WYBIERAMY BYKA ROKU!

haha nasmialam sie przy tym, oj nasmialam
glosuje zdecydowanie za propozycja kujki  :emota2006092:
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
11 lipca 2010 11:12
w ramach ciekawostki wrzucę tutaj tekst z innego forum adresowany do dys-osób
WAŻNE!
DOTYCZY TYLKO LENIWYCH CWANIAKÓW

Jeśli jesteś dylektykiem, dysgrafem, lub posiadasz kwity na jakąś inną dysfunkcję dotyczącą umiejętności czytelnego wypowiadania się na piśmie, to... wsadź sobie te papiery głęboko w buty!

Mam juz dość (i nie tylko ja!) domyślania się, co autor miał na myśli!
Od dzisiaj (to jest od 8 września 2009) każdy post, który będzie napisany w sposób uniemożliwiający proste przeczytanie i zrozumienie treści (brak znaków przestankowych, napisany "jednym ciągiem"; zawierający znaczną ilość błędów ortograficznych itp), który napotkam na tym forum będę od razu wywalał do śmietnika, a Piszący otrzyma ostrzeżenie!

Każdy dyslektyk piszący na forach wygeneruje dwoje analfabetów wtórnych (przeczytanie 100 razy słowa napisanego z błędem - np. ktury - sprawia, że człowiek przestaje go postrzegać jako błąd i zaczyna sam używać niewłaściwej formy!), dlatego nie będę miał litości.

Poza tym - troska Piszącego o czytelność i zrozumiałość formy przekazu jest wyrazem szacunku dla Czytającego.
Jest z nami na forum Kolega, który ma kwity na dys-cośtam, jednak Jego posty są pisane w sposób absolutnie poprawny. Bo Mu się chce wyrazić szacunek dla pozostałych Forumowiczów! Więc jednak można...

Pozdrawiam

http://www.forumsamochodowe.pl/dyslektyku-przeczytaj-zanim-cos-napiszesz-vt24026.htm
A tak a propos, irytuje mnie jak ktoś (a to w zasadzie jest nagminne) nie potrafi rozróżnić "ilości" od "liczby" (patrz cytat z innego forum i "ilość błędów"😉 🤬
Edytka - 80% użytkowników trzeba by wywalić...
_kate, ale mi nie chodzi o polskie znaki, tylko "p" zamiast "b". Od tego jest ten wątek, więc mi nie zabronisz wstawiać tego typu cytatów.
(...) reszta koloruw mi się nie podobała bo była za jaskrawa(...)

😵 😵
Dworcika   Fantasmagoria
13 lipca 2010 06:57

To nie re-voltowy byk, ale po dyskusji o tym, co pisze się razem, co osobno... 😉
dempsey   fiat voluntas Tua
13 lipca 2010 10:35
Ja tez nie revoltowo.
Dziś podpisywałam protokół z przesłuchania na komendzie policji.
Cóż, do treści nie miałam zastrzeżeń. Ale forma...  😵 Jak wiadomo, przesłuchiwany składa zeznanie ustnie, a przesłuchujący wklepuje do edytora tekstu (notabene, edytor ten chyba miał wyłączoną funkcję Sprawdź pisownię). Starałam się podpowiadać panu w trakcie pisania chociaż poprawną składnię zdania, ale dokładał uparcie swoje ulubione dekoracje, np.  każde zdanie zaczynał od "ja" - "Ja potwierdzam, że... ", "Ja przelałam kwotę..", "Ja posiadam ..."
Oczywiście wstawił też parę ortów, np. "artykół"

Podpisałam się pod tym własnym imieniem i nazwiskiem, co miałam zrobić.. 😉
Mogłaś powiedzieć, że nie rozumiesz co tam napisane.
Można też przesadzić pana i samemu poprawić - sprawdzone.
Z tym -Ja....- to chyba jakiś przepis.Zeznawałam kilka razy i też  tak pisano.
Kiedyś podpisałam się na takim koszmarnym, ale pan stukał na maszynie /nie tak dawno temu/ i błagał mnie o litość, bo akurat numer dowodu trafił w kratki bez pudła.
Pozatym jest sezon i po plażach oficjalnie nie można jeździć.
I stąd dokładnie bym polecała patrzyć na daty
cwaniara... myślała, ze Ją umieścimy tutaj, że to niby błąd. A chałę! Staraj się bardziej.
_kate, ale mi nie chodzi o polskie znaki, tylko "p" zamiast "b". Od tego jest ten wątek, więc mi nie zabronisz wstawiać tego typu cytatów.

to przeczytaj moją wypowiedź i to co zacytowałam, bo wcale nie odnosiłam się do Ciebie  🙄 🙄 🙄 🙄 🙄
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
13 lipca 2010 17:23
dempsey, też kiedyś zeznawałam i po prostu mnie skręcało jak czytałam, co Pani Policjanta wysmażyła. ŻAL.
chodzi tagże w bryczce.

