DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

ja wieszałam na sznurku
korsik dzięki :kwiatek:
Offtopic na temat produktów Likier został przeniesiony [url=http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,5367.msg671061.html#new]tutaj[/url]
kupował ktoś przez internet jakąś tkaninę na podszycie padu? Kupiłam fajny matereiał siateczkowy, jak na ubrania sportowe, jednak na pad jest za słaby. Chciałam kupić bawełnę z polimexu- tam sprzedają tylko po ok 50m.

Szukam dobrej gatunkowo bawełny  :kwiatek:
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
09 sierpnia 2010 13:35
korsik moze najlepiej będzie jesli zabierzesz jakis pad ze soba i pochodzisz po sklepach stacjonarnych z tkaninami... najlepiej jak bedziesz mogła sobie pooglądac, pomacać...
Ja nie umiem szyc kompletnie, więc jestem zachwycona wszystkimi waszymi dziełami.  😍 Każdy z przedstawionych tutaj ma coś w sobie  😀
_______

Ivett, szyjesz maski i derki, czy coś jeszcze? I jaki jest cennik u Ciebie? (odpowiedź na PW)

_______

Mam prośbę- czy ktoś z Was mógłby mi przez PW przesłac "instrukcję" na uszycie czapraka/padu? Jak mierzycie wszystko, z jakiego materiału to szyjecie itp.
tylko u mnie jest jeden taki sklep i nie ma nic, co by pasowało...

doczytałam w wątku, że dobry jest drelich bawelniany, ale też nie mogę znaleźć
-
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] Całkowita edycja posta.
09 sierpnia 2010 13:45
korsik mogę popatrzeć u siebie i sie zwiedzieć co i jak ale dopiero jutro. U nas jest kilka takich sklepów i pewnie gdzies sie cos odpowiedniego znajdzie. Jak sie porozglądam to ci dam znać jaki koszt i jak z jakością.
Podbijam 😉
Maska by Ivett została sprawdzona. Jest po prostu świetna! Po wyjęciu z paczki wydała mi się taka duuuża.... ale gdy założyłam młodemu okazało się, że jest po prostu idealna. Wszystko rozmiarowo gra - zapięcie, uszka. Obszyta miękkim polarem, siateczka jest drobna, nie wchodzi do oczu. Ogólnie - polecam! Zdjęcia na modelu dorobię i się pochwalę po raz drugi 😉
Ja wlaśnie czekam na moją maske od Ivett.
Na pewno zdam relację jak sie sprawuje 🙂
chciałam dodać swoją opinię na temat maski od ivett
siatka 3D jest rewelacyjna, bardzo miękka i super się układa. Maska obszyta polarem dokładnie tak jak prosiłam. Wykonanie jest po prostu SUPER, nigdy nie widział tak dopracowanej w każdym centymetrze maski. I jeszcze śmiem twierdzić, że ivett ma jakieś nadprzyrodzone moce  😎 bo maska i ochraniacz na chrapy pasują idealnie, jakby szyte na miarę, a muszę przyznać że zawsze mamy problem np. z dobraniem ogłowia tak żeby wszystkie paski były dobre a ivett proszę bez mrugnięcia okiem maska idealna. Dziękuję ivett  :kwiatek: Jesteś Wielka  😍
Sankaritarina ja też po wyjęciu z koperty miałam wrażenie że maska to raczej na słonia będzie pasowała  😂 a ona taka idealna na moje maleństwo.
mam pytanie- będę szyłą derkę z kołnierzem takim jak tu:

i zastawiam się jak to przyszyć od wewnątrz?
bo z zewnątrz przyjdzie lamówka i potem to przyszyje do materiału, a od wew? po prostu przyszyć na płasko kilka tazy zwinięty (kołnierzyk będzie gruby) polar?
macie jakieś pomysły?
dziewczyny strasznie mi miło, że się maski podobają i przede wszystkim pasują na zwierzaki 🙂
kolorwiatru
😂 fakt flanelowe prześcieradło też chyba leży ale mam białą alcantare i nie była wcale droga (koło 20zł za metr)... może to jakaś podróba? Chociaż jakościowo jest niezła.
12 sierpnia 2010 16:34
penguin no przeciez okazalo sie ze Likier tez nie ma alcantary - bo jest strasznie droga - tylko podróbe, wiec zadziwia fakt ze białej podróby nie ma  😂 wiem ze jest Biała bo siostra ma sofe obitą białą podróbką alcantary która do złudzenia przypomina oryginał.  Ale to moze tez bylo flanelowe przescieradło, nie mam pojęcia  😁
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
12 sierpnia 2010 17:10
kolorwiatru, Ale ty się nie znasz! Nie ma białej alcantry! Jest tylko ZŁAMANA biel! 😁
Dziewczyny, czy któraś z Was doszywała pełny lej do bryczesów? Jeśli tak, to z jakiego materiału?
Uprzedzę, że szukałam, ale szukajka nie pokazała interesujących mnie postów 😉
ja doszywałam lej z "niby"alcantary do elastycznych jeansów

