Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

[quote author=BaŚ link=topic=190.msg654543#msg654543 date=1279532262]
http://allegro.pl/item1153628201_skorzane_oficerki_jezdzieckie_36_37bardzo_zgrabne.html

Drewniana podeszwa?!

[/quote]

oczywiscie, takie buty sa najlepsze i najbardziej wytrzymale 😉 dawniej oficerki byly nie dosc ze z drewniana podeszwa to jeszcze podkute ! 😀
Gillian
Pomijając "lekką" kondycję koni przeraziły mnie opisy, zwłaszcza, że nie jest to wirtualna stajenka  😵
np: "Wysoko skacze, jednak do niego potrzeba nie jednego bata a przydadzą się dwa 😉 "

3-latki rodzące źrebaki, ojciec dzieciaków NN - to chyba też zbyt normalne nie jest (a bynajmniej nie jest to powód do publicznego chwalenia się tym )
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
20 lipca 2010 12:55
Ibiza i Ismena od tej samej matki i w tym samym wieku. Bliźniaki?

Jedna jest małopolska a druga SP więc właściwie matki mogą mieć takie samo imie. Choć dziwnie, że się tak złożyło 🙂
darolga   L'amore è cieco
20 lipca 2010 12:59
Ale wiesz, matka Iwa jest u nich w stajni niby. Więc to pewnie ich hodowli... dziwne to. I dużo koni po NN ojcu, więc powiewa mi to dziką hodowlą.
Forumowa aajusiaa powinna wiedzieć więcej o tych koniach.Mam pamięć "fotograficzną" i znalazłam dwa konie z tej stajni w tym temacie(13 post od góry) http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,143.360.html
http://picasaweb.google.com/113321908272949309234/Rzem3006

może to nie ogloszenie, ale podziwiać technikę owej dziewczyny można 😀
.
może to nie ogloszenie, ale podziwiać technikę owej dziewczyny można 😀

To na pewno nie ogłoszenie 🙁 A dziewczyna zapewne się uczy. Teraz bedzie nagonka na osoby słabo jeżdżące? Ludzie, bez przesady.
majek   zwykle sobie żartuję
21 lipca 2010 13:14
udorka,  dobre! gdzieś to już widziałam, ale modelki nie były ubrane w strój jeździecki
Ta z bacikiem na stronie wymiata
a tu filmik ze strony
#!
.. ajak ładnie patrzy przed siebie 😀 tylko nadgarstki coś nie tak 😀 a stój - ten toczek starej daty  😁 😁
a tu filmik ze strony
#!

ROTFL 😀 Chyba wstyd sie przyznac, ale moje pierwsze skojarzenie bylo bardziej erotyczne niz jezdzieckie.
Chyba sobie kupie takiego konia, rozwiazuje to problem pensjonatu, mozna trzymac w mieszkaniu 😉 Ale nie wiem, czy mialabym tyle samozaparcia, zeby ujezdzac tego konia w kasku i oficerkach :P
natchniuza Hahah, moje skojarzenie było takie samo  😂

Ale jak się jeździ w oficerkach i kasku to bardziej pomaga, naprawdę  🤣  👀
Bischa   TAFC Polska :)
21 lipca 2010 23:57
Żeber chyba nie widać . Nie raz takie konie widywałam na wyścigach , może taka jego uroda . Ale nie kupowałabym w ciemno , najpierw bym zobaczyła na pewno na żywo , nim bym kupiła .
a wg mnie temu koniowi do kondycji wyścigowej bardzo daleko.pięcioletni koń inaczej trochę wygląda.na moje oko dopiero odkarmiają po skrajnym wychudzeniu.
anetakajper   Dolata i spółka
22 lipca 2010 06:09
Koń po torach przecież.To normalna kondycja.
natchniuza Hahah, moje skojarzenie było takie samo  😂

Ale jak się jeździ w oficerkach i kasku to bardziej pomaga, naprawdę  🤣  👀

Czy wy nie rozumiecie, że w razie upadku z jeźdźca fitness należy być całkowicie chronionym?A gdyby cię podeptał w tym szalonym galopie, to oficerki cię uratują. 😎
😵
I do anglezowania w galopie należy mieć kamizelkę, a do galopu w pełnym siadzie założyć marynarkę.  😁
majek   zwykle sobie żartuję
22 lipca 2010 13:45
przeczytałam `z ramiączkami`  😂
http://allegro.pl/item1140009219_siodlo_uzywane.html
Chyba normalnie się zkuszę ze względu na puśliska 😂
Kastorkowa   Szałas na hałas
22 lipca 2010 16:14
http://allegro.pl/item1140009219_siodlo_uzywane.html
Chyba normalnie się zkuszę ze względu na puśliska 😂
Nie no co ty puśliska full wypas zawsze o takich marzyłam a ty nie? 😂 😂 😂 😵
Może to taka nowa forma prezentacji .Myślę,że nikt nie użytkował tych sznureczków do jazdy,ale może źle myślę 🤣
No właśnie kupie ,bo maaaaaarzyłam  🤣
[quote author=wiedźma link=topic=190.msg657113#msg657113 date=1279786003]
A gdyby cię podeptał w tym szalonym galopie, to oficerki cię uratują. 😎
[/quote]
Mnie uratowały nogę. Koń w galopie stanął na kostce. Gdyby nie dość "pancerne" oficerki wszystko byłoby w strzępach. Usztywnienia oficerek przejęły część uderzenia i skończyło się na 1 złamaniu i oddaleniu od siebie wszystkich kostek w stawach. Zastanawiam się, na ile te ostatnio liczne "pechowe" urazy stóp i kostek są związane z... upałami i brakiem sztywnego obuwia przy/na koniach. Serio, serio.
halo- rozumiem, jak najbardziej, sama miałam taką sytuację. Tylko, że na koniu, a nie na... urządzeniu gimnastycznym? 🤣
Urządzenie jest bajer i strój też full profi  😀  🤔wirek:
Ale bez tego kontekstu wasze wpisy można zrozumieć jak nabijanie się ze "środków ochrony" jako takich. A sporo osób tylko - bach, rzut oka na ostatnie wpisy  🙁
🤣
Hahaha, a jak się trafi niezrównoważony jeździec fitness ? Ogier jakiś, zwali stanie dęba i po ptokach. Kask musi być 👿
A nad frakiem to nie ma się co zastanawiać, przecież frak ma właściwości poprawiające dosiad, tak mi koleżanki mówiły  👀 👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się