Kurs instruktora rekreacji ruchowej ze specjalnością j.k.
szczerze to się nie interesowałam tym wcześniej, więc trudno mi powiedzieć, czy mieli wcześniej kursy instruktorskie, jakoś mi się to w oczy nie rzuciło, ale tak jak mówię nie śledziłam też tego. Z drugiej strony na Podkarpaciu z tymi kursami zawsze był problem... coś tam Zabajka robiła, nie wiem jak z Wierzawicami (KJ Equistro), Leśna Wola chyba nie robiła i to by było na tyle, z tych co słyszałam.
darolga, dobrze że nie bierzesz konia "ta dziewczyna z koniem" byłam ja. konia nie ma sensu brać, zajęcia teoretyczne od 8 do 19. jazd nie ma dużo co prawda w ostatnim tygodniu odbywały sie prawie codziennie ale jak jest 5 koni to siedzi sie kilka razy.
jeśli będziecie mieć zajęcia z rekreacji ruchowej z dr Fąkiem to szczerze współczuje 😉 facet potrafi nawet najspokojniejszą osobę wyprowadzić z równowagi a do tego każdego sprowadza do poziomu ( bez obrazy) dziecka z wielozespołowymi chorobami niedorozwojowymi umysłowego.
natomiast zajęcia z panem Krzyżanowskim i Januszem Lawinem rewelacja.
dla tych dwóch osób warto tam jechać i przeżyć mieszkanie w internacie gdzie nie ma to tamto tylko musisz wyjść przed 8 i wracać przed 22 nie pić i nie palić i przestrzegać ciszy nocnej, chodzenie za jedzeniem po sklepach i dr Fąka 😉
ogólnie po roku czasu miło wspominam
Ze wszystkim sie zgadzam, ale z tym piciem i paleniem niestety nie :P trzeba bylo o tych porach byc u nas w pokoju 😎 jakos bysmy Cie przenocowaly!
pozdr
Wie ktoś jak wygląda egzamin wstępny na kurs w Lewadzie? Będę wdzięczna za każde informacje 😀
Czy wie ktos moze kiedy i czy w najblizszym czasie..najblizszych miesiacach beda kursy na śląsku, małopolsce??
Głownie chodzi mi o Zbrosławice i Toporzysko..ale jak bedzie trzeba, to gdzies dalej bym sie wybrala :kwiatek:
black_mamba1926 w Toporzysku kurs zaczyna się 9 września ale musiałabyś dam dzwonić i pytać czy są jeszcze wolne miejsca potem dopiero na wiosne jest
black_mamba1926 w Toporzysku kurs zaczyna się 9 września ale musiałabyś dam dzwonić i pytać czy są jeszcze wolne miejsca potem dopiero na wiosne jest
..niestety miejsc juz nie ma 🙁 ehh...
Wyslalam tez zapytanie do stajni Ostroga w Opolu - robia kurs weekendowy, ktory zaczyna sie na 18 wrzesnia..zobaczymy co odpowiedza...
ja się poważnie nad Lalinem zastanawiam.
Masz jakis pomysl czym tam dojechac z Krakowa?
Coś się wykombinuje🙂 W ostatecznośći samochód, ale moja koleżanka tak jak mówiłam jeździ tam na obozy więc popytam jej w kwesti dojazdu, a widzę też , że to jest b. blisko Brzozowa (9km) a do Brzozowa wiem, że na pewno można się dostać autobusem bez większych problemów. Tylko, że ja jeszcze we wrześniu się muszę na uczelni pojawić i dopóki nie poznam terminów to nie będę mogła na 100% zaklepywać kursu...;/
Ile godzin dziennie mieliscie zajecia z jazdy? 1 czy 2? Czy to zalezy od osrodka??
Zastanawia mnie to poniewaz, jest napisane, ze zajecia sa od 7-9..tzn, ze jezdzi sie w 2 grupach, czy jezdzi sie 2h??
Czy ktos sie wybiera we Wrzesniu do Zbroslawic..? ..z wlasnym koniem?
Gdzie można odbyć taki kurs w okolicach Warszawy w czasie roku akademickiego (czyli dojeżdżając na zajęcia)?
Witam zastanawiam sie nad kursem w Lalinie i Nowym Ciechocinku.Czy wiecie jak to jest cenowo i jaki poziom jest obu kursów.Może ktoś był i na którymś i mógłby cos podpowiedzieć. 😉
black_mamba1926, Masz na myśli Zbrosy? Robiłam kurs rok temu - mieliśmy po jednej godzinie jazdy, ale właśnie w dwóch grupach.
