Re-voltowe Lobby Biuściastych
to już droga wolna. chyba, że to piersi-naleśniki kończące się w okolicach pępka 😁
tylko przy braku stanika warto ograniczyc aktywność fizyczną żeby nic nie skakało i nie powodowało mikrourazów 🙂
ok, to skoro wypowiedzialo sie juz moje revoltowe guru od spraw biustowych, to juz nie mam watpliwosci 😉
Seksta, jak już będziesz w Avocado to koniecznie zajrzyj do Yoshi (Wysoka 12 bodaj- bliziutko) Byłam dziś w obu i w Yoshi mają duuużo większy wybór. Nie wiem jak z rozmiarami ale są polecani przez Lobby Biuściastych więc pewnie mają szeroki zakres..
Nav nie przesadzaj. ja przy Mahedzie jestem pchłą 🤣
http://www.youtube.com/user/BrafittingByMaheda szczególnie polecam ten o standardowym, ogólnopolskim 75B
Edytka
Obwod pod biustem: 77
Obwód biustu: 88
Wiec sadze ze dobrze kupiłam. w zasadzie to napewno dobrze bo przeciez pasuje :P
EDIT
Swoja drogą czemu zapala u Ciebie czerwona lampke? 🙂
powinnaś nosić 70 C/D
a przy rozciagliwcach nawet 65
wiesz, 99% zapytanych kobiet twierdzi że ich stanik "pasuje" - nawet jezeli fundują swojemu biustowi harakiri
a czerwona lampka przy 75 B wynika z tego, ze to taki usredniony rozmiar wciskany w kazdym sklepie kazdej klientce
ushia
Co masz na mysli mówiac harakiri? Bo generalnie ja mam problem z bolesnoscia piersi, gdybym kupila za maly, uciskajacy itp, nie bylabym wstanie zrobic normalnego oddechu. Zreszta Stanik zakładam tylko jak gdzies wychodze. W domu moje piersi sa wolne, ewentualnie w sportowym staniku.
Takiego rozmiaru nikt mi nie wcisnal. Sama taki wybralam, po przymierzeniu całej sterty róznych. Chociaz na 90% nie do konca znam sie na dopasowywaniu idealnym stanika, bo sugeruje sie tym jak sie czuje.
Przy bolesnosci piersi tym bardziej powinnas miec stanik z mocnym, trzymajacym obwodem i odpowiednio duza miseczka
Bo to obwod daje piersiom oparcie i zapewnia stabilnosc
A mniejszy tylko o 2cm od obwodu klatki piersiowej nie ma szans tego zapewnic - obwod biustonosza jest przeciez elastyczny, moze sie ciagnac nawet do 20% - czyli z tego 75 robi sie nawet i 90 przy niekorzystnych wiatrach 😉
To co ma podtrzymywac?
Nikt Ci nie każe ściskać piersi, wręcz przeciwnie, ale siebie jednak warto zapiąć ciasniej
I oczywiście to Twoja sprawa, ale chodzenie bez stanika nie jest korzystne dla biustu
Polecam cały cykl, zwłaszcza odcinek piąty:
http://www.pinezka.pl/moda-i-uroda/3300-odpowiedni-dac-piersiom-stanik-cz5---malobiusciaste-mity
ushia
Dzieki poczytam sobie rano 🙂
Przy bolesnosci piersi tym bardziej powinnas miec stanik z mocnym, trzymajacym obwodem i odpowiednio duza miseczka
Bo to obwod daje piersiom oparcie i zapewnia stabilnosc
Potwierdzam. Mnie piersi bolą przed okresem, ale tylko wtedy kiedy wieczorem zdejmę stanik. W ciągu dnia nie ma prawa nic zaboleć. Rozumiem, że Ty możesz mieć coś innego, ale mimo wszystko uważam, że dobry stanik może tylko pomóc.
A co do tego wybierania sobie stanika samemu spośród tysięcy... U nas w większości sklepów jest tak mały asortyment, że poza kilkoma popularnymi rozmiarami nic nie ma. I często też są źle podpisane na metce, więc...