😂 a jak odróżnić "niby" alcantare od tej "prawdziwej" (oprócz różnicy cenowej oczywiście :lol🙂
nie mam pojęcia, bo nigdy nie miałam prawdziwej w łapie
13 sierpnia 2010 08:18
Prawdziwa alcantara ma po wewnętrznej stronie nadruk alcantara z R w kółeczku 🙂
kolorwiatru, akurat o prawdziwości alcantary Likier mówiła na samym początku, że nie ma oryginalnej bo jest strasznie droga. Likier również kupuje w olsztyńskich sklepach, nie koniecznie muszą tu mieć "biąłą podróbę alacantary."
ivett, sprawdza się? Bo wygląda super! 😍
Mam stare białe bryczesy bez lejów właśnie, no i wymyśliłam że doszyję im lej 3/4 jako że we wrześniu jadę amatorki  😂 i trza wyglądać 😉 No i na pewno wygodniej będzie z tym lejem.
Zamówiłam już wczoraj tę niby (?) alacantarę w kolorze jasnoszarym, chyba będzie git. Muszę teraz drapnąć kogoś, kto mi to dobrze przyszyje, mam nadzieję, że nie ma z tym wielkiej filozofii. Dzięki ivett!
caroline   siwek złotogrzywek :)
13 sierpnia 2010 09:08
mam nadzieję, że nie ma z tym wielkiej filozofii.
doszywałam lej i była z tym masakryczna robota (mimo że do naszycia był gotowy lej, wykrojony itd, bo wypruty wcześniej z innych bryczesów). Najpierw bryczesy wylądowały u krawca, ale był problem, bo po naszyciu leja bryczesy zmniejszały się o co najmniej dwa rozmiary :P i nie umieliśmy z krawcem nijak sobie z tym poradzić (a próbowaliśmy na różne sposoby). Skończyło się na tym, że zabrałam bryczesy do domu, założyłam je na siebie, przyłożyłam leje i szyłam na sobie 🤣 zajęło mi to ze 3 czy 4 godziny, ale udało się 🙂 chociaż drugi raz nie zdecydowałabym się na ten wyczyn 😉
OMG Caroline, dzięki za ostrzeżenie 😉
Moje bryczesy mogłyby być ciutę mniejsze, a są bardzo elastyczne więc jeśli coś się pomniejszy to nawet lepiej. Tylko nie wiadomo co z materiałem potem, czy nie będzie się marszczył i czy lej spełni swoje zadanie. Cóż, spróbujemy, zobaczymy 🙂
Gagulec   Mistrz lokalny
13 sierpnia 2010 10:18
LOVELY - praktycznie identyczne derki będą w zimowej kolekcji Horze 😀, tylko kołnierzyk nie będzie biały ale bladoniebieski z napisem Royal Eqqus 😀 . Strasznie mi się podobają te derki. Pokaż koniecznie jak wydziergasz już swoją 🙂. A do do kołnierza, to hmmm, od wewnątrz jakoś płasko to treba podszyć, żeby konika nie obcierało...
LOVELY, a może by tak podszyć jedną warstwę polaru  wewnątrz a resztę wywinąć na wierzch i tak jak mówiłaś zwinąć żeby była "grubsza" ?? Ja się za bardzo nie znam  😁 Kto tu szyje derki ? Proszę pomóc  🤬  😉
czarna96, jak sie nie znasz to po grzyba cos piszesz??
Ja się za bardzo nie znam 
to po pierwsze a po drugie to jak ktoś nie szyje derek to nie może mieć jakichś pomysłów które mogą się okazać dobre ?  😉
katija , przynajmniej nie naskakuje od razu na tych którzy starają się pomóc  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się