zatrzymanie po wjeździe, krzywo, ruszał się. W stępie zauważyłam małą swobode (małow dół z głową schodził)
genralnie na tle innych prezentował się troche jak koń zaprzęgowy.
a gdzie można zobaczyć listę z pochodzeniem tych koni? Elu ty na pewno wiesz 😀
Teraz jedzie Mozart-P - Malgorzata Swiecicka
Mozart jedzie, trzymać kciuki ! 🙂
Szkoda 🙁
no to szok, polskie konie się popisały, złote charaktery
uuuułaaa nieciekawie zrezygnowała po zagalopowaniu, potem problemy rzucanie głową, przejście do kłusa i generalnie widać że jeszcze niezbyt wyszkolony.
szkoda bo konik ładny na pewno wyrózniający się maścią (bułany)
co się stało na przejeździe Mozarta? zerwała mi się akurat transmisja 🙄
- aha
ela dobry żart 😉
disco - mozart sie zbuntował i wyryił, amazonka zrezygnowała z kontynuowania po nieudanej próbie zagalopowania
..no ale jeszcze będzie mogła sie pokazać w II eliminacji i że nie będzie kolejnego uła 😉 Oby nerwy ją nie zjadły bo cos mi się widzi że tu ją nerwyy zawiodły chyba trochę.
ElaPe, nerwy na pewno też, ale ja oglądałam Mozarta P w zeszłym roku po czempionatach, wpadł mi diabelnie w oko w Książu i nie chciał wypaść 😉 Przymierzałam się, żeby go kupić. Coś z kontaktem było nie do końca tak jesienią - i na czempionatach też. Koń był super delikatny w buzi, ale mało stabilny, taki ciągle poszukujący miejsca na siebie. Oby teraz ten przejazd MŚMK to była jednorazowa wpadka, a nie ciągnący temat przyjścia do wędzidła.
Koniec końców do mnie trafił inny młodziak, ale za Mozarta naprawdę gorąco trzymam kciuki. Moim zdaniem, to on się wyróżnia nie tylko maścią 😁 Ma bardzo ciekawy ruch, super głowę, jest dynamiczny, ale żaden wariat. Na eliminacjach w Polsce super oceniony - bardzo bym chciała, żeby za granicą tak samo dobrze się pokazywał.
Falbrus mnie zdecydowanie tak bardzo nie ujął, jak Mozart. Siwy już jako 4latek był bardzo rozbudowany, ciężki, jak go pierwszy raz zobaczyłam, to myślałam, że ma lat 10, a nie 4 😉 No ale zdecydowanie szkoda, że tym polskim koniom poszło niespecjalnie (swoją drogą we wrześniu na MPMK u nas będą pewnie w czubie).
(swoją drogą we wrześniu na MPMK u nas będą pewnie w czubie)
no oby oby
Oby teraz ten przejazd MŚMK to była jednorazowa wpadka, a nie ciągnący temat przyjścia do wędzidła.
zobaczymy na II kwalifikacjach jak im pójdzie.
2 kwalifikacje 5 latków czyli mały finał jutro w piątek 6.08. o 15.00
natomiast o 8.00 jutro I kwalifikacja 6-latków. dziwne że list jeszcze nie ma w ogóle nigdzie.
O, dzięki Anaa.
Taki kawał, może warto zanocować gdzieś w okolicy. Coś znacie i polecacie?
W Verden w 6 latkach dziś startują:
10😲2 577 Mozart Skowronska,Zaneta POL
F H v.Weltregent H/M.v.Maurice/HANN/102RP74/B: Skowronska,Zaneta
13:22 880 Zimba Jaworska-Mazur,Gabriela POL
B H v.Sheraton/M.v.Amulet/KWPN/B: Jaworska-Mazur,Gabriela
Lista startowa:
http://eventcontent.hippoonline.de/513/sta_erg/04_staDEU.htm?style=hippotransmisja:
http://verden-turnier.tv/
O, dzięki Anaa.
Taki kawał, może warto zanocować gdzieś w okolicy. Coś znacie i polecacie?
W razie czego polecam swoje mieszkanie 😉 byłaś, znasz, a wylot na Łomianki blisko 😉
Żaneta przejchała na 7.0. Chyba nie najgorzej. Przed nią jechał Helgstrand na zeszłorocznym zwycięzcy Honnerup Driverze. - na razie to oni prowadzą z 8,56.
ale śmieszny przypadek.
Żaneta jechała po Helgstrandzie i Gabrysia też po nim będzie jechać.
dlaczego nie ma Rumba Hit?
a to pech 🙁
a bułanego Mozarta z wczorajszych 5-latków nie ma na dzisiejszej liście (
http://eventcontent.hippoonline.de/513/sta_erg/02_staDEU.htm?style=hippo). Ciekawe czy rezygnacja to spowodowała (jakies przepisy że jak rez. to nie można jechać) czy też zawodniczka stwierdziła że nie ma sensu. Tak że tylko daria Kobiernik jedzie na Falbrusie o 16:58
czy w Verden noty czytane po przejeździe są do pary, która właśnie go ukończyła czy poprzedniej?
edit już się domyśliłam 😉
Gabrysia i Zimba 7.76
Gabrysia: 7,76
Wygrywa pewnie Helgstrand z ponad 9 wynikime na Unno Donna Unique
czy w Verden noty czytane po przejeździe są do pary, która właśnie go ukoń
tak
Falbrus właśnie ukończył przejazd... Sędziowie zwrócili uwagę na problemy z kłusem, zaburzenia rytmu i widoczne często utraty równowagi. Za kłus tylko 5,8. Step 6.8, mało obszerny, galop najlepiej oceniony - 7.5. Wrażenie ogólne 6.5, z uwagi na kłus. Ocena końcowa 6.88, czyli chyba tak samo jak wczoraj?
Pech, bo siwy szedł zaraz po fantastycznej maszynie (która chyba aktualnie prowadzi w konkursie?).
paa, Ania Listopadzka spała ostatnio w jakiejś agroturystyce niedaleko, możesz jej podpytać na pewno Ci da namiar. W Czosnowie jest hotel Witaszek, ale to trochę droższa opcja niż agro 😉
edit: Przesyłam Ci PW z namiarami na te noclegi 🙂
Warto powrócić do rozmowy z poprzedniej strony tego tematu. Dlaczego większość młodych koni lekkich, elastycznych, ekspresyjnych w ruchu luzem... traci to pod jeźdźcem. Może to nie koń jest kiepski, niejezdny, nieutalentowany, tylko system, szkolenie, jeździec jest problemem?
Edit: literówki.