Bo generalnie ja mam problem z bolesnoscia piersi
Walczyć z małym obwodem pod biustem to byś mogła, jakbyś cierpiała na bolesność żeber 😉
Edytka
Obwod pod biustem: 77
Obwód biustu: 88
Wiec sadze ze dobrze kupiłam. w zasadzie to napewno dobrze bo przeciez pasuje :P
EDIT
Swoja drogą czemu zapala u Ciebie czerwona lampke? 🙂
tak jak ushia napisała 70D powinno być ok 😉 piersi wejdą całe w miseczki i bolesność powinna ustąpić.
mniej więcej 85% kobiet nosi 75B (5% 75C, 5% inne niedopasowane rozmiary, a tylko 5% ma dopasowane biustonosze).
75B pasuje tak naprawdę na kobiety o wymiarach: 80-85cm pod biustem i 89 w biuście. bardzo mało jest kobiet, którym ten stanik by pasował. mimo wszystko jest wciskany wszystkim po kolei
Przez Was to teraz jestem w stanie obczaić kobietki w niedopasowanych biustonoszach. Sama wyewoluowałam już w 75 G (ale to też z racji ciąży i powiększającego się biustu).
Dzisiaj widziałam laskę. Sukienka z dużym dekoltem i do tego falujące jak liście mimozy dwa luźne arbuzy, które owszem były w jakiś tam biustonosz wciśnięte, ale raczej się z niego wylewały i paskudnie wisiały. Naprawdę "gupie baby" nie zdają sobie sprawy co same fundują swojemu wyglądowi...
Ale też często jak ktoś nie czyta w necie to nie wie, że są inne rozmiary. Ja bym nie wiedziała bez tego. U mnie w centrum są 2 sklepy które mają wywieszkę, że mają obwody od ... i miseczki do... . Ale ceny powalają przeciętnego człowieka tym bardziej, że u nas kobietki nie są przyzwyczajone wydawać tyle kasy na stanik.
taaa, biustonosze Calvina Kleina w Alfie, to chwyt w sam raz, aby kupić sobie dobraną bieliznę.
A ja mam zgryz, jak bez popełnienia jakiegoś nietaktu "nawrócić" babeczkę z którą aktualnie pracuję. Obwód co najmniej o 10cm powinna mieć mniejszy,a miseczkę jakieś 2-3 litery większą. Męczy mnie to od jakiegoś czasu 😉
A propos cen, szarpnęłam się na felinę i nie żałuję. Wolę mieć kilka, ale porządnych i dobrze dobranych staników.
edit: zmiana jednego słowa, bo niezupełnie pasowało 😉
Podrzuć niby przypadkiem wydrukowane podstawowe informacje o dopasowaniu stanika
nos, niestety Tango, Ariza i Eliza są dosyć zabudowane pod pachami, generalnie w większości przypadków musimy skracać fiszbiny, bo się wbijają pod pachę. Jeśli miska się marszczy, a piersi są dokładnie wygarnięte, to znak, że miseczka jest o te pół rozmiaru za duża. Ale tylko w tym przypadku, generalnie Panache ma troszeczkę większe miski od staników polskich producentów.
Czaję się na Marinerę

ale na moim 60G nie wygląda już tak ładnie jak na dużym biuście 🙁 A tak mi się marzył jakiś soft na te upały...
Ja jakoś nie moge dobrac porzadnie miekkiego :/ Niby rozmiar ok, ale nie wyglada tak jak powinno. Na razie czekam cierpliwie, moze jak mi sie re-migracja skonczy to sie uda 😉
dla mnie tez miekkie odpadaja, zawsze beznadziejnie leza 🤔
Ale też często jak ktoś nie czyta w necie to nie wie, że są inne rozmiary. Ja bym nie wiedziała bez tego.