Jest kurs we wrześniu? Kurczę, ja bym tam chętnie pojechała tylko na te jazdy. 😁
black_mamba1926, Masz na myśli Zbrosy? Robiłam kurs rok temu - mieliśmy po jednej godzinie jazdy, ale właśnie w dwóch grupach.
Jest kurs we wrześniu? Kurczę, ja bym tam chętnie pojechała tylko na te jazdy. 😁
Tak tak, wlasnie o Zbrosach mowa 😁 Kurs we wrzesniu jest i jade nań 😀
Pytalam o te jazdy, bo pewno pare razy dam noge wieczorem a wroce rano 😁 co by mi sie chlop na smierc nie zatesknil 💘
A jak wrazenia po kursie? I z tych jazd, na ktore bys chciala wrocic??
Ja wieczorem jazd nie miałam - zazwyczaj rano o 8, 9. Czasami było tak, że dzień kończył się o 14 😁 Wrażenia ogólnie bardzo miłe, pod względem "towarzystko-atmosferyjnym". 😉
Bardzo proszę o jakieś informacje na temat kursu w Nowym Ciechocinku.Jak wyglądają jazdy,jaki poziom. 🙇
Dowiedziałam się że na kurs w Nowym Ciechocinku trzeba napisać pracę na podane tematy.Praca powinna zawierać nie mniej jak 8 stron i jest warunkiem uczestnictwa w kursie.
Pisał może ktoś taką pracę,proszę o jakieś informacje.
Oraz jedzie ktoś może na kurs do Lalina w e wrześniu.
[quote author=black_mamba1926 link=topic=71.msg661247#msg661247 date=1280303903]
Hej widzę że zastanawiasz się nad kursem w Lalinie,ja też myślę czy by się tam nie wybrać. 😅
[/quote]
Proszę edytować posty.
He he,,Grunt to byc zdecydowanym.. 😀
Jednak jade do Zbrosławic..Amen. 😉 😅 😅
[quote author=black_mamba1926 link=topic=71.msg665298#msg665298 date=1280740533]
[/quote]
A kiedy jest w zbrosławicach i jaki koszt.Tam też trzeba napisac pracę bu móc przystąpić do kursu???? 🤔
[quote author=black_mamba1926 link=topic=71.msg665298#msg665298 date=1280740533]
A kiedy jest w zbrosławicach i jaki koszt.Tam też trzeba napisac pracę bu móc przystąpić do kursu???? 🤔
[/quote]
10-26 wrzesnia, trzeba zdac egzamin skoki, uj na poziomi L..egzaminy sa 7.08, 14.08 ...nie wiem czy sa jeszcze wolne miejsca - nie ma informacji na stronie, wiec trzeba dzwonic do nich. Kurs kosztuje 1800zl, egzamin wstepny 50zl, zakwaterowanie 30-60zl za dobe( chyba zalezy od tego jaki pokoj), wyzywienie we wlasnym zakresie( jest bar na miejscu)...Tyle wiem.
Jade tam w sobte na ten egzamin wstepny 🤣 i mam nadzieje nie dostac jakiejs lamagi 😵
A więc życzę powodzenia na wstępnym 😉. Swoja drogą to troche drogo sam kurs za 1800zł.Ja do Lalina jadę chyba albo do Ciechocinka tylko leń ze mnie nie chce mi się pracy pisać,którą trzeba zrobić żeby do Ciechocinka przyjeli hehe.
fusco ja chyba pojade do Lalina, tzn jestem wstępnie już zapisana na listę, do konca tygodnia umówiłam sie ze mam dac znac czy bede na 100%, bo jeszcze nie wpłacałam zaliczki ani nic, cały czas główkuję nad uczelnią, bo pasowałoby mi jeden dzien pojawic sie na niej w czasie sesji, ktora trwa do 20 września, no ale narazie nie ma zadnych temrinów ani nic wiec chyba zaryzykuje i pojade na kurs a z uczelnią będę kombinować, bo mam nadzieje ze cos sie zawsze wykombinuje🙂
O Lalinie slyszalam same pozytywy, o stajni, o samym miejscu i ludziach tam, a do tego wiedząc kto będzie prowadził zajęcia na pewno będzie na dobrym poziomie i jest szansa się również czegoś nauczyc a nie tylko przyjechac i zdac wiedząc tyle ile się wiedziało przed.
A ja mam jeszcze takie pytanie czy jak zrobie kurs przykłądowo w Lalinie i zdam na instruktora rekreacji ruchowej to mogę potem w Toporzysku przyjechać na sam egzamin na instruktora szkoleni podstawowego? bo w Lalinie chyba nie ma mozliwosci zdania go a jednak bym chciała.
Magdzior- to fajnie jakbyś pojechała,ja też ku Lalinowi się skłaniam.Fajnie by było mieć już kogoś znajomego 😀
Właśnie mi tez chodzi o to żeby czegoś się nauczyć,a nie przyjechać i tkwić w jeździeckim punkcie z przed przyjazdu hehe.Treningosy żeby były takie porządne to będzie fajno, i jakby do sklepu było blisko to sobie poradzimy.
Będziesz zabierać konia ze sobą????
Jutro formularzyk wyślę do Lalina.Swoja drogą tam nie ma żadnego wstępnego egzaminu.Więc mam nadzieje,że jacyś początkujący nie przyjadą na kurs,bo i tak się zdarza. 😅
Właśnie apropos instruktora szkolenia podstawowego to jak szukałam to w Bydgoszczu znalazłam kurs na instruktora szkolenia podstawowego dla instruktorów rekreacji ruchowej.Co do Toporzyska to wiem,że program zajęć tam obejmuje materiał z PZJ-owskiego instruktora więc nie wiem jak by to było,po tym "ruchawcu" jak to mówią 😜
O no to fajnie🙂 Ja żałuję, że tego eksternistycznie nie można zdać tylko na kurs trzeba iść, no ale jak trzeba to trzeba🙂
Ja raczej bez konia, przyda się Reszce odpoczynek ode mnie po wakacjach, a poza tym Lalin mam dość daleko więc transport by trochę mnie kosztował, a i ona ujeżdżeniowo nie jest na tyle pewna żeby na niej kurs robić i zdawać egzamin, owszem ma fajne dni, ale nerwus z niej straszny, skoki to co innego, ale ja też chętnie pojezdżę trochę na innych koniach, zawsze się czegoś nowego można nauczyć🙂
A ty ze swoim koniem jedziesz czy sama?
Poczytałąm trochę na stronie pzju i wynika z niej, że aby zdać na instruktora szkolenia podstawowego trzea mieć zdanego instruktora rekreacji ruchowej, ale sam egzamin na ins szkolenia podstawowego można zdawac eksternistycznie bez dodatkowego kursu więc fajnie to najwyzej na wiosnę bym sobie w toporzysku zdała🙂
Ja koniura też nie biorę,bo ja mam ok. 500km,nie dość że daleko to i za transport bym słono zapłaciła,a nie chce tyle Vivy ciągnąć.Poza tym jedna jazda jest dziennie,więc lepiej na Lalinowskich rumakach pojeździć 😉
Boje się tylko wybijających koni,bo moja to mercedes jeśli chodzi o wysiadywany,a człowiek do wygodnego szybko się przyzwyczaja 😁
Zobaczymy jak to będzie mam nadzieję że wszystko będzie fajno.
No to fajnie jak tylko egzamin wystarczy zdawać,przynajmniej będzie można szybciej zrobić pzj-towskiego.
Czyzbym jechala sama do Zbrosów?? Nikt z forumowiczów sie nie wybiera???
A wiecie moze czy to zaswiadczenie od lekarza..to ma byc od lekarza zwyklego czy sportowego??
wiem,że w Lalinie wystarczy od rodzinnego.
szczerze to się nie interesowałam tym wcześniej, więc trudno mi powiedzieć, czy mieli wcześniej kursy instruktorskie, jakoś mi się to w oczy nie rzuciło, ale tak jak mówię nie śledziłam też tego. Z drugiej strony na Podkarpaciu z tymi kursami zawsze był problem... coś tam Zabajka robiła, nie wiem jak z Wierzawicami (KJ Equistro), Leśna Wola chyba nie robiła i to by było na tyle, z tych co słyszałam.
koniara79 - Chwała Bogu że Zabajka już nie organizuje, bo takich jak ona szkoliła instruktorów to chyba mój pies lepiej by lekcje poprowadził. Znam parę osób po tym "kursie" i generalnie żal patrzeć.
ja już do Lalina zapisana,także na wrzesień czekamy i lecimy w Bieszczady.Ktoś może jeszcze z forumowiczów wybiera się do Lalina???? 😀
Jak wrócisz to daj znać jak było.🙂 Bo ja właśnie nie wiem czy wybrać Lewadę czy Lalin..
Był ktoś może na kursie w lewadzie? jak wrażenia?
hej, czy ktoś w was uczestniczył w kursie w Łosiu i może mi coś powiedzieć na temat warunków i poziomu? generalnie nie wiele opini na temat Agrofarmy udało mi się wyszukac w internecie..