Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska
Tylko tereny zachodniopomorskie to nie podkrakowskie.
Mimo wszystko ceny pensjonatów macie bardziej przystępne.
Nie ma się co oszukiwać Kraków powoli staje się drugą Warszawą...
Myślę, ze sama musisz zrobić sobie wycieczkę po stajniach i ocenić czego na dany moment potrzebujesz.. 🙂
witam, szukam stajni pod Krakowem... okolice Kryspinowa
W okolicach Kryspinowa jest parę stajni:
Cholerzyn u Pana Fryca. Tania stajnia, właściciel specyficzny🙂
Budzyń chyba nie ma miejsc.
Liszki u Anki Schoen- nie ma miejsc.
Bielany- nie ma miejsc.
Ogólnie ta strona Krakowa, to kiszka, bo ziemia tam strasznie droga i nikt tam raczej porządnej stajni z dużą ilością padoków nie wybuduje.
Odpowiem za WALECZNĄ 😉
Cholerzyn znamy, aktualnie tu przebywamy z końmi...taaa, właściciel specyficzny.
Budzyń parę dni temu zlikwidowano (nasza poprzednia, świetna stajnia)
Liszki chyba nic ciekawego.
A jak z tymi Bielanami? Bo chodzą jakieś plotki, że likwidacja na jesień...
A jak z tymi Bielanami? Bo chodzą jakieś plotki, że likwidacja na jesień...
Kiedyś to pewnie nastąpi....ale napewno nie na jesień.
Jeżeli powstanie w Krakowie Wydział Weterynarii, to UR będzie potrzebował tej stajni dla siebie.
A wszyscy zainteresowani wiedzą, że do tego jeszcze daleka droga.
A czemu nie Rząski tylko Bielan?
cóż mogę powiedzieć... Robaczek M dokładnie wyjął mi komentarz z ust... cholerzyn jest spoko ale dla mnie właściciel jest ZBYT specyficzny 🤔wirek:. Myślałam że może słyszał ktoś coś o jakiejś kameralnej stajence...
a Bielany... ja słyszałam że mają tam problem z gruntami i tą nową winnicą...
Waleczna, ktoś kiedyś na forum pisał, że trzyma konia w przydomowej stajni w Wołowicach-szczegółów nie znam.
A czy ktoś słyszał coś więcej na ten temat? Zapowiada się interesująco.
http://www.stadniny.pl/ogloszenia/1279615813
Ja to nie wiem czemu się Bielan uczepili właśnie zamiast Rząski 😤
A Budzyń, ciekawa jestem co się stało, że zlikwidowany?
[quote author=Luśka link=topic=196.msg670525#msg670525 date=1281289635]
A Budzyń, ciekawa jestem co się stało, że zlikwidowany?
[/quote]
Nic się nie stało. Stajnia w Budzyniu była na dzierżawionym terenie i dzierżawa się skończyła.
a Bielany... ja słyszałam że mają tam problem z gruntami i tą nową winnicą...
Hihi, to teź słyszałam ale to akurat bzdura.
A czemu nie Rząski tylko Bielan?
[quote author=Luśka link=topic=196.msg670525#msg670525 date=1281289635]
Ja to nie wiem czemu się Bielan uczepili właśnie zamiast Rząski 😤
[/quote]
Przecież znacie odpowiedź.
Wystarczy przeczytać kto jest inicjatorem powstania wydziału weterynarii w Krakowie 😁
http://wyborcza.pl/1,76842,7238975,Wara_wam_od_weterynarii.html
A no dlatego, że w Rząsce dzieje sie cos z końmi, niby związanego z uczelnią, a na Bielanach praktycznie uczelnia do tego nic nie ma, ale jak będą do wet potrzebowali stajni to jeszcze kliniki, a to juz sprawa trudna do przeskoczenia, to może dadza Bielańczykom spokój...OBY
Ja jeszcze raz grzecznościowo :
Edit:
Ostrzeżenie za ogłoszenie
Cześć
Ja też mam pytanie apropo stajni w Wołowicach jeżeli ktoś ma jakieś namiary jestem zainteresowana
A no dlatego, że w Rząsce dzieje sie cos z końmi, niby związanego z uczelnią, a na Bielanach praktycznie uczelnia do tego nic nie ma, ale jak będą do wet potrzebowali stajni to jeszcze kliniki, a to juz sprawa trudna do przeskoczenia, to może dadza Bielańczykom spokój...OBY
Ale co niby związanego z uczelnią jest w Rząsce, jak rolnicza jeździ u mnie? 👀
Jeździ u Ciebie, bo w Rząsce nie ma koni, ale wszystkie praktyki zajęcia z jeździectwa nawet są w Rząsce.