Lobby swego czasu dużo pokazywało się w telewizji (na bank było w dzień dobry TVN), jak i w babskiej prasie. więc uświadamianie nie jest ograniczone do samego internetu.
w moich rozmiarach są tylko miękkie 🙂 ale w tych miękich mój biust wygląda lepiej niż w niedopasowanych pushupach- jest ślicznie okrąglutki 😀
To jasne, że w dopasowanym zawsze będzie wyglądał lepiej, niż w niedopasowanym 😉 U mnie dochodzi jeszcze spora asymetria, więc i tak do softu musiałabym nosić gąbkę, ale mimo wszystko jakaś taka płaska się w nich czuję. Tylko plunge mi zostają 😉
ja w miekkich czuje sie jakbym w ogole nie miala stanika, juz wolalabym chodzic bez 😡 a sztywnosc miseczki tez nie wplywa jakos znaczaco na wyglad biustu, tak szczerze mowiac nie za bardzo ma na co wplwac 🤣 ale nie przeszkadza mi to, przynajmniej nie mam problemu z ubraniami z wycietymi plecami itp 😎
staram sie od jakiegos czasu uswiadomic mame, ale ciezko mi to idzie, juz nie mam pomyslow jak ja przekonac...ona twierdzi, ze wygodnie jej w swoich niedopasowanych 🙄
[quote author=Hija link=topic=9509.msg654083#msg654083 date=1279473214]
Ale też często jak ktoś nie czyta w necie to nie wie, że są inne rozmiary. Ja bym nie wiedziała bez tego.
Lobby swego czasu dużo pokazywało się w telewizji (na bank było w dzień dobry TVN), jak i w babskiej prasie. więc uświadamianie nie jest ograniczone do samego internetu.
[/quote]
To przepraszam, ja osobiście nic nie widziałam. Za to coś mi świta, że Kasica ze Stanikomanii pisała coś o tym, że było w Faktach (?) coś o jakiejś akcji i przez zespól Faktów zostało to dość śmiesznie potraktowane.
Piekny!
Dobrze, ze w moim rozmiarze nie ma, bo by mnie kusił 😉
Przyszła moja wymiana z bradea.pl.
No i d*** blada, te wcześniejsze miały za małe miski, a te mają za duże 😵
Cycki mi kurna zmalały od wysyłki, czy co ❗ ❓
Po zmierzeniu sześciu ( za pierwszą wysyłką 3 i teraz następne 3) chyba wyjdzie na to, że jeden sobie tylko zostawię.
Ten:
http://www.bradea.pl/promocje/biustonosz_panache_zara_plunge_czerwonyEch, nie ma jednak jak iść do sklepu, pomierzyć, pomarudzić, pokombinować z różnymi krojami i w końcu ze stada wybrać ten jeden. Tylko, że te ceny, te powalające ceny 🙄 Bo ja zawsze mam tak, że najlepiej mi pasuje ten najdroższy. No nic, załapie kolejną księgową fuchę to se pójdę i kupie 😉
A ja zakupilam na allegro Panache Superbra zwykly t-shirtowy czarny i jestem zachwycona!! Zalozylam rano, zdjelam wieczorem i ani razu go nie musialam poprawiac w ciagu dnia!
Powiem wam taka anegdote o mojej cioci, ktora od roku ubiera sie w staniki u ktorejs ze znanych gorseciarek w wawie. Niby ma dobrane, ladnie ciasne, ale wlasnie od tego ucisku porobily sie jej na plecach takie hmm.. odksztalcenia w tkance miesniowej. Moja mama jest masazystka i sie za glowe zlapala. Mysle, ze warto wyposrodkowac troche z tymi mega ciasnymi obwodami. Nie jestesmy niewolnicami tych pancerzy w koncu.. 😎
U mnie pełnia szczęścia 😅
Jedyny sklep który ma mój rozmiar wreszcie wprowadził staniki bez ramiączek 😀
A tak marudziłam, że nie mam. Chciałam kupić jakiś inny i skrócić obwód, a teraz mam 💃
Tylko cena dobijająca i pewnie teraz już nie będzie pogody żeby chodzić w samej kiecce... 😵
ja ostatnio kupilam Panache Maia, co prawda w dziwnym jak na mnie kolorze, bo turkusowym, ale juz go kocham 😉 mysle, ze dlugo nie rozstane sie z ta firma 🙂
a ja tak probowalam nawrocic kolezanke z 75B mowiac jej o cudownych przemianach na rozmiary D i wyszlam calkiem ciekawie w jej oczach, kiedy po wyliczeniu na brafitterze wyszlo, ze kolezanka ma...70B