Poszukiwany/poszukiwana

Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

31 maja 2010 22:08
To niestety, nie znam, choć wszystko by się zgadzało, oprócz maści.
Poszukuję ogiera Garson z Książa, maść gniada. Ma ktoś jakieś zdjęcia może? 🙂
Poszukuje informacji na temat obecnego przebywania gniadego wałacha SP:
MARCO POLO
matka: MALAGA Sp
( HATTONA młp - MAGNES wlkp )

ojciec: APASZ Sp
( ASTA Sp - ALEXUS han. )

urodzony 28 MARZEC 1999 roku
Hodowla prywatna.

Konik został sprzedany ze stajni w Lipowej koło Godziszki (bliskie okolice Bielska Białej i Żywca) w maju tego roku. Niestety nie posiadam informacji gdzie 🙁 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie będę wdzięczna nawet za informacje w jakiej miejscowości się znajduje.

zdjęcie zapożyczone ze strony http://www.oxerbb.republika.pl/
Szukam klaczy ISKRA NN ur. 2001, nieduża, gniada z charakterystyczną skarpetką na lewej tylnej nodze.

Stała w Agmaji, teraz już jej tam nie ma. Chętnie dowiem się gdzie teraz jest i co u niej słychać.
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
27 czerwca 2010 11:24
Szukam wałacha rasy oldenburskiej, TOMISS, gniady, potężny koń, ur. w Wiercieniu, pare lat temu został sprzedany gdzieś w okolice Krakowa, później prawdopodobnie do niemiec, nie mój koń, mojego chłopaka (dlatego mam tak mało informacji), chciałabym sie coś więcej o nim dowiedzieć, może go znaleźć?
Jeśli ktoś wie gdzie on porzebywa lub wie gdzie został sprzedany proszę o jakiekolwiek nawet najmniejsze informacje, postaram się jeszcze czegoś dowiedzieć i załatwić fotki 😉
Ktokolwiek wie, co dzieje się z tym wałaszkiem?

(pierwszy od prawej)
Oskar, łapiący za oko koń. W filmie "Ogniem i mieczem" dosiadał go Skrzetuski, czyli Michał Żebrowski. Kilka lat temu stał w stajni w Warszawskich Łazienkach. Potem został przeniesiony do mojej stajni, a około dwa lata temu został sprzedany. Proszę o pomoc.  :kwiatek:

Szukam jakichkolwiek informacji o koniu Gigant. Prawdopodobnie stoi teraz w Piotrkowie Trybunalskim.

Poszukuję zdjęć i info o ogierze Enfield (hod. SK Moszna). Startował na nim A.Głoskowski. Będę wdzięczna za informacje 🙂
Witam wszystkich.
Mam nadzieję,że ktoś mi pomoże w odnalezieniu konia:
imię: ZEFIR
ur.: 18.05.2006 r.
Matka: Quintana
Ojciec: Denar
maść: kasztan , z gwiazdką na czole, białe skarpetki
rasa:polski koń szlachetnej półkrwi
Sprzedany w okolicie Poznania.

Poszukuję zdjęć i info o ogierze Enfield (hod. SK Moszna). Startował na nim A.Głoskowski. Będę wdzięczna za informacje 🙂

http://www.bazakoni.pl/horse_10956.html
Tu są dwa zdjęcia Enfielda, z ubiegłorocznych zawodów w Kuźni (wrzesień). Powinnam mieć jeszcze jakieś, ale chwilowo nie mam czasu szukać, także proszę o PW-przypominajkę 😉
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
04 lipca 2010 16:59
Rude.G Gigant stał kiedyś w Miroszowicach na dolnym śląsku, stamtąd odkupiła go jakaś Marta, mogę poszukać dokładniejszych informacji o nim jeśli uda skontaktować mi się z tą dziewczyną, podobno sprzedała go jakiemuś mężczyźnie i właśnie ten mężczyzna sprzedał go do Piotrkowa. Znalazłam już wiele koni (między innymi matke mojej klaczki) więc i może o nim uda mi się coś znaleźć, gdzie się aktualnie znajduje😉
Witam. Poszukuję informacji o wałachu wielkopolskim o imieniu Balet po Burgos i Baletka. Wiek 13 lat, maść kasztanowata, łysinka na pysku oraz biała lewa tylna pęcina. Prawdopodobnie miał COPD, ale może nie było to powiedziane przy sprzedaży. Koń podobno został sprzedany do Borów Tucholskich, byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
budyniowa   Gniade szczęście.
21 lipca 2010 21:46
Poszukuje informacji o koniu ESSEN. Maść ; Gniada. Rasa ; SP(?) XO (?) nie wiem. Wiem że wygląd poniekąd Araba (pysk , chód).
Koń stał w stajni ANKA w Ustce.
Wie ktoś może co się z nim teraz dzieje?
poszukuję informacji co się dzieje z klaczą:
Capitta, sp
m: Citta
o: Campari M.
ciemnogniada

Uploaded with ImageShack.us

oraz klaczy wlkp
Ballada, gniada z odmianami
m: Bandola
o: Gordon

i na tym zdjęciu po lewej Capitta a po prawej Ballada

Będę wdzięczna za wszelkie informacje  :kwiatek:
Garson stoi w Gnieznie na Stadzie
Poszukuję dwóch klaczy hodowli SK. Kadyny

- obecnie 3 letnia GUJANA po Jakobin (z matki po Nirkan albo Nirpan, nigdy nie mogłam zapamiętać...), gniada lub c. gn - jak kupowałam w Kadynach swojego "dzieciaka" zastanawiałam sie nad nią, jednak w końcu wybrałam jej poł-brata. Klaczka mnie urzekła i chętnie nawiązałabym kontakt z jej nowym właścicielem, bo wiem, że w SK. Kadyny już nie stoi.

