Właśnie zastanawiam się nad skórzanymi ochraniaczami tej firmy...
ja posiadam takie -

jestem bardzo zadowolona i polecam 🙂
A ktoś ma moze skórzane ochraniacze z futrem?
Czy mozna dostac w ogóle rozmiar S? Bo z tego co widze to same Mki i Lki... .
Ja mam z futrem, ale niestety nie zdążyłam ich wypróbować, bo już nie mam na kim 🤔
Może cob będą w sam raz, sama mam cob, a na Adzia, który normalnie nosi M/cob i te są trochę przymałe 😉
a ja właśnie kupiłam koszulkę na zawody Villa Horse -tą w prążki z nowej kolekcji. genialnie leży , wyglada i pierze się. Naprawdę polecam! W ogóle sie już trochę obkupiłam -bryczesy na zawody, czapsy, sztyblety - wszystko fajna jakość. no i cenowo ok, no bo np kask zupełnie jak Tattini a tańszy, popręg z fartuchem - to samo. ja tam jestem zadowolona i jestem na zawodach jak jeżdżąca reklama Villa Horse 😉 myślę jeszcze o kurtce , ale nie słyszałam żadnych opinii - ktoś ma jakieś uwagi? albo o czaparakach?
co do Covalliero, to z tego co wiem to rzeczywiście niemiecka marka, ale nie mam żadnych ich rzeczy
Ja posiadam ogłowie V elegance i jestem zachwycona nie dość ze mam rozmiar full to bardziem jym powiedziała ze to full/xfull pasuje na konie o głowach w rozmiarze kantara 4 takze są duze. skóra jest miekka i nie obciera po pewnym czasie przy pielegnacji puszczaja troche koloru ale nie widac tego tak bardzo i wystarczy uzyc pasty do wyrobów czarnych. mają bardzo duzy zakres regulacji bo moj full gdyby nie długi naczółek mogłby byc z powodzeniem noszony przez konia o rozmiarze duzy cob. jestem z niego zadowolona bo wodze są również ładnie i wygodnie wykonane nie obcieraja dłoni i są praktyczne nie slizgaja sie.
ktoś wspominał o tym gdzie można zobaczyć produkty villa Horse - mają taka ciekawą stonkę (ale cen tam nie ma)
www.villahorse.pl trzeba dosłownie przegalopować do następnej strony i tam wcisnąc domek :-)
mam derkę polarową i jest meeega!!!
super leży, konia szybko wysycha w zimie po jeździe 😉
derka wsysa, a koń suchy
za niską cenę dorwałam dereczkę z pasami pod brzuchem i paskiem pod ogon - taką na jaką polowałam!
Produkty Villa Horse dostaniecie też na
www.gnl.pl 🙂 jakby ktoś szukał,
wiem że są też w innych sklepach, ale tutaj najczęściej sama robie zakupy 🙂
http://www.equiversum.pl/villa-horse-m-51.htmlw Equiversum też spory wybór rzeczy z tej firmy 😉
A ktoś ma moze skórzane ochraniacze z futrem?
Czy mozna dostac w ogóle rozmiar S? Bo z tego co widze to same Mki i Lki... .
Alice dopiero teraz przeczytałam Twoje pytanie... spokojnie możesz na swojego konia kupić M-ki 😉 bo są naprawdę małe 🙂
Ma ktoś z Was te ochraniacze? Jak się sprawują?
Miałam okazje zobaczyc je w sklepie ta pianka memory zapowiada sie wysmienicie, nie kosztują fortuny a zdaja sie być solidne i rzetelnie wykonane sama sie zastanawiam nad ich kupnem. Gdy zaczełam sie bawic ta pianka wewnątrz to sama sie zdziwiłam ze tak dobrze sie dopasowuje.
sasqach , dziękuję 🙂 bo właśnie czekam na przesyłkę z tymi ochraniaczami i tak trochę się obawiałam, ale po Twoich słowach mogę tylko czekać z większą niecierpliwością na nie 😉
xequus, było już o tych ochraniaczach pisane. Odparzają niektóre konie.
Ja mam derkę polarową ich produkcji i wprawdzie dobrze spełnia swoją rolę - odprowadza pot na zaewnątrz, to jest jakaś nieforemna - wisi przodem, jakby za długa była, mimo że rozmiar na konia dobry. I nieforemność tych derek to nie jest tylko moja opinia.