To chyba dobrze, prawda? Nie wiem co w tym takiego złego... Sporo koni chodzi pod siodłem i w zaprzęgu.
ja nie mam nic do koni w zaprzegu. wydaje mi sie, ze pisze sie "takze" a nie "taGze" 😉 przynajmniej tak mnie uczono  😎
A mi się wydaje, że czasem trzeba umieć wyczuć nutkę sarkazmu  😎
jak w koncu bede spac wiecej niz 3 h raz na 3 dni to moze wyczuje te nutki 😉
Dworcika, Boskie podsumowanie :P
dempsey   fiat voluntas Tua
14 lipca 2010 09:38
świat chyli się ku upadkowi.. oto cytat z portalu ogólnopolskiego dziennika pretendującego do roli gazety "opiniotwórczej"

"Zaciekawiła Cię ta informacja? Dołącz do nas! "Polub" serwis Zwierzęta i Ludzie na Facebooku 🙂"
było "zahoduj", to jest i "polub"
polubnij może...

zdaje się, że muszę polubić nowomowę albo przesiąsć się w wersję drukowaną
To chyba dobrze, prawda? Nie wiem co w tym takiego złego... Sporo koni chodzi pod siodłem i w zaprzęgu.

Wawrek chyba już masz problemy ze wzrokiem albo coś innego masz przed oczami... w te upały 😎
Odpowiem tak:

A mi się wydaje, że czasem trzeba umieć wyczuć nutkę sarkazmu  😎
ja jak tylko zobaczę na twarzy dekoldzie lub plecach pryszcza czy wągra, od razu staram się go zutylizować (nawet jak mam bródne łapska :rozga🙂.

Myślę, że ta maksyma warta jest upamiętnienia.
Nie wiem z kąt jesteś, ale u nas jest dość gorąco i od 2 tyg ,popadało z 10 minut .Nikt nie może już wytrzymać ,Ja deszczu chce  🙇  🙇  🙇 

pozostawię bez komentarza
Jak kompie w taki upał to bardzo powoli przechodze do polewania grzbietu czy zadu.
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
18 lipca 2010 06:39
z wątku -oddam konie

alex 77  Kwiecień 21, 2010, 20:27:46
witam,przyjmę konika ,kucyka lub koniki za symboliczną złotówkę.
mam stajnię przydomową,koniki będą miały towarzystwo krówki i cielaczka a przy stawku również gęsi,
czekam na każdą informację kto odda mi te piękne zwierządka

pozdrawiam

zwierządka  😁
galopada_   małoPolskie ;)
18 lipca 2010 19:25
zajezdzal go sam bez doswiatczenia  😎
caroline   siwek złotogrzywek :)
18 lipca 2010 22:42
anja zdecydowanie jak stoisz przed takim wyborem odradzam petrie. Maja bardzo krotka zywotnosc, przynajmniej w porownaniu do koenigsow ktore nawet wiekowe wygladaja [glow=red,2,300]elegandzko[/glow].
Ja tez nie revoltowo.
Dziś podpisywałam protokół z przesłuchania na komendzie policji.
Cóż, do treści nie miałam zastrzeżeń. Ale forma...  😵 Jak wiadomo, przesłuchiwany składa zeznanie ustnie, a przesłuchujący wklepuje do edytora tekstu (notabene, edytor ten chyba miał wyłączoną funkcję Sprawdź pisownię). Starałam się podpowiadać panu w trakcie pisania chociaż poprawną składnię zdania, ale dokładał uparcie swoje ulubione dekoracje, np.  każde zdanie zaczynał od "ja" - "Ja potwierdzam, że... ", "Ja przelałam kwotę..", "Ja posiadam ..."
Oczywiście wstawił też parę ortów, np. "artykół"

Podpisałam się pod tym własnym imieniem i nazwiskiem, co miałam zrobić.. 😉
Byłam ostatnio świadkiem w sprawie no i pan policjant spisywał ode mnie zeznania.. "tiszert", "niemogła bym", "zawrucić", przy okazji mnóstwo błędów interpunkcyjnych i logicznych. Owy pan trafił na mój znakomity humor, śmiałam się głośno jak czytałam co mam podpisać i niestety oświadczyłam, że nie będę tu redagować protokołu, ale orty to należałoby poprawić. Trochę się naczekałam, ale operacja zakończona sukcesem 🏇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się