Kuce - wszystko o

Qnia tak - hucułka 😉
Piękna 😀 Domagam się więcej zdjęć.  😅
Qnia  :kwiatek:
Jeśli chcesz więcej zdjęć to wytłumacz jej, żeby na chwilę oderwała się od siana lub trawy. Franca jedna nic innego nie robi tylko śpi i żre, tylko w ogóle nie tyje  🤔wirek:
a tak się schładza w upały mój Hultaj
Faza to Twoja stajnia "na codzień"? czy wakacyjna? Ale bym chciała mieć dla Czakry takie cuś cały rok..  😍
to moja prywatna stajnia i moje pastwiska. Mam 5 hotelowych koników i wlasnych 6.

O mamo.. zaczynam grać w lotka  👀
nerunia, nie ma bata na takiego cwaniaka  😁 Dobrze, że chociaż nie tyje  😉 
Dandy to taki spaślak 🙄 A właśnie, w jakiej stajni swoją hucułkę trzymasz? 😀
Faza, tylko pozazdrościć stajni i koni 👍
Wstawię jeszcze parę zdjęć kucorzastego potworniastego  😂
PS: Przepraszam za jakość i wielkość zdjęć
🤬

Qnia , na codzień trzymam w lubelskiej Ostrodze, teraz jestem z nią pod Białą Podlaską.
Troszkę zdjęć z dzisiaj:
Ach, ale musi mieć tam dobrze 😀 Pluska się w wodzie cały czas.  😉
Taki stawik podczas skwaru to fajna rzecz.Niestety muszę zadowolić się wężem ogrodowym i robieniem deszczyku Olimpowi-zawsze to jakieś chłodzenie.
To ja jeszcze dorzucę kilka, gdyż fotograf jest z nich bardzo dumny :P
Posiadam kuckę, 138 cm w kłębie, franca niesamowita, ale za to jaka słodziutka!  😁  😍

Ostatnio jak zakładałam jej ochraniacze w boksie, stwierdziła, że ma ochotę pobiegać i wyleciała ze stajni. Ganiałam ją po calusieńkim ośrodku! Jeszcze w taki upał niesamowity. No ale co nas nie zabije to nas wzmocni.
Jakieś 15 min później podczas korytarza na hali, zostawiłam otwartą główną bramę, bo straszna parówa na hali była, ale była zamknięta taka bramka, którą przechodzi się do głównej bramy ( ma jakiś metr ) i oczywiście co zrobił kucyk? To samo co poprzednio! I znów ją ganiałam -.-

Skacze w korytarzu 145 cm, a wasze ile gibają?  😀
planeta10 napisz proszę coś więcej o Olimpie bo wygląda mi dosyć znajomo 😉
nerunia , pod Białą? ; ) Ja w Białej mieszkam, i za nic nie mogę się domyślić gdzie stoicie  👀
Ambrozja - w Zalutyniu dokładnie 🙂
Ah, myślałam że tak konkretnie pod Białą 😉 Nie wiedziałam że tam w Zalutyniu coś jest. 😉
🚫
Murmel-Olimp to 15 letni wałaszek huculski od Glorii po Okoniu.Niegdyś ogier kryjący, zostawił po sobie Witalisa http://www.bazakoni.pl/horse_15022.html
Planeta10, czego został wykastrowany? Odebrali mu licencję?
Sisisa-nie mam pojęcia dlaczego nie wznawiano jego licencji .Mam Olimpa dopiero 3,5 mies.,także nie znany mi jest jego przebieg wcześniejszych lat.Jestem z niego zadowolona ,mądre konisko z niego ,trochę uparte (ale to chyba norma wśród hc).
Favoritta   siwo, rudo i blond.xDD
18 lipca 2010 23:22
Faza, stajni pozazdrościć, naprawdę świetnie musisz tam mieć. 😀 Ja, co prawda też mam swoją, na dwa konie 😉, ale jeziorka niestety nie posiadamy... 😕
Chytrus no fajna ta twoja kucka. 😉 Mojemu kuckowi planuje niedługo zrobić korytarz, ale tylko skoki gimnastyczne, bo to będzie pierwszy korytarz w jego życiu. 😀
Dodaje trochę wakacyjnych zdjęć moich i Rudego. 😉
nerunia-te wodne zdjęcia masz przecudne,uznanie dla fotografa.
Favoritta-bardzo ładnie prezentujecie się.

Dzisiaj jest chłodniej po tych deszczach,robactwa troszkę mniej,więcej błotka do tarzania,i 15latek udający młodziaka we własnej osobie.
Olimp hc
19 lipca 2010 11:53
planeta10, dzięki, bardzo mi miło. :kwiatek:
Ty masz ślicznego kucka. 😀 A poza tym nieważny wiek, ważne na ile lat się czuje... 🤣
Favoritta ile twój kucyk ma cm? ;D
19 lipca 2010 12:52
140 cm. 😉
Co Ty  😲 Nie wygląda!
A na zdjęciach masz za nisko nachrapnik. Może lepiej podnieś go trochę? Będzie wtedy poprawnie założony 🙂
19 lipca 2010 20:24
Chytrus, chyba tak na zdjęciach, bo w realu to kawał konia z niego. 🤣
A, co do nachrapnika to wiem, że za nisko, ale akurat tak go zapięłam, bo na wysokości właściwej dla nachrapnika miał ranę i nie chciałam mu tego podrażniać. 😉
Aha 🙂
Tzn chodziło mi o to, że wygląda na więcej niż 140 cm xD
19 lipca 2010 22:27
O,O Tego to się nie spodziewałam.. 🤣
To ja zaprezentuję mojego kucora- Merlin, miał w przodkach konika polskiego, ale przypomina je tylko maścią, ma ok.145cm w kłębie, 5 lat i jest bardzo żywiołowym, energicznym, ale i ambitnym stworzonkiem 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się