To stajnia uczelniana 😉
[quote author=Nord link=topic=196.msg670739#msg670739 date=1281303633]
Ale co niby związanego z uczelnią jest w Rząsce, jak rolnicza jeździ u mnie? 👀
[/quote]
jeździ jak jeździ, tyłki klepie =P hihi
Ushia jak u Was z umawianiem sie na lonze? Duzo wczesniej trzeba sie umowic czy jakos terminy w miare dogodne sa? I ile jazda na lonzy trwa?
a słyszał ktoś coś o kursie na instruktora orgazniowany przez TKKF? W KRAKOWIE ❗
Seminarium "Anatomia konia decyduje o rodzaju treningu"
wybiera się ktoś?
Ja też. I apropos: polecacie jakiś tani nocleg, gdybym się zdecydowała przyjechać w środę wieczorem?
a słyszał ktoś coś o kursie na instruktora orgazniowany przez TKKF? W KRAKOWIE ❗
Pare lat temu cos slyszalam, ale nie slyszalam zeby ktokolwiek taki kurs ukonczyl, wiec raczej nie ma go i kropka - a jakby byl, to pewnie i tak nie w Krakowie..
W Topo juz miejsc od dawna nie ma...ja do wiosny nie chcialam czekac, totez czmycham z małopolski 😉
[quote author=black_mamba1926 link=topic=196.msg686040#msg686040 date=1282654828]
Pare lat temu cos slyszalam, ale nie slyszalam zeby ktokolwiek taki kurs ukonczyl, wiec raczej nie ma go i kropka - a jakby byl, to pewnie i tak nie w Krakowie..
W Topo juz miejsc od dawna nie ma...ja do wiosny nie chcialam czekac, totez czmycham z małopolski 😉
[/quote]
A kursy organizowane przez dra Ambrożego z AWF-u?
Dałam już w ogłoszeniach, ale nie wszyscy tam zaglądają, więc chciałam poinformować, że od września w OJK Pegaz będzie potrzebny instruktor jazdy konnej - szczegóły w ogłoszeniach lub na pw. Sprawa raczej pilna więc będę wdzięczna za wszelkie namiary 😉
Nie wiem, czy ten pan Ambroży ma coś z tym wspólngo, ale to jedyne kursy TKKF, które znalazłam w "Krakowie"...
http://www.stadniny.pl/oferty/1278279912 Na pewno teraz bedzie tych kursów jak grzybów po deszczu, bo można je robić tylko do końca tego roku 😁
Jak szukałam kursu dla siebie, czyli pare lat temu, to tez sie oglaszali, w dzienniku polskim nawet 😉 Ale kurs w koncu sie nie odbyl
no wlasnie ja to w wyborczej przeczytalam.
a o co chodzi z tym, ze do konca roku??
Kaktus, więcej jest o tym w wątku o kursie:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,71.msg687998.html#msg687998
z tego co nam mówili na kursie, instruktorzy rekreacji zostają zniesieni-w kazdym sporcie. Teraz będzie instruktor sportu nadal wydawany przez ministerstwo z tym ze wymagania beda większe i równiez z ramienia PZJ (...)
czy orientuje się ktoś gdzie w południowej Małopolsce jest stajnia z hala która ma miejsce dla 4-6 koni?
W Bolęcinie są wolne boksy
A co to jest "południowa małopolska" ?
fabapi, to taki skrót myślowy że na południe od karkowa bardziej okolice Wieliczki, Gdowa, Myślenic niż np Zabierzów