ze podobny 🙂
A moj jest ze schroniska w Katowicach. Nie szczepiony i nie odrobaczony.Potrącony przez samochód. Po operacji amputacji ogona, skladaniu złamanej łapy i kastracji. Nie szczepiony bo mu zdrowie na to nie pozwalalo i powazne zarobaczenie. Teraz walczymy z robalami, a jak robale sie skoncza to zaszczepimy i zaczipujemy 🙂 Wzielismy go jeszcze z gipsem, teraz śmiga już bez 🙂 i robi sie coraz bardziej wesoły 😀

No tak...schronisko Katowice 😀, wspaniale,że są tacy Ludzie jak TY,którzy biorą takie biedy....
A z samego schroniska czy od Iwony- ksywa Mała ?

Chuduś, też jest ze schroniska z Katowic..to tak na marginesie.....mały ten świat jest...
Iwona, na tym pierwszym zdjeciu to on ma takie oczyska, jakby jeszcze nie dowierzal swojemu szczesciu, ze ma dom a jednoczesnie byl wdzieczny za to co juz mu ofiarowalas..  oj, ma chlopak powody aby byc szczesliwy..
Onluright, a moze Felix ma juz lekko zlewczy stosunek do pewnych spraw wynikajacy z wieloleniego doswiadczenia a nie skleroze  😁
sannaoczyska, ma przepiękne..to fakt 😀,jedno niestety nieczynne......ale to drugie jest piękne ... 😍
Iwona, to i tak beda dla Ciebie najpiekniejsze, najkochansze kocie oczyska :-) czy z tym cdrugim oczkiem jest cos powaznego czy po prostu nie pracuje i ..tyle..
Iwona, to i tak beda dla Ciebie najpiekniejsze, najkochansze kocie oczyska :-) czy z tym cdrugim oczkiem jest cos powaznego czy po prostu nie pracuje i ..tyle..

Nie wiadomo,wyciągając go ze schroniska, miał przy oku bliznę, prawdopodobnie uszkodzenie mechaniczne 😤.Ktoś go uderzył 😤
Bischa   TAFC Polska :)
17 sierpnia 2010 20:11
Jak tylko kota Iwony zobaczyłam, myślałam, że ma wspólnego kota z hypnotize  😉 Oj są podobne i to bardzo.
Sanna jak się przelicza z kocich na ludzkie? Przez ile się mnoży?
Boze.. jak mozna uderzyc kota.. malego i bezbronnego .. 😤 😤
wymiziaj go od ciotki sanny..
Bischa, wczoraj widzialm tablice przeliczeniowa u wetki,  sprawdzxilam Savane i Synusia, stad wiem, ze 11 latek to 60 ciolatek, 5-cio latek to 25 latek

tu masz link gdzie jest taki prezlicznik
http://twojezwierzaki.org/artykul/1/przeliczanie-wieku-kociego-na-ludzki/

u Noreen troszke to inaczej wygladalo..  ale tak plus -minus mozna sprawdzic
Bischa L  to jest kot wyciągnięty i uratowany ze schroniska 😀,zdjęc mam mnóstwo, zanim ''weszłam w konie'' wyciągałam i ratowałam koty ze schronisk, między inyymi w Katowicach, dla tego ten temat jest mi bliski

sanna...zaraz go wycałuje, mam go za plecami

Hipnotize...już wiem, dziewczyny , tzn Tangerine mi napisała ...to Pingwinek ala-Huggard-....miał operacje łapki i amputowany ogonek, czytałam wątek
Pozdrawiam gorąco, ...ale ten świat mały 🤣

Bischa   TAFC Polska :)
17 sierpnia 2010 20:18
Czyli z wiekiem się o pół zwiększa, z tego wynika. Ale generalnie przez 5 o ile dobrze liczę. Dzięki  :kwiatek:
Zobaczyłam temat 'koty' i nie mogłam się oprzeć  😀 To mój Tycjan  💘 Żaden rasowy... wzięty ze stajni jako maluch
ale kokieciarz z tego Tycjana  😀  💘
DO ODDANIA.
Piękny, młody, zdrowy kocurek. Jest jeszcze jego brat. Oba bardzo garną do ludzi. Jeżeli ktoś z okolic Koszalina/Słupska przygarnąłby kociaka proszę o kontakt.
Hypnotize, Iwona, to nasze kociaki mogą sobie piątki przybić- moja Helga też z katowickiego schroniska (i kot mojej siostry także, tak na marginecie, ale brany rok temu 😉)

[quote author=iwona_35 link=topic=12.msg679027#msg679027 date=1282070593]

No tak...schronisko Katowice 😀, wspaniale,że są tacy Ludzie jak TY,którzy biorą takie biedy....
A z samego schroniska czy od Iwony- ksywa Mała ?

Chuduś, też jest ze schroniska z Katowic..to tak na marginesie.....mały ten świat jest...

[/quote]

Jeśli mówimy o tej samej Iwonie to bardzo mi pomogła przy adopcji Helgi (udzieliła wyczerpujących informacji, umożliwiła wcześniejsze zabranie Helgusi), mimo, że brana z samego schroniska 😉
roll_play
gdyby był facetem na pewno by mnie na te oczy poderwał.

iwona_35
No jak juz wiesz Haggard jest brany od Iwony. w sumie zupelnie przypadkiem. Bo po naszym autostradowym kocie -przypadku  stwierdzilismy ze pomozemy kolejnemy , za namowa wistry zarejestrowałam sie na miau.pl, napisałam ze dam domek jakiejs biedzie, a o 17 juz mialam Haggarda na rękach 🙂

wendetta
No nasza trzoda z imieniem na H. musi sie kiedys spotkac na randke 😀 Ale obawiam sie ze musi to byc szybko póki Haggard jeszcze szczupły, bo jak bedzie jadl w takiej ilosci , tempie i czestotliwosci jak je aktualnie , to za miesiac bedzie spasiony jak świnia :P

A Iwona vel Mała to zlota dziewczyna. w sumie zaadoptowalismy Haggarda juz po zamknieciu schroniska. Przyjechała specjalnie zeby nam go dać... i duzo mu porad udzieliła., bo przeciez to tak po prawdzie mój 1 kot.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się