- Prowanda - starsza klacz, gniada, nie pamiętam dokładnie w jakim wieku, z obecnie ok. 3 miesięcznym źrebakiem po og. NN - z dużym prawdopodobieństwem po moim Gaju (obecnie już wałachu), młode ogierki zrobily sobie wycieczkę na wybieg klaczy i tak Prowanda została pokryta... Mam kontakt z właścicielką jeszcze innego ogierka, ktory wówczas udał się w "odwiedziny" i obie jesteśmy ciekawe jakiej maści jest źrebię i którego jest tatusia...

to tak w skrocie 🙂, będę wdzęczna za info na PW
edzia69   Kolorowe jest piękne!
26 lipca 2010 08:23
Witam, szukam zdjęć gn-srokatej klaczy Lukrecja {Luba Super Star } wlkp
urodzonej w 2002 r.
Sprzedana jako roczna do stajni w Kołowie pod Szczecinem.
Nadal szukam ogiera konika polskiego o imieniu Otusz. Z tego co udalo mi sie ustalic, obecnie stoi w wojewodztwie Lubuskim w miejscowosci Stare Kurowo, ale czy nadal stoi tego niestety nie wiem.
Czy ktos z tych rejonow jest w stanie mi pomoc? Blagam! 🙇
Od dłuższego czasu szukam klaczy:
[center]wlkp DALIA (siwo-tarantowata kobyła - biała) ur. 1997 po o: Bruk i m: Doza [/center]

Mam po niej córkę, a niestety co do losu klaczy informacje są różne - klacz stała w stajni "Iskra" a potem w stajni „Rotmistrz”Węgry i stamtąd ponoć trafiła gdzieś do hipoterapii koło Grudziądza.
Gdzieś po drodze był też handlarz ale nie wiem w którym miejscu...
Obdzwoniłam oba miejsca i nic - handlarza również.

Klacz Dalia a obok to mała Dakota

Jeśli ktoś mógłby pomóc bardzo będę wdzięczna za informacje.
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
29 lipca 2010 12:24
Nadal szukam ogiera konika polskiego o imieniu Otusz. Z tego co udalo mi sie ustalic, obecnie stoi w wojewodztwie Lubuskim w miejscowosci Stare Kurowo, ale czy nadal stoi tego niestety nie wiem.
Czy ktos z tych rejonow jest w stanie mi pomoc? Blagam! 🙇

Spróbuj tu się dowiedzieć tel. 0 603 60 12 78 lub 0 601 81 36 96
Caira, znałam Oskara ( http://www.bazakoni.pl/horse_81438.html ) lata temu. Też się chętnie dowiem, co się z nim stało. On już taki bardziej leciwy.

Ruda.G, w latach 2007-2008 Gigant stał w Warszawie w Stajni Agmaja, ale to pewnie wiesz, bo z Agmaji są wstawione zdjęcia. Właścicielką była wtedy nastolatka, nie znam jej imienia i nazwiska, ale jestem w szoku, że go sprzedała.
Constantia: dzieki :kwiatek: tylko do kogo to jest nr, mozesz mi na pw napisac, bede bardzo wdzieczna!
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
06 sierpnia 2010 13:34
Poszukuję klaczy Jamajka sp

Srokata klacz, drobnej budowy, szeroka łysina, ok. 160cm wzrostu.
ur: 27.03.06 w Antoniowie,sprzedana w 2008 roku do Płońska do stajni "Bogumił"
W grudniu 2009 roku została sprzedana w okolice Mińska Mazowieckiego, gdzie dokładnie nie wiadomo. Jeśli ktoś wie coś o klaczy, proszę o pilny kontakt !
ojciec: Hazard sp (srokaty)
matka: Jukanda sp (gniada w siwiźnie)

Edit:wstawilam zdjęcie.
wie ktoś co się dzieje z koniem Top Evita drp (po Nasty Boy drp)? gniady ogierek z odmianami na nogach i łysiną na głowie. wiem, że należy teraz do jakiejś dziewczynki, startuje i nieźle sobie radzi? jestem ciekawa co u niego, jakieś zdjęcia, wyniki?
i jeszcze izabelowata klacz Karotka kf (od księżna ak, po Karino kf) z łysiną i skarpetką na bodajże lewym tyle.
fruity_jelly co do Karotki to wiem tyle, że stoi pod Warszawą w jednej stajni razem ze swoim ojcem Karino GB 🙂 podobno Ascaia jak była gdzieś tam to widziała ich oboje 🙂 ale tyle tylko wiem 🙂 uderzaj do niej może ma więcej info (na pewno co to za stajnia) 🙂
Cimeries walach Polux podobny do konia z tojego zdjecia stoi-stal w stajni Ostoja w Warszawie
Cobrinha zapytam znajomej też ma od  niej klacz 😉 Ta tarantowata na zdjęciu to twoja? Bo znajoma ma też właśnie takiego dalmatyńczyka 🙂
Jak się tylko coś dowiem to napisze
Dziewczyny, Karotka i Karino stoją ze mną w tym samym pensjonacie 🙂 Obydwa kuce mają się świetnie.
lostak   raagaguję tylko na Domi
07 sierpnia 2010 07:47
tak jak napisala quanta, jej konie oraz kuce stoja w naszej stajni

karotka i jej jezdzic

karino i jego amazonka
ale super wyglądają! 🙂🙂 mi też miło się dowiedzieć co tam u nich 🙂 dzięki dziewczyny! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się