Kącik Ujeżdżenia

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
23 lipca 2010 22:23
Anaa, widzę widzę 😉 Ale Lostak nie C, tylko Mała Runda 😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
23 lipca 2010 22:31
Na jutro już są listy do Bolęcina. Spotkałam dzisiaj Croopie i Floo, wszystkie będziemy debiutować w Nkach 🙂
A podłoże jest MA-SA-KRY-CZNE 😵 Jak nie zejdę na zawał podczas przejazdu to będzie dobrze 😁
Godziny startu jeszcze gorsze... Przed 14 P-1 i przed 19 N-6 🙄
przeprowadza się?

Tak.  Ja osobiście się cieszę, bo mam nadzieję wykorzystać to w przyszłości - na dolnym śląsku to tak średnio z trenerami i jeźdźcami ujeżdżeniowymi.
I jak tam po dzisiejszym dniu? Strucelka, Floo, Croopie - jak tam Nkowe debiuty? Miałam zostać dłużej, ale jak biorąc pod uwagę dzisiejszą pogodę i fakt, że Nka konczyła się w okolicach 19 a ja miałam starty o 11 i 12  to niestety nie widzialam Was.
Gratulacje dla Lostak 🙂 i dla właścicielki Majora 🙂
pozwolę sobie wstawić, wdzięczny z niego model 🙂
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
24 lipca 2010 21:54
Melduję 🙂
Ja 61% w P-1 i 59% w N-6 😀
Floo w P-1 z Florianem chyba 63% a z Luandą w P-2 60%. A Croopie w N-6 60% chyba, wiem, że była zadowolona 🙂
No to super, a wiesz może czy są jakies listy na jutro do Bolęcina? bo jakoś nie widze ani na stronie mzju ani na stronie szarży a fajnie byłoby wiedzieć do której mogę spać... wrr
lostak   raagaguję tylko na Domi
25 lipca 2010 07:59
dziekuje!  :kwiatek: szmatello jest super, debiutuje w CC7 i wspaniale pracuje, jestem z niego bardzo dumna.  teraz jedziemy w glowie kira.... 
25 lipca 2010 08:27
lostak, daj czadu! 🙂
Dzisiaj przezylam cos bardzo ciekawego 😉 
Zawody, konkurs dla 3-4 latkow (ten Reitpferdeprüfung). Obowiazuje program dla 3-latkow. Jestem w pierwszej grupie pierwszy kon (3-latek). Nagle czuje, ze cos nie gra... czytaja czworobok dla 4-latkow! No dobra, jedziemy. Wysiadywanym serpentyna o trzech lukach, zatrzymanie z klusa przez step, szybkie przejscia galop-klus-galop, zucie z reki w klusie i galopie bla bla. Mlody daje rade. Dostajemy 8,0. Nagle sedziowie zauwazaja roznice (lektor sie walnal  :zemdlal🙂. Reszta startujacych moze jechac prawidlowy program. Oczywiscie rozpetala sie burza. Jedna z osob z mojej grupy postanowila powtorzyc przejazd... ja powiedzialam, ze nie bede ganiac mojego trzylatka dwa razy, poza tym teraz juz jest zmeczony i nie bedzie mogl sie tak pokazac, jak na swiezo. Sedziowie powiedzieli, ze z powodu Fair Play powinno tak byc, wiec jesli nie pojade a ktos z reszty zawodnikow zlozy zażalenie, to mnie musza zdyskwalifikowac...

Co to jest za Fair Play? Moj trzylatek poszedl program dla czterolatkow lepiej, niz wiekszosc 4letnich koni (oprocz jednego, ktory mnie ogral z 8,17 😉 ), reszta zawodnikow (15 z 17) miala mozliwosc pojechac latwiejszy program i ktos chce zlozyc zazalenie, ze ja mimo trudniejszych warunkow dobra ocene dostalam?  🤔 😵

Normalnie jak Rejs.  😁

Lostak trzymam kciuki!!

lostak   raagaguję tylko na Domi
25 lipca 2010 19:21
Lostak... dal dupy 🙁 64% i kon mnie dokladnie olal, ale ja sie juz skubanca coraz lepiej ucze... cudo na rozprezalni, brak jezdnosci na czworoboku - trzecie dzien.  we wroclawiu juz mnie tak w trabe nie zrobi, nie wezme go na plecy i nie przewioze przez kira 😉.  w malej rundzie wyladowalam druga.

ale Anka pisze o fair play, no to opisze fair play w polskim wykonaniu. zawody w aromerze.  zwyciezczyni malej rundy, rosjanka, fantastycznie jezdzaca i doswiadczona zawodniczka, ktora z powodzeniem jezdzila GP.  przez trzy dni rozprezala sie ze skosnikiem na munsztuku, bo jej kon wystawial i przygryzal jezyk.  dzis sedzia zobaczyl to na wlasne oczy na czworoboku rozprezeniowym i co? ... gowno.  nie zostala zdyskwalifikowana. bo po co robic afere.  na ogolnopolskich zawodach!sic!  sedziowie wiedza  i nic sie nie zmienia...  to dopiero jest fair play 🤔wirek:
Tiaaa, czemu mnie to nie dziwi wcale... fajne fair play, fajne. Ale podobne widzi się co zawody - sędziowie tylko głowy odwracają i udają, że nie widzą...

