Pensjonaty we Wrocławiu

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
04 sierpnia 2010 21:59
chcecie powiedziec ze kasa zbierana na old lady przez \toz bedzie wydana na inne cele?
nie . kasa idzie na lady. Ale na razie przyszło aż 0 zł więc i tak nie ma tematu. A jak coś przyjdzie to się będziemy zastanawiać.
04 sierpnia 2010 22:18
moze jakies fotki Lady w stanie obecnym?
jutro mogę wrzucić. bo mam na aparacie. może to faktycznie dobry pomysł.,
04 sierpnia 2010 22:27
mysle ze tak bedzie najlepiej rozwiac wszelkie watpliwosci... ja mocno kibicuje Lady..wkoncu moj ex rekreancik :kwiatek:
to tak zrobimy. Chce wam wszystkim tylko powiedzieć, że jesteśmy z kasia przyjaciółkami już bardzo długo i na pewno nie jesteśmy normalne ale NIGDY nie skrzywdziłybyśmy żadnego zwierzaka. I powinni się ludzie cieszyć, że zamiast kupować złote zegarki albo setną pare butów uratowałyśmy lady.
I powinni się ludzie cieszyć, że zamiast kupować złote zegarki albo setną pare butów uratowałyśmy lady.

Swietnie, pomnik Wam wystawimy 🙇 🙇 🙇
Na srodku Rynku moze byc?
może być koń fryzyjski ? będzie dumnie wyglądał w rynku.
Tak, poziom dyskusji Kasiu masz na wysokim poziomie... 😵
a tu daria akurat.
wiecie co zamiast gadac o różnych pensjonatach zmienił się temat na jakieś dowalanie kto jest lepszy. Nie chcemy pomnika, chcemy tylko oszczędzenia tekstów o tym ile kto ma kasy. Wiecie co ja po pięciu latach psychologii dalej nie ogarniam ludzkiej psychiki.
To tak reasumujac: oczywiscie, ze zrobilyscie dobrze i tego nikt Wam absolutnie nie ujmuje. I oby tak dalej!!!
Chodzi tylko o sposob mowienia o tym...
Ale to moje osobiste zdanie.
wiesz co każdy mówi jak umie. każdy przeżywa emocje tak jak umie. Pewnie masz racje i powinnyśmy to jakoś inaczej ogarnąć, ale nie umiałyśmy.zrobiłyśmy tak. i polecam to każdemu. bo to jak teraz ten koń na nas patrzy i w ogóle jaki jest radosny jest niepowtarzalnym widokiem. i chciałyśmy się tym glownie z wami podzielić.
a wracając do pensjonatów to jedno jest pewne Absolut mial swoje minusy ale tak super ludzi jakich tam poznałam nie było nigdzie może w dziuplinie jedynie. Cała ekipa Jarek Skrzyczyński Sylwia Syguda, Kasia Kasprzak, Irek Gancarz Ola świetochowska i wielu innych cała młoda ekipa która imprezowała po nocach, zawody które sie tam odbyły z konkursem Bingo to już niestety nie wróci a było to cudowne.
no właśnie ja tej wielkiej poprawy w tuszy nie zauważyłam, o leczeniu nic nie wiem więc się nie wypowiadałam. fakt że koń był czysty i miał siano, ale jak dla mnie to grubszy raczej nie był a minęły 2 miesiące... szkoda ze sama nie zrobiłam fotek. nie przeczę że dbacie o nią lepiej, ale nie przytyła... nie wiem może mam omamy wzrokowe - chętnie zobaczę wasze foty, bardzo bym chciała żeby kobyłka wróciła do normalnego stanu.

możecie wyjaśnić czyj jest koń? bo pan S. twierdzi ze dał go na 3 miesiące i jeśli go odkarmicie i będziecie w stanie go wyleczyć to jest wasz, jeśli nie to wraca do duroku...

umowa darowizny jest zawarta pomiędzy mną czyli Daria Strzębała a Panem Staniszem. NIe jest tam nic napisane że on ją może zabrać. Konsultowałyśmy ta umowę z prawnikiem. Lekarzem jest Przemek Różycki, Pan Golachowski Basia Jandzis i jak trzeba to wzywamy Pana Przewoźnego jeszcze dodatkowo powiatowy lekarz weterynarii zna konia widział i zna całą sprawe. Zabiezpieczyłam się na wszystkie takie okoliczności. Koń nie był na nic chory w wynikach krwi wyszły wszelkie niedobory ale dostaje dużo witamin i pasze dla koni straszych więc wszystkie odczynniki się podnoszą. gdy ją wziełyśmy został spisany protokół przez tych weterynarzy jaki jest stan konia. Raczej Pan Stanisz nie będzie chciał jej odzyskać gdyż jedyną jej "usterką" jest niezdolność do rodzenia źrebaków. Stan jej kręgosłupa też nie jest najlepszy więc do rekreacji już też się nie nadaje. po co mu taki koń ? Świadkiem całego zajścia było ponad 10 osób. Każdy potwierdzi że Pan stanisz oddał ją dobrowolnie. Jeśli nie widzisz różnicy w tuszy to ok. Ja widze. jutro po południu wrzucam fotki. Wierz mi jej naprawde jest u nas lepiej. Ale oczywiście Pan Stanisz zawsze może do nas zaglądnąć jeśli chciałby ja odwiedzić. 
Katija to kiedy ta nowa stajnia??? 🙂

