Pensjonaty we Wrocławiu

No właśnie 🙂

Byłam po prostu zaskoczona że sam mi to zaproponował - w końcu nie ma obowiązku przed każdą wizytą pensjonariusza podlewać hali a wygląda na to że zawsze to robi 🙂

Nie ma również obowiązku np. malować boksu - jest oferta i jeśli chce to wstawiam konia a jak mi nie pasuje to nie. Mi akurat nie pasowały ciemne ściany w boksach i chciałam pomalować boks mojego konia na biało - no i wyszło na to że sporą część "brudnej" roboty zrobił właśnie stajenny - po prostu sam przyszedł z narzędziami i spędził z nami prawie całą sobotę  🤔

A obowiązki stajennego również spełnia na 200% - każdy koń ma codziennie wymienianą ściółkę, a dodatkowo co kilka godzin są sprzątane "bieżące" kupy. I  muszę przyznać nigdy jeszcze mój koń nie miał tak czysto w boksie  😀

Oby tak dalej 😅
Ja w sobotę przenoszę konia do Magnic. Jak dla mnie prawdziwy koński raj  😁 mam nadzieje, że wszystko będzie tak jak trzeba 👀
vaverite -
a gdzie taki stajenny wypasiony zamieszkuje?😉
Vaverite, jak dużą halę macie? Jesteś w stanie określić w metrach?
Sharma   I hear as it breathes...
29 lipca 2010 10:20
Escada -> 🙂 Czy mogłabyś opowiedzieć jak prezentuje się pensjonat w Magnicach? Chciałam tam pojechać i zobaczyć obiekt, ale szukam jeszcze jakichś informacji. Choć recenzje mają niezłe.
Vaverite, jak pojeździsz raz na tej hali bez zlania wodą to wyjdziesz  z niej opylona jak górnik z kopalni. Takie jest tam podłoże, dlatego musi być często zlewane i stajenny dobrze o tym wie. To nie luksus, to konieczność.

Pozdrawiam 🙂
Vaverite, jak dużą halę macie? Jesteś w stanie określić w metrach?

Z tego co pamiętam to chyba 18x36
Hmm, to by wychodziło, że nawet szersza niż w Krzyżanowicach i podobnej długości.
eee... to która to stajnia? bo ja się zgubiłam w akcji...
Ruda_H   Istanbul elinden öper
29 lipca 2010 12:19
maciek, stara stajnia w Wojnarowicach 🙂
oj 36 to nie ma
ona taki kwadrat byla- z maxem tam jeździłam
poskakać więcej  cięzko ale tak to spokojnie 🙂
aaa...ja myślałam o Platanie...avatar vaverite jakoś platanowo wyglądał😉
To też się zdziwiłam rozentuzjazmowaniem🙂
maciek, avatar był robiony w Platanie - staliśmy tam przez 4 miesiące. Właśnie muszę zrobić nowy w nowej stajni 🙂

Dokładnych wymiarów hali nie znam, mi się wydaje że rozmiarowo jest podobna do tej mniejszej Partynickiej - mniej więcej jak standardowy czworobok. Jeszcze tam nie jeździłam bo jakoś trafiam na dobrą pogodę.

A stajenny mieszka w domku ok. 50-100m od stajni, a od 07.00 do 19.00 ma "dyżur" i jest w stróżówce tuż przy samej stajni. Na noc do tej stróżówki przychodzi stróż, ale Pan Janusz (stajenny) i tak prawie cały czas jest na miejscu. To z tego co zauważyłam - jeśli coś źle piszę to Hattala mnie poprawi - ona w tej stajni jest już długo i wie o wiele więcej ode mnie  😎
to pewnie się widywałyśmy na hali😉 Przyjeżdżaliśmy jeżdzić w zimie🙂 pzdr
🙂
ovca   Per aspera donikąd
30 lipca 2010 16:06
W Internecie wisi ogłoszenie o stajni koło Samotworu, przy ul. Gałowskiej- to jest ten pałacykowy Samotwór, czy coś nowego?

Stajnia znajduje się przed Samotworem ,we Wrocławiu na ulicy Gałowskiej (dojazd autobusem 609)
Cena pensjonatu obejmuje :
boksy 3.5x3.5 w drewnianej stajni
Boksy są codziennie sprzątane.
Konie dostają 2 razy dziennie owies . Do siana i wody mają stały dostęp.
5 hektarów pastawisk ,na których konie biegają codziennie.
Ogrzewana siodlarnia .
Zakładanie owijek,derek na prośbę właściciela. Podawanie pasz ,lekłów itp według każdego indywidualnie .
Posiadamy oświetloną ujeżdzalnię z piachem.
Zapraszamy !
tel . 609351489 . Magdalena Sośnicka
jadąc na Samotwór po lewej stoi drewniana stajenka i padoczki = nie jest to stajnia pałacykowa która mieści się w Samotworze, ta jest przed
A czy wie ktoś, jakie warunki tam panują? I cena?
Sharma stajnia jest zrobiona bardzo ładnie, jest czysto i pachnie siankiem. cała reszta jest jak by w miniaturce: mini karuzela, mini hala, średniej wielkości plac do jazdy, i duuuuuuzo padoczków. Nie ma problemów z karmieniem konia wg życzeń, konie są cały dzień na padokach, bez problemu dogadanie szczegółów ze stajennym. Jednak tak to można gadać, mnie najbardziej przekonuje to, że od dłuższego czasu stoi tam koleżanka z koniem który jest mocno problemowy (kolkujący, po operacji), i odkąd tam jest to z koniem nie ma problemów, wygląda rewelacyjnie.  😁
a mozecie napisac coś o Hannie?
rtk najszybciej to Wergeel - chyba do niedawna tam była
bo coś nie kojarzę voltowiczów którzy aktualnie są w Hannie, chociaż może się znajdą 😉
escada to miło słyszeć, że następna fajna i przyjemna stajenka

własnie troche się zdziwiłam, taka duża stajnia i nie ma voltowiczów? 😉
A mozecie powiedziec cos jeszcze o stajni p. Ptaka?
darolga   L'amore è cieco
30 lipca 2010 20:40
Stajnia p.Ptaków jest prywatna, nie ma pensjonatu i nie będzie na dzień dzisiejszy. To stajnia przeznaczona dla Emilki i "przyjaciół rodziny". Z resztą jest teraz remontowana, nie ma jeszcze placu zewnętrznego, a boksy po zimie stoją prowizorycznie. Nie ma tam koni i pojadą tam dopiero na zimę, na halę. Stajnia docelowo będzie wykończona pewnie w przyszłym roku.
Ja w Hannie byłam jak Tomek Pyrek był i było b. fajnie  😉 fajni ludzie, Maxa tam właśnie zajeżdżałam 🙂
ale to było 3,5 roku temu (jej jak to zleciało  😀)
patrzcie na co trafiłam:
http://www.toz.wroclaw.pl/641.xml
nie wiedzialam ze az tak zle tam jest
rtk, tam czyli gdzie?
ovca   Per aspera donikąd
31 lipca 2010 10:52
Old Lady jest z Duroka chyba...
Sharma   I hear as it breathes...
31 lipca 2010 11:14
Escada -> No, proszę. Pensjonat w Magnicach zapowiada się obiecująco. Będę tam w przyszłym tygodniu. Zobaczę jak obiekt prezentuje się na żywo. 😉
Zapraszam 🙂 (od jakiejś godziny już zapraszam jak do siebie🙂 )

rtk większość na forum wie że tam jezdziłam i właśnie dziś wywiozłam konia którego wczoraj kupiłam, co jest pewnie jednoznaczne, że oczekuje się ode mnie opowieści na ten temat, jednak ja temat przemilczę bo w sprawie tego konia jest sporo niewyjaśnionych sytuacji. Jeśli ktoś chce coś wiedzieć o sprawie to zapraszam na PW 😉
escada, pozdrów Groma i Karolę. Uważam, że bardzo dobrze trafiłaś  :kwiatek:
Jakoś tak naturalnie łączyłam Ciebie z TWOIM już koniem. Myślałam, że wy już połączeni papierkiem jesteście. Jak ma na imię Twoje cudo?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się