Dwa: macałam ich wodze, bo zastanawiałam się nad kupnem - jakość skóry mnie nie przekonała. Co więcej, skutecznie zniechęciła mnie do wszelkich ichnich wyrobów skórzanych.
Ja mam derkę padokową, koszt 160 zł, a sprawuje się IDEALNIE! Nie przepuszcza zimna, wiatru, deszczu. Brud odpada sam 😉 Zimą śnieg i mróz jej niegroźny. W dodatku wytrzymała, moja kobyłka znęcała się nad nią jak tylko się dało- w ciągu sezonu pękł tylko raz karabińczyk od paska przy zadnich nogach ale nic dziwnego, miał prawo pęknąć 😉
Polecam, warto! W dodatku za taką cenę... 😜
Napierśnik VH (brąz)
http://skleptinker.home.pl/Napiersnik_z_wytokiem_Villa_Horse-451.htmlOgłowie "Luxus" (też brąz, w komplecie super to wygląda)
http://skleptinker.home.pl/Oglowie_Luxus_Villa_Horse-578.htmlI w ogólowiu jak i w napierśniku - fajna, miękka skóra 🙂 do tego eleganckie, wyszyte, pasujące do siebie wzory 🙂 Duży plus, polecam 😉
te gumowane wodze VH to świetna rzecz. dla tych, którzy lubią cienkie, delikatne wodze. moje (od niedawna) ulubione, chociaż na dzień dobry części skórzane sztywne jak diabli 😉
My aktualnie tyramy padokówkę, i nie mam nic do zarzucenia- wytrzymuje najgorsze błoto, nie przemaka, nie rozpina się, łatwo się czyści.
ja mam za to ten czaprak:
http://sklep.bergo.pl/czaprakvillahorse-p-1188.html i uważam, że jest świetny. materiał z jakiego jest wykonany nie pozwala się siodłu przesunąć ani troche, dlatego trzeba od razu dobrze go ułożyć. Poza tym rewelacyjnie odprowadza pot i dotego bardzo ładnie się dopiera. żadnych zacieków, marszczeń...
awionetka ja też właśnie takie mam i jestem bardzo zadowolona 🙂 lubię tego typu wodze (anty-slip), dobrze się "trzymają w rękach" 😉 co do częsci skórzanych - u mnie były fajne,a po nasmarowaniu jeszcze lepsze 🙂
a ja oglądałam na wszystkie strony ogłowia Villa Horse w sklepie i chyba sobie takie kupię😉 Fajna, miękka skórka, po przesmarowaniu pewnie będzie jeszcze lepsza, nie wydaje mi się, by to był papier. Podszycie na głowie i nachrapniku miękkie, tylko jakieś takie grubaśne są te nachrapniki- w Luxusie na żywo nachrapnik jest grubszy niż się wydaje na zdjęciu, to samo w V-elegance. Wydaje mi się, że delikatna głowa może się w tym stracić [albo i mrówkojadowy nos mojego Młodego się w tym straci 😉]. Wodze gumowane za to są delikatne i bardzo "miłe w dotyku"😉
Dżastka, Ty nie przykładuj tylko rzuć jakieś zdjęcie w tym ogłowiu i napierśniku :>
Sankaritarina dodam, żeby nie być gołosłowną 😀iabeł: ale po niedzieli, bo akurat nie mam czasu do końca tego tygodnia 🤔
może mi się trafiły z jakiegoś grubszego świniaka 😉 ale serio pisząc, to po nasmarowaniu są idealne. niecierpię tych ogumowanych, te są idealne. mam jeszcze na celowniku tą derkę, o której pisała Burza. czy to się nadaje na jakieś większe mrozy? (mam problem z wyobrażeniem sobie gramatury wypełnienia)
To co dała Burza na zdjęciach to jest cienka, przeciwdeszczowa derka. Taki mocny materiał zewnętrzny podszyty polarkiem.
awionetka derka , o której pisze Burza podszyta jest samym polarem. grubsza na zimę polecam o tą :
[ciach]
dzięki za cynk. tak to jest, jak nie ma gdzie na miejscu wymacać 😉