realnymi terminami jest wiosna/lato przyszlego roku. temat ruszony, kwestia pozwolen , inwestycji itp.
wszystko to mówi Daria - znana konfabulantka dolnego śląska 🙂 bomba

a skoro juz się tu odezwałaś to powiedz - czemu lady nie stoi razem z twoimi końmi, sorry Waszami, czemu przyjaciółki nie zabrały go do siebie?
napisałaś do mnie jakiś pełen żalul list na FB, a teraz sama na forum siedzisz, phi

ritka hanna jest magicznie połączona ze słowem "3 m-ce", zobaczysz 😉
ale nie ma problemu przecież to wszystko można sprawdzić. jeśli ktoś nie wierzy. KOń jest u Magdy Żebrowskiej bo tam stała jak Stanisz ją oddał i tam juz została. Właścicielami są przyjaciele Kasi więc ma świetną opiekę. U nas nie było boksu od kiedy tam przyszłam. Zadzwoń zapytaj. Postanowiłam się tu wypowiedź żeby ludzie mogli zapytać o Lady właścicieli. Ale ty podobno nam kibicujesz . . . Tam jak podpisywałam regulamin tego forum to był taki podpis, że nie należy nikogo obrażać ale widze że to zbyt trudne. Jeśli jakakolwiek informacja według ciebie jest konfabulacją to ją sprawdź i podziel się z nami co za problem.
a jeśli chodzi o list to faktycznie był pełen żalu ale nie o to że jesteś członkiem tego forum tylko po to by wyjasnić fakt "sr..nia" pieniędzmi.
Daria, edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim, bo Cie modzi za to scigna.
"umowa darowizny jest zawarta pomiędzy mną czyli Daria Strzębała a Panem Staniszem[...]" - to co ma do tego teraz TOZ i aukcje? To może Mackowi uruchomią konto. Wtedy kupię mu prawdziwy preparat na stawy, a nie żelatynę.  😅
Ehh, znam podobną sytuację. Choć może stan konia nie był tak dramatyczny, to z pewnocią obecnie ma zapewnione fantastyczne warunki na emeryturkę + odpowiednie żywienie, witaminy, kucie korekcyjne, itp., choć właścicielka na nadmiar pieniędzy nie cierpi i ma już jednego konia na utrzymaniu.
Jedna różnica- nikt o tym nie wie.. Nikt nie robi wokół tego wielkiego "halo", bo po co? Jeśli ktoś odczuwa potrzebę "uratowania" zwierzaka, to proszę, tylko po co robić z tego aferę, chwalić się swoim szlachetnym czynem na prawo i lewo? W końcu robi się to dla tego zwierzęcia, a nie dla poklasku, chyba, że się mylę co do intencji..
nikt o tym nie mowil dopóki na forum nie ogłoszono tego tematu. my wzielysmy tego konia nie dla poklasku tylko by go uratowac. chcialysmy tylko przedstawic wam prawdziwa historie i sprostowac plotki
katija szkoda że nie na południu 🙂
jeśli by powstała taka stajnia to byłabym gotowa od razu tam pójść.
Kocham magnice ale niestety uniemożliwiają one zimą codzienną pracę chociażby dlatego że jeżdżąc na tej mini hali łatwo przeciążyć koniowi nogi.
Brakuje takiej stajni szczególnie jeśli miałaby rzeczywiście zamknąć się w takiej cenie. Biorąc pod uwagę że gdzie konia nie trzymałam to na paliwo wychodziło średnio 250-300 zł przy codziennych dojazdach minimalnie więc jeśli ośrodek byłby bliżej wychodzi na jedno.
Ruda_H   Istanbul elinden öper
05 sierpnia 2010 19:29
a ja dziś zrobiłam sobie mały trip do Pankowa i Wierzbnej 🙂

Widziałam zimowego Fryza a stajnia i okolica jest naprawdę przepiękna  💘
i jest OLD LADY
i LADY
lepiej, lepiej

tylko na ostatnim zbyt kontrast duży moim zdaniem
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się