Kącik Ujeżdżenia

Jasnowata, take it easy. Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Dostałaś nauczkę, następnym razem będziesz wiedziała co i jak. Czytałaś przed zawodami regulamin i przepisy?
Pewnie, że czytałam i to nie raz. nie wiem jakim cudem umknęło mi słowo "ślinianki".  😵
Zdarza się, nie przejmuj się i próbuj dalej 😉
Jasnowata, po prostu powinnaś wziąć sobie to do serca i pracować z koniem, bo może było tak, że to Wy nie byliście dostatecznie wyszkoleni i stąd różnica...
Pracuj dalej i tyle! I pokaż im.  😉
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
15 sierpnia 2010 16:49
Jasnowata ale z samych przejazdów jesteś zadowolona? W tym momencie nie powinno sie liczyć to czy zostałaś zdyskwalifikowana za gumki czy nie, ale ważniejsze są wrażenia i Twoje odczucia odnośnie Waszego startu i czworoboku. Uznaj, że była to jakaś dla Was lekcja. W zasadzie pierwsze starty są wg mnie bardziej przejazdami bardziej w ramach nauki, potem analizujemy nad czym szczególnie popracować, co sprawiało trudności i nad czym się wyjątkowo skupić na treningach itd. 😉 Więc głowa do góry i do roboty 🙂
dempsey   fiat voluntas Tua
15 sierpnia 2010 16:52
Jasnowata całkiem przyzwoity wynik jak na pierwszy raz. Olać innych - teraz najważniejsze to przygotować się do następnych zawodów pracując nad wyeliminowaniem błędów, które wskazali sędziowie.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
15 sierpnia 2010 17:02
58% to dośc dobry wynik biorąc pod uwage ze nie sedziowano na wyrost a najlepszy kon mial zdaje sie 63% w tym L3
Z przejazdów jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza z L3, bo na L7 strasznie się zestresowałam całą sytuacją i przez to nie mogłam się razem z koniem wyluzować.
W ogóle, koń był jak baranek, cudownie mi się z nim jechało. Nawet nikogo nie skopaliśmy na rozprężalni,a to już samo w sobie jest sukcesem 😉
Tak czy inaczej przykro się robi po słowie "dyskwalifikacja".

Tak w ogóle, to dzięki dziewczyny za słowa otuchy  :kwiatek:
Następne ujeżdżeniówki, tym razem w naszym województwie, mamy 11 września, będziemy pracować, zwłaszcza, że w tym tygodniu ma przyjechać do nas p. Gronowska, więc może coś tam nas podszkoli  👀

ElaPe, właśnie czekam na wyniki w necie, to sobie popatrzę na którym miejscu bym wylądowała, a po za tym byłam w takim szoku, że potem nawet nie słuchałam jaki ja mam wynik.  Dopiero tatuś kochany poszedł po kartę 😉
mtl   I M Equestrian
15 sierpnia 2010 17:09
...... teraz będzie tylko coraz lepiej!
powodzenia na przyszłość!  :kwiatek:
A jak poszło całemu stadu innych re-voltowiczów 🙂?

Jasnowata, głowa do góry i do przodu!
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
15 sierpnia 2010 18:10
ja: 59 z groszami w L3. Genralnie zaodowolona jestem tr. też.  Jedyne co to ten cholerny upał, nie wiem - i podziwiam tych co mają po kilka koni i przejazdów. Po zejściu z konia łeb musiałam pod szlauch włożyć  i dobrze się schłodzić.

Mam Was  😀iabeł:  Aromer z dziś

zdjęcia postaram się Wam jutro przesłać
Fantazja, a masz może jakieś moje? 🙂
Kurcze, a ja tak polowałam trochę kto z re-volty startuje i nic. A myślałam, że mój Jasnulek jest dość charakterystycznym voltowcem i ktoś sam do mnie zagada 😉
Jasnowata, jak bym wiedziała że Ty to Ty to bym robiła foty, może Anaa coś ma
mam może z 1 Twoje tylko
Jasnowata widziałam Cię dzisiaj w L3 - bardzo przyjemny obrazek jak na pierwszy start 🙂 Głowa do góry i następnym razem będzie lepiej 😉

Ogólnie to widziałam kilku voltowiczów i mam troszkę zdjęć, ale już dzisiaj nie mam siły 😉
Uff pogoda dzisiaj była koszmarna. Ja tam luzakując myślałam że umrę... Gratuluje dziewczyny! Mnie osobiście oczarowała Centurionowa dziewczynka która jechała na kucu z moich marzeń  😍. Wielki  👍. Taka mała a daje jak szalona!
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
15 sierpnia 2010 19:15
Piekielnie zazdroszczę wszystkim którzy byli dziś w Aromerze. Są gdzieś już listy z wynikami? Ciekawość mnie zżera...  😜
Fantazja pokaż jeszcze jakieś foty  🙇
Dobrze chyba wszystkim poszło dzisiaj.
Haha, nawet ja sie zalapalam na zdjęcie  🙄
Zobaczylam Lostak tez w roli trenera, podskoki i emocje w czasie przejazdu malej na kucu - bezcenne  🤣
A mi się wgrał w końcu filmik z jednego przejazdu 😀 Drugi będzie wkrótce 😉
Jasnowata - nie masz sie czym przejmowac z eliminacjami - po to czlowiek jezdzi na zawody zeby sie czegos nauczyc 🙂 i teraz pozbedziesz sie tych wszystkich ustrojstw przed przejazdami 🙂

ja za to (pomimo wcale nie za dobrych %) jestem zadowolona z konia - bo wczoraj jeszcze bylam na zawodach skokowych wiec mlody nie do konca ogarnal czemu teraz ma jechac ujezdzenie :P
ale najciekawszy w wykonaniu mojego konia byl teatrzyk przy pakowaniu - mialam wrazenie ze wiecej osob sie temu przygladalo niz ogladalo przejazdy :P
KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
15 sierpnia 2010 19:34
Moj Helio tez dzisiaj startowal pierwszy raz, byl 4 w L3 (pod Marysia Milewska) i jestem z niego ogromnie dumna. Mialam wiele obaw zwiazanych z jego zachowaniem,a okazal sie barankiem i profesjonalista ktory z duma dal sobie zalozyc flo 🙂 . Mysle ze nie ma co sie przejmowac drobnymi wpadkami,kazdy musi miec czas zeby sie nauczyc 🙂
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
15 sierpnia 2010 19:57
Jasnowata, w wynikach jesteś normalnie, z % a nie eliminacja😉
15 sierpnia 2010 20:00
a propo's http://aromer.pl/imprezy2010/08_15/wyniki150810.pdf

edit:
Asia na Lingu pierwsza w L3  😅
Lostak przeogromne gratulacje!!!  😅 😅 😅

Burza, Sierra, szerek, paa i reszta której nie jestem w stanie wymienić po loginach wielki  👍
Gratulacje dziewczyny!!

PS
quanta, jaka Ty jestes chuda  👍
15 sierpnia 2010 20:11
Koniczka, ale p. Sędzia powiedziała mi dokładnie, że mój wynik nie będzie brany pod uwagę, a oceny są tylko dla mnie, bo normalnie, to by mi na początku zadzwoniła, ale chciała mnie ocenić. Widocznie tu zrobili jakoś hurtowo.
O i jednak 57 z groszami mam za drugi przejazd.

EDIT: Mam już drugi filmik, L7, zdecydowanie gorszy stylowo.
Jasnowata, jak na pierwsze zawody w ujeżdżeniu to pojechałaś bardzo ładnie, i wynik też jest niezły. A, jak napisała Agusia, każde zawody czegoś uczą - np. tego, że warto również czytać przepisy  😉

Ja pojechałam w środę swoje trzecie zawody ujeżdżeniowe i mam bardzo pozytywne wrażenia, chociaż wynik nie powala - dostałam 57.81% w odpowiedniku naszej klasy P. Miałam jechać również L-kę, ale okazało się, że było tyle zgłoszeń, że nie dla wszystkich starczyło miejsc. Mimo wszystko jestem zadowolona, niższe oceny były głównie sprawką moich błędów, takie jak zatrzymanie i nieruchomość przed C czy za małe 10-metrowe volty. Ale udało mi się przekonać mojego skoczka, że kontrgalop to kontrgalop, i nie zawsze trzeba robić lotną  😀
Gratulacje wszystkie aromerowe dziewczyny!!! 😉 Ładne wyniki jak na debiuty😉
Strasznie Wam zazdroszczę, bo moje zawody odwołali i nie wiem kiedy będę miała okazję jakieś pojechać. No, ale przynajmniej jest czas żeby się podszkolić😉
KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
15 sierpnia 2010 20:34
Wstawiam mojego sportowca haha 🙂
ale voltowa ekipa  😀 gratuluję startującym! w Bajardo też będzie tak tłumnie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się