Konie zimnokrwiste i pogrubiane

Ufff bo mnie zgroza zdjęła 😉 podobają mi się siwe 🙂
Przedstawię Wam moją Kasiulkę (akurat zażywa kąpieli)

Faza, wzięło mnie na wspomnienia... nie ma jak prywatny basen hehe
Cobrinha- my czekamy na Ciebie.
Zadzwonię do Ciebie po 16 🙂
parę fotek cudeniek mojej ciotki i wujka. wystawa udana bardzo.  jestem mega dumna z babek, poczynając na załadunku na przyczepę, przez transport, rozładunek na zachowaniu i prezencji na wystawie kończąc. było SUPER! (mam nadzieję, że się Ela nie obrazi...🙂😉 a niech re-volta zobaczy jej czempionkę.

w oczekiwaniu na wejście 🙂

Tara

Bonita vel. Bunia

prezentując swój genialny kłus

i już jako czempion 🙂

i na koniec 'dalibyście ten puchar, co? wygrałam sobie, to mi go dajcie, hę?'  😁
maleństwo   I'll love you till the end of time...
19 lipca 2010 15:33
exploited, obydwie są cudne! 😍 I jakie wypielęgnowane.
A garbaty nochal Buni to już mnie w ogóle rozłożył na łopatki. Rewelacja!
gratulacje należą się właścicielom i prezenterce 👍 . pot nam się lał po tyłkach, ale opłacało się. pierwszy raz miałam swój wkład w czempiona i nie ukrywam, że genialne doznania. 💃 💃
exploited, bombowe zdjęcia, ten gniady ma pysk jak mój! 😀 śliczne są.. 🙂
znalezione przy okazji szukania zdjęć arabów, ale ładne i pasujące do tamatu
http://www.dariafoto.pl/galeria.php?start=0&album=80&kategoria=12
Burza ta gniada 😀 czempionat klaczy hodowlanych 🙂
exploited, ups przepraszam 🙂
Bischa   TAFC Polska :)
19 lipca 2010 16:27
Tara  💘
Kris   PKZ- rządzi
20 lipca 2010 06:37
exploited, ładne,zadbane klaczki 😎 Znasz może nazwę ogiera po jakim była czempionka? Czy obcięte grzywy były celowym zamierzeniem podkreślającym głowę z szyją oraz kark, czy może koniecznością z racji powycierania jej?
Dzięki WERA!!!!!!!!!!!!!
KRIScięte grzywy to zabieg zamierzony, żadna się nie trze. Bonita jest po Basforze.
Kris   PKZ- rządzi
23 lipca 2010 07:03
Zapraszam wszystkich miłośników , hodowców koni zimnokrwistych do SO w Kętrzynie  na Ogólnopolski Czempionat Koni Zimnokrwistych 🙂impreza ta odbędzie się  w ten weekend (24-25.07.2010) 😀, wiec macie jeszcze czas  na dojazd nawet z najdalszych zakątków Polski by podziwiać walory tych koni , które będą w tych dniach prezentowane😀
bezunia82 , nie odnalazłem żadnego ogiera o tej nazwie , być może chodziło Ci o nazwę: Bosfor?
Poniżej cześć mojego stada 😎
Mój Klusek ma rodzinę z Kętrzyna 🙂 pradziadek Roltan 🙂 i to zdecydowanie masą w stronę tatusia poszedł - moje małe smoczysko heh
Dobrych parę lat temu wdziałam tą słynną poręcz z ogierów - do dziś mam ją w pamięci - niesamowity widok - jeśli ktoś się waha, to bardzo polecam - warto to zobaczyć na własne oczy - aż ziemia się trzęsie...
Krisdokładnie tak Bosfor 😀  a udało Ci się może znaleźć jakieś jego zdjęcia? Bo my szukamy ale bezskutecznie. Czy Ty może byłeś w tym roku w Walewicach na kursie chipowania koni? Tak pytam, bo wydaje mi się,ze gdzieś miedzy słowami słyszałam rozmowę o zeszłorocznym  Kętrzynie i Vice- Champoinie.
Kris   PKZ- rządzi
25 lipca 2010 10:38
bezunia82 , zależy o którego Bosfora Ci chodzi, musisz dokładniej sprecyzować  😀 ., w Polsce było 6 ogierów o tej nazwie , a obecnie są tylko  2  (kryją w woj.pomorskim i warm.-maz.) Jednego z nich foty mam.
Tak byłem  na tym kursie, z czipowania w kwietniu w Walewicach, 🏇 walczyłem z tamtejszymi   dzikusami.  Jaki ten świat mały 😀 Wątek o Kętrzynie też padł 😎
Tegoroczna poręcz.
morwa   gdyby nie ten balonik...
25 lipca 2010 12:02
Kris jak wrażenia po tegorocznym Kętrzynie? Wrzuć jeszcze jakieś zdjęcia, jak masz 🙂
Witam serdecznie,ja również odwiedziłam Kętrzyn,niesamowite wrażenia po obejrzeniu pokazu.Przepiękne zwierzaki,siła i spokój.Niech żałuje ten co nie był!
Kris   PKZ- rządzi
25 lipca 2010 16:06
Wrażenia jak zwykle pozytywne  😀
Więcej niż w ubiegłym roku było zgłoszonych koni na czempionat, wiec wszystko przedłużyło się w czasie  aż do wieczora z ich wyceną przed komisją. W przerwach były zafundowane widzom atrakcje w postaci różnych pokazów( najbardziej wkurza mnie męczenie  kucyków przez wyrośnięte dzieci) , oczywiście największym powodzeniem cieszy się poręcz.
MajaK   Tina 2000-2013
25 lipca 2010 16:55
A to poręcz była w tym roku! To super, widać ogierów starczyło 🙂
Kris szukam swojego męża na twoich zdjęciach (jeden z fotografów) ale za małe są a ja ślepa  😁
JA w tym roku też nie byłam bo praca i kontuzja, w zeszłym też nie...bo akurat mi się oźrebiła klacz (nota bene zaźrebiana po pokazach dwa lata temu, załątwiłam dwa w jednym - pokaz i krycie 🤣 )

Cyli pokazy były jednak między czempionatami?
Bo miało być tyle koni, że w sobotę czempionat tylko a w niedzielę tylko pokazy.
Kris   PKZ- rządzi
26 lipca 2010 07:36
  MajaK i Adam,  tak pokazy były w trakcie prezentowanych w tych dniach 1-no i 2-u letnich  gwiazd tej imprezy 🙂
Ja też melduje, ze byłam. Z roczniakami pojechaliśmy.  Poręcz-coś niezapomnianego 😍 Chociaż w pewnym momencie myślałam,że będzie jedno rodeo. Bo któryś koń się wspinać chciał zacząć i wędzidło pękło.
Tak samo podobał mi się konkurs powożenia i końkurs uciągu czy jak to się nazywa ( :???🙂
Ogólnie wrażenia dosyć pozytywne. 🙂
A i no bym zapomniała o pokazie skoków w damskim siodle które skończyły się na 150cm  👀

Kris co do tych dzieci przerośniętych na kucykach. Też to zauważyłam niestety  🙄

Manta   Tyłkoklep leśny =)
26 lipca 2010 14:34
aodbywaja sie takie imprezy gdzies blizej Krakowa?
chetnie bym sie kiedys wybrala poogladac grubaski  🏇
czy ktoś wie co się dzieje obecnie z karym ogierem o imieniu Grom? jeździłam na nim jakieś 1,5 roku temu, jak stał w Ossowie. Ma papiery i licencję, przynajmniej na 2009 miał ;] gdzie mogę się coś więcej o nim dowiedzieć?  👀
morwa   gdyby nie ten balonik...
26 lipca 2010 15:02
Ja niestety znowu do Kętrzyna nie dotarłam 🙁
A jak wyniki czempionatu? Ma ktoś może jakieś zdjęcia? Bo chyba w necie jeszcze nie ma wyników i relacji?
KRIS, Bosfor po Szelest, kasztan jankowicki. Zdjęcia z Kętrzyna bardzo ładne. 🙂
Kris   PKZ- rządzi
27 lipca 2010 07:45
bezunia82 , w takim razie jego fotek nie mam.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się