Ale tak Lostaczku nie przesadzaj z tym dawaniem dupy - gratulacje i bardzo żałuję, że nie mogłam Was zobaczyć, we Wrocławiu nadrobię 😉.

25 lipca 2010 19:38
lostak, chciałbym tak dupy dawać 😉

A rozprężalnie to niestety jakaś masakra. Ale tak będzie dopóki będzie rządziło kolesiostwo i dopóki nie zacznie się stawiać na rozprężalniach komisarzy.
uważajcie na wrocław, tam to dopiero fair play rządzi ..! 😉
Wergeel u nas to radośnie jest po prostu 🙂
No to się chwalę 🙂
P-2, 60 z kawałkiem, N-6 60,60 🙂
A drugiego dnia, jeszcze lepiej, P-4 62 z kawałkiem co mi dało 2 miejsce w konkursie, a N--8 też 62 z kawałkiem, no i 4 miejsce w rundzie N 😅

p.s. ma ktoś zdj ? 🙂
Pojawiam się tu gościnnie /bo uważam,że kąciki są dla fachowców/ .
Melduję,że poznałam dyskutanta anja oraz jej psa i klacz.
Bardzo to było miłe spotkanie. Jestem pełna podziwu dla jej pracy z koniem i wiedzy .
A pies i jego szyszki mnie zauroczył.
Dzięki anja za miły weekend.  :kwiatek:
p.s
Anja trenowała z Panią Trener Wandą Wąsowską w Roleski Ranch i miło było odetchnąć trochę klasycznymi klimatami w świecie west. A Panią Wandę uwielbiam za pogodę ducha , humor i witalność.
Zawsze w wakacje przywraca mi wiarę w życie.
Gratulacje Lostaku!
Jakieś zdjęcia/galerie z Aromeru ktoś widział, będą ?  😉
na stronie Świata Koni są 2 galerie z Aro.
Rudzia   Dwie Złośnice:)
26 lipca 2010 13:00
Zachmurzona ale bogata galeria z niedzieli z Aromeru: [url=http://fotokonie.smugmug.com/Sports/ZO-A/13079037_k4FtT#947803773_rPtFj]http://fotokonie.smugmug.com/Sports/ZO-A/13079037_k4FtT#947803773_rPtFj[/url]

Zapraszam🙂
O dzieki  😉

Rudzia masz PW.
ewuś, te fotki na ŚK to chyba telefonem były robione, aż oczy bolą 🙁
Takie zdjęcia, jak Rudzia wstawiła, to dopiero można nazwać galerią. Piękne konie 🙂

Gratulacje w ogóle wszystkim startującym - szczególne dla Misi, bo pracuje z koniem teraz 3 miesiące bodajże i super pojechała rundę. Poza tym stwierdzam, że "dawanie dupy" w małej rundzie z drugim miejscem w konkursie z dobrą frekwencją, heh, to pełna rozpusta 😀iabeł: Ciekawe, czy ja kiedykolwiek się w ogóle na taki poziom jestem w stanie ujeździć? 😀iabeł:

Anka, bardzo osobliwe to fair play... 🤔 Jak to się w końcu skończyło, ocena poszła normalnie do arkuszy? Swoją drogą, super przygotowany koń, skoro udało mu się na żywioł pojechać o rok starszy konkurs i to jeszcze z taką oceną 🙇 Dawaj zdjęcia  🤬

na zdjeciach Rudzi nawet moj laciaty sie zalapal 😀 javascript:void(0);
caroline   siwek złotogrzywek :)
26 lipca 2010 13:53
ba! na zdjęcia Rudzi nawet ja się załapałam 🙂
http://fotokonie.smugmug.com/Sports/ZO-A/13079037_k4FtT#947838862_oG8uF
ekipa techniczna przy... ekhem... pracy 🤣
ekhm... praca fizyczna - malowanie paznokci 😀

OT - jak Kaszowi sie nowy kolega spodobal? teraz ma nawet laciatego kucyka 😀
abre   tulibudibu
26 lipca 2010 14:01
caroline, to grupowe też niezłe. Błoga radość na twarzach 😉
caroline   siwek złotogrzywek :)
26 lipca 2010 14:07
abre, bo my nie mieliśmy wyboru przecież 🤣 Cucyk fajnie szedł, muzyka przyjemna, a zawodniczka nas rozśmieszała - mogłiśmy sie tylko poddać nastrojowi 😉

AguSia, bójek nie słyszałam 😉
Z tego co mi wiadomo to są mienione przepisy od jakiś dwóch lat czy roku i można się rozprężać z skośnikiem w munsztuku tylko na czworoboku nie mozna